Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rocsipeti

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
rocsipeti 2012.11.15 21:57:18
8-9 év olyan munka után, ahol az ingatlanosokat szolgáltam ki (apróhirdetési újság vezetője, majd egy ingatlanos weboldal vezetője), mostanra saját ingatlanirodám van. sosem hittem volna, de most már nem bánom. hála az égnek láttam mindent, ami rossz ebben a szakmában, már ha annak lehet nevezni... mert vannak ám szakemberek, csak kevesen.
nálunk egyszerűek a szabályok:
1. csak és kizárólag akkor kell fizetni nekünk, ha a mi általunk odavitt vevő megveszi az ingatlant, ekkor 3%+áfát.
2. nem kötünk kizárólagos szerződést, mert etikátlan
3. a szerződésünk másfél A4-es oldal, 12-es betűtípussal
4. nincs ma olyan weboldal, ahol magyar ingatlanokkal foglalkoznának, és mi nem hirdetünk rajta
5. külön ember van arra, hogy a hirdetéseket kezelje, nem bízom ezt ügynökökre
6. az ügynök (nálam inkább üzletkötő) kap fix bért, arra jön rá a jutaléka
7. aki simlizik az ügyféllel, azonnal kirúgom, és még egy pert is kap a nyakába

Sokan gondolják, hogy magánszemélyként is könnyen eladhatja a lakását. Pedig nem. Nem azért, mert az emberek ostobák, hanem azért, mert a weboldalak az ingatlanirodáknak kedveznek. Egyszerűen magánszemélyként nem lehet olyan szolgáltatásokat igénybe venni, amiket egy iroda megkaphat.
Nálunk az is elfogadott, hogy az ügyfél árulhatja olcsóbban az ingatlanát. Mi rátesszük az ő árára a jutalékunkat. Így is mi adjuk el, ha normális az ár.
Sosem pumpoljuk az ügyfeleket, hogy vigyék le az árat. Előbb-utóbb rájön úgyis, hogy drágan adja. Nem tehet mást, mert nálunk az első pillanattól fogva nyomon követheti a hirdetési munkánkat, mert erről emailben tájékoztatót kap (minden hirdetésének linkjével). Tehát, ha így meghirdetve sem jön érdeklődője, akkor az árral van a baj. Ha nem viszi le, nem probléma, tisztelettel megköszönjük a bizalmát, és elköszönünk.

Azt kell mondanom, hogy már élvezem az arckifejezéseket, amikor mégis eladjuk az ingatlant, pedig "már beadtam 5 ingatlanoshoz, nem kell 6-ik", "ingatlanközvetítők kíméljenek", stb.
Az ügyfeleink továbbajánlanak minket, és ez a legnagyobb dicséret nekem.
Persze sosem lesz akkora profitom, mint a Dunaháznak, aki még azért is pénzt kér az ügynökeitől, hogy ott dolgozhassanak.

Aki szeretné eladni az ingatlanát, szeretettel várjuk :)
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
rocsipeti 2012.11.01 21:13:41
8 évig dolgoztam az ingatlanszakma kiszolgálójaként; apróhirdetési újság igazgatójaként, majd ingatlanos weboldalt vezettem. kb. 3-400 irodában jártam személyesen. ebből talán 10-et ajánlanék ismerősnek... ismerem az összes stiklit, amivel próbálkoznak. az élet viszont úgy hozta, hogy mára saját ingatlanirodám van. a feltételeink:
3%+áfa jutalék.
nincs semmilyen egyéb díj.
ha nem mi hozzuk a vevőt, egy fillér sem jár nekünk.
nem kötünk félkizárólagos szerződést. kizárólagost pláne nem.
az ügyfeleinknek 0.5%-os ügyvédi díj van.
az ügyfeleink (az eladó és a vevő is) pár száz boltban, szolgáltatónál (költöztetők, bútorboltok, mesterek, stb. stb.) 10-20-30% kedvezménnyel vásárolhatnak.
minden ügyfelünk kap egy elég komoly anyagot arról, hogy mire figyeljen, ha el akarja adni a lakását. ingatlanos stiklik, ármeghatározás, fotózás, stb.

a cégnél külön ember foglalkozik azzal, hogy rendben legyenek az ügyfeleink hirdetései.

nem kábítok senkit. egyet tudok ígérni, ha ma valaki a neten keres olyan ingatlant, mint az övé, akkor azt meg fogja találni.

nem pumpoljuk a tulajt, hogy vigye le az árat. ha a piac úgy dönt, hogy nem kell neki ennyiért, akkor úgyis leviszi. ha nem, akkor megköszönjük, és nem foglalkozunk vele tovább.

a szerződésünk másfél A4-es oldal, 12-es betűtípussal.

Meg kell, hogy mondjam, nagyon nem szerettem volna ingatlanos lenni, de mivel ehhez értek a legjobban, muszáj volt. Mára nagyon örülök, hogy belekezdtem, és kicsit küldetésszerű érzésem van :) Szeretem, amikor megköszönik a munkánk.
Sok olyan felvetés volt a kommentekben, amire lenne válaszom, de nagyon hosszú lenne...
Michael Schumacher rajongóinak nagyobbik része meg van győződve arról, hogy kedvencükkel kicseszett a Mercedes. A higgadtabbak szerint Schumacher eredményei a fizetéséhez képest nem voltak elég jók a Mercedesnek. Félő azonban, hogy szembe kell nézni azzal a verzióval, miszerint…..
Like! "2002-ben is heroinnal tolta, de akkor nem a testén volt, hanem benne" (Gigi Buffon)   Byron Moreno-t két és féléves börtönbüntetésre ítélte egy Brooklyn-i bíróság (New York, Egyesült Államok). A 2002-es világbajnokságon Olaszországot búcsúztató…..
Pletykák vannak igazán, nem jelentések, pláne nem hivatalos információk. De nézzük a pletykákat. A lappiac elég nagy bajban van. 30% körüli bevételkiesés látszik most, vagyis időarányosan átlagosan ennyit már összehoztak. Ez nem jó hír nekik. Az óriásplakátok a mai napig…..