Regisztráció Blogot indítok
Adatok
doma

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak egy megbízhatóan működő kisautót szerettem volna, ami a hosszú állásban és napi használati zajokat megszokott első tulajos birtoklásban cseppet elkanászodott. Leszakadt a kipufogó, nem működött a termosztát, nem zárt a hűtő és nem mérethelyes gumi volt rajta. Nem ment…..
doma 2010.10.14 21:09:46
@nem kéne...: simán, rázkódik ott annyira. Bicikli kopott hátsó racsnival hasonló. Tudom, hogy ott nincs síkban, és nem mindig feszes, de csak hasonló. Nekem egy korai VW 2.0 TDI-m van, abban ez tipushiba, le is cseréték fogashajtásra a későbbi modellekben. Igaz ott nagyobb gáz, mert olaj nélkül kuka a turbó is.
Krisz úr szenvedélyes hangú levélben gyalázza az Adóhivatalt, amit empátiával figyelünk, hiszen azokra a hónapokra kell kamatot fizetnie, amiket az APEH  tökölt el az ügyfél kérelmének elbírálásával. Egyházi iskolásként nem érthetünk egyet az erős kifejezésekkel, a…..
doma 2009.03.11 16:27:16
@kulup: Mire gondolsz, mint megoldás? A világon mindenütt a fennálló tőketartozás után időarányos kamat jár. Pont. Az ügyfél nem járt rosszabbul, nem vitatta, hogy a pénz akkor jár amikor azt kiszabták, csak azt mondta később és részletekben akar fizetni. Pont annyival fizet több kamatot, mit amennyivel később kell fizetnie. Ha korábban elkezdett volna (mondjuk esedékességkor) havi részleteket fizetni - ahogy annak idején én is tettem - akkor kevesebb a kamat, mert a teljes illetéket rövidebb idő alatt fizeti meg. Persze ezt az APEH nem veszi azonnal észre, szólni kell neki és akkor 6 hónap múlva újra fogja kalukálni, sőt a túlfizetést is visszautalja legyen az akár csak 10 forint is, aminek az utalási költsége legalább 35(nem számíthatja be). Nekem működött.
doma 2009.03.11 16:34:39
@Tarika: Tévedés! A teljes illeték (tőke) akkor esedékes, amikor azt az eredeti határozatban megállapították. Az első törlesztőrészlet esedékes augusztus 10-én, mely részben tőkét, részben kamatot törleszt. Az ügyfél sem a teljes összeget, sem annak esedékességét (amit a kiszabó határozat állapított meg) nem támadta, csak fizetési könnyítést kért, amit meg is kapott. Ha az APEH 5 évig molyolt volna, akkor 5 év (azért csak 5-öt írtam, mert utána elévül:) kamatát kérte volna, node kérdem, azért azt csak nem gondolhatja senki, hogy ingyen és bérmentve 5 év múlva is fizethet.
doma 2009.03.11 17:04:17
@kulup: Kapaszkodj meg: az általános államigazgatási ügyintézési idő 30 nap. Arra emlékszem, hogy egyes szervek ez alól kaptak felmentést, de 60 napnál nincs több sehol.