Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cov

0 bejegyzést írt és 305 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Európai Parlament tegnapi döntése pontosan illeszkedik Orbán terveibe. Eljátszhatja, hogy sértett büszkeséggel, Magyarország érdekében vonul ki az EU-ból, noha valójában maga provokálja ki a helyzetet...
Több mint tíz évvel ezelőtt tűnt fel a köztévén, ahol meghatározó közéleti személyiségekkel készített interjúkat, két éve pedig a Hír TV-n teszi ugyanezt a nevével fémjelzett műsorban. Szerinte, ha valahol nem lehet szabadon dolgozni, akkor fel kell állni, de nem ítélkezik mások felett. Viszont…..
cov 2017.05.10 17:55:28
@zsa63: te mondtad, mondhatnám kitérően, de tapasztalatilag is bizonyítható, így van.
Csak a nézők válthatják le a nekik nem tetszőket, marasztalhatják a nekik tetszőket. amíg ezt nem tesszük életünk törvényévé, minden rendszerben ugyanarra a napra ébredünk.
Ha Pesten van dolgom, hirtelen újra szembe jön velem a valóság. Itt a nyugodt Sződligeten, mindenki szépen éldegél, végzi a ház körüli teendőket. A Nyugati pályaudvarra érve, ki sem tudnám kerülni a sok földön élő, lakó otthontalan embert. Mindig összeszorul a gyomrom. Rengetegen vannak. Mivel…..
Magyarország kormánya kitüntetett egy neonyilas, rasszista, uszító futóbolondot, aki - többek között - a balliberális zsidók tűrhetetlen viselkedéséről közölt sorozatot, közben meg az arab, afrikai és cigány állatokról ír...
cov 2016.08.19 18:29:07
@ka_TARZI_s: hogy apád rossz helyre dugta
Én is onnan jövök, ahol a feminista szitokszó. Bajszos, szőrös lábú, kézilabdás alkatú, férfigyűlölő bárisnyát képzeltem hozzá, aki soha nem volt boldog egy férfi karjában, és legalábbis látens leszbikus. Vagy Amerikában a fallikus szimbólumnak tartott felhőkarcolók…..
Az elmúlt hónapokban gőzerőre kapcsolt kormányzati kommunikáció minden erejével azon van, hogy a bevándorlással tematizálja a közbeszédet. Bár a bevándorlás valóban rendkívül komoly kérdés, amellyel feltétlenül foglalkozni kell, egyelőre azonban úgy tűnik, hogy a magyarokat…..
cov 2015.06.23 18:37:19
Kiss Judit Ágnes naplova Zaklatás 2014.12.04 22:26:00
Sosem öltöztem kihívóan. Főleg nem nyolcévesen. Napi szinten zaklattak, fogdostak a villamoson a tömegben idősebb férfiak. Féltem és szégyelltem magam. A nővéremnek mondtam el, persze őt is. Beletörődtem, hogy ez akkor nyilván így van mindenkivel, a gyerekek borzasztó rugalmasak.…..
Kedves írókollégám agglegényként egész jól megélt az írásaiból (persze nem a vegytiszta művészet, volt abban alkalmazott irodalom is bőven), és megfeszített erővel dolgozott, mikor gyereke született. Mivel a feleség jól fizető állásból ment szülni, abban állapodtak meg,…..
cov 2014.12.04 16:33:00
@jamina7: közelíts a molesztálás felől, nemfüggetlenül akár...
Kicsit későn kapcsoltam ugyan, tudom, most mással kéne foglalkozni már, lecsengett ez az őrület, de mégis muszáj tisztázni valamit. Az a hisztéria, ami Varró Dani és Lackfi János egy-egy tankönyvbe került verse miatt végigsöpört a FB-on, fölháborított tanárként is,…..
Meghalt Borbély Szilárd. Nem ismertem közelről, csak mint egyik író a másikat, leveleztünk, groteszk módon az augusztusi Vidor-fesztivál kapcsán. Amikor két éve a POSZT-on megnéztem az olaszliszkai lincselésről írt darabját, azonnal vonatra ültem és hazajöttem, nem bírtam volna…..
cov 2014.02.23 12:53:29
www.maecenaskiado.hu/beleolvaso/vonnegut_kurt_az_otos_szamu_vagohid_magyar.pdf

és itt van egy G.K. infarktus vagy mi amit szerencsésen túléltünk...
Amióta tart a tanév, nem tudok írni. Túl sok. Időben is, gondolkodásban is. Bármennyire szeretem, túl sok. Az igazgatómnak úgy magyaráztam, olyan, mint életem szerelmével napi ötször szeretkezni: ennyit már nem lehet élvezetből. Tudom, hogy a közoktatáson belül a legjobb helyen…..
Olvastam ma egy cikket a világgazdaság online-on. http://www.vg.hu/kozelet/politika/hoffmann-soha-nem-igert-a-kormany-beremelest-a-tanaroknak-410469Egy mondatnál megálltam, nem tudtam tovább folytatni. Az újságíró Hoffmann Rózsát idézi a harminckét órás kötött munkaidő, és a…..
cov 2013.10.18 21:00:36
Kiss Judit Ágnes
BÚCSÚLEVÉL
ÉS/LVII. évfolyam, 42. szám, 2013. október 18.

Édes Hazám!

Köszönöm neked, hogy már gyerekkoromban megtanítottál diktatúrában élni. Megtanítottál arra, hogy vannak magasabb törvények egy ország törvényeinél. Megtanítottál leszegett fejjel hallgatni, és közben titokban, észrevétlenül hágni át az embertelenség parancsait. Megtanítottál olvasni a sorok között, és egy pillantásból vagy félmondatból felismerni, ki az, aki előtt nyíltan lehet beszélni.

Köszönöm, hogy megtanítottál hazugság és ellentmondás nélkül túlélni mindezt, és fonalat adtál, amivel kijuthatok a hamis ideológiák labirintusából. Köszönöm, hogy megtanítottál bolondot játszani, ütődöttnek tűnni, hogy ártalmatlannak gondoljanak, amíg titokban szövögetem egy szabadabb ország hálóját.

Köszönöm, hogy megtanítottál arra, hogy a művészet veszélyesebb lehet, mint a lőfegyverek, és hogy megmutattad: te nem érsz véget az országhatáron, és épp úgy tudlak magamban hordozni, ahogy te engem.

Aztán tizenéves korom kamaszlázadásaival együtt bebizonyítottad nekem, hogy a megváltoztathatatlannak hitt dolgok is megváltozhatnak, mert nincsen zsarnokság, ami előbb-utóbb szét ne roppanna, ha másért nem, a saját súlyától. Köszönöm, hogy láthattam, amint a bebetonozott Kádár-rendszer megroggyan, aztán összeomlik. Mert kiáltottunk, és visszhangja támadt, kimentünk az utcákra, tüntettünk a vízlépcső ellen és Erdély falvaiért, és a mozdíthatatlannak látszó rendszer beleremegett. Most már bátran viselhettük az eddig titokban hordott Kossuth-címert, ünnepelhettük október huszonharmadikát, és az Ideiglenesen Hazánkban Állomásozó Déli Hadseregcsoport utolsó szovjet katonája is elhagyta az országot. Szétszedtük a szögesdrótot, lebontottuk a vasfüggönyt Sopron mellett, aztán le a berlini falat is, és hittünk abban, ha mindenki visszakapja, amit elvettek tőle, béke és virágzás lesz a sorsod, a sorsunk.

Emlékszem az izgalomra, ami akkor töltött el, mikor először ejtette ki a száján valaki nyilvánosan a többpártrendszer kifejezést, aztán sorra nőttek is ki a földből a különböző pártok, mint eső után a gomba. Köszönöm, hogy megtanítottál választani, és felelősséget vállalni a döntéseimért. Köszönöm, hogy megtanítottál arra, vannak elvitathatatlan jogaim is, nem csak állampolgári kötelességeim, és arra, hogy mások jogai épp ezért pont annyira fontosak, mint a sajátjaim.

Még nem voltam huszonöt éves, amikor szembesítettél azzal, hogy nem elég megszerezni valamit, meg is kell tudni tartani. Szerelmet vagy demokráciát, mindegy. Hogy ami az enyém volt, amiről azt hittem, jár nekem, jogom van hozzá, azt bármikor elveszíthetem. Hogy amit kivívtunk, azt bármikor újra sárba tiporhatják. Hogy sokszor mi magunk tiporjuk sárba.

Megmutattad, hogy minden változásnak vannak nyertesei és vesztesei, de mindenki nyertes akar lenni, és van, akinek mindegy, milyen áron. Megmutattad, hogy hányszor fontosabb a pénz az elveknél, és hogy bizony mindig a szar úszik felül. Megmutattad, hogyan válnak halálos ellenséggé régi harcostársak, és abba az irányba fordítottál, hogy soha ne áldozzak fel egyetlen élő embert se egy eszme oltárán.

Megláttattad velem, milyen könnyű sárgára avagy zöldre festeni a vörös villamost, ahogy az érdekek diktálják, és milyen nehéz olykor felismerni benne a régi vöröset. És hogy nem ítélhetek el senkit, aki szándékosan vagy akaratlanul színtévesztő lett.

Mostanra megtanítottál arra, hogy vannak dolgok, amelyeket a beszéd gyógyít, és vannak, amelyeket a hallgatás. Hogy vannak témák, amelyeket elő kell venni, és vannak, amiken át kell lépni. Köszönöm, hogy egyre érzékenyebbé teszel azon az áron is, hogy bármi, ami fáj másnak, az nekem is fájjon, hogy azonosuljak minden kisebbséggel és minden megalázottal.

Köszönöm, hogy nap mint nap azzal szembesítesz, hogy muszáj újra és újra felépíteni a romokat, és nem adhatom fel akkor sem, ha kigúnyolják mindazt, amiben hiszek. Arra nevelsz, hogy ne álljak be egyetlen üvöltőkórusba se, még akkor sem, ha az együtt bégetés vagy a közös farkasordítás sokkal könnyebb volna.

Köszönöm, hogy megtanítottál színeket és árnyalatokat látni fekete és fehér helyett.

Köszönöm, hogy megtanítottál arra, hogy lehetnek ugyan pártok, oldalak, szekértáborok, nemzetek, etnikumok, kisebbségek, de a határ valójában csak a tisztességes és a tisztességtelen között húzódik. És mindkettőt kiterítik úgyis.

Köszönöm, hogy lassan és nehezen bár, de arra nevelsz, hogy ne háborgassam senkinek a vallását, higgyen bár más Istent, más rendszert, más politikai vezetőt, amíg egy oldalon állunk: a tisztességesekén.

Köszönöm, hogy tanítasz helytállni örök ellenzékiségben akár, nem ellenségként és nem ellenfélként, hanem kritikusként. Sohasem valami ellen, hanem valamiért. Magamért. Érted.

És most, amikor lehet, hogy elhagylak, hálás vagyok és hálás maradok minden tanításodért, bárhová sodródjam is. Mindenhol hasznát veszem majd. Isten áldjon jó kedvvel, bőséggel – ha még nem unod nagyon ezt a szöveget.
cov 2013.12.13 10:46:16
@-=sportember=-: köszönöm a megjegyzését, elfogadom az Ön véleményét! kívánatos lenne az oldal moderálása, és ehhez Ön megfelelő érzékenységgel rendelkezik.
Live streaming video by Ustream A "100 Thousand Poets for Change" világméretű költészeti akció magyarországi rendezvényének eseményeit a Gödör Klubból élő közvetítésen követhetik nyomon. A részletes programot itt tekinthetik meg. ..
Kiss Judit Ágnes naplova Elveszett 2012.11.30 13:47:13
Jó, jó, igen, tényleg igaz, hogy elvesztettem a blog.hu-hoz tartozó jelszavam, de még igazabb, hogy nem is kerestem, nem akartam, nem tudtam írni, mit is írhattam volna azon túl, ami VAN, mi mást, ami lényegtelen, ahhoz képest, ami meghatározza a napjaimat? Mi vállalható nyilvánosság…..
A hívatásnak packázásai   Minden akartam én lenni, csak tanár nem. Még csak az kéne, harmadik generációs pedagógus! Láttam én égnek álló hajat, hallottam krónikus hangszálgyulladást, éreztem az agyba fölmenő cukor égett szagát anyámon, nagyanyámon. De olykor a…..
cov 2013.06.11 20:45:14
@cov:
magyarnarancs.hu: Három éve női évadot hirdettél, és a nőiség visszatérő téma a színházban.

EE: Női színházigazgatóként másképp viszonyulok a női problémákhoz, témákhoz. Én figyelek erre, mert a színházba járók 70 százaléka nő, és ők szeretnek arról hallani, ami bennük van. Egy olyan darab, mint a Mikve, csomó olyan dolgot mond el a nők elfogadásáról, helyzetéről a mai társadalomban, amivel a nők nem találkozhatnak más előadásokban, mert a nagy színdarabokat mind férfiak írják. Vajon milyen lesz, amikor már nők is fognak olyan nagy műveket írni, mint a Hamlet vagy Az ember tragédiája? Ez egy másfajta gondolkodásmód; egy nő másképp ír."
Mindent egybevetve - már megint és még mindig - nagyon jó volt ott lenni. Azt mondják, tíz évet fiatalodtam. Azt mondják, látszik rajtam, még mindig a hatása alatt vagyok. Hogy úgy mesélek róla, ahogy a szülésről szoktak: rettegtem tőle, nehéz volt, de megcsináltam, és most…..
Márc. 24.  A délelőtti próba meglepően jól ment a próbateremben. A színpadi valójában csak technikai próba volt: két órát kaptunk beállni díszlettel, jelmezzel, fényekkel. Úgy tűnt, rengeteg az instrukció, egy nap alatt megjegyezhetetlen. Az egész előadás mint a…..
Márc. 23. 17hA fene egye meg, hogy nem bírtam egy óránál többet aludni. Plusz még az érzelmi hullámvasút. Voltam már halálra készülő gladiátor, vérben forgó szemű bika, volt rajtam pánik és szégyen. Ideje elengedni a darabot, és szépen elmenni a gőzbe. Ajándék belépő a…..
Március 22. 18h Itt vagyok Békéscsabán. A szállodai szobában felhalmozva csoki, sós rágcsálnivaló, gyümölcs, üdítő. Kis üdvözlőkártya a színháztól. Úgy fogadnak, mint egy királynőt. Vagy mint a gladiátort, mielőtt az arénába lép? Fáradt vagyok, esélyt se látok, hogy…..
Kiss Judit Ágnes naplova Kezdődik 2012.10.08 22:17:29
http://www.koltokmaskepp.hu/kiss.html Egy kicsit izgulok. ..
cov 2012.12.01 13:36:25
@cov: mert ezt már egyszer volt szerencsém végigélni, és ccsak mosolyogni bosszankodni volt kedvem Alinda naív romantikus korariporteri kérdésein, amikor feszegette a polgár hatalomhoz való viszonyának, dörgölőzésének buktatóit az átkosban, amikor finnyáskodtak a kik is a személyi kultusz kiszolgálóitól, a beszervezettektől, az elvhűektők, még a leszármazottakat is kiátkozták, és akkor itt egy rájátszás, amikor már nem langyos a pocsolya se mint Darvas Iván elmesélése szerint, hanem fűtetlen a szoba is ahol kitüntetik a kiket is. és jöhet a mma tagság.
Egy válás vagy szakítás is gyász. Mindenki máshogy gyászol, ahogy mindenki máshogy születik. Mindenki ugyanúgy gyászol, ahogy mindenki ugyanúgy születik.Anyát gyászolni könnyű volt. Sokkal könnyebb ennél. Ott a hiány volt vegytisztán, az elvesztés fájdalma. Ezt szennyezi a…..
Ideje beleállnom abba, ami van. A „mindjárt negyvenéves, egyedülálló tanárnő” sztereotípiájába akár. Abba, hogy egyedül vagyok: szabadnak érzem magam vagy épp magányosnak. A gyászba, amit érzek, és amibe még hónapokig befelé fog vezetni az út. Abba, hogy a szakítás nem…..