Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Babaváros

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Reckl Amál blogja Barbizás 2008.11.18 14:06:00
Egyik nagy szenvedélyem a Barbie. Pont akkor voltam gyerek, amikor az eredeti, Mattel által gyártott babákat Magyarországon is lehetett végre kapni. Szóval mivel mindig bőven elláttak játékkal a szüleim és nagyszüleim, szép kis gyűjtemény jött össze. Minden darabja megvan ma…..
Babaváros 2009.03.09 12:11:41
A Babaváros, egy magán babgyűjteménynek a neve, egy valóságos kis mese városka. A városka "lakói", Barbie ill. Barbie jellegű babák. [Nevét, Sárközi György azonos című meséjéből kölcsönözte.]
A gyűjtemény tulajdonosa, három és fél évesen kapta az első "ilyen" babáját, mely megalapozta a gyűjteményét. (Ebben az időben, már Magyarországon is elérhető volt a Barbie baba.) Nagyon sokat játszott vele (velük), de mai napig a gyűjtemény egyik legszebb darabjai, az első babacsalád tagjai.
Gyűjtő ? IGEN ! ~ Dobozban tárolt babák ? ~ Itt elképzelhetetlen !
Több alkalommal volt már kiállítás, bemutató, ahol a babák életképekbe rendezve voltak láthatók. Ezekről fényképek megtekinthetők a Babaváros Gyűjteménynek a honlapján :
www.babavaros.gportal.hu
Mi nem a gyári ruhákban, hanem saját tervezésű, kivitelezésű ruhákban, kellékek között, mutatjuk be a gyűjteményt. Különböző általunk elképzelt szituációkban.
Hogy mennyire szerethető, avagy nem, az szerintünk beállítottság kérdése.
A Barbie, az "un. plaszztik baba", tökéletesen alkalmas arra, hogy öltöztetni lehessen. Parányi ruhadarabokat kell rájuk készíteni, de a valóságos szabásmintát követve könnyen készíthetők a ruháik. Az egyszerű hétköznapi öltözettől kezdve, a népviseleten át, az elegáns ruhákig. Úgy a lányokra, mint a fiúkra.
Merevség ?!? ~ A manapság forgalomba kerülő babáknak már a könyökük, csuklójuk is hajlik ...
Játék céljára pedig, az eredeti Barbie, sokkal strapabíróbb, mint a többi hasonló (utánzat).
Plüssállat ?!? ~ Biztosan akad olyan szituáció, ahol egy kedves kis szőrgombóc nagyobb szerepet kaphat mint egy baba, de a babával eljátszható szituációkat a plüsállatok nem pótolhatják.
Divatbemutató Barbie babákkal !?! ~ Ezt, mi már régen kitaláltuk. ~ Babavárosban volt már divatbemutató. ~ 2005. májusában, Gyöngyösön, az Egressy Béni Ált.Isk.-ban, az iskolai Diáknapon megrendezésre került a gyerekeknek.