Regisztráció Blogot indítok
Adatok
erid

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon tényleg joga volt a nemesúrnak elhálni a nászéjszakát a birtokán élő leányokkal? Miért nem lehetett a főnemesnek a köznemessel házasodni? Mit jelent a mágnás kifejezés? Apró-cseprő titkok a címeresek nemesi előjogairól, kiváltságairól! Forrás: Wikipedia, Eszterházy család címere..
Szinte hihetetlen, de Elvis Presleynek mindössze egy filmjét vetítették a magyar mozikban. (Ez Elvis, 1981) Noha 33 nagy hollywoodi produkciót vitt sikerre sármos egyéniségével, fülbemászó dalaival, csak mostanában, a TV-képernyőjéről és DVD-n ismerkedhettünk meg örökzöld…..
erid 2015.01.08 17:46:12
@gszabo1: 69'-ben játszott utoljára filmben, azután már csak koncertezett és lemezeket adott ki.
Három film a Nagy Háborúról Az első világháború kitörésének századik évfordulója alkalmából csokorba kötve mutatnék be három olyan releváns filmet, amelyekről véleményem szerint nem érdemes hosszasan beszélni, de az érdeklődők nyilván össze fognak velük futni,…..
Filmrajongókként gyakran panaszkodunk, hogy manapság egyre kevesebb eredetiség lelhető fel a filmekben. Legtöbbször a klisék halmozására negatívumként tekintünk, de bizonyos filmekben olyan jól idomulnak a cselekményhez, hogy egyáltalán nem zavaróak. Tulajdonképpen az is…..
Brad Pitt népmesét csinált a zombiapokalipszis témájából: ahogy a szegény parasztlegény elmegy a beszélő fához, onnan meg a mittudoménmilyen tóhoz, onnan meg tovább valami harmadik fura mesebeli izéhez, szóval ahogy ez a toposz hömpölyög előre a népmesékben, épp úgy utazik a…..
1985. 13 éves Omayra Sanchez a kolumbiai Nevado del Ruiz vulkán kitörésekor lezúdult sárlavinában ragadt. 4 teljes napig kitartott, de nem tudták kiszabadítani. A kép halála előtt pár órával készült. A legnépszerűbb videómegosztón megtekinthetőek az utolsó szavai, amelyben az édesanyjához szól,…..
Az elmúlt hetek nedves időjárása kedvezett a kullancsok szaporodásának, erről a különféle híradások is beszámoltak, figyelmeztetve a túrázókat, természetjárókat, sőt, a kerttulajdonosokat is arra, hogy a veszély fokozott. A kullanccsal kapcsolatban sok a rémhír, sajnos ezek…..
erid 2013.05.29 09:25:29
Semmiféle vegyszert nem tartalmazó és így környezeti kárt sem okozó kullancsirtó szert hozott létre két magyar kutató: Dr. Bratek Zoltán és Dr. Bózsik Béla Pál már csak gyártóra vár, hogy minél előbb forgalomba kerüljön a kullancs elleni szer, amellyel egész erdőket, üdülőhelyeket lehet majd mentesíteni a veszélyes parazitáktól. Először laboratóriumban vizsgáltak különféle patogén gombákat, hogy azok milyen hatással vannak a rovarokra, majd izolálták azokat a gombákat, amelyek a kullancsokat pusztítják el. Legnagyobb meglepetésükre ezek egy-két hét alatt végeztek a parazitákkal.
A kutatók által létrehozott szer legnagyobb előnye, hogy nem okoz kárt a környezetben. A ma is alkalmazott rovarirtó szerek között viszont találhatók olyan fajták, amelyek nem csak a kártevőket pusztítják el, hanem olyan rovarokat is, amelyek a tápláléklánc fontos "alapkövei", és irtásuk más állatfajok - például egyes halfajok - pusztulásához vezethet – mondta Bratek Zoltán, és hozzátette, hogy ezért is tiltottak be az utóbbi időben több rovarirtó szert.
A patogén gombákat tartalmazó rovarirtó szereket külföldön már alkalmazzák, például Angliában, Franciaországban krumplibogarak, sáskák, levéltetvek ellen védekeznek ily módon. Amerikában pedig már elkészült a kullancs elleni irtószer is, s a hipermarketekben bárki megveheti, de az csak az Amerikában elterjedt kullancsfajták ellen hatékony. Még nem lehet tudni, hogy pontosan milyen, és hány fajta kullancs található Magyarországon, mert a zoológiai kutatások még hiányosak, bár jelenleg is folynak – mondta el a kutató.
Dr. Bratek Zoltán szerint, ha megfelelő gyártót találnak, akkor a szert parkokban, turista útvonalakon, táborokban, és nyaralóhelyeken is lehet majd alkalmazni, hiszen nem lesz káros hatással a környezetre, csak a kullancsokra. (2007-es hír azóta a - itthon természetesen – néma csönd…)
Syllabux kolléga (akinek a mai poszt a székfoglalója, de van ígéret rá, hogy lesz még további is!) egy nem mindennapi (sajnos elég rövid) csemegével örvendezteti meg a Lemilblog népes olvasóközönségét. Egy olyan hírszerzőről ír, akinek szakmai pályafutása arra ugyan nem…..
Akt magazin Retro lányok 2012.07.26 13:21:00
Több kép is van! Ha látni szeretnéd őket, akkor kattints ide! ..
Teadélután Búcsú az Odeontól? 2012.07.13 14:13:00
Egyelőre ott a kérdőjel a címben, mely jól mutatja, hogy még nem is igazán tudtam tényként elfogadni az Odeon-Lloyd, az egyik legkellemesebb hangulatú, ráadásul legolcsóbb budapesti artmozi bezárását. Nem, főleg mert épp szombatra terveztünk barátnőmmel ellátogatni a Hollán…..
Universal TOP 10 sci-fi zene #1 2012.03.08 09:00:00
Az általam legjobb tíznek tartott sci-fi filmzene. Megjegyzem, ezek szimfonikus(abb)/teátrális(abb) OST-k. Holnap jönnek a könnyedebb műfaj képviselői. Még egyszer kiemelem, ez EGYÉNI lista:) Jó szórakozást! 10. ALIENS (OST)   9. Blade Runner - End Theme   8. Mad Max…..
erid 2012.03.08 21:11:22
@Deworde: Inkább a legjobb Bob Dylan nóták listájába....
Nagyszerű hírt közölt a Hollywood Reporter: az ITV Studios America és a HDFILMS bejelentette, hogy remake-t terveznek az 1970-es évek kultikus űroperájából, az Alfa Holdbázisból. Az eredetileg Space: 1999 címre hallgató, két évadot (48 epizódot) megélt sorozatot Gerry és Sylvia…..
Krumplishal A klónok támadása 2011.09.04 06:00:00
 Nem tudom, hogy vagytok vele, de én kimondottan kedveltem Ötvös Csöpi karakterét. Már volt róla szó nálunk többször. Tudom, hogy a sikerben sok minden közrejátszott anno, de mégis. Elkezdtem hát kutatni, vajon más országban volt-e példa, hogy utánozzák Terence Hilléket.…..
A fingás vicces, különösen ha élőben történik, kamerák előtt, ha ezen valaki nem tud röhögni, csak sajnálni tudom, komolyan. Kínos pillanatok következnek a superbooyah.com összeállításának hála, ha valaki rendelkezik magyar tévés gyűjteménnyel, ne tartsa magában. 10. Barney…..
Modorosblog A túravezető 2011.06.05 16:58:00
-Hejj, micsoda túrák, micsoda emlékek, kalandok... amikor összetrombitáltuk a családokat, aztán szombat reggel 8-kor találkoztunk a szentendrei HÉV-állomáson, a Nyugatiban vagy éppen a Bécsi útnál, a buszoknál? Sok kis csúnya, gombafrizurás, SZTK-keretes gyerek tépőzáras…..
Ma délután négykor megszakadt a Radiocafé műsora, csak az éter recseg a 98,6 megahertzen. Persze tegnap azért nem olvastak híreket, mert Móni és Marcsi betegszabadságon volt, Timi meg máshol fusizott, így felmerült, hogy esetleg csak nem értek rá hogy megfordítsák a vincsesztert, a…..
erid 2011.05.17 17:43:41
@cdrom70:
Kell tudni a finom iróniát észrevenni.....
(Igyatok KV-t mert hosszú lesz!!)Ezúttal egy újabb sorozat elindítására vállalkozok. Úgy gondolom eddig méltatlanul mellőztük énekes nagyjainkat, abból az időszakból amikor még énekelhető dalok születtek, igényes szövegekkel és hangszerelés mellett.   Hölgyeké az…..
erid 2011.04.21 14:27:09
@ApaCS: 2009-ben meg 330 db LP-n és 500 db CD-n
 Az io9 készített egy összeállítást a valaha volt tíz legmenőbb űrhajóról, ami scifikben szrepelt. Nézzük a listát, a kommentekben meg lehet vitatkozni, hogy melyik maradt ki és melyik került érdemtelenül előkelő helyre. A másik kérdés, hányat ismertek a felsorolt…..
A mai, Concorde csoport által készített infografika egy sokakat érintő, örökzöld témával foglalkozik a benzinárral. Gondoltátok volna, hogyha az átlagos havi bruttó bérhez viszonyítjuk olcsóbb a benzin, mint 15 éve volt? Nyilvánvaló, hogy ez a benzinkúton erőteljesen…..
Megszületett az első olyan fővárosi költségvetés tervezet melyet már az új fideszes városvezetés alakított ki. Hosszasan lehetne sorolni, hogy mely intézmények mennyivel kevesebb pénzt kapnak. De az unalmas részletek helyett: Tarlós első büdzsé tervezetének egyértelmű vesztese…..
Túllépve az inváziós sci-fi propagandisztikus felhasználásán a kora-modernizmus ajtaja a műfaj előtt is megnyílt. A bebocsátásra váró SF igyekezett kihasználni az új lehetőségeket, de gyakran klasszikus regényadaptációkhoz nyúlt vissza - a listámon helyet kapnak a…..
Volt az a régi – cseh és szlovák barátaim szerint teljesen téves – legenda arról, hogy a Terminátor második részét Elektromodulator dva-nak fordították, a méltán híres „Hasta la vista, baby”-t pedig „Ahoj, ahoj poplacsek”-nek. Valószínűleg nem…..