Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bármi Áron

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szálka Rák-vaj - vagy rák-zsir. 2009.03.10 10:42:00
VALÓDI MAGYAR SZAKÁCSKÖNYV IRTA: ZILAHY ÁGNESKiadja: A "MAGYAR NŐK LAPJÁ"-nak kiadóhivatalaBudapest, 1892.A szépen, tisztán megmosott rákok apró lábait szedjük le gondosan, hogy a nagyollója és farka a ráktesttől szét ne hulljon, ha leves előtt vagy leves után…..
A magyar törvények illetve a kialakult gyakorlat gyalázatos állapotban lévő élővizeinken szabadrablást tesz lehetővé a halászati jog gyakorlóinak. A jogokhoz fillérekért - nem túl átlátható rendszerben, valós verseny nélkül - hozzájutott halászati cégek tevékenységét…..
Bármi Áron 2009.03.08 19:28:52
silurusricsi!

Hánynom kell a hozzád hasonlóaktól, az összes, akinek valamiféle érdeke fűződik a halászathoz, mind azzal a demagóg dumával takarózik, hogy nem szaporodóképes az állomány. Nemrég a Balatonról olvashattuk, most meg már a Dunán sem az, mint általad kiderült. Lassan más csak a keltetőben lesz (nem pedig lessz, hasonlóan művelt lehetsz, mint egy-két kollégád) szaporulat.

De azért elmondom neked, hogy mi is az igazi ok (persze tudom, hogy tudod, de olyan jó leírni):

A halakat lefejik, eladják, mert olyat még senki nem látott, hogy visszahelyeznék. Lesz belőle x mennyiség, ezeket értékesítik, egy részét maguknak visszavásároltatják az állammal kamu pályázaton, és beteszi a hsz/kft a saját vizébe - természetesen töredékét, mint ami a számlán szerepel. Annak értékét, ami lemaradt szétosztják a felügyelő és maguk között, így még jobban jártak. Ez követően a saját halásza aztán újra lehúzza, amit a természet felnevelt. Szép kis körforgás.

Véleményem szerint kutya kötelessége lenne a halászati f-nek - ha már ilyen butaságra ad ki engedélyt - hogy vegye a fáradságot és ellenőrizze a halászokat, nap, mint nap, mikor kihágásokra ad okot. Legalább ekkor! Ellenőrizné azt a halászati őr is, ha nem a halászok főnöke lenne a megbízója. Mivel ez összeférhetetlenség, így ne is várjuk, hogy megteszik. (vagy azért, mert nem is akarja, vagy azért mert megtiltották neki)
Bár, a halászati f. is nevezhet ki illetékességi területén h-i őröket, de miért tenné, hiszen akár az is elképzelhető, hogy fizetésének sokszorosát kasszírozza az ilyen hasznosítóktól. Nekem elég könnyen sikerült elképzelni.