Regisztráció Blogot indítok
Adatok
picipaca

2 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Élet tv nélkül 2011.01.02 15:23:45
Feedjit Live Blog Stats..
Élet tv nélkül Bemutatkozás 2010.12.20 18:12:00
Képzelj el egy átlagos kétgyerekes családot. A gyerekek: 12 éves fiú és egy 10 éves lány. Tavasszal lesz 10 éve, hogy tv nélkül telnek nálunk a hétköznapok.Kérdezheted, hogy lehet így élni? Erről fog szólni ez a blog.Hogyan is indult?Nem volt ez mindig így. Ha nekem valaki…..
Tudom, hogy mi papok mindenbe beledumálunk, amihez pedig nincs semmi közünk se’. Íme a példa: most akkor szabad, vagy nem szabad házasságkötés előtt lefeküdni egymással? Van egy rendtársam, aki hosszú ideig Japánban dolgozott, és – egyebek között – jegyesek…..
picipaca 2010.05.05 09:15:55
@lássukcsak: kicsit megkésve, de eszembejutott néhány gondolat, ahogy olvastam, amiket írtál.

Mikor mi anno együttjártunk, került kezembe dr. Pálhegyi Ferenc könyve a házasságról.
Nehezen tudtam elfogadni, hatalmas küzdelmek árán, de sikerült kitartani, és a mostani fejemmel, tapasztalatommal tudom mondani, hogy az Isten védelemből adta a hatodik parancsot. Minket védett a rossz tapasztalatoktól.
Ha hiszel, és tudod, hogy "tilos" a házasság előtti házasélet, azt szabadon, a maga szabadságában NEM tudod megélni. Innentől kezdve rossz alappal vághatsz neki annak, amit nem lehet vagy csak nagyon nehezen renoválni.
A könyvből egy gondolatot idéznék:
"Akivel együtt jársz, MÉG NEM a házastársad. Ha azt hiszed vagy úgy érzed, hogy biztosan az lesz, MOST MÉG akkor sem az! Csak azt engedheted meg magadnak, amit a házastársad előtt sem kell szégyellned majd, még akkor sem, ha mégsem ő lenne az."

Elnézést az okoskodásért, de több házasságot látok kínlódva a szex miatt.. 5-10-15 év miatt. Pedig kipróbálták!

aktuális: az egyik barátnőm ősszel készült a házasságára. Időpont kitűzve, ujjongott. Az együttjárás ideje alatt beadta a derekát, már "benne volt a korban" - 30 éves volt.
Szerették egymást, minden rendben volt. A fiú az esküvő előtt gondolta meg magát néhány nappal.
Szakítottak....
A bizonyosság csalóka, és Isten szeret, véd és óv, ismeri az emberi természetet. Mi döntjük el, hogy hallgatunk-e parancsaira, vagy megyünk a saját fejünk után - hogy ez még belefér..
picipaca 2010.05.05 09:22:07