Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fkriszti

35 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Indiai lélektánc Kósza 2020.10.02 19:57:40
Olyan vagy, mint azok A növények ott a házon. Látod őket? Ott kúsznak fent a falon, Valami ismeretlen felé törnek, Kapaszkodnak, ölelkeznek, Néha tüskét meresztenek, Takargatják a foltot, repedést mert azt hiszik, azt olyan könnyen lehet. - de elég egy kés és átüt;előbb - utóbb minden…..
Kenyér-fronton bámulatos áttörést hajtott végre a zebegényi remete-kommandó, annak is a Zsuzsi fele. Mostantól tulajdonképpen csak egy kis lisztre van szükségünk, meg élesztőre, és viszlát, vigyorogva eléldegélünk idefent a domboldalon, a Dunán úszkáló hajókat számolgatva…..
Franciaországi két hetem szépségeit mégse fogom most elmesélni itt írásban, úgyhogy mindjárt át is változtatom a címeket FranciaországBA való utazásom történetévé. Döntésemnek két oka van: 1, blogom eredeti célja az indiai élmények és benyomások bemutatása volt, melybe a…..
 Bent vagyok tehát a váróban, ellőttem megannyi flancos bolt választéka. Sok íróval ellentétben én egyáltalán nem rajongok a repülőterek atmoszférájáért. Ellenkezőleg, taszít az a sok csillogó és puccos bolt, amiben árván és fásult arccal ülnek az eladók. Most…..
Ülök a tetőn, egy rózsaszín műanyag széken, ami szobám állandó bútordarabja, csak még soha nem látta, mennyire passzol a rózsaszínre vakolt téglakorláthoz, így kénytelen voltam felhozni. A mai napban van valami furcsa: a Csönd. Teregettem két órányi suvickolás után a…..
 Hét hónapja írok már óvatosan a táblára, ügyelve az összes betű megfelelő kanyarítására, ami nem is egyszerű dolog, mert mindig alkalmazkodni kell ahhoz, hogy az adott iskola nebulóinak a fejébe hogyan vésték bele kezdetekkor a latin (számukra angol) betűket. Mert nagyon…..
Indiai lélektánc Portalan város 2009.09.10 08:12:00
 Áznak a falak, áznak a fák, áznak az esernyők- feketék és tarkák, áznak a tehenek, áznak a ruhák - nyakukon a fémcsipesz is ázik. Ázik a tartály, ázik a tégla, ázik a madár- mégis repül, ázik a konty, ázik a riksa, még a szekér is ázik –az öreg tovább hajtja.…..
Füstbe fújt élet Nem csoszog a hibákon, Rég túllépett már.  Illúzió és Való közti különbség Keskeny mezsgyén jár.   Nagy kő gurult le Az égig érő fáról- Senki nem jajong.    Mért ültök ti itt? - Mert a szabadság béklyó, És nem…..
 Itt vagyok délen, egészen az óceánpart közelében, ami mégsem az, csak rövidebb, mint a Bengáli-öböl partján. Tehát mondjuk azt, hogy ez életem első majdnem óceánja, egyfajta álóceán. Az ilyen fajta csalfaságok, mindig furcsa érzést keltenek az emberben. A sós tengervíz…..
Van az úgy, hogy az ember nagyon éhes. A kezdetekben még nincsenek igazán kívánságai, csak enni szeretne, változtatni ezen az üres érzésen, és elhallgattatni a gyomorkorgást.  Amikor túljutott ezen a kissé még tompult szakaszon, akkor elkezd azon gondolkodni, hogy mit is lehetne…..
Indiai lélektánc Hírek 2009.07.13 21:09:00
India, Faridabad, Sector 7D, 23:14 (Magyarország 19:46)  Az éves szabadságról visszatért közlekedési ellenőrök visszafordították a menettel szemben haladó biciklis riksát. A metroépítkezés Új-Delhiben a tegnapi halálos baleset ellenére is tovább folytatódik a "Work…..
Indiai lélektánc Fényképek 2009.06.30 16:45:09
Miután itt nagyon csökkentett számban tudom megmutatni nektek a képeket, ezért végre -megküzdve az internetszolgáltatás makacsságával és az áramellátás hiányosságával- sikerült feltöltenem párat. Ha ide kattintotok: http://picasaweb.google.hu/krisztinka.filep/Dharamsala#…..
Csütörtök délután, Faridabad Sector 7D   Kicsit nyűgös, antiszociális hangulatban vagyunk Péterrel, legszívesebben csak az ágyban gubbasztunk, filmet nézünk, farkas szemet nézünk a fallal… Néha megpróbálunk elkapni hűs másodperceket a forró 24 órából, ahogy…..
A világ számos pontján, számos ember kényszerült már arra, hogy elhagyja otthonát, hogy batyuba kötve egész múltját és jelenét útnak induljon egy ismeretlen úton, egy ismeretlen helyre. Ezek az emberek általában nem akartak mást, minthogy hagyják őket élni. 1949-50-ben Kína…..
Kedves elhanyagoltak!  Először is bocsánatot kérek, amiért önző módon egy hónapos nyári szabadságra küldtem magam, így az írás terén, ami nem is volt ám szándékos, de végül mégis így alakult. Az okokat ne kérdezzétek, van benne mindenféle szőrös, ön-kritikus, meg…..
1 Űzd el az ördögöt belőlem, fogcsikorgatva rág belül. Űzd el messzire tőlem. Menekülj!   2 Ördög nélkül angyaltalan szárnycsapások neszeznek, nem tudom kitakarni magam. Buják, haragosak, pisszegők járják haláltáncukat, szédülten toporognak, a 42 fokban.…..
 Gyorsan befejezem még nektek hullámvasutam alsó szakaszának történetét, aztán következő alkalommal újult erővel felkapaszkodunk a csúcsra, mert hát ott azért többet lóbálom a lábam a mélységbe nevetve. Tehát a meleggel járó alapvető kellemetlenségeket elég…..
  Több, mint két hónapja vagyok India elvarázsolt vasútjának nézelődő utasa. Két héttel ezelőtt vettem észre, hogy hullámvasúton ülök, mely a magaslati pontjáról, ahol az öröm feszültsége, a várakozás és a szabadság érzése együttesen jelentkezik, hirtelen a mélybe…..
Indiai lélektánc Gyerekek? 2009.04.21 17:54:00
 ..
A mostani – figyelmeztetés: hosszú- írásommal szeretnélek titeket vitatkozásra buzdítani, mert roppant kíváncsi vagyok a véleményetekre, ami könnyen lehet, hogy ütközik az enyémmel.   Aki ismer engem, tudja, hogy a félelemérzet-küszöböm az átlagosnál feljebb…..
Az oktatásról itt leírtak- tankönyv, tananyag- nem általános érvényűek az egész országra, a többi oktatási intézményre! Ezek a helyi adottságok, lehetőségek. Az első két hetünket azzal töltöttük, hogy megértsük hogyan is működnek itt a dolgok, ugyanis mindenhol csak a…..
Ész-lelés. Légy tudatában létezésednek, a körülötted lévő dolgok jelenlétének. Ne engedd, hogy át-és tovaszaladjon tekinteted a valóság tündeképén. Hegyezd ki a füled, orrod, szemed, nyelved, szőrszálaidat, az egész érző lényeged. Merülj el, és ne fogadj el mindent úgy,…..