Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Trithyn

11 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ír kocsmapunk egyik hazai képviselője, a Paddy and the Rats a Suzuki által megrendezett viaDAL klipverseny egyik nyerteseként kapott lehetőséget, hogy filmre vigye az egyik sikeres daluk történetét. Ők ezt a lehetőséget a Ghost From The Barrow című dalukra használták fel. Ennek…..
Geekblog A faun labirintusa 2010.02.21 20:31:00
"It takes love to bugger up a life and smash it to pieces, yes, it takes love in its stranger forms to do it, good and evil being so hopelessly mixed up in all of us. Everything is far more complex and serious than we suppose, as though I had ever doubted it. As you live for the other, you also…..
Trithyn 2010.02.27 03:10:09
The Fall – Zuhanás    Tarsem Singh a néhai kliprendező egyszer már megpróbálkozott egy játékfilm rendezésével, amiben ámulatba ejtő képi világot tárt elénk. De a történetszövéssel egyesek szerint még nem érte el azt a szintet, hogy a világ jobban…..
Híd Terabithia földjére                     Egy Newbery díjas regény filmváltozata, melyet egyszer már elkészítettek. Nem nagy sikerrel. Ezennel egy tengerentúlon munkálkodó, magyar…..
Phoebe csodaországban Történet egy kislányról, aki nehezen találja meg magát az életben... a végén az is kiderül, hogy nem csak önnön hibájából... Phoebet Elle Fanning alakítja, aki a nővére(Dakota) nyomdokait igen csak hamar megtalálta. A kis Elle lenyűgözően…..
WALL●E    A Pixar Animation Studios kilencedik filmje elröpít bennünket egy távoli jövőbe. Amely ha nem vigyázunk, lehet hogy nem is lesz olyan távoli. A főhősünk egy Wall●e(WAtt-takarékos Lánctalpas Limlom- és hulladékkezelő, E-sorozat) névre hallgató robot,…..
filmdzsungel Tintaszív (Inkheart) 2009.04.06 21:10:00
"Tündérmesék márpedig vannak"  Kezdésként használhatnék olyan hétköznapi frázisokat hogy "rohanó világunkban" vagy a "világválság közepén" bla, bla bla, de nem fogok. Egyszerűen csak megelégedettségemnek adnék hangot, hogy még mostanság is…..
A Faun labirintusa                Már az elején leszögezem, hogy ez a film egy remekmű. Az a Guillermo del Toro írta és rendezte akit Hollywoodban ezidáig nem nagyon ismertek el, de ezzel az alkotásával beírta…..
Minden, ami filmművészet! Once 2009.04.25 14:31:00
...Egyszer... Egyszer...talán egy ilyen mozifilm is a multiplexek toplistájára kerül...egyszer. De nem is baj, hogy nincs a bevételi listák élén, így olyan marad, mint amilyen a film önmaga. Egyszerű és tökéletes. Ezt az ír (független) filmet csekélyke 160 ezer dollárból…..
 Carnivále  2003-ban bemutatásra került az HBO csatornán egy sorozat, melynek a megálmodója Daniel Knauf forgatókönyvíró, rendező volt. Mit kell róla tudni? Ő jegyezte producerként a televíziózás történetének egyik legjobb sorozatát, a ma már kultikussá vált Twin…..
Az 1907-es évben a Lumiére fivérek bemutatták az autokróm eljárást, az Autochrome Lumiére-t. Ez egy fotográfiában is használt direktpozitív volt. Ezzel oldották meg az első színes kép rögzítését. 1904 és 1907 között kísérleteztek vele. 1909-ben Londonban a Palace…..
 Slumdog Millionaire  Egy film, aminek úgy terjedt a híre mint a futótűz, a sikere elsöprő volt, tarolt minden filmes fesztiválon, a legcsekélyebb díjakon át egész Hollywoodig(Oscar gála) sikerült eljutnia. Sőt, ott is kaszált, 10 jelölésből nyolcat elhozott, a…..
Eadweard Muybridge egy angol származású amerikai fényképész elsőként a világon sorozatfelvételeket készített magáról a mozgásról. Ezek a sorozatok a filmezés előfutárai voltak. Munkássága során már a felvevőgép alapelvét alkalmazta és filmfelvételről beszélt. A…..
Kedves Mindenki!Ezennel útjára indítom filmes blogomat, remélem elnyeri majd a tetszésed és találsz magadnak valamit ami újat mond számodra, vagy talán tanulsz is egyesmást... lesz itt minden, annyit ígérhetek! A többi egyelőre meglepetés.....