Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hádeváu

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég az Egyiptomból átmenetileg itthon tartózkodó Timi is tartott egy Fogadót a Határátkelő Facebook-oldalán. A beszélgetés szerkesztett változatából kiderül, a nők nagy része (ha pénze engedi) eljut a felsőoktatásig, a többnejűség, bár megengedett, de nem túl elterjedt…..
hádeváu 2013.06.01 12:12:14
@think different: Mélységesen egyetértek a gondolataiddal.És köszönöm is egyben:)
Többször végigolvasva Attila Svájcból érkezett levelét, próbáltam olyan mondatokat (aztán már csak egyet) találni benne, amivel nem értek egyet – nem sikerült. Ami tulajdonképpen végtelenül szomorú. Hogy miért, az rögtön kiderül. "Sziasztok, jó napot…..
hádeváu 2013.04.03 13:03:46
@fasor6:
pedig én pl. nagyon szeretném olvasni a történetedet
alig akad olyan poszt,ahol idősebb emberek nyilatkoznak
pedig szerintem sokan gondolkodnak közülünk is a költözésben
az erejük teljében lévő 20-as,30-asok más szögből látják az életet
ezért mindig nagyon várom,hogy egy másik életszakaszabn lévő ember posztját is olvashassam
szóval hálás lennék,ha mégis megírnád:)
hádeváu 2013.04.16 21:45:58
@fasor6: most küldtem emailt :)
Különösen a határ közelében ingáznak sokan ausztriai munkahelyük és magyarországi lakóhelyük között. A mai poszt szerzője, József története annyiban mégis különleges, hogy ő és párja azt követően döntöttek az ingázás mellett, hogy egy ideig éltek…..
hádeváu 2013.03.19 10:34:13
@Az Ingázó:
"Az alföldröl indultunk útnak, arrafelé teljesen más az emberek hozzáállása a dolgokhoz, mint "nyugatabbra". :D"
Mit tapasztaltál, mennyiben más?
hádeváu 2013.03.19 11:30:30
@Az Ingázó:
Nemcsak évtizedekben mérhető ez.
Már a rómaiak óta, a limes határozta meg.És ez a különbség azóta is fennáll.
A gazdasági válság nem csak Magyarországot érintette igen rosszul, a dél-európai országok közül némelyik talán még nehezebb helyzetben is van. Spanyolországban például (mint Eszter mai írásából kiderül) már régen nem kolbászból fonják azt a bizonyos kerítést, így ő is…..
hádeváu 2013.03.09 22:53:10
@sparklie:
" kutyat tartani netto hulyeseg, nagyapameknak is volt, szerettem, de tudom, hogy amit manapsag az emberek belelatnak, az tarspotlekka teszi oket, antorpomorfizaljak, felrzhazzak emberi tulajdonsagokkal: huseg, szeretet, becsuletesseg
kozben osztonlenyek
nem baj ez, csak nem utaztatnam sok-sok ezer kilometeren at, megiscsak egy allat"

Ha netto hülyeségnek tartod,akkor minek tartottál kutyát?
Ja,hogy amig hasznod volt belőle addig kellett.
A használt ruháimat sem dobom a szemétbe, nemhogy egy kutyát!
Elaltani az állatot csak mert nem kell már neked,hát ez valami szánalmas.:(
Találhattál volna más megoldást is, hogy megszabadulj tőlük.
Folytatódik a „Mi hiányozna..."-sorozat, melyben arra kértem az országfelelősöket, írják meg, mi hiányozna nekik a jelenlegi életükből, ha el- (vagy éppen Magyarországra vissza-) költöznének. Ma a spanyol felelős, Roxi listáját olvashatjátok. „A minap egy…..
hádeváu 2013.03.07 16:15:01
@satie: mit jelent az,hogy anonim kártyahasználat?
Németországtól Magyarországon át Dublinig ível a mai poszt, ám Rumi írása egyúttal belső utazás is. Kiderül belőle, hogyan lesz egy Németországban született, részben Magyarországon felnőtt, jelenleg Írországban élő emberből magyar, s hogyan marad az, miközben a három…..
hádeváu 2013.03.04 23:21:02
@zopilote:
azokban az években én is Kiskunhalason laktam :)
lehet,hogy Te is a " pirosiskolába" jártál?
hádeváu 2013.03.05 00:47:03
@zopilote:
mi a strandra meg Fehértóra jártunk nyáron ugyhogy nem pancsiztunk együtt:)
de amit írtál az alapján apáink ismerték/ismerhették egymást
A héten már március, és ilyenkor már mindenkinek elege van a télből (már annak, akinek jut és nem valamilyen kellemes éghajlaton olvasgat...). Úgyhogy azt javaslom, búcsúztassuk el a telet, és hogyan is tehetnénk ezt stílszerűbben, mint egy képes beszámolóval az orosz télről,…..
hádeváu 2013.02.25 18:35:51
@hagyma: Orenburg,Uszty-Ilimszk?
hádeváu 2013.02.25 21:29:16
@zopilote: :)Nem tudom milyen lehet sok ezer km-t vezetni.Nekem 1700 volt a leghosszabb utam kocsival.Azt is kalandnak éltem meg,mindig valamiféle csodavárás van bennem útközben.Ami persze elmarad,de a várakozás mégis megéri. Igaz lehet ami föntebb már szóba került ma.Az út fontosabb mint a cél.
Látod nem szabad túlzásba vinni az internetezést mert káros hatással van a felnikre:)
A mai poszt valójában egy kísérlet, hiszen igencsak elüt a blogban megszokottaktól. Mégis kiteszem, vállalva a bukás kockázatát is, mert nagyon érdekesnek tartom és nagyon kíváncsi vagyok a kommentekre. A történet röviden annyi, hogy a levél írója, Rebecca több mint három…..
hádeváu 2013.02.24 10:27:58
@zopilote: úgy emlékszem egyszer azt írtad,hogy nem tudsz spanyolul
ez nem akadályozott semmiben a mexicoi utazgatások alatt?
országszerte mindenfelé elboldogultál az angollal?
Sokan jutnak ki külföldre munkaerő-közvetítő cégeken keresztül, a személyes benyomásom az, hogy a tapasztalatok erősen megoszlanak – van, akinek pozitívak az élményei és lehet hallani horror történeteket is. Mai posztunk szerzője, Attila is így jutott ki Angliába, ő és párja…..
Előre szólok, hogy aki fogyókúrázik, az csak erős nekikészülés után álljon neki a poszt olvasásának, mert nem elég, hogy egy Portugáliában nyíló (a maga nemében páratlan) magyar cukrászdáról mesél annak tulajdonosa, Erika, az írás mellé gyönyörű fotók is érkeztek...…..
hádeváu 2013.02.16 23:33:45
@blackhair-lady: Ha a nopálra gondolsz itt van egy recept
www.kertpont.hu/index.php?menu=receptek&id=92
„Talán mi vagyunk azok, a félmillió, akik miatt egyszer nálunk is normálisan lehet majd élni, dolgozni" – írja a mai posztban Öreghaver, akinek írásában sok olyan pont van, amivel egyet lehet érteni, és persze nyilván sok olyan is, amivel majd vitatkoztok. Egy biztos: ötven…..
hádeváu 2013.02.11 17:13:54
@Kovermadar: Semmilyen bírságot nem kapott a számlálóbiztos ilyen esetben.Úgy kellett eljárnia,hogy ilyen esetben a szomszédságból kérdezett ki valakit a lakásról.Hozzávetőleges pontossággal elég volt.
hádeváu 2013.02.11 19:10:00
@Gamma Leonis: :)Én most tanulok németül.A másik alternativa nálam is a "halálra készülés".Én is 50 fölötti vagyok.
Tisztában vagyok vele, hogy a világon viszonylag sok olyan - szakállas - vicceskedési lehetőség van, amellyel nem illik humorizálni, vagy azért mert fárasztó és blőd, vagy azért, mert bizonyos - nem egyszer technikai - feltételek, körülmények folytán egy kérdést nem lehet…..
hádeváu 2009.05.05 15:55:32
@Salesman: Bocs,hogy beledumálok. Jerikó falai leomlottak,az Írás szerint.Régi történet,hagyd el.:)
Hogyan készült? 11.rész: Fecskés Minden további magyarázat nélkül, itt van három verzió a dalból. Ez lett az egyetlen dal, ami végül lassabb verzióban került fel az albumra, mint ahogy előtte próbákon játszottuk. Az a régi igazság is beigazolódott a mostani próbákon, amikor…..
A szokatlan időpont ellenére második albumunk második klipjének hazai és egyben külföldi premierjét tartjuk most itt a blogon, nyilván szándékosan Iggy Pop és II. Erzsébet születésnapján, kölcsönösségi alapon hátha növelni tudjuk a külső hivatkozások számát, s ezáltal a…..
hádeváu 2009.04.21 11:52:36
Találtam egy kiváló kérdéssort az egyik, szcientológiával foglalkozó internetes fórumon. Aktív szcientológusoknak javaslom megfontolásra.   Szűröd a bejövő hívásaid? Kétszer is meggondolod, hogy felvegyed-e a telefont? Mi a véleményed a…..
hádeváu 2009.03.09 18:48:35
@sikutimi: És ha mégis megúszod,hogy a gyereked a befolyásuk alá kerüljön,akkor majd lenyulják az apukát,mint nálunk.Erkölcstelen idióták.