Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bodr

3 bejegyzést írt és 256 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ray Kurzweil szerint a technológia exponenciálisan fejlődik. Peter Thiel szerint a technológiai vívmányok nem felelnek meg az elvárásoknak. Rengeteg elmélet és elképzelés létezik erről, ám a jövő orvoslásával kapcsolatban csak két dolog biztos. A technológia nem fogja megoldani…..
Ismét egy logó vektorozás és újratervezés történt. Némi változtatást is beiktattunk, betűtípus változott, és a kis felbontású, pixeles képből született egy végre mindenhol univerzálisan használható vektoros állomány. Kommentár nem szükséges hozzá, de mivel az elkészítés elég hosszadalmas volt,…..
A Szkeptikus Klub következő rendezvénye május 27-én: A paleolit táplálkozásról – több szempontból Meleg Sándor dietetikus előadása Az alternatív étrendi mozgalmak között az egyik legsikeresebb a paleolit táplálkozás. A paleolit étrend legfontosabb jellemzője, hogy számos ponton megkérdőjelezi a…..
bodr 2014.05.16 18:44:44
@Hraskó Gábor: És aznap lesz felvétel? :)
Nagy megtiszteltetés, hogy jelöltek az Információ kategóriában a Fiatalok a Fiatalokért Díjra. Ha bárki szavaz rám, köszönöm előre is! (kattintás a videómra majd "szavazás" gombbal lehet szavazni, regisztrálni sem kell) ..
A Bridge Budapest szervezésében lehetőségem adódott elmesélni a történetemet és beszélni a küldetéseimről Máté Krisztinának. Az interjút az RTL II fogja leadni a következő időpontokban: december 4. szerda 17:30 ismétlés december 7. 17:00. ..
A Közösségi Média a Klinikai Gyakorlatban (Social Media in Clinical Practice) című kézikönyvemet augusztus 8-án jelenteti meg a Springer nemzetközi piacon.  Egy évet dolgoztam éjjel-nappal egy könyvön, mely nagy űrt tölthet be a web orvosi használatában. Évek óta tanítok…..
Hazaérkeztem a nagyszerű FutureMed kurzusról és mind a 6 napról készítek külön összefoglalót. Íme az első nap és második nap. A kaliforniai NASA központban megrendezett kurzus valóban egyedi volt, jelenleg kétség kívül a legrangosabb kurzus a jövő…..
Jól megkaptam, mondhatom! Valaki csinált egy Napikonrád Tumblr oldalt, ahol a blogból vett idézeteket mindenféle finoman szólva is giccses képekhez teszi. (Sőt, van hozzá Twitter is.) Fogalmam sincs, mi a célja, nem tudom, mennyire gondolja komolyan - de szerintem nem. Ez egy vicc,…..
Elsősegély Blog Stroke 2012.06.25 06:28:00
Stroke, agyvérzés, szélütés, gutaütés, agyi infarktus, agyérkatasztrófa. A stroke világszerte a harmadik leggyakoribb halálok. Becsült adatok szerint Magyarországon jelenleg 200-250 ezren élnek a betegség árnyékában. Hazánkban évente 42 ezren kapnak stroke-ot, 13 ezer ember…..
Drámai kiegészítő könyvespolchoz 15 dollárért, de a horror DVD gyűjteményhez is ideális. Design: Ori Niv. Via: Who killed Bambi?..
A KamaszPanasz.hu weboldal, amely elsősorban kamaszoknak és pedagógusoknak szól, de bízvást olvashatják szülők és érdeklődők is számos tudástesztet kínál a nemi betegségektől kezdve a terhességen át egészen az internetig. Aktualitásként ajánljuk az Elsősegély…..
A MUJI kicsit megkésve, de azért jó érzékkel startolt rá a technológiai forradalomra. A nyolc színben rendelhető, két fontos ujján speciális anyaggal ellátott kesztyűvel durva hidegben is kényelmesen használhatjuk az érintőképernyőket, már amennyiben az nem fagy le magától. 25…..
Levegő, víz, ... után lassan az internet is nélkülözhetetlen része lesz életünknek. Az alábbi infografika egy nemzetközi felmérés eredményeit mutatja be.A Cisco nemzetközi tanulmánya, a hétköznapi élet, az internet és a hálózatok mindent átszövő kapcsolata közti…..
Bigyóblog Játék a Bigyóshoppal! 2011.04.04 10:05:00
Megint játszunk, ezúttal a Bigyóshop ajánlott fel néhány szuper ajándékot. A kérdés nagyon egyszerű. Melyik bigyóshopos termék tetszik a legjobban és miért (bármelyiket választhatod a bolt kínálatából). Kommenteld (és linkeld) ide és máris esélyes vagy a három ajándék…..
Szóval ismét segítségkérés, felhívás, meg minden! A fő kérdés: szeretitek-e a fiiinom süteményeket?Kedves Olvasóink!A minap kicsit kétségbeesett hangú levelet kaptam az Inda felületéről egy szakdolgozat előtt álló egyetemistától, amelyben arra kér, osszuk meg…..
Nagyon köszönöm mindenkinek, aki támogatott a már hagyományos és egyben a világ legrangosabb orvosi blogversenyén, a Medgadget Weblog Awards-on, aminek legjobb orvosi technológiai blog kategóriáját zsinórban harmadszor nyerte el az angol blogom, a Scienceroll.com. Ezt írták a…..
Agyvihar Egy valószerűtlen állat 2011.02.01 17:49:00
3 millió feletti nézettsége van az első videónak, úgyhogy lehet, hogy csak nekem új, de ez az állat a túlméretezett lábaival olyan, mintha egy rajzfilmből szökött volna meg. Ilyen kicsiben:  És ilyen nagyban: Egyiptomi ugróegér egyébként...
Olvasom, hogy pszichológiai kutatások is megerősítették a régi bölcsességet, miszerint a vonzó nők elveszik a férfiak eszét, és ezt szó szerint kell érteni, ugyanis ha egy férfi szép nővel beszél, akkor evolúciós ösztöneit követve kognitív erőforrásai jelentős részét…..
Nemrég az alvópozíciókról olvasgatva megtudtam, hogy a WC-gurigához hasonlóan az alvási helyzetből is lehet következtetni a személyiségre. Íme a leggyakoribb pozíciók listája (a zárójeles százalék jelzi, hogy mennyien részesítik előnyben) az alváskutatók által…..
bodr 2011.01.04 13:03:11
@blogíró: Az nem elég, ha a horkolóval alvó belemenne a cserébe! Bár azt is lehet, hogy titokban átforgatom a horkolót, a mellékhatásként érkező személyiségváltozás felett pedig szemet hunyunk. ;)
Agyvihar Szorzás rajzolással 2010.12.14 21:43:00
Ma újra belefutottam ebbe a videóba, ami azt demonstrálja, hogyan lehet pusztán vonalak húzogatásával összeszorozni két számot, és gondoltam, ideteszem, hátha jár itt olyan valaki, aki érdekesnek találja, és még nem ismeri. Állítólag a japánok szoroznak így: ..
Először a lebegéskabin miatt akadt meg a szemem ezen a cikken, de ez csak a felvezető volt ahhoz, hogy utána a szerző az időhöz való viszonyunkat boncolgathassa. A cikk szerint 40 éve még azon tanakodtak a filozófusok és a szociológusok, hogyan fogjuk azt a rengeteg szabadidőt…..
Visszatértem Philadelphiából, ahol a Digital Pharma East konferencián adtam elő a múlt héten. Doctor Anonymous felvételén 4:45 körül vagyok látható. Néhány élmény, megjegyzés, tapasztalat: Találkoztam Doctor Anonymous-szal, aki a világ első online orvosi rádióshow-ját…..
Agyvihar Temető az égben 2010.10.20 21:51:00
A héten egy beszélgetésben előkerült a hegymászás, és ennek kapcsán eszembe jutott, hogy nemrég olvastam arról, hogy a Mount Everest tele van szanaszét heverő holttestekkel. A hegymászás iránt mérsékelten érdeklődő emberként eddig azt hittem, hogy aki meghal, és elérhető…..
bodr 2010.10.21 09:40:00
@Pista bá': Ne légy már olyan pesszimista, lehet, hogy mind a 150 halott lefelé menet tért nyugovóra. ;)
A minap egy Bjarne Stroustrup interjút olvastam (azoknak, akik nem foglalkoznak programozással, valószínűleg nem lesz ismerős a neve, de elég annyit tudni róla, hogy nem buta ember), aki a hordozható okostelefonok és hasonlók kapcsán mellékesen megjegyezte, hogy az a baj velük, hogy az…..
bodr 2010.10.16 20:28:15
Én nem gondolom, hogy attól rosszabb az emberiségnek, hogy az éhezés ingerére túl csimpánzszerű reakció az, hogy enni szeretnék, vagy hogy az unatkozást bármiféle szórakoztató cselekvéssel próbálom csillapítani. Ezekre a szükségletekre hogyan lehetne elmélyültebben reagálni?

Amiket a mobiltelefon ellen felhoztál, azok olyan érvek voltak, amelyekkel az egyénnek kell megküzdenie, _amennyiben_ őt zavarják a hátulütői (pl. hogy aggódik, ha késik egy várt hívás, vagy hívásra készen kell lennie szabadsága ideje alatt is). Ettől még nem romlott a világ. Ennyi erővel kenhetnénk a jelenkor nekünk nem tetsző jelenségeit az autókra vagy a mikrohullámú sütőkre is.

Ami az állatok és az emberek elválasztását illeti: ha úgy alakulna, hogy a felgyorsult élet- és gondolkodásmódtól "visszafejlődünk" az alacsonyabb rendű állatok szintjére, az is egy természetes folyamat, hiszen azt jelenti, hogy a jelenlegi környezethez adaptálódunk. Lehet, hogy a mi aktuális szemszögünkből nézve ez fejlődési hátramenetnek tűnik, de az evolúciót nem kell félteni, nem tart sehová, nincs iránya, amihez képest visszafordulhatna. Ugyanez igaz a nyelv változására is, ami véleményed szerint sekélyesedik az SMS-ezés miatt. Szerinted romlik, szerintem csupán módosul.

Nekem összességében úgy tűnik, hogy egy nem olyan rég múlt korszakot idealizálsz, mintha az lett volna "a helyes" technikai fejlettség ill. "a megfelelő" kommunikációs és gondolkodási forma szintje.

A kondenzcsíkos-repülős metafora viszont bejött. :)
bodr 2010.10.17 11:47:49
@blogíró: Ilyen szempontból maximum a jövő generációk tudósait kellene féltenem, de valahogy miattuk sem aggódom. A gyakorlatilag végtelen mennyiségű információ az elmúlt 10-20 évben is rendelkezésükre állt, szemben mondjuk a '70-es évek információáramlási sebességével, márpedig nem tűnik úgy, hogy a kutatások megrekedtek volna az utóbbi időben amiatt, hogy jelenleg aktív tudósaink túl gyorsan belefáradnak a gondolkodásba.
bodr 2010.10.19 12:12:11
@mr.soka: :)