Regisztráció Blogot indítok
Adatok
-ne-

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mielőtt valaki azt hinné, valami nagy politikusi galádságot leleplező cikk következik, ki kell ábrándítsak mindenkit. Ez most nem egy figyelemfelkeltő, trükkös cím, hanem tényleg ezzel a kérdéssel szeretnénk foglalkozni. A kérdést Mátyás vetette fel, és mivel a választ mi sem…..
-ne- 2009.03.04 23:11:05
@Percipán:
Ha úgy gondolod, hogy rendet kell tenni a fejekben, akkor köszönjük, hogy megtetted!
Én az egész elméletéről, meg kicsit a történetéről írtam. Úgy gondolom, hogy több társasház is tanácsot kaphat, ugyanis az társasházak igen kis százaléka tud a lehetőségeiről.
Egyébként, ha ismernéd ezt a "rehab-bizniszt" érezhetnéd, hogy ez egy fricska és nem neked. Én minden "ambíciózus_installációs_mintaprojektes" dolgot örömmel üdvözlök, mert tudom azt, hogy milyen nehezen megy ez ebben az országban, pedig nem lenne szabad így menni, hiszen rengeteg a felújítandó épület.
Hidd el, közelről ismerem, de az éhenhalás elől menekültem el más szektorba.
És komolyan mondom, hogy azért írtam, mert azt gondoltam, hogy ha itt sem tudja ezeket senki, akkor talán érdekes lehet.
(másrészt a tömb az egy fogalom, mégpedig azt jelenti, hogy utcák által határolt terület. A tömbbelső parkosítás pedig az, amikor összenyitják, kipucolják az egy tömböt alkotó épületek -akár bérpaloták:)- udvarait és élhető területet alakítanak ki. Nézzetek szét a SEM IX-nél és ez nem reklám, lehet tőlük tanulni. A VIII-nak is sikerült)
A rehabilitáció/revitalizáció és barátaik pedig nem köthetők színekhez, hanem közös, jólfelfogott érdekünk (kellene legyen).
Sajnos nem jelennek meg alapos, szakmailag is megfelelő írások a témában. Mint ahogyan a panelfelújításról is csak felszínt kapargató cikkek - pedig kristálytisztán tudják azt is a konferenciákon előadók...