Regisztráció Blogot indítok
Adatok
breQ

0 bejegyzést írt és 320 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emlékeztek, írtam nemrég a MAC Defender nevű malware-ről Macre, volt ugyan egy halvány rossz érzésem vele kapcsolatban, de aztán együtt röhögtük ki a fenyegetés valós súlyát. Úgy tűnik azonban, hogy a megérzésem jó volt, mert a Mac-júzere sorra szopják be a dolgot, de a…..
Pokorni Zoltán nem először szerepel nálunk, sőt, az a (csak első pillantásra) megtisztelő szerep jutott neki, hogy vele kezdtük meg a blogunkat. Akkor Rhodoszt hitte egy folyónak, de ez semmi ahhoz képest, amit a tv2 reggeli műsorában csinált, s a Képviselő Funky jóvoltából…..
Beszélünk róla már egy ideje, a Light Peak optikai adatátviteli technológia már tavalyelőtt szóba került. Meglepetés volt, hogy az Intel egy Macen mutatta be a csatolót, aztán kiderült, hogy a Light Peak alapjait a cupertinóiak dolgozták ki.Ezzel köthetnék a gépekhez a…..
Olyan egyszerűnek tűnik. Tik-tak, mennek a másodpercek, aztán amikor a dátum megegyezik azzal, amit előre beállítottunk, szól a dallam, ébresztő. Ha a telefonos óraalkalmazásban bennfelejtett bugok számát nézzük, az Apple mindenképpen éremesélyes.Most már harmadik napja…..
Itt a black friday, ennek örömére egy rakás Apple-termék árát csökkentették az Egyesült Államokban. Előre szeretném leszögezni, hogy ez a poszt nem a hazai helyzet anyázásáról szól: sajnos nálunk számos oka van annak, hogy minden többe kerül.Például, hogy Európába már…..
Az Apple zenei törekvései az elmúlt fél év során több alkalommal szolgáltattak témát blogunk számára. Az iPad megjelenése kapcsán úgy tűnt, a zene háttérbe szorul Steve Jobsék elképzeléseinek listáján. A Lala felvásárlása azonban újra élesztett ea reményeket, hogy az…..
Amellett, hogy az Apple hadjáratot folytat az Adobe ellen, tényleg nehéz szeretni a Flash-t Mac OS X-en: instabil, lassítja a böngészést, ráadásul rengeteg teljesítményt követel. Zavaró ez akkor is, amikor csak elkezd pörögni a ventilátor, és az addig néma gép zajos lesz, de még…..
Voltak a közelmúltban azzal kapcsolatos találgatások, hogy milyen új technológiák kerülnek bele a rövidesen érkező új Macintoshokba, és a hármas USB elég gyakran szerepelt a vágylista élén. Hát van egy rossz hírem a számotokra, Jobs ugyanis személyesen cáfolta az ezzel…..
Néhány napja megjelent az iPhone-os VLC Player, eddig csak iPadre lehetett letölteni a lejátszót, ami Mac OS X alatt arról híres, hogy mindent lejátszik, még a txt-ből is képes elfogadható minőségű hollywoodi produkciót prezentálni.Egy nappal a megjelenés előtt letöltöttem egy…..
Appleblog Nem szeret az iPhone-om 2010.10.25 17:20:00
Miután megvásároltam az iPhone 4-esemet a premier napján, a jó öreg iPhone 3G-t eltettem a dobozába, aludni. Másfél-két hét múlva valami miatt elővettem, ekkor fedeztem fel ezt:Egy tökéletesen működő telefont tettem el, és egy halott wifivel szomorkodót vettem elő. Mi más…..
breQ 2010.10.25 20:45:17
Ez ugyan nem egy világgarancia, amit a Maceknél megszokhattunk, mégis óriási lépés: míg eddig csak az érvényesíthette a garanciát, aki a lakóhelyének megfelelő országban vásárolta meg a telefont, mostantól EU-s nyomásra bővülnek a lehetőségeink. Brüsszeli bejelentés szerint…..
Frissült a T-mobile weboldala, most az is kiderült, hol fogják árusítani péntek reggeltől (az Arénában péntek nulla órától ) az iPhone 4-et:    * Békéscsaba, Csaba Center T-Pont, Andrássy út. 37-43.    * Budapest, Aréna Pláza T-Pont, Kerepesi út…..
Az már korábban kiderült több forrásból, hogy a magyar iPhone 4 premierje ezen a hétvégén, egészen pontosan pénteken éjfélkor 00:00 órától lesz. Aki azonban azt gondolta, hogy a két évvel ezelőtti partihoz hasonlóan a MOM Parkban találkozunk, téved.A sorbanállás, és az ezt…..
breQ 2010.09.20 21:58:45
Appleblog iTunes vagy torrent? 2010.09.05 11:25:00
Tegnap ellátogattunk Csabával a 11. ARC kiállításra, ahol ezen a plakáton derültünk:Csehszlovákia senkit ne zavarjon meg, ami pedig minket illet, nagyjából ez lehet a cupertinói fejekben velünk kapcsolatban. Meg hát a gyakorlatban is, a blogon a magyar iTunes-os posztokhoz mindig…..
breQ 2010.09.05 13:56:57
@archangel: nagyon nem hianyzik a nagy testver hozzaallas. A szolgaltatonak az egvilagon semmi koze a forgalmamhoz. A fenti megoldas tudtommal egyedul a franciaknal van (no comment), angoloknal meg probalkoznak vele (legalabbis angol kollegaim nem tudnak meg hasonlo baromsagrol..)
breQ 2010.09.05 14:45:32
@archangel: Engem meg igen, mert azoknak a zeneknek a 98%-a, amit szeretek, nincs meg sem itunesban, sem a boltokban, es mire a magyar posta kiszallitja nekem kulfoldrol, a fele szettorik, a masik felet meg ellopjak.
Legalábbis úgy tűnik, egy az iOS-éhez hasonló, korábban elhíresült biztonsági probléma volt ezidáig a Mac OS X-ben is, aminek kihasználásával egy pdf fájlban tárolt font segítségével olyan kódok kerülhettek fel a gépre, amik károkozásra és mindenféle rosszalkosára is…..
Valamilyen érthetetlen okból úgy döntött néhány kísérletezőkedvű figura, hogy áttölti a MacBook Air tartalmát egy billentyűzetbe, ahogy a véres rizst szokták disznóbélbe. Pontosabban fogtak egy átlátszó műanyag házat, akkorát, amit pont el tud fedni az Apple wireless…..
Nehéz lett volna mondjuk elsumákolni, elég nagy hírt kaptak az iOS azon biztonsági rései, ami alapján feltörték a telefont. Nem is akárhogy, a devteam hackere, comex böngészőből vette rá a telefont, hogy adja át magát a Cydia és a sötét oldal hívásának.Az Apple bejelentette,…..
breQ 2010.08.05 20:29:57
@Nzoltan: azert, mert tetszik neki, de valami agyament hianyossag miatt kenytelen feltorni. Vagy mert valamit nem a Jobs-i megoldassal szeretne megcsinalni, hanem logikusan :) En konkretan egyebkent amiert feltortem:

- MobileTerminal (fene akar meg kulon ssh klienst megvenni. Unixban van sajat szep kis ssh kliens, csak egy terminal program kell ala)
- SBSettings - nalam musthave
- Backgrounder (marmint normalis, nem az al-multitaszk, amit az apple ad)
breQ 2010.08.05 20:31:15
@blogger01: te most eleterzest akarsz venni, vagy telefont? a tobbit inkabb nem kommentalom, se fule, se farka :)
Még most sem hiszem el, pedig igaz: sikerült beszereznünk az Apple forradalmi töltőjét. Képriport formájában foglalom össze, hogy milyen zseniálisan lehet elemeket tölteni ezzel az elképesztő eszközzel: Még most sem hiszem el, amit Jobs és Ive összehozott a cupertinói…..
Nem mondom, hogy remegve vártam a frissítést, mert hát a kolerával is együtt lehet élni, és a Safari 5 nem alapvetően volt rossz, csak részleteiben. Írtam már korábban erről egy posztot, lényeg, hogy az upgrade után nem az és nem úgy történt, ahogy megszoktam, szóval…..
breQ 2010.08.01 11:01:40
@Én a hős: Flockot probaltad?
Az ügyfélszolgálatos valamit nagyon félreérthetett, mert nem az történt, hogy megemelték itthon az iPhone 3G árát, inkább eltüntették a készüléket a T-Mobile kínálatából, bejelentették ugyanakkor az iPhone 3GS olcsóbb, kisebb verzióját. Persze nem centiben ment össze, csak…..
breQ 2010.07.23 19:50:27
Oké, van egy elméletem. Egy összeesküvés-elmélet. Ezek napjainkban élik fénykorukat, így én is beszállok.Kezdődött minden a tetheringgel. Néha elment, idegesítő volt. Ez volt a 3.1.3 korszak vége. Hogy miért ment el, nem tudom, de többen jelezték, hogy nagyjából egy időben…..
breQ 2010.07.19 21:56:11
@Naranek001: "Nem kötelező és 3G-nél ott maradni sem kötelező, visszarakható a 3.x-es rendszer."

Ooo. Az apple mar nem irja ala a 3.1.3-as firmwaret (shsh), tehat nem, mar nem tudsz visszarakni 3.x-et, ha frissitettel. Ezzel akadalyozzak meg, hogy downgradelj egy ismert sebezhetoseget tartalmazo firmware verziora, majd jailbreakelj.
Kezdjünk bele, este hét óra, itt a várva várt konferencia. Mi lesz? Ingyen burkolat? Visszahívás? Akciós cellux?  A rendezvény az iPhone 4 antenna songgal indul, amiben arról énekelnek, hogy bár elő lehet csalogatni a térerő-eldobós jelenséget, hétköznapi használat során…..
breQ 2010.07.16 20:20:07
@Mice007: muszaki ember leven gondoltam erre, probaltam egynel tobb helyen, jo es rossz terero mellett is...
Nemrég jelentette be a Fring, hogy 3G-n is kínálja a videochatet az iPhone 4-tulajdonosoknak, máris összekapott a cég a Skype-pal. Pedig az volt a Fringben az egyik legjobb tulajdonság, hogy nem volt kötelező külön account, Skype azonosítóval, Skype-ot juttató eszközökkel is lehetett…..
Appleblog Mire készül az Apple? 2010.07.11 14:46:00
A Computerworld összeállított egy öt elemből álló listát, a lap szerint ha valami nagy áttörésre számítunk a közeljövőben a cupertinói cégnél, az jó eséllyel ezek közül fog kikerülni. Nézzük, mire számítanak ezek a furfangos fickók:1: iPad Pro/iOS iMacMivel a tablet…..
breQ 2010.07.11 18:46:52
@Mice007: Sokan meg igen. Na most akkor kihez kene alkalmazkodni?
breQ 2010.07.11 19:42:26
@Analyzer: nekik nem lenne uzlet, ha olvasgatni tudnad a (nem toluk vett, hanem ingyen letoltott stb) pdf cuccaidat. Ok a tartalom eladasa miatt csinaljak szerintem ezeket az eszkozoket, az app storeon keresztul meg tobb bevetelt generalva.

Az a par millio juzer masik meg megveszi, siman csak mert "fogyasztani" akar..
breQ 2010.07.11 20:04:28
@Suraki: ez jo hir.. es hogy pakolod ra a pdf-et? itunes-on keresztul?