Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Josssse

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt a kampány. Ezt azon is érzem, hogy egyre többször olvasom, hogy az LMP nem létező opció az országgyűlési választásokon, azért mert nincs is. Nincs kommunikációja, ismert arca és nincs vezére sem. Még botránya sincsen. Hát meg lehet az ilyenekben bízni? Az a párt, aminek…..
Josssse 2010.01.30 14:50:14
@senkifalvi: Hát vagy egyáltalán ismerős valahonnan, és megbízható. Olyan, aki el tudja mondani érthetően, mit akar, és akinek adnak a véleményére, és nem csak a löki a süket dumát. Más szóval: véleményformáló helyi szinten.
Josssse 2010.01.30 14:53:18
@Josssse: A Fidesznek, a Jobbiknak, és talán még az MSzPnek is vannak ilyen emberei vidéken, de az LMP ilyen embereit én nem látom sehol sajnos.
Josssse 2010.01.30 13:38:01
Örülök, hogy megszületett ez a bejegyzés, illetve érdeklődve olvastam a hozzászólásokat. Most már látom, hogy nem csak én figyelem aggódva az LMP kampányát, ha van ilyen. Az EU kampány nagyon szimpatikus volt annak idején. De most egyenlőre nekem is az a kellemetlen érzésem, hogy az LMP nem más, mint olyan emberek gyülekezete, akik egy pohár bor mellett katarzisok sorozatán mennek keresztül, miközben szóban megváltják a világot. Valószínűleg képesek ködös tekintettel maradandó igazságokat maguk elé motyogni, de valahogy ez mindig úgy sikerül, hogy azt csak a téma iránt aktívan érdeklődők értsék meg. Azt is látom, hogy lehet egy amatőr színjátszó testülete is az LMP-nek, mert sokszor fellépnek valamilyen performanszokkal. Ez szintén tök jó, de egyrészt a szintén amatőr színjátszó testület a szomszéd faluból izgalmasabb tartalommal szokott szolgálni, másrészt a hatodik ilyen performansz után ez már uncsi egy kicsit. Nem bír hír értékkel.

Nem látom, és ezért egyre kevésbé hiszem el, hogy ez a párt egy létező, és komolyan vehető politikai formáció. Ha felmegyek az LMP honlapjára rengeteg érdekes, értelmes és vonzó dologot olvashatok. Viszont ha bekapcsolom a TV-t szokásos esti butulás céljából nem látom LMP-t sehol. Ha véletlenül veszek valamilyen hetilapot, vagy napilapot, szintén nem látom sehol az LMP-t. Online médiában sem látlak viszont titeket. Az országban jártamban, keltemben szintén nem találkozom sehol az LMP-vel. (Annál inkább "monnyon le" plakátokkal, változást, és megváltást ígérő plakátokkal, és komolynak látszó öltönyös úriembereket, és hölgyeket bemutató plakátokkal.) Azt hiszem én a politika iránt aktívabban érdeklődő vagyok. De ha nekem nem látszik az LMP, el tudom képzelni, hogy mennyire látszik a szomszédaimnak, meg azoknak az embereknek, akik maximum Fókuszból, meg a Story magazinból tájékozódnak a világ dolgairól. (éppen most hallottam egyébként a rádióban, hogy a Torgyán kisgazda koalíció ma tartotta alakuló gyűlését. 1,5 percig beszélt róla a rádió, tehát számomra már most nagyobb publicitást kapott ez a formáció, mint az LMP)

Pedig szerintem a párt alapértékei nagyon jók, és támogathatóak. Sőt támogatandóak. Viszont egy párt nem utolsó sorban attól lesz párt, hogy képes "levinni" a szántó-vető, meg dokkmunkás ember szintjére az értékeit, és képes velük (is) beszavaztatni magát a törvényhozó testületbe. Magyarul képes érvényesülni a politikai porondon. Értem én, hogy más a politika, de azért annyira ne legyen már más, hogy ne is létezzen, ne is értsem. (Persze el tudok képzelni egy olyan forgatókönyvet, hogy csak a magasan képzett értelmiségi réteg szavazataira apellálva próbál érvényesülni egy párt, de szerintem ez az 5% eléréséhez kevés)

Én egyébként abszolút szimpatizáns vagyok. Menni fog a KC, netán néhány ismerősömtől is menni fog, illetve tudom hová kell húzni az x-et. Ezenkívül rendszeresen támogatom is az LMP-t. Viszont éppen ilyen minőségemben, talán mondhatom: ez eddig kevés kedves LMP. Én ennél többet várok. Nagyon nehéz elérni azt az 5%-ot, de nem lehetetlen. Egyetértek azzal, hogy sok múlik az aktivistákon, de szerintem méginkább több múlik azokon, akik képesek aktivizálni az aktivistákat. És ez a párt felelőssége. Én szívesem megmondanám azt is, hogy kellene aktivizálni a passzív szavazókat, de őszintén szólva fogalmam sincs. Viszont tudom idézni korábbi főnökeim idevágó mondatait: "Nem érdekel hogy csinálja, oldja meg. Ezért fizetjük."

Ehhez kívánok sok sikert. Várom én is a jövőhetet, hogy lássam mi sül ki a kampányszervezők boszorkánykonyhájából.
A hivatali ügyintézés tragikomikus volta közismert. Most abból kaptunk egy merítést, milyen az, amikor az ember a választások kapcsán szeretne listát állító pártként alapvető infókhoz jutni. Elég rossz. Az ügy, amiért belevetettem magam az önkormányzati labirintusba, az…..
Josssse 2009.05.24 21:43:07
Az a helyzet, hogy megvannak. Egészen pontos és biztos számot még nem tudunk mondani, valahol 23 ezer környékén jár a leellenőrzött, csomagolt és a széfbe átküldött cédulák száma, de izgulni már nem kell, ezt egészen pontosan és biztosan meg tudjuk mondani. :-)Ami még van, azt…..
Mint a számlálón láthatjátok, jelenleg 8056 darab céduláról tudjuk biztosan, hogy benn van valamelyik megyei vagy a pesti központban.Ahhoz, hogy a húszezer érvényes cédula meglegyen, majdnem még kétszer ennyit kell szereznünk. Ám optimizmusra mégis van ok: úgy tűnik, csapaton…..
Sziasztok, megint voltam kopogtatni, de most nem sikerült olyan jól, pont egy olyan lakótelepet választottunk, amit már az összes párt le rabolt, így a lakók kissé ingerültek voltak. Nem tűnt túl hatékonynak, úgyhogy aránylag korán le is álltunk, gondoltam nincs még késő…..
Josssse 2009.04.23 08:22:25
@Will-O-The-Wisp: Ez tok izgalmas. Nade hogy lehet meghallgatni ezt a linket?!
Josssse 2009.04.23 09:41:38
Tegnap eltemettük a tatárszentgyörgyi tragédia áldozatait. Az ország együtt gyászol a Csorba családdal. Bármi is volt a gyilkosok indítéka, amit tettek, mindannyiunk, a magyar állampolgárok egész közössége elleni támadás.Nem tudjuk még biztosan, hogy a tatárszentgyörgyi és a…..
Josssse 2009.03.05 00:03:53
@Vay M: O. Te tagja vagy a partnak? Esetleg te tudnal forrast megjelolni?