Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Quetzalcoatl

13 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A képen Worf hadnagy, Jean-Luc Picard kapitány és Data parancsnokhelyettes látható, alvási üzemmódban. (Ez csak a legénység fele, van még egy Chakotay, egy Tuvok és egy Tom Paris is...) A patkány szép. A patkány jó. Patkányt mindenkinek! (Ja, és Star Treket is, persze)"…..
"Ismerősi körünkben markánsan jelen volt egy olyan előítélet, miszerint a patkány nem cuki. Ezzel a 2 képpel döntöttük meg náluk ezt a világnézetet. Ő Csili, aki nemcsakhogy kinézetre cuki, hanem jellemre is: vállon mászkálni is szeret. Haverja Monyó nem ilyen fotogén, de…..
Quetzalcoatl 2009.05.01 11:15:09
@marosy: a pestist nem a patkány, hanem a patkányon (és még egy csomó más emlős állaton) élősködő bolhák terjesztették, és sokkal inkább köthető a Rattus rattus fajhoz, mint a manapság kedvencként tartott Rattus norvegicushoz (ez utóbbi ellenálóbb a pestis baktériummal szemben). Izlandon is kihalt a lakosság fele a pestisjárványban, pedig a középkorban ott egyáltalán nem élt patkány, csak később hurcolták be. A manapság kedvencként tartott patkánytól nem kaphatsz el több betegséget, mint egy kismacskától.
Quetzalcoatl 2009.05.03 00:20:20
@MsTaurus: a rövid élettartam ne tartson vissza. :) Ha egy patkány jól van tartva, megfelelő kaját kap, rendszeresen látja állatorvos stb, akkor akár 5-6 évig is elélhet (tenyésztőnél láttam ilyen példányt).

Jó arc a képen ez a kis dumbo. Az ember szinte várja, hogy összecsapja a füleit és elrepül... :D
Quetzalcoatl 2009.05.03 11:16:23
@MsTaurus: Sajnos ez van, másképp ketyeg a biológiai óránk. Nekem 6 pateszom van, és persze rossz belegondolni, hogy egyszer elpusztulnak, de nem cserélném le őket semmi pénzért (bár volt más állatom is jópár), a patkány úgy jó, ahogy van. :) Az a fontos, hogy amíg veled van az állat, addig szeresd, foglalkozz vele, és legyen jó sora. (Valahol az emberekkel is így van ez, nem? :))
A hosszú életű állatokkal pont az a gond, hogy az ember sajnos nem mindig tud 10-15 évre előre tervezni. Ha lövésed sincs, hol leszel 10 év múlva, itthon vagy külföldön, milyen állásban, lesz-e kire hagyni a blökit stb, akkor az ember kétszer is meggondolja. :(
Reckl Amál blogja Civil homofóbia 2009.02.24 15:39:00
Lassan többet foglalkozom ezzel a témával, mint a meleg oldalak, dehát folyton újabb és újabb impulzusok érnek, érdemes megállni egy kis visszhangra.Most a Civil kaszinó című műsor törzsasztalának tagjai beszélgettek a gender forradalmáról. Mi is a gender? Nyersfordításban nemet…..
Quetzalcoatl 2009.02.24 20:16:40
Kicsit off, de ha már erre tévedtem, hadd oszlassam el a félreértést a homoszexualitást és transzszexualitást illetően.

Összekeveritek a szexuális preferenciát a szexuális identitással. A hetero- és homoszexualitás preferencia kérdése: az illető a saját neméhez vagy az ellenkező nemhez vonzódik-e. A szexuális identitás, vagyis hogy nőként vagy férfiként definiálja magát valaki, más kérdés. A homoszexuális a saját neméhez vonzódik, de abból a szempontból jól érzi magát a bőrében, hogy nem akarja megváltoztatni a biológiai nemét, vagyis nincs problémája a szexuális identitásával. A leszbikus nő nőnek érzi magát, a homoszexuális férfi férfinak (és ezt ne keverjük össze azzal, hogy egy homoszexuális bizonyos helyzetekben az adott kultúrában a másik nemmel asszociált viselkedésformákat vehet fel).

A transzszexuálisoknál, hogy erős leegyszerűsítéssel éljek, a test neme és a nemi identitás különböző. A transzszexuális férfi női testbe született ugyan, de viselkedését, gondolkodásmódját, reakcióit stb tekintve férfi, akként is definiálja magát, és férfiként általában nőkhöz vonzódik. És ugyanígy, a transzszexuális nő férfitestbe született, de nőnek érzi magát, nőként viselkedik, és nőként férfiakhoz vonzódik. (Nem, nem tévedés: hogy transzszexuális férfiról vagy nőről beszélünk, azt az egyén által preferált, és nem a veleszületett nem alapján döntjük el, mivel a szexuális identitás az agyban dől el, függetlenül attól, mi van az illető két lába között).

A transzszexualitás, hasonlóan a homoszexualitáshoz, nem választott viselkedés, hanem biológiailag meghatározott, és a méhen belüli élet során a magzatot ért kóros hormonális hatások idézik elő. Tudtommal volt egy pár kutatás (radiológiai vizsgálatok, pszichiátriai tesztek etc), ami bizonyította, hogy ezeknél az embereknél az agy működése valóban az általuk preferált, és nem a nemi szerveik által meghatározott nemnek megfelelő sajátosságokat mutat. Vagyis a transszexuális nő egy furcsa baleset folytán férfi nemi szervekkel, de normális "női aggyal" született NŐ, a transzszexuális férfi pedig női nemi szervekkel és "férfi aggyal" született FÉRFI.

A transzvesztitákkal se keverjük össze őket. Ez utóbbiak azáltal érnek el szexuális izgalmat, hogy a másik nem ruháit öltik fel, de a nemi identitásukkal nincs problémájuk.

Mindez persze durva leegyszerűsítés, minden eset egyedi, de talán egy picit világosabb a kép...
Star Rat Enterprise Költözés! 2008.10.23 20:15:29
Kedves olvasóink!Rengeteg hajtépés, anyázás és idegroham után úgy döntöttünk, nem szórakozunk tovább a blog.hu technikai problémáival, és átköltözünk a bloggerre. Mostantól tehát itt olvashatjátok az űrpatkányok kalandjait:HTTP://STARRAT.BLOGSPOT.COMTovábbi jó olvasgatást…..
Új projektre adtuk a fejünket a napokban: a legénység testépítő szenvedélyére apelláló mászókát készítettünk a ketrecgyártásból maradt faágakból, spárgából és néhány rongyból. A mászókának több előnye is van. Először is, a szavatosság lejárta után könnyen és…..
Íme, ilyen egy igazi korrumpálható, erkölcstelen csatornapatkány. Akárcsak a mijeink... ..
Jean-Luc a toalettjét rendezgeti..
Természetesen ez a hétvége sem telt el bonyodalmak nélkül. Első körben rá kellett döbbenünk, hogy a pöpec kis függőházikó hátulját Worf tudományos alapossággal szétrágta (csakúgy, mint az egyik pulóveremet). Mivel már amúgy is mosásérett volt, kivettük, és beüzemeltünk…..
 A mai nap eseményei röviden.1. Worf egója súlyos sérülést szenvedett, amikor rádöbbent, hogy a könyvtárból kölcsönzött könyvek és disszertáció jegyzetek közötti alagútépítést Q nem értékeli, és rosszallását nemcsak verbálisan képes kifejezésre juttani. Miután…..
Star Rat Enterprise Mozgó büfé 2008.09.17 00:57:00
Eseménydús volt a mai este is. Worf ma láthatóan jobban van; vagy a gyógynövény tett jót, vagy az, hogy mostanság csak kézből ehet, és valószínűleg rájött, hogy Janeway kapitány nem egy King Kong méretű ragadozó, aki szét akarja trancsírozni egy dekopírfűrésszel. Talán az…..
Teázom, vazze, haggyá' má' békibe... Jééééééé, májkrém!                      ..
 Worf hatástalanítja a földimogyoróban rejlő taposóaknát..
A ketrec igencsak kardinális kérdés egy patkány életében. A nagyméretű, készen kapható fém ketrecek nagyon praktikusak, de egyben drágák is, ezért sokan gyártanak otthon, kisebb költségvetésből home-made ketrecet. Mi is így tettünk. A ketrecgyártás nem könnyű feladat, és…..
                 Worf hadnagy mosakszik füvezés után  Toalett-rendezgetés a Hídon..
Star Rat Enterprise Füvezés 2008.09.13 00:27:00
Még csak pár napja vannak itt, de már megvolt az első füvezés. O tempora, o mores... ezek a dögök megőrülnek a fűért, nem egyszerűen legelnek, de egyenesen kényszeredett botanikai és földtani tanulmányokat folytatnak. Nem mintha csodálkoznék. A kapitány régészeti…..
w Tisztelt Szcientológia Egyház! 2007.03.21 11:00:00
Levelüket, amelyben az előző, szörnyegyházukkal foglalkozó írás eltávolítását követelik, megkaptam. Annak ellenére, hogy nem nekem címezték, hanem a blogszolgáltatónak, mert hát felmegyek a párttitkár elvtárshoz, és ott mószerolok – a spicli már csak ilyen típus. És…..
Quetzalcoatl 2007.03.27 14:26:30
Egyszerűen alig hiszem el, hogy az emberek ennyire sötétek és manipulálhatóak. Függetlenül attól, hogy valaki válságos élethelyzetben van-e, idegileg labilis-e, nem kell ahhoz egyetemi diploma, hogy az embernek eszébe jusson: ha tőlem bármiféle anyagi jutattást (ráadásul szabott árakon!) kérnek egy spirituális tanítás megismeréséért, az onnantól kezdve nem egyház és nem vallás, hanem gazdasági vállalkozás, aminek a spiritualitáshoz semmi köze, a kettő ugyanis valahol kizárja egymást. Salvation is for free, alapjaiban véve. Ahhoz, hogy vallásról beszélhessünk, amihez kedvem és felfogásom szerint csatlakozhatok, többek között az kell, hogy a tanítások legyenek nyilvánosak, és hogy belépés előtt az egészet, vagy legalábbis lényegi részét megismerhessem, és eldönthessem, képes vagyok-e a szellemiségével azonosulni. Ha egy vallási közösséghez tartozónak vallom magam, és felkérnek, hogy adományozzak, támogassam az egyházamat akkor, amikor akarom, annyi pénzzel, amennyivel gondolom, és amennyit a lehetőségeim megengednek, az más, az rendben van. De szabott áron, horribilis összegekért spirituális fejlődést vásárolni? Ez nonszensz, ez röhejes. Ha jól emlékszem, Lutherék is azért voltak kiakadva a búcsúcédulákon, mert pénzért nem lehet megváltást venni.
Az pedig, ha egy bármilyen (akár magát vallásinak tartó) közösség alapvető személyiségi jogokat sértő módon viselkedik a tagjaival szemben, büntetőjogi kérdés.