Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JanoGS

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Vidéki utak mentén jellemzően nem nagyon álldogálnak emberek. Ha nagyritkán mégis megpillantunk valakit, az jó eséllyel vagy örömlány, vagy rendőr. Vélemények az azonos című publikációnkról...
JanoGS 2009.03.11 11:57:00
Végre hogy erről ír valaki!
3 sztori ezekhez + tanulságos jótanács:

1. évekkel ezelőtt Szegedre menet a régi 5-ösön éles kanyar után út közepi igazoltatás. 90 körül mentem, de csikorgófékes kikerülés lett belőle. nagyon megijedtem, tényleg hajszálon múlt hogy el nem sodortam az összeset. kiszálltam és magamból kikelve ordítottam hogy hogy lehet ilyen hülye helyen megálnni? ők is nagyon megijedhettek, mert még csak vissza se szóltak..

2. húgommal történt nemrég vidéken: előzött, elég gyorsan.. bemérték, megállították. a rendőrautó a felfestett forgalom elől elzárt területen állt.
arogáns rendőr volt (hozzáteszem a húgom is vissza tud szólni, nem is kicsit). Ez történt most is, megkérdezte hogy a rendőr autó megkülönböztető jelzés nélkül miért parkol ott, ahol?
Olaj volt a tűzre, a rendőr üvöltött, trágár módon szidta Édesanyánkat(!). Húgom is kiakadt, kérte hogy vegyenek fel jegyzőkönyvet, amibe beleírják hogy mi történt és mi hangzott el.
Erre a "biztos úr" további trágár szavakkal visszadobta az autóba a papírokat és továbbengedte Hugit.

3. az előzőből okulva... : sokat járok át az Alagúton. aki jár arra, tudja hogy délutánonként, esténként hol állnak a rendőrök, sokszor autóval.
Mivel akkor (is) siettem, a buszsávban ereszkedtem lefelé, nem tudtam visszasorolni, ezért az alagút előtt jobbra kanyarodni kényszerültem.
Sebaj, kicsit odébb, sajna még záróvonalom megfordultam, vissza a lámpáig és ott szabályosan jobbra.
Nem jött be, mint utóbb kiderült végignézték a sarokról az akciót.
Tetézte a bajt, hogy aznap - a már említett - Édesanyám autójával voltam és papír egy szál se nálam.
Elővettem az aduászt, megkérdeztem hogy oké hogy én többször szabálytalankodtam, de a rendőrautó mit keres a várakozni tilosban? (ott a tábla a sarkon..)
Kérdésemre a válasz:
- akkor most bevigyük magát az őrszobára?
Mint akinek veszteni valója nincs, mondtam hogy oks, vigyenek, de attól még papírok nem lesznek nálam és maguk pedig akkor is tilosból parkolnak, megkül. jelzés nélkül.
Erre megkérdezi hogy rendben, kirakja a megkül. jelzést, de ha lemerül az akksi akkor betolom az autójukat?
Oldódni látszott a feszültség, végül elengedtek.

Tanulságok:
Alapvetően nem mondanám hogy a rendőrök utálnak bennünket.
Igyekezni kell mindig elismerni ha hibázunk, viszont érvelni a mellett hogy miért tettük.
És ha van némi vaj az ő fülük mögött (tilosban, veszélyes helyen parkolás) akkor arra irgalmatlanul lecsapni.