Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nerdieman

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
63 éves korában eltávozott Robin Williams, kit elsősorban színészként, humoristaként jegyeztek. Szavakba önteni nehéz azt a hiányt, melyet halála okozott. A "nagyok" között tartották számon, gyorsan hozzáteszem, méltán. Munkássága maga volt a művészet, ha kellett bohóc volt,…..
nerdieman 2014.08.14 09:30:28
@maxval a bircaman: le tudnád írni a legutóbbi 15 filmet amit megnéztél?
Csodálkozom hogy hogy van ennyire időd, mivel az összes fórumon csak trollkodsz.
Várom a listádat.
Indulhat a találgatás. Ősszel a Showtime-on. ..
nerdieman 2014.07.14 16:18:37
@s4tch: Te már láttad a 3. évadot?
Habár már a 14. századból is vannak feljegyzések zsidók jelenlétére, teljes zsidó közösségek először a 19. században tűntek fel az akkor orosz fennhatóság alá tartozó országban. II. Sándor orosz cár 1865-ben tette lehetővé zsidók betelepülését (más orosz területek…..
Sokak szerint egyes állatfajok kipusztulása csak az evolúció eredménye, amit az ember - sokszor káros tevékenysége - csak meggyorsít. Ám tény, hogy állatfajok százait pusztítottuk ki csak azért, hogy például nagyobb termőterülethez jussunk, vagy egyszerűen csak kedvtelésből, vagy nyereségvágyból...
nerdieman 2014.05.07 09:37:28
Így írok én! Az én Super Bowlom 2014.02.05 09:12:28
Igen, tisztában vagyok vele, hogy rengetegen várták már azt a pillanatot, amikor megtudhatják, hogyan is telt számomra az NFL nagydöntője. Nem húzom tovább az idegeiteket. Egy reggeli műszakkal, majd egy délutáni úszással készültem fel a szuper vasárnapra, ami nem csak a Super…..
Bizonyára vannak problémáid, de szinte nincs olyan emberi lény a Földön, akinek ne lenne. A siker és gazdagság más jellegű problémákat szül, mint a szegénység és nélkülözés. Nagyon kicsi volt az esélye, ezért hihetetlenül szerencsés vagy, hogy embernek születtél. Egy…..
A crossover zenék kétségtelenül a kilencvenes években élték virágkorukat. Az első fecskék közé tartozott a kaliforniai Rage Against The Machine, sőt a lelkesebbek a rapmetál alapítóinak is nevezik őket. Az érdemük azonban nem szimplán az, hogy házasítottak két amúgy nem…..
A CET építése mindig is érdekelt: tetszik a formája, tetszik a funkciója, tetszik, hogy némi izgalmat hoz a lapos és unalmas modern budapesti építészetbe. Éppen ezért többször is írtam már róla: először, amikor kiderült, hogy milyen éttermek lesznek benne, aztán amikor…..
nerdieman 2011.01.26 15:58:30
@Magyarósi Csaba: úgy már ütős kis rész lesz a CET körül, ennek örülök. Remélem mihamarabb rendbe rakják.
Jelentős meglepetéssel ért véget a rájátszás első köre. Az alapszakasz legjobbja, a Washington rögtön a negyeddöntőben kiesett, a mindent eldöntő hetedik mérkőzésen otthon kapott ki a Montrealtól. Jaroslav Halak ezúttal 41 lövést fogott. Óriási bravúrt hajtott végre a…..
Már napok óta téma, amit az Index kiszivárogtatott: A Fidesz a kétharmados parlamenti többség birtokában előrehozná az önkormányzati választásokat, és új kerületeket alakítana ki. A cikk szerint: "Információink szerint Budapesten radikálisan átalakítanák a kerületi…..
Bigyóblog Az első iPad kritikák 2010.04.01 09:47:00
Tucatnyi újságban jelentek meg ma kritikák, tesztek az iPadről. A legtalálóbban a New York Times kritikusa, David Pogue fogalmazta meg az iPad körüli felhajtást, sokéves pályafutása alatt még soha nem találkozott olyan temékkel, mely ennyire megosztotta volna a felhasználókat. Pogue…..
Biztos itt is volna az autóval érkezők részéről rengeteg nyafogás és kifogás, de tény, hogy amint azt d.z. is leírta, parkol a sok egyetemista és egyéb arra dolgozó kerékpárútra, "zöld" területekre, egymás elé, alá, fölé, nyakába, szájába. Közteres, rendőr,…..
A személyi jövedelemadó bevallása általában azoknak az adózóknak sürgősebb, akik visszaigényelhető összeggel rendelkeznek. Egyik olvasónk hasonló helyzetben volt, ezért már február elején benyújtotta az adóbevallását. Március elején azonban őt is az APEH-féle dátum-trükk…..
nerdieman 2010.03.08 14:16:02
@pistii: február 5-én küldtem Ügyfélkapun, bármit küldesz az APEH-nak postán, az +2 hét ügyintézési idő (beérkezik, iktatják stb., baromi lassú). Ha postán küldted, akkor számolj ezzel.
B-oldal TOP5 fiúbanda EVÖR 2010.03.08 07:30:00
Bár egyszer már foglalkoztunk eme csodás témával (egész pontosan a TOP5 Backstreet Boys dal EVÖR című esettanulmányban), a nők iránti tiszteletünk jeléül és a NEMZETKÖZI NŐNAP alkalmából napirendre helyezzük a kérdéskört. Bár a TOP1 fiúbanda EVÖR az kétségkívül a…..
Vége a csoportkörnek a vancouveri olimpia férfitornáján, néhány gyors következtetés máris levonható. Odáig természetesen nem merészkednénk, hogy megjósoljuk, ki nevet a végén, az azonban biztos, hogy a nagycsapatok botladozása miatt összekuszálódtak a szálak alaposan. Kanada…..
Amikor nyolc nappal ezelőtt, közvetlenül a Fehérvár–Jesenice jégkorongmeccs után azt írtam, engedjék szárnyalni Léderer Ákost, a legkevésbé sem arra szerettem volna utalni, hogy hadd repüljön. Ehhez képest főnökei majdnem kirúgták szegényt. Történetesen az év…..
nerdieman 2010.02.11 10:05:11
@specialist:
a hoki sebesség, pontosság, kreativitás és gyors döntések játéke. Amikor volt kori a lábadon és bot a kezedben, játszottál egy órát akkor gyere vissza és minősítsd ezt a játékot. Addig ülj vissza a sarokba és olvasgasd tovább a Tiffany elmúlt 20 évének legszívszorítóbb történeteit. Zsepit vigyél magaddal.
nerdieman 2010.02.11 10:41:48
@specialist:
Te a jégkorongról mint sportról tettél degradáló kommentet, úgy hogy fingod nincs erről a sportról. A verekedést vegyük már ki a jégkorongból könyörgöm, nem természetes velejárója. Általánosítottál, becsméreltél nagyképűen.
Minden csapat közzétette előzetes keretét a 40 nap múlva kezdődő 2010-es téli olimpiai játékokra. Cserék még lehetségesek, de csak szigorú szabályok szerint. Tovább után elmondjuk, melyek ezek, csemegézünk a névsorok érdekességei között, ismertetjük az olimpiai…..
Óriási szerencsével úszta meg a brutális sérülést Ondrej Pavelec. Az Atlanta kapusa a szombati Senators–Thrashers meccsen elvesztette a fejvédőjét, de nem állt meg. Átvetette magát balra, Kovaljov addigra lőtt, a korong nagy sebességgel jött, Pavelec vállával-nyakával…..
Noha nem vagyok haditengerészeti szakértő, bátran ki merem jelenteni, hogy laza négyszáz éven keresztül a Royal Navy (vagy – tágabb megfogalmazásban, kvázi jogelődként – az angol, illetve később a brit haditengerészet) volt a példaképe és viszonyítási pontja minden…..
Kiásták a csatabárdot a biciklisek ellen két autószimpatizáns szervezetnél. A Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete és az Emberibb Parkolásért Mozgalom besokallt a „Critkáll Mass” stílusa miatt, és közleményben kérik a főpolgármester-helyettest valamint a…..
nerdieman 2009.09.29 12:02:10
@szamoai: autós vs. biciklis vs. motoros témában csak fröcsögni lehet a nap mint nap átélt sérelmeinket egymásra, hatalmas általánosítások közepette, itt is ez zajlik. okosat itt nem lehet írni. z.
az meg hogy én élek egy tőlünk nyugatra lévő fejlettebb kultúrával rendelkező városban, és onnan osztogassak jótanácsokat, abból úgy annyira nem kérek. én közlekedem itt naponta.
nerdieman 2009.09.29 12:26:30
@szamoai: én sem vagyok híve annak hogy tétlenül tűrjünk, csak én mindhárom járművön közlekedem, hobbim a bicikli (országúti, hosszútávon, az ország sok útján), robogóval járok, mert autóval mozdulni nem lehet a városban, de kell a kocsi, mert jégkorongozom a héten többször és hát a 2o kilós táskámat és a botokat nem tudom máshogy szállítani.
Tehát van rálátásom a dolgokra, és mindig szóvá teszem ha történik valami (leszorítottak, vagy egy robogós kolléga gyökérkedik). Elmondom mi történik: az összes esetben (!!!) minimum meg akartak verni, az autósok pedig le akartak szorítani. Pedig jámbor ember vagyok, és csak megkérdeztem hogy miért is kellett öt centire tőlem 100-zal sávot váltania, rámhúzva a kormányt.

Mi itt hiába szájkaratézunk, ha a városvezetés szarik az egészre. Ahhoz pedig hogy ne szarjon, sokkal de sokkal nagyobb összefogás kellene a hétköznapokban, és nem az évente 2x megszervezett divatrendezvényeken.
nerdieman 2009.09.29 12:45:35
@Jobb híján MDF-es:
"Amúgy a motorosok a legbunkóbbak, normális motoros ritka, mint a fehér holló!

Normális autós és normális bringás tömegesen létezik, de motort szerintem csak zárlatos agyúak vesznek. "

Gratulálok!! Építő jellegű volt!! :(
Nem újkeletű dolog ez, a Dr. House címszereplője már évekkel ezelőtt, ha jól emlékszem, a második évad végefelé kezdett el először arra panaszkodni óvatosan, hogy a töke tele van a bottal és a megjátszott sántítással, és viccesen azt nyilatkozta, hogy veszélyességi…..
nerdieman 2009.09.22 09:22:04
@Andie: 2x125+100=350
megduplázták és hozzácsaptak egy százast
Nem áltatom magam azzal, hogy én vagyok a poszt első számú esélyese – nyilatkozta a jégkorongblognak Pat Cortina arról, marad-e a magyar felnőttválogatott élén. A hétfői döntés előtt a sikerkapitánynál esélyesebbnek tűnik a posztra Jarmo Tolvanen, a Fehérvár jelenlegi,…..
 Cuddy:– … and a disturbingly large proportion of your comments are racist or sexist. (… és a megjegyzéseid nyugtalanítóan nagy hányada rasszista vagy szexista.)House:– That top makes you look like an afghani prostitute. Would be an example of that. (Ebben a…..
nerdieman 2009.09.07 09:22:20
@Idet: a valóságot senki nem nézni, azt megéljük nap mint nap, abból meg elég a 24 óra. Viszont apukád jót nevet rajta, úgyhogy a célját már elérte :) elvégre szenvedélyünk a szórakoztatás!

@Guido: az Index főoldalon ennél milliószor gyengébb blog felkerült. Na azért volt kár, ezért nem.