Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zrinyi2

2 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Felismerés: A fogyókúrám, nem pontosan március elsején kezdődött, ami éppen egy hétfői nap volt, hanem az az előtti hétvégén.Nagyon utáltam a testemet, és valamiféle alantasabb lényként gondoltam magamra, aki arra sem képes, hogy pár kilótól megszabaduljon.…..
 Üdvözlök mindenkit, aki olvassa eme sorokat.Miért is írom eme sorokat, 2010 március elsején elkezdtem egy fogyókúrát, aminek köszönhetően jelenleg 26 kilóval vagyok könnyebb. A módszer rendkívül egyszerű, számolom a kalóriákat, már 206 végtelen napja. És lassan kezd…..
Sorozatot indítunk, amelyben sorra vesszük a kisebb-nagyobb javításokhoz elengedhetetlen, vagy legalábbis ezekhez komoly segítséget nyújtó, relatíve olcsón beszerezhető szerszámokat, eszközöket. Volt nekünk már WD-40 napunk, ahol kissé belemélyedtünk az "ezerfunkciós…..
Checkpoint Charlie Lopják a közt 2009.11.24 11:46:00
A magyarok általában a világ legrosszabb fajtája. Nem szeretnek és nem becsülnek egyetlen nemzetet sem a világon, és egymást sem szeretik. Mindenki a maga kényelmére gondol, lopják a közt, és kevesen törődnek vele. Egymás között olyan titkos gyűlöletet és ellenségeskedést…..
Köszönjük a leveleket, amiket küldtetek, és továbbra is bátorítanánk mindenkit, hogy a írja meg nekünk akár a véleményét valamely iskolai dologgal kapcsolatban, avagy osszon meg velünk egy konkrét esetet, ami rávilágít az iskolai problémákra. Ezúttal Endo tisztelt meg…..
Zrinyi2 2009.10.11 17:25:30
@lyesmith: Megtanulni meg lehet, de használni is fogod tudni rendesen 3 óra után? Fogod is érteni, hogy mi-mit jelent?

Angol: (szóval csak angollal, más tudást nem feltételezve):
1. tudsz tanulni, tudod csiszolni a tudásodat. De mivel csak angolul tudsz, máshoz nem értesz, ezt vegyük most tárgytalannak(elnézést a tolmácsoktól, tényleg értékes a szakmájuk)
2. El tudsz menni vele külföldre angolul beszélőnek
3. Ki tudod tölteni a segélykérő űrlapot
Lényegében semmire sem tudsz csak angollal menni.

Kell hozzá más mögöttes tudás is, hogy tényleg tudd hasznosítani.
Zrinyi2 2009.10.11 18:34:07
@lyesmith: Na akkor olvass vissza egy picit kérlek.:D
Szerintem azt írtam, hogy egy nagyon-nagyon hasznos eszköz az idegen nyelv. Önmagában nem sokat ér. Pont olyan, mint egy szakmának, egy területnek a szakzsargona.
Ha tudod használni, nagyon sokat ér, de ehhez kell egy háttértudás.:D

Nem, igazad van, sajnálatos módon nem tudom milyen verslábakból áll össze a hexameter. Viszont alapvetően nem biológia jegyzeteket szednék elő, hogy megnézzem miaz.
Az ókori görögök és rómaiak az öltözködésükön, harcászatukon, fegyvereiken kívül nem igazán érdekeltek. Nem tudom neked megmondani milyen szerepe volt pontosan a szenátusban a preatornak:D Jámbor Lajosról sem maradt fenn sok írásos emlék(pontosan el tudjam neked mondani milyen ember lehetett) viszont nagyon szépen el tudom neked mondani a frank nehézlovasság és gyalogság felszerelését, alkalmazott harcászati módszereiket stb. :D Ezek hogyan fejlődtek ki és hogyan hatottak egymásra.

Igazad van: Nem vagyok művész, nem lettem az, de pl le tudok rajzolni nagyvonalokban ábrákat, szemléltető eszközöket. Vagy éppen egy mesterembernek azt, hogy mire gondoltam.
És egy ilyen ábra sokszor ezerszer többet ér, mint akármennyi szó.
Zrinyi2 2009.10.12 08:26:38
@lyesmith: Igazad van, ezeket nem konkrétan a történelem órán tanultam.
Viszont volt egy nagyon jó töritanárom, aki az órákat rendszerint színesítette valamilyen az adott részhez, korhoz tartozó tárgyi anyagok körbeadásával, bemutatásával. pl: hozott be sisakokat, láncinget, kardot, pajzsot, puskákat, gázálarcot stb. Ezeket meg lehetett taperolni, fel lehetett próbálni, megnézni a súlyukat stb. Megtanultunk egy rakat korhű kocka és kártyajátékot. Vagy éppen megnéztünk egy jó filmet délután. Ardeneki offenzíva kapcsán a "halál 50 órája".
Akármennyire is ömlik a színes szagos info a netről, ezzel még nem tud versenyezni az internet. Naná, hogy sok mindenkit megfogott, és sok mindenkinek felkeltette az érdeklődését, és tanultuk a törit rendesen matek-fizika tagozatos osztály létünkre.
Nekem annyira megfogta a fantáziámat, hogy a mai napig hobbiként foglalkozok történelemmel, kísérleti régészettel, pedig nem ez a szakmám.
A Homár nincs az E kezdetű adalékok ellen, röhög a rettegő láncleveleken, sőt, mondhatni kifejezetten szeretem a műkajákat a Limo szörpportól a krumplipüréporon át az olvadós Maoamig. De amit a Natural Meat (háromszoros bruhaha) rántott sertésszeletével művelnek, az tényleg…..
Nem találok se szavakat, se levegőt hozzájuk, a blog veteránjainak legkreatívabb középpályása. Té Rolandinho újra megkeverte a védelmünket, aztán 10 méterről bebombázta a kisagyba. A penetráns képvicc megoldása mi más lenne, mint Az Ezüst-tó kincse…..
Zrinyi2 2009.03.17 09:48:25