Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mikola.akos

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi a legjobb időpont a jegy megvételére? Az egyszerű válasz így hangzik: „amikor olcsó”. Jó, jó, mikor „olcsó”? A jegyárakkal kapcsolatban kering néhány téves elképzelés, ezek közül az egyik, hogy az jegyárak fel-le mászkálnak. A valóság ezzel szemben…..
-Na mit is mondunk mi erre? Gyenge kezdés után erős visszaesés! Á, a Bonanza meg Ákos szólóprodukciója között zongorázni lehet a különbséget!Ma ismét a jegyzeteimből fogok válogatni bármilyen központi koncepció nélkül. Egy a közös: Tibor (és persze Józsi is)…..
mikola.akos 2009.03.09 04:21:29
Pomázi vagyok, arrafelé mindenki csak Pestként emlegeti a fővárost. ("Bemegyünk Pestre", 'Pesten vettem" stb.) Pomáz igazából alvóváros, amióta az eszemet tudom, Pestre járok szórakozni, tanulni, dolgozni. Néhány évvel ezelőttig, meg voltam győződve, hogy ez a mindenki által használt, rövid alakja Budapestnek. Aztán két újkeletű székesfehérvári ismerősömön (velem egykorú harmincasok) tapasztaltam meglepődve, hogy következetesen a Budapest alakot használják, annak ellenére, hogy mindketten évek óta a fővárosban élnek. Szóval ez a Pest-Budapest téma lehet akár helyfüggő is.

A másik:
Nekem, mint nem pestinek kicsit erőltetettnek tűnik a pesti/budai megkülönböztetés. Kívülről nézve a város egy egységet alkot, nem lehet elvárni egy nem budapestitől, hogy átérezze annak fontosságát, a Duna melyik oldalán nőttél fel vagy laksz éppen, és azt sem, hogy ezt tudatosan alkalmazza a kommunikácótokban ezentúl. A hatodik éve tanultam már a városban, amikor először találkoztam a pesti/budai/hegyi kategóriákkal, és az azóta eltelt 14 év alatt most ütközöm bele másodszor. Csak nem olyan fontos dolog ez! ;))

Az ártatlan "pesti vagy?" kérdésre az én szempontomból az egyszerű válasz az "igen az vagyok", de rögtön megértem a preferenciákat a "nem..., budai"-ból. De nem biztos, hogy annak, aki messzeb él innen, bármi leesik ebből a válaszból. Viszont a kérdésre szemforgatással vagy fintorral válaszolni már modorosságnak, urambocsá' ;) udvariatlanságnak tartom. A hozzászólások számából azt kell feltételezzem, hogy ez mégiscsak fontos dolog, ezért elfogadom, ha meg nem is értem teljesen.

Riszpekt! :))