Regisztráció Blogot indítok
Adatok
utasbarát

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Tarnamente országgyűlési képviselője, Horváth László közel fél évtizedet dolgozott azon, hogy a Kóka János által bezáratott Kisterenye - Kál-Kápolna vasútvonal újra életjeleket adjon, meginduljon a súlyosan környezetpusztító közúti kőszállítást kiváltó, rendszeres vasúti áruszállítás. A vasútüzem…..
utasbarát 2023.09.13 22:26:34
Néhány javaslat:
- Verpelét helyett Recskről induljon a hétvégi turista vonat..
-Kisköre helyett padig Kisújszállásig menjen végig. Abádszalók, Kunhegyes, Kenderes, Kisújszállás városokból utazhatnának így hegyvidékre, pl. a Parádi ifjúsági táborba, vagy a Siroki várhoz osztálykirándulásra.
-Recskről, Verpelétről pedig eljuthatnának Abádszalókra, vagy a kunhegyesi és a kisújszállási termálfürdőkbe.
-a Tisza-tó expressz nem egy szerencsés név, mivel már van ilyen a Bp.Keletiből Tiszafüredre. Nem is kell hogy Expressz legyen, az kell, hogy minden településen megálljon. Így szolgálja az ott élőket.
-olyan kocsikkal járjon a vonat, amire könnyű felszállni. A mostani BZ-ékhez, ami a 102-esen jár akrobata mutatvány szükséges, biciklivel, csomaggal kész vicc!
-A Tisza-tó és a mátrai turisztikai térség vonzó vasúttal való összekötése nem ördögtől való gondolat, de hogy vonzó legyen, az állomásépületeket is fel kell újítani és funkciót adni. Erdőtelek, pl. üres, lepusztult.Sajnos Abádszalók is,
-a 102-es vonal jövő évi menetrendje katasztrofális! A Kisújszállásról Kál-Kápolnára menő vonatok Kiskörén 1 órát ácsorognak. Ez ellehetetleníti, hogy a JNK.Szolnok vármegyei részről Egerbe utazzanak, pl. a főiskolások. Aki pedig a hevesi településekről Debrecenbe jár, az hazautazni nem tud. Szóval először ez a vonal legyen rendbe, ami nem túl nehéz: maradjon meg a 2023 évi menetrend.
Somodi Mária, Kunhegyes
Városszerte sokfelé találkozunk kitaposott ösvényekkel. Ilyenkor felmerülhet bennünk a kérdés, hogy ki a hibás: a gyalogos, aki szándékosan nem a kijelölt úton megy és barbár módon letapossa a füvet, vagy a tervező, aki nem oda tervezte a járdát, ahol a gyalogosok mozogni szeretnének. Az angol…..
Filmszerűen látom magam előtt, ahogy Szabi az idegességtől, a megalázottságtól és a hányingertől remegve nekiáll megírni, mit tett vele a MÁV. Nem nehéz elképzelni, ő maga írta le végtelen szövegromahának dereka táján a jelenséget: "ilyenkor csak a kar izmai feszülnek…..