Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Safringer

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
epitoma   -   confessio iudicalis " Önkéntelenül elképzeltem, hogy valahol van valaki, aki jól mulat, amikor rám néz, és látja, ahogy én - miután harmincnegyven hosszú éven át éltem, tanultam, fejlődtem, gyarapodtam testben-lélekben, most szellemileg…..
Safringer 2010.06.20 04:24:46
Safringer 2010.06.20 04:25:50
"Mindenütt a földön vágynak valami jó után, minden ember keresi hol a boldogság. Sok mindent elérhetsz mégis üres maradhat a szív, ha nincs benne igazi érték, mely mindenen átsegít. Az élet néha bonyolult nem is mindig értem én, de kell, hogy a szívben ott legyen a hit,…..
Safringer 2010.05.10 16:21:18
"Anna néni 83 éves, és egy idősek otthonában lakik. Már nem élnek a hozzátartozói, akik meglátogathatnák. Férje a háborúban esett el, és mindkét gyermeke fiatalon halt meg.
Egy napon megkérdeztem tőle, hogy hogyan tud keserűség nélkül visszatekinteni nehéz életére. Egy kis ládikót húzott elő ruhásszekrénye egyik fiókjából, kinyitotta, majd megmutatta "kincseit". Egy lapocskát a kalendáriumból arról a napról, amikor is egy nehéz döntést kellett meghoznia valamivel kapcsolatban, Isten félreérthetetlenül szólt hozzá. Egy darabkát abból a vödör szénből, amit a barátai hoztak meglepetésként, amikor már nem volt mivel fűtenie. Egy fotót mutatott még egy autóroncsról, - sérülések nélkül úszott meg egyszer egy súlyos balesetet.
E tárgyak Anna számára nem csupán jobb időkből származó emlékek voltak. Tudatosan gyűjtötte őket, hogy ezek emlékeztessék, milyen jól bánt vele az Úr.
'A szomorú emlékeket is őrzöm. A jót, amit Isten velem cselekedett, borzasztó gyorsan elfelejtem, ezért is próbáltam meg az emlékeket ilyenformán megőrizni. A nehéz órákban ezek a kis "kincsek" segítenek Isten jóságát felidézni, és egyben tudatosítani, hogy a jövőben is rábízhatom magam.'

A látottak nagyon nagy hatással voltak rám. Elhatároztam, hogy mostantól fogva figyelmesebben járok-kelek a világban, hogy Isten kedvességének apró jeleit szem elől ne tévesszem.

Továbbgondolásra: Milyen emlékeket tennél a saját ládikódba?"
http://index.hu/belfold/2009/04/03/csodvedelmet_kert_a_hospinvest/"Csődvédelmet kért a Hospinvest, miután a CIB Bank az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által betegellátásra átutalt összeget teljes egészében az általa lejárttá tett hitel törlesztésére fordította -…..
Safringer 2009.04.06 02:53:13
Átmeneti gond volt a HospInvestnél?

Átmeneti probléma volt a HospInvest fizetésképtelensége, és megvan a pénz a cég által működtetett egészségügyi intézmények hosszú távú finanszírozására - állítja a HospInvest elnöke, Kollányi Gábor.

Kollányi Gábor azt mondta, újra tárgyalnak a számlavezető bankkal a lejárttá minősített hitel átütemezéséről. Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank egy hete adta el részesedését a HospInvestben. A cég elnöke abban bízik, sikerül helyettük új befektetőt bevonni, azt azonban nem árulta el, hogy kikkel tárgyalnak. A csődvédelmet kért HospInvestnek 30 napja van arra, hogy megegyezzen a hitelezőivel, ha nem tud, felszámolják a céget.

„Mind a dolgozók bérének kifizetését, mind az előttünk álló időszak működési nehézségeinek a finanszírozását előteremtettük.

Ezek a források a jövő héten rendelkezésre állnak. Tehát én azt gondolom, a kórházak további működésében zavar nem lesz. Szakmai befektetőkkel folytatunk intenzív tárgyalásokat, magyarországi befektetésről, ezen időszak alatt döntésre fognak jutni, hiszen itt már a zárófázisnál tartunk” - nyilatkozta Kollányi Gábor, a HospInvest Zrt. elnöke.

HÍR TV

A betegellátás zökkenőmentes fenntartásáról biztosította vasárnap a hatvani, a gyöngyösi és a Heves Megyei Önkormányzat vezetőit Kollányi Gábor, a HospInvest elnöke.

A HospInvest Zrt. ugyanis, Kollányi Gábor ígérete szerint, előleget kap az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól a betegellátás, illetve a dolgozók járandóságának biztosítására – közölte Sós Tamás, a Heves megyei önkormányzat vezetője.
...
ZOOM.hu

Előlegből rendezni a múltbéli sarat? Khmmm...

"Fizetésképtelenné vált a HospInvest, miután a bankja jelezte, hogy az OEP által a betegellátási tevékenységének ellenértékeként átutalt összeget teljes egészében hiteltörlesztésére fordította."

HÍRTV 04.03. BLIK.hu

Lám, az OEP-től korábban kapott összeg is erre a célra ment!
Meddig fog így tartani ez az "átmeneti gond"?
Vagy így csapolja most a cég az OEP kasszát a takarékosság jegyében?
Polgármeseterek és Sós Tamás megnyugtatva, jöhet a következő OEP előleg... Ha meg az is elfogy?
Nem sikerült ezzel így mindenkit megnyugtatni!
Egy szocialista ismerősömmel beszélgettem ma este. Szerinte itt a vége. Szerinte ma egy afféle politikai "se veled se nélküled állapot jött létre". Bár a bor mellett kicsit zavaros volt a hasonlat, hogy a szocialista szavók szeretik is Gyurcsányt, de vele sem megy meg…..
Youtube-on talált videó, Hatvan TV felvétele...
Safringer 2009.03.24 20:38:13
@combos99:
Frusztrált inkább az a polgármester, aki így kezeli egy városrész lakóinak problémáját.
Csak végig kell hallgatni figyelmesen a riportot.

Safringer 2009.03.27 16:06:24
Azért elismerés, ha Valaki él a lehetőségeivel, ezzel nem is lenne baj.
Azzal már lehet vitatkozni, hogy mi mennyibe is került, gazdaságos és ésszerű volt-e az adott dolog kivitelezése, az olt-e a legfontosabb, stb.
Lényeg, hogy itt valósult meg, ami itt megépült, azt már GyF nem nagyon dicsőséges távozásakor nem tudja magával vinni.

Ahol erős Fideszes helyi városvezetés volt az elmúlt években, ott is hasonló fejlesztéseket sikerült kiharcolni, talán kissé nehezebben mint esetünkben. De ott se állt le az élet...

Hatvan tekintetében talán kicsit túlzó ez az arrogancia, amit a jelenleg még kormánypárti városvezetés tanúsít. Nem szimpatikus, hogy mindent úgy kommunikálnak, mintha birtokukban lenne a bölcsek köve.

Egy választáson hatalomra jutni, avagy nem, azért egész más megítélés, mint ami a legutóbbi két kormányzati ciklus alatt zajlott, mert ugye GyF egy ciklust se vitt végig. OV viszont végigvitte ciklusát. De ez országos probléma, nem helyi... Természetesen lehetnek róla vélemények, ha már demokrácia van.

Azért GyF "nagy támogatottságát" most igazán latba vethetné, hiszen ami az utódlás körül zajlik, már komédia...

Tisztelem annyira Érsek urat, hogy nem én javaslom a miniszterelnöki tisztségre, de meggyőződésem, alkalmasabb lenne jónéhány jelöltnél, hiszen Hatvanban már bizonyított!

Szerintem a jelenlegi helyzetben még esélyes is lehetne, talán nem is csak egy-két napig, mint sokan mások....