Regisztráció Blogot indítok
Adatok
macskaandrás

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bojtárok Budapest banned 2009.08.05 13:48:00
Amikor megláttam ezt törvénytervezetben, azt hittem, hogy csak egy rossz vicc.Aki még nem tudja: 2009. június 30. napja óta a következővel bünteti a szakmát a t. Országgyűlés:Pp. 41. § (6) Vagyonjogi ügyek tekintetében a felek a felmerült jogvitájukra vagy a meghatározott…..
macskaandrás 2009.08.06 10:51:30
@öntelt radírpók:

Borzalmas a közlekedés Szombathelyre, én azért meggondolnám...
Rurik kolléga küldött nekünk egy képet, ami pont kapóra jött a következő kirohanásomhoz. Az alábbi történethez nincs sok köze, talán csak annyi, hogy az igazságszolgáltatást ezek alapján sem törekszik harmadik személyek szimpátiájának az elnyerésére. A tényállás nagyon…..
macskaandrás 2009.06.03 09:35:38
@taurus: Sajnálom, de nem egyéni hibákról van szó. Az elmúlt 5 évben azt kellett tapasztalnom, hogy a bíróságokon az esetek kb 30 %-ában vagy a határidők elmulasztása, vagy egyéb, hibák miatt nem a jogszabálynak megfelelően járnak el. A teljesség igénye nélkül, csak, ami hirtelen eszembe jut:

- a Fővárosi Bíróságon az adós értesítése a felszámolási eljárásról (az esetek 90 %-ában) a kérelemtől benyújtott 6 hónap körül mozog. A törvény szerint ugye 60 nap van a felszámolást elrendelő végzés meghozatalára...

- fizetési meghagyásos ügyünkben a Bajza utcában az augusztusban benyújtott kérelemre októberben megérkezett a válasz és ettől számított kereken egy év volt, hogy felhívjanak bennünket az illeték kiegészítésére, az eljárás perré alakulása miatt...

- soha nem fordult elő, hogy az egyszerűsített cégeljárásban a digitális tértivevénytől számított egy órán belül megérkezzen a bejegyző végzés.

- felhívtak illeték megfizetésére tevékenységi kör változtatása miatt, cégeljárásban (még régi ügy volt, nem a 2008-as TEÁOR miatt)

- utcanév változása miatt bejelentett változásbejegyzésnél cégeljárásban szintén illetéket kellett volna fizetnem, ha hagyom magam...

- egyszemélyes kft-nél van amelyik cégbíró 15.000,- Ft illetékkel megelégszik, a másik befolyásszerzés miatt 50.000,- Ft-ot kér...

- végrehajtásnál rendre a kamat megjelölésénél hiánypótlást kapok, vagy kijavítják a végrehajtási lapot. Ha beírom a Ptk. 301. § szerinti kamatlábat és a tőkeösszeget, akkor kijavítják, hogy "a Ptk. 301. §-a szerint", ha az idézőjelben foglaltakat írom oda, akkor hiánypótlás, hogy határozzam meg pontosan a kamatlábat és a tőkeösszeget.

- elég speciális területtel foglalkozunk a polgári jogon belül és a Fővárosi Bíróságon egyetlen bíró van, akire azt mondhatom, hogy maximálisan ismeri a jogterületet, amivel kapcsolatosan ítéleteket hoz és dönt - nem kevés - pénztől. A másik kettő az én 5 évem alatt nem tanult bele a szakmába, és egy esetet tudok (kb. havi egy tárgyalásunk volt ennél a 3 bírónál), amikor egyikük az Ítélőtábla hatályon kívül helyező végzése után homlokegyenest más ítéletet hozott. gyakorlatilag, amire azt mondta korábban, hogy fekete, az fehér lett.

Ezek jobbára peren kívüli példák. Peresben tény, hogy nem tapasztaltam ennyire a jogszabályok be nem tartását. A kérdőre vonásra ÁLTALÁBAN az a válasz, hogy "látná mennyi ügyünk van". Én mikor mondhatom ezt egy fizetési meghagyásos eljárásban? A felszámolási eljárásokkal kapcsolatos anomáliák pedig - talán nem kell részleteznem - elképesztő anyagi károkat okoznak.
macskaandrás 2009.06.03 12:37:20
@aranyhalacska: A szerkesztőre van bízva. :)
Állítólag az amerikai üzleti kultúrában főbenjáró vétségnek számít, ha az üzleti partner a megállapodás előtt alkoholos italt fogad el a házigazdától. Magyarországon persze ezt nem állja meg a helyét, hiszen itt szeszt inni reggel, délben és este is illdomos, sőt néha még…..
-Mi a legfontosabb női szerv? -A Nő Tanács! A viccet félretéve, ma a Született Feleségek a Magyar Ügyvédnők Egyesülete mutatkozik be nekünk, akik megtalálták a világ legjobb retro weblapkészítőjét. Elmondhatatlan nosztalgia kerített hatalmába minket az animgif-ek láttán, a…..
macskaandrás 2009.03.04 17:03:09
De mit vártok, amikor a következő tanácsokat osztogatják egy ügyvédi irodában, miután jelzem, hogy a levélpapír fejlécén megadott e-mailcím nem él már: "Küldje el a www.xiroda.hu címre." Nagyra nyitom a szememet de még nem röhögve, illedelmesen megkérdezem, hogy: "Ezen a weboldalon találok majd e-mailcímet?". Erre a halálosan komoly válasz: "Ezt kell beírni".

Fulldokolva megköszönöm szépen a segítséget és a weboldalon megkeresem az e-mailcímet.

De legalább haladunk a korral.