Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Túl fogom élni

3 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Túl a csúcson 2009.03.14 06:00:00
Sokan ábrándoznak manapság kétharmados, négyötödös, kilenctizedes Fidesz-győzelemtől, vagy éppen rettegnek tőle. A kutatások erre okot adnak, mindenféle megkérdezésben magasan vezet a Fidesz, az MSZP pedig a rendszerváltáshoz mérhető pofon előtt áll. De ezek mindig…..
Az ingatlanba való befektetést (tehát azt, amikor nem saját célra vesszük, "lakni", hanem más számára bérbe adni) régóta nem tartom helyesnek, de az utóbbi években tovább romlott a véleményem róla.Ennek három fő oka van:1. 2008. januárjában megváltozott…..
Túl fogom élni 2009.03.14 09:44:01
Sajnálom, de a legjobb szándékkal is csak azt lehet írni, hogy nem értesz hozzá. Az ingatlan mindig is a legjobb befektetések egyike volt. Pláne mostanság gáz szóba hozni a részvényeket, amikor történelmi mértékű esést produkáltak. Pont most látszik mennyivel stabilabb az ingatlan. Az olyanok, hogy jó helyen kell venni, okosan kell bérlőt választani, kaució, szerződés, stb., stb... ezek olyan evidens dolgok, hogy le se kéne írni, ez ovis szint. Mintha a részvénynél azt írnánk, hogy lehetőleg ne bukás előtt vegyünk.

A részvénnyel, arannyal, stb.-vel összevetni azért is butaság, mert persze hogy a részvény likvid, az ingatlan meg nem. Mert teljesen más a természetük. Nem almát hasonlítasz a körtéhez, hanem almát a francia impresszionista festészethez. Na jó ez túlzás, de így talán leesik a tantusz. Teljesen más céllal, megfontolással vesz valaki lakást vagy részvényt. Más élethelyzetre, más választ adnak. Két teljesen külön világ. Csak hogy egyet mondjak: ha van mondjuk 2 db. átlagos, két szobás kéglid, jó helyen, akkor a bérleti díjból befolyó összegnek hála szabad ember vagy. Nem kell dolgoznod, és teljes biztonságban érezheted magad. Na még egyet mégis: befektető nem piaci áron vásárol, hanem alatta. Ha ügyes, jóval alatta, mert vadássza az ingatlanokat, mert ért hozzá, és mert hasznot akar. Szóval kár átlag kínálati árral példálózni. Lehetne sorolni bőven, de hagyjuk.
Oké, akkor a kaján és a vízen túl vagyunk. Lássuk a többit:   Orvosi felszerelések: minél nagyobbra duzzasztod elsősegély-dobozod, annál jobb. Sebtapaszok, ragasztók, géz, sokáig elálló általános gyógyszerek, antibiotikumok, fájdalomcsillapítók, lázcsillapítók,…..
No akkor az alapok. Aki okosan felkészül, az óriási előnnyel kezdi a sötét újkort, sőt, ha a megfelelő felkészülésből kifolyólag túléli az összeomlás után egy hónapot, akkor - az addigra jelentősen megritkult népességszám következtében többszörösen - további…..
Túl fogom élni Beindulok 2009.03.05 15:20:00
Sötéten kavarog az ég, a magasban sápadt lidércek köröznek, a távolban négy lovast cibál a szél...Itt a világvége. Természetesen. Zord idők jönnek. Elkerülni lehetetlen, csak egyet tehetünk: felkészülünk rá. E blog célja nem a meggyőzés, a hitetlenek olvassanak Lovelockot…..