Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fortis

9 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindennapok szikrái "És hű!" 2010.01.24 19:58:00
 Mi az ott, ami olyan sebesen rohan felém? Nagyon-nagyon sebesen. Olyan nagy és sima és kerek, valami nagy, és laposan hangzó névre van szükség, mint... ööö... főőööö... föl... föld! Ez az. Ez jó név lesz. Föld!    Vajon barátságos lesz -e hozzám?  …..
Éppen, hogy lerobbant a bringám múlt csütörtökön hazafele jövet, de már rengeteget tanultam belőle. A víz eleme megnyugvásra és csendre tanít, figyelemre. A szél-természetem kicsit most belekényszerült egy lassú patak csordogálásába. Nem mintha megbántam volna. Több…..
Töredékek Álbölcsesség 2009.08.10 08:41:48
Belefáradtam. Mindenki mondja a magáét, és nem érzem, hogy bárki észrevenné a másikat.Újfajta látásmódot kaptam, de hirtelen értelmetlenné vált az egész "emberkedés". Ittnem a saját létemről beszélek, mert a tapasztalataim és a társadalom összevetése alapján én…..
Töredékek Az ember 2009.06.29 08:21:09
Olyan sokszor eszembe jut ez a téma , nap mint nap , nem lehet nem gondolni rá .Az ember ! Vajon hová soroljam ? Megpróbálok pozitívan hozzáállni a kérdéshez , néha egészen spontán is sikerül ,mint amikor az áruházban slattyogok , és kívülről látom a tömeget , annak…..
fortis 2009.06.29 12:10:03
@Totu Töredék:
Igen azt hiszem igazad van , az agymosás semmi képen sem kívánatos , csak eszembe jutott , mint lehetőség , hiszen nap , mint nap élnek már vele úgy is , akkor miért ne lehetne a társadalom javára pozitívan is felhasználni ? De nem , ez valóban nem tiszta eljárás , a megértés volna a lényeg , mind a két oldalról . Aki helytelenül viselkedik , meg kéne értenie , hogy azzal magának is csak kárt okoz .
fortis 2009.07.27 07:28:09
Vajon van e különbség ? A vándoron már írtam erről a tapasztalatról , de ez valahogy mélyebb érzésű gondolat véleményem szerint , hogy ott pontosan tudnák , miről is lenne szó .
Egy nap a kórházból épp egy újszülött csecsemőt vittek haza egy mózeskosárban , mikor összetalálkozott a kicsivel a tekintetünk . Szia , hát te is megkezdted , ismét itt vagy megint ! ? Hát megkezdődött ? -jártak a gondolatok a fejemben ezek szerint . Nem az volt az első reagálás , milyen édes a pici , hanem az , hogy egy gyermek bőrben lévő egyenrangú lélek az akire éppen ránézek , sem kevesebb , sem több , mint bár ki más .
Igen erről lenne szó .Vajon valóban a test csak a lélek ruhája ?-Milyen furcsa ez , hogy a tudatosság háttérbe szorul , a fejlődés idejére jócskán , mert nagyon kényelmetlen lenne azt az időt kivárni , míg ésszel él az ember . Tehát valami hasonló , valami ugyan az , legyen az ember öreg , harcos , asszony , vagy csecsemő , valami ugyan az mindnyájunkban amitől mind egyformák vagyunk , kórtól függetlenül gyermekek egy nagy játszótéren , esetleg annyi a különbség , van aki valóban játszhat , és van aki csak úgy tesz , mintha .
Mégis annyira furcsák az emberek , mégis másképpen néznek , ha látnak egy öreget , vagy ha látnak egy csecsemőt . Észrevettétek már ? Az egyikre azt mondják édes és aranyos , a másikra , meg , milyen görbe és rút ? Pedig csak a ruha az ami látszik , és nem ami ott van valahol belül . Azt mondják néha amilyen a lélek , olyan a külső . Nem hiszek ebben , mert láttam már embert szép ruhában kegyetlennek lenni , és csúfondárosban szeretetteljesnek . / a testre céloztam /
Tehát igaz lehet a mondás , hogy a szem a lélek tükre ? Hmm , most ezen komolyan elgondolkodom , mert lehet a szem csak a szervezet tükre , a léleké valami más .
Elgondolkoztam, és eszembe jutott valami.Sokmindenhez van tehetségem, sokmindent csinálhatnék. Mégsem érzem az életemet érdekesnek. Nem látom, hogy ezt a rengeteg adományt, lehetőséget hol tudnám kihasználni. Pontosítok. Bármelyikre támaszkodhatnék, szerezhetnék velük előnyt,…..
Sziasztok ! Lássuk ki mit gondol a kis világegyetemünkről , arról ami itt és körülöttünk zajlik , amiről tudunk és amiről nem , arról ami érint bennünket és ami nem , bolygók , rendszerek , mesterséges létesítmények , és minden egyéb kutatásról ami ebbe a témakőrbe…..
Töredékek Lótusz 2009.03.16 13:34:00
Ülök. Becsukom a szemem, amivel sosem láttam igazán, és marad az a világ, ami van nekem. Értem már, hogy Buddhát miért úgy ábrázolják, ahogy.Látom. De hogy is érhetek a nyomába? Vagy miért ne? Nem olyan explicit dolog az, hogy nagyon bántson érte bárki is.Félek. Félek, hogy…..
Végül is ahogy elgondolkodtam ennek a topiknak a címén(Mit kell megtapasztalnunk a fejlődés érdekében? - a szerk.) , az jutott az eszembe , vajon van e fejlődés tapasztalat nélkül ? *-nick-* is elgondolkodtatott , a hit oldaláról .Tegyük fel ha valaki úgy születik , hogy kezdettől…..
Töredékek a LI 2009.04.06 00:15:48
avagy "a levél írója". Azon gondolkoztam egyik e-mail váltáskor, hogy az alábbiak biztos nem illenek rám, mint aláírás:- a mostani "nickem"- a vezetéknevem- a keresztnevem tehát sem választott, sem hozott nevemet nem érzem hozzám illőnek, és magamat nem…..
Töredékek Sokszínűség 2009.04.04 11:52:00
Nemrég az auchanban jártunk , persze nem nagy dolog , hiszen elég sokszór eljárunk , mint más is , na persze csak tolom a kocsit , mert ugyibár férfiakhoz méltón én sem nagyon szeretek vásárolgatni , csak ha muszáj .Azért elszórakoztatom magam , nézegetem az embereket . Húú , hát…..
Töredékek Élet-technika 2009.04.01 09:51:00
Elveszve vagyok. Nagyonis.Mint az ikernővérem. Jobban hasonlítunk, mint gondoltam volna. Hajlamosak vagyunk az elveszettségre. De tudom már, miért csinálom ezt sokszor.Rossz technika. Elmagyarázom. Az egész olyan, mintha a fejemmel szeretném beverni a falba a szöget ahelyett, hogy egy…..
Töredékek Tisztánlátás 2009.03.19 13:38:58
Szerintem.Sokan összetévesztik a távolbalátással. Távolba látni szerintem csak távcsővel lehet. Tisztánlátni egyész mást jelent.Egy élmény, egy életérzés. Amikor nő bennünk egy apró gondolat, érzés. Egy tudás. Tiszta elme nélkül nem lehet megjósolni a kimenetelt. Csak a…..
fortis 2009.03.19 23:21:16
@Totu Töredék:
Érdekes lehet ez a letisztultság . Nem tudom talán valami hasonló lehet az is , amikor az ember ráhangolódik a részletekre . Tudod a tudatos álmodáshoz vannak gyakorlatok , hogy merülj el a részletekben . Ilyenkor megesik , hogy az ember képes másnak látni a helyet , mintha járókelőként csak egyszerűen nézelődni .
Szóval egy kicsit részletesebben , de amúgy lehet ez a szem valamiféle betegsége , hogy vannak időszakok , amikor minden tárgynak látható a körvonala , valóban úgy , mintha beleégne a szemedbe . De vannak olyan pillanatok , amikor nem létező , vagy nem látott tárgyak körvonalai látszódnak .
Jaj , ez a színes látás a tükörtechnika óta van , nem , nem kell egy pontba koncentrálni , és pillanat alatt előjön ez a képződmény , akár a tükörben . Na mindegy , majd egyszer valami kiderül .
fortis 2009.03.27 14:46:46
@biz:
Erre a matrixos érzéshez nekem is volt már szerencsém , mikor a pilisből hazafelé a haverommal egymást előzgettük a motorral . Egyszer csak nem bírtam bevenni a kanyart és lefutottam az árok és az út közötti múrvás szakaszra . Vissza fölkaptatni nem tudtam , mert túl nagy volt a színt különbség , tudtam nagyon óvatosnak kell lennem . Hozzáértem a fékhez , hogy csak kicsit lassuljak , de abban a pillanatban már repültem is . Itt jött a matrix ez a pár másodperc szinte hosszú perceknek tűnt , láttam ahogy a motor mellettem repül és részletesen láttam mikor mi robban szét rajta , mi görbül el , mint egy sokszorosan lelassított felvétel . A bukástól vagy 15 méterre tértem magamhoz , de egy karcolás sem volt rajtam , csak a ruhámat kellett kidobni , mert az totál leégett rólam .
Töredékek Vajon mi visz előre ? 2009.03.26 11:36:00
fortis 2009.03.26 22:32:51
@Totu Töredék:
Igen , valóban zavaró , mivel nem figyelsz oda ,nem veszed észre a magad körül lévő csodákat , mert elfoglalnak a saját gondolatok , pedig nagyon hasznos megfigyelni a környezetet , nos akkor most láthatjuk , nyitott szemmel járni nem is olyan egyszerű feladat , mint ahogyan azt az ember gondolná .Persze lehet ez csak ránk jellemző , nem tudom más hogy lehet vele .
Töredékek Élet a halál után 2009.03.24 12:19:37
Morfondírozok most egy kicsit a blog 'haláláról', és hogy miért fulladt bele a saját nedveibe... Sokan sokfélék vagyunk. Sajnos elmentek sokan az alapbongolat mellett. Pedig én nem árultam zsákbamacskát. Szerettem volna, ha saját gondolatokat és tapasztalatokat osztunk meg, nem…..
Töredékek Kryon rovat I. 2009.03.14 08:44:04
VIZUALIZÁCIÓVizualizáljátok azt a problémát, mely leginkább jelen van most az életetekben! Vegyétek ki arról a csúnya helyről, ahol van, és tegyétek az öletekbe, mint egy pöttöm, kegyetlen állatkát, mely lehet csúnya és fekete a félelemtől. Azt szeretnénk, hogy ültessétek…..
fortis 2009.03.19 23:08:03
@wich:
Köszönöm Wich , nos ehhez a részhez még nem jutottam el , csak Sávától tudom , hogy említettek bennünket is . De a föld szívcsakráról mit gondolsz ?Az energiahálló elcsúszása nem érinti ? Amúgy bevallom őszintén a Magyarokkal kapcsolatban nem pont ilyesmire gondoltam volna , de amúgy biztosan így van , hiszen mindenki tudja , látja , a saját bőrén érzi , hogy teszik tönkre bizonyos érdekek kis népünk teljes sorsát .
Köszi , hogy beírtad !
fortis 2009.03.19 23:11:49
@fortis:
Bocsi Totu , most olvastalak , nem feszegetem a témát , és megvallom őszintén nem is gondoltam , hogy a kérdésemre ilyen jellegű volt a válasz . De hát az üzenet egy entitastól érkezett és ez tette érdekessé a témát . Szóval bocsi !
Töredékek A félelem 2009.03.10 18:02:00
/sajnos a blog.hu rendszere miatt problémák adódtak. fortis bejegyzése eltűnt, pedig nem nyúltam hozzá.fortis, ha van róla másolatod, akkor most nagy kő esne le a szívemről!Totu/..
fortis 2009.03.17 22:02:42
fortis 2009.03.18 08:23:11
@haj_nal_ka:
Azt gondolom , hogy Isten és a szeretet hiánya nem lehet a félelem oka . Hiszen Isten mindenhol mindenben és mindenkiben jelen van , mi is az ő része vagyunk , ezért nem létezik olyan , hogy Isten hiánya . Ebből kifolyólag a szeretet hiánya sem jó indok , mivel ha Isten mindenhol jelen van , akkor a szeretet is jelen kell hogy legyen , még a vákumban is .
A mérhetetlen Ismeretlen , mint a félelem forrása ? Ha elhagyja tudatunk a bolygót lehull a gát , ami tudatunkat befolyásolta itt a földön , és a szeretet minden irányból , mint energia hullám körül vesz és egybeolvadsz önmagaddal , a földre le nem született részeddel , ezért nem hiszem , hogy a félelem nem földi eredetű energia lenne , mivel hogy a fátyol túloldalán sosem vagy egyedül . Egyszerű példa :- a nap sugara elpárologtatja a tenger vizét , felhők keletkeznek , és a felhőkből a víz esőcseppek formájában visszahull a tengerbe . Az esőcsepp maga az ember , aki zuhanásának rövid periódusában roppant egyedüli magányosnak érzi magát . Nem tudja ki ő , honnan jött , hová tart , csak tudja halad valamerre , és egyedül van , annak ellenére , hogy számos más vízcsepp is hull az égből vele egyetemben . Jajj ! mi lesz ha véget ér az utazás , , alá hullok a nagy semmibe , a nagy ismeretlenbe ?-gondolja magában . De amikor megérkezik látja , hogy a tenger nagy örömmel befogadja , visszafogadja , és együtt úszik tovább a nagy energia áramlatban . Itt már nem kell félnie semmitől , hiszen hazaérkezett . Levetette énjét , egóját , majd valamikor egy új vízcsepp formájában újra születik , egy új énnel , egóval , mert ő a föld bolygót választotta , mint rész és egész , valami úly kialakításához , hogy ami itt van létrejöhessen . Ezért nem hiszem , hogy a félelem földön kívüli eredetű lehetne , hiszen hazatérni sosem félelmetes .
fortis 2009.03.19 22:09:09
@wich:
Vajon ha Kryon Teréz anyának súgott volna , akkor is szomorúan halt volna e meg ? Fúrcsa ez a világ , régen amikor a fátyol mögé könyebb volt még belátni és a világ tele volt sámánokkal és mágusokkal , minden egyszerűbb volt . Aztán jött a dualizmus és minden megváltozott . Ma napjainkban oedig az egész világra eljut az üzenet , Ne féljetek , mert nem vagytok egyedül ! Számtalan tanítás érkezik . Igen , azt hiszem ez valóban egy új korszak . Egy korszak , ahol az emberiség rájön lassan , nincs értelme a félelemnek , mert sosem vagyunk egyedül és minden amin átesünk csak egy röpke pillanat . Húú , egy kicsit elkalandoztam , bocsi , nagyon érdekes a téma !x
Töredékek Pszi-képességek 2009.03.13 18:32:00
Sziasztok !  Szeretném , ha itt megtárgyalhatnánk , miben lehet igazság , és mi lehet az , ami csak szemfényvesztés . Az inga működik , arra forog , amerre az ember akarja , de talán nem e a tudat ad impulzusokat a kéznek , hogyan rezegjen , hogy az inga akaratunknak megfelelő…..