Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kiss.Gabor

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mandiner blog One Bokros fits all 2009.03.10 11:31:00
 A képen látható Rikárdó Dávid, nagybajuszú szaki - elfogadva a kedves invitálást - ráült az MDF-re, az meg menten összerogyott alatta. Dávid Ibolya pártelnök most elgondolkodhat azon, hogy mit nyert zseniális médiahackje által és mit veszített. Tagadhatatlanul nyert vele 5…..
Kiss.Gabor 2009.03.11 22:06:29
@reality:

Sziasztok,

érdeklődéssel olvastam a Bokros és az MDF kapcsán megfogalmazott gondolatokat, és köszönöm a kritikákat is, amiket az MDF honlapján megjelent írással kapcsolatban kaptam.

Elhangzott, hogy Bokrost agyondicsérem, meg az is, hogy nem, de azt azért elmondom, hogy én Bokrost minisztersége idején nem utáltam, annak ellenére, hogy akkor vezette be a tandíjat. Akkor is, azóta is tandíj párti vagyok, ez egy szemléletbeli kérdés, aminek a hátterében nyilván áll egyfajta emberkép, áll egyfajta felfogás arról, mit jelent a "polgár", milyen feladata van az államnak, és egyéb elvont kérdések.

Jómagam nem tartom igazán termékenynek azt a vitát, hogy mit jelent a konzervatív, és mit jelent a jobboldali, és bár ismerem Egedy Gergely írását, miszerint a konzervatív jobboldali is kell legyen, szerintem elakadunk a fogalomértelmezésben.

Igen, Bokros liberális gazdaságpolitikát képvisel. Amit nagyon nehéz lenne a konzervatív gazdaságpolitikától megkülönböztetni, szerintem nem is lehet. Ami már különbség a konzervatív és liberális tartalom kérdésében, az már inkább a társadalompolitika szintere.

Amúgy joggal felvethetnétek, hogy a "konzervatív" szó politikai tartalma sokkal inkább egy attitüdre vonatkozik, amely a szerves fejlődést és a forradalmi átalakulás elutasítását jelenti. És ez igaz is, és ebben az értelemben ma Bokros inkább forradalmár, nyilván sokak szerint akár utópista is, és nem konzervatív. De itt lehet a Lánczi-féle struktúra- és értékkonzervativizmus közti különbségtételt segítségül hívni...

Amúgy meg ami legalább a Bokros sajátja, hogy nem maszatol, nem gondol közben arra, hogy jajcsak a nyugdíjasok, a köztisztviselők és a minimálbéren élők ne haragudjanak meg rám... és nem beszél új magyar kapitalizmusról sem. (Vö. Vaclac Klaus: a harmadik út a harmadik világba vezet)

Amúgy magam részéről azt szegénységi bizonyítványnaktartom , hogy az MDF nem tudott a saját soraiból listavezetőt állítani.