Regisztráció Blogot indítok
Adatok
matzio

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szombaton különösen jó volt Barcelona-drukkernek lenni. Egyébként is az, de a napon, amikor kiderült, hogy 40 százalékon focizva is meg tudjuk verni a Real Madridot, tényleg van mire büszkének lenni. Arra nem számíthattunk, hogy a bíró egy tizenegyest is ajándékoz a Madridnak,…..
Jobb sorsra érdemes sportunk mélyreható elemzésénél mindig arra a következtetésre jutunk, hogy valami nagyon el van rontva a fiataloknál. A legtöbben az iskolai testnevelést okolják mindezért. Tényleg ennyire hiányos és korszerűtlen a lurkók oktatása? Ismét kérni fogunk az…..
matzio 2010.04.27 14:05:12
sok érdekes hozzászólást olvastam...nem volt időm mind a 128 kommentet, de amit sikerült, abban sajnos több a negatív jellegű...ez szomorú!

kicsit úgy érzem divat lett a testnevelés ellen lenni...jele ennek az is, hogy országunkban a rendszeresen sportoló, mozgó emberek aránya EU-ban a rangsor végén van...szóval
szerintem itt a gondolkodásmóddal van a legnagyobb baj!!!

Én egy TF-es hallgató vagyok, 24évesen első éves, sokadikra sikerült a felvételim(közben 1 év földrajz Debrecenben is volt), de elkötelezett és kitartó voltam, mert mindenképpen tesitanár akartam lenni...korábban nem voltam kitartó, szorgalmas, de a sok-sok éves edzés, készülés megtanított ezekre...a tesitanárnak,( aki edzett) köszönhetem hogy ezt meg tudtam csinálni...mert maximalista, következetes, alapos volt minden tekintetben!

a hozzászólásokra reagálva, összefoglalóan:
szadista, állat a tesitanár...ezt könnyen rá lehet mondani egy tesitanárra, mert fizikailag megerőltető amit követel, akár fájdalmas, megterheli a szervezetet, egész testünket...de kérdem én, egy töritanár nem szadista azzal, hogy másnapra felad 10tételt megtanulni a gyereknek? vagy a némettanár a másnapra feladott 100 szóval?

a gyerekek nincsenek hozzászokva a megerőltető fizikai munkához, a tesi órán szem előtt van minden gyerek,nincs lehetőségük kibújni a munka alól, max. felmentéssel,(szemben a tantermi órákkal, ahol a gyerekek könnyen megbújhatnak, meghúzódhatnak a másik háta mögött)

ezzel nem azt mondom, hogy nincsenek túlzott elvárással rendelkező tesitanárok...de tudni kell, hogy az ilyen tanárok véleményem szerint még a szocialista időkben szocializálódtak...és ez nem mindegy

a TF testnevelő oktatásával nincs baj, nagyon is jól működnek itt a dolgok...azaz működnének, ha az oktatási minisztériumban nem találnák ki azt a sok idióta marhaságot, amit itt kötelezően el kell végezni...legnagyobb példa erre a Bsc. képzés

a szülők szerepe ebben a témában nagyon nagy...igenis rajtuk is múlik, hogy milyen kedvel, hozzáállással jönnek a gyerekek tesiórára...pl. az én családomban mindig fontos szerepe volt sportolásnak, küzdöttünk, versengtünk egymással, mindenből versenyt csináltunk...én általában nem voltam a legügyesebb, mégis belőlem lett a tesitanár jelölt...sosem éreztették velem, hogy gyengébb vagy, ügyetlenebb vagyok stb. és nem mondták azt sem, hogy nem baj, nem fontos csinálnod, ha nem megy...RÁ KELL VENNI A GYEREKEINKET A SPORTOLÁSRA!!!
az iskolai kereteken kívül is

aztán szerintem a testnevelés órákra nem elég a 45perces időkeret...felsőbb évfolyamban simán lehet ez 60 perc, szerintem ennyi idő alatt lehetne érdemi munkát végezni

utolsó részben pedig hogy van-e szükség tornára, gerendán bukfencezésre stb. stb.
a tornát én mindig úgy hívom, hogy egy "melós sport"...sokat kell edzeni, az edzések néha fájdalommal, izomfáradtsággal jár, ráadásul a bőrt(horzsolás, égés, felszakadás stb.), a kar izületeit is jól igénybe veszi...ezt senki sem szereti, ez világos, de emiatt ne mondjuk már azt, hogy minek ide torna! igeni kell, mert megtanít olyan emberi tulajdonságokra, kondicionális é koordináció képességekre, amelyek a elengedhetetlenek az emberi személyiség fejlődésében

könnyen lehet panaszkodni, ellenállni, ha valami nem megy, ha valamiben nem vagyunk sikeresek...ez benn van, én is voltam így dolgokkal...de elszánás, alázat kell, erre tanítsuk a gyerekeket!!!

NA MEG A SPORT SZERETETÉRE
Elnyűhetetlenül büntetünk Rorschachilag, keressük popp, ktn, Oarbeaskoa, Aradebil, loveBZ, shinigami, Isarsturm (2#), ZenZo, vár a tévé és itáliainagysándor méltó követőit. Legatyásítva, a Rorschach-teszt lényege, hogy az ember kapásból rávágja, mi jut eszébe egy adott…..
matzio 2009.03.18 09:00:38
Ki tud többet a Bundesligáról? – avagy aki most bemondja, ki lesz a bajnok Bundi-földön, ahhoz év végén hozzávágunk egy dedikált Diego-mezt. Nem vicc, vérkomoly. Annyit azért nehezítünk, hogy a dobogós helyezetteket is ex-katedra meg kell nevezni. Magunk is sorba vesszük pro…..