Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szemiagi

6 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző bejegyzésben a házról írtam, a szobákról, a látványról, most jöjjenek az emberek, a benyomások, szóval a lényeg...Nála jártunkkor volt a legkisebb lányának a negyedik szülinapja, este kilenckor jöttünk el tőle és akkor kezdte el a torta sütését. A kívánság -…..
Újabb zseniális legalizációpárti cikket hoz a Népszabadság, ami minden harmadik bekezdésben, azért csak elpuffogtat egy-egy 80 éves ellenpropaganda-közhelyet. Természetesen szerintünk is direkt erre kijelölt boltokban kellene árulni nagykorúaknak a füvet, de ezekkel az érdekes…..
Tegnap alkalmam nyílt az első interjúalanyommal találkozni...szóval a szakdolgozatomhoz interjúkat kell készítenem, ami alapján (illetve a megfigyeléseim alapján) össze fogom tudni hasonlítani a magyarországi cigányokat a finnországi cigányokkal.A "tolmácsom" ismeretsége…..
Az ember mérlegel...A kis serpenyőkbe, a jobb oldaliba a mellette szóló, a bal oldaliba az ellene szóló érvek halmazát pakolgatja. Minden egyes nap, minden benyomását, élményét, olvasott és hallott hírét lefordítja, és beteszi a megfelelő rekeszbe. Aztán, ha véleményt…..
Tegnap eltemettük a tatárszentgyörgyi tragédia áldozatait. Az ország együtt gyászol a Csorba családdal. Bármi is volt a gyilkosok indítéka, amit tettek, mindannyiunk, a magyar állampolgárok egész közössége elleni támadás.Nem tudjuk még biztosan, hogy a tatárszentgyörgyi és a…..
szemiagi 2009.03.05 14:09:38
@Lastres: Kíváncsian várom, köszönettel
szemiagi 2009.03.06 15:44:04
Van egy borsod megyei falu Csenyéte, biztos hallottatok már róla, ott a polgármesterasszony a kezébe vette az irányítást (sajnos alkotmányellenesen) és a szociális segély felét se kapják pénzben, hanem az önko váltja ki a gyógyszereiket (levonják a segélyből) következésképpen kevesebb gyerek került kórházba, illetve étkezési jegyet kapnak, amit a helyi boltban levásárolhatnak, ugyanis tudja mindenki hogy ha pénzt kapnak akkor se gyógyszer, se kaja, mert jön az uzsorás és elviszi vagy a játékgépbe kerül. Az a baj, hogy ezekről mindenki megfeledkezik, és becsukja a szemét, nem kell azt hinni hogy ők szegény szerencsétlen áldozatok (rendszerváltás és nem a rasszizmus), úgy is lehet a társadalmi normákat követni, hogy szegény vagyok. Csak egy példa a cirokseprű nem drága és csak kb 20 perc egy portát rendberakni vele, nem kell szétdobálni a szemetet, nem kell putriba élni, ha valakinek igénye van rá az kis pénzből is meg tudja tenni...szerintem ha már ennyi változást látnának az emberek nem lenne ennyi cigánygyűlölő, valamit nekik is tenni kell annak érdekében hogy változás történjen. És még egy gondolat ha pl. Mohácsi Viktória, de említhetném akármelyik cigány vezetőt, nem csak a száját tépné hanem lemenne hozzájuk és elmagyarázná nekik, hogy járassák óvodába, iskolába a gyerekeiket (ugyanis ingyen is eszik az a gyerek ott), meg rakják rendbe a telepet ahol élnek, akkor máris előrelépnénk egyet. És sok kis lépéssel sok minden változni fog.
Azta! Tegnap elborzadtam, elképedtem és még folytathatnám a sort, hogy mi játszódott le bennem egy bizonyos cikk olvasása közben. Miszerint Mohácsi Viktória - tudjátok SZDSZ-es EP képviselőnő, már mennyi is, négy éve talán - az Mtv Szólás Szabadsága című műsorában meghívott…..
szemiagi 2009.03.06 06:10:37
@nanena: Oh nem félreértesz, remélem jön egy valami az égből és az egész nyomorult politikai elit hirtelen némává, süketté és vakká válik, mert ezeket máshogy nem lehet eltüntetni a közéletből és akkor indulhat egy új boldogabb jövő!
Kicsit már unom korunk politikiusainak, közszereplőinek "cigányszeretetét". Gondolok itt most a Tatárszentgyörgyi esetre...illetve a tegnapi temetésre. Felháborít, hogy pártok képviselői, közsszereplők reklámozzák ilyen  módon saját "fal"nézeteiket,…..
Sziasztok bloggerek!Első munkám ezen az oldalon, ezért kicsit meg vagyok szeppenve. Gondolkodtam, hogy mi is legyen a first ezen az oldalon és arra gondoltam egy olyan bejegyzést teszek közzé, ami már az családi weboldalamon már olvasható volt...Arra gondoltam nem írok a veszprémi…..