Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Radagast

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Pótvizsga 2007.06.08 04:00:00
Erről [screenshot]csak röviden, mert hát azt akarják ezek a szerencsétlenek, hogy foglalkozzon velük valaki, cserélje ki a pelust, figyeljen oda rájuk. Viszont a kisegítő korrepetálás nekem nem feladatom. 1. Nem kerítés, hanem viadukt, és nem az árpádsávból, hanem a…..
w Akiért a harag szól 2007.05.22 04:00:00
Na. Rendőrség lefejezve miniszterig, pártkongresszus roppant izgalmak közt lezajolva, úgyhogy most talán felemelhetjük egy kicsit a fejünket a magunk alá csináltból. Ideje foglalkozni az őszödi beszéd legnagyobb vesztesével: Malina Hedviggel. Malina Hedviget saját beszámolója…..
Radagast 2007.05.23 21:40:40
Áprilisi törvények IX. törvénycikk, hogy a kérdésre válaszoljak. A jobbágyfelszabadítás mellé ugyanis földet is kell adni valahonnan, különben szerencsétlen éhenhal. Nincs nálam történelemkönyv, szal a neten néztem utána. Ha meg nem ezt értetted földosztás alatt, akkor passz.

"A feudális birtokjog élesen megkülönböztette a föl des urak saját kezelésben tartott allodiális vagy majorsági birtokait a jobbágyok és zsellérek által, feudális szolgáltatások ellené ben bírt úrbéres földektõl. Ez utóbbiakat általában a Mária Terézia által elrendelt úrbérrendezéskor (vagy késõbbi birtokfelmérés alkalmával) készült tabellákban tartották számon. Az áprilisi törvények az ezekben összeírt telkeket adták azonnal, a földesurak állami kárpótlása mellett, mûvelõik tény leges tulajdonába. A földmûvelõ nép által használt földnek azonban csak egy része (kb. háromnegyede) tartozott az úr béres kategóriába. A többi földet más jogcímeken birtokolták a jobbágyok, gyakran nemzedékek óta. Ide tartoztak a maradványföldek (már az összeíráskor is jobbágykézen levõ, de az elõírt telekmennyiségen felül levõ terület) és az irtások (álta lában erdõtõl, bozóttól elhódított szántóföldek). Nem volt je lentéktelen az a terület sem, amelyet a majorsági birtokokból használtak, gyakran hosszú idõ óta. A földesurak ugyanis, tõ ke vagy vállalkozókedv híján, nem minden allodiális birtokon folytattak üzemszerû gazdálkodást. Ezeket gyakran adták bér be egyes jobbágyoknak vagy közösségeknek. A fejletlen pénzforgalom mellett a földhasználatért többnyire nem (vagy nem csak) pénzzel, hanem munka- és terményjáradékkal tartozott a jobbágy. Mindennapjai tehát nem sokban különböztek úrbéres földet mûvelõ társáétól. A különbség fõleg abban állt, hogy az õ szolgáltatásait nem maximálta, és az általa mûvelt földhöz való jogát nem védte törvény, mint az úrbéresekét. A földesurak e földek adómentessége miatt nem engedték feledésbe merülni e területek allodiális jellegét."

"Az úrbéri viszonyok eltörlése is okozott némi problémát, ugyanis a felszabadult jobbágyságnak csupán 40%-a lett telkének tulajdonosa, ugyanis a törvény nem rendelkezett egyértelmûen a földterületek állapotáról. A közhasznú területeket nem sorolták a telekállományba (ezt ugyan a parasztok megpróbálták elfoglalni, de nem sikerült nekik), a majorsági területeken dolgozó parasztság sem kapta meg az általa mûvelt parcellát, ugyanis az a földesúr magán kezelése birtoka volt, és nem tartoztak a telki állományba az irtásföldek és a telepített szõlõk sem. Ezen kívül megmaradtak egyes földesúri kiváltságok is, mint például az italmérés, a mészárszéktartás, stb. kiváltsága, és bizonyos szolgáltatásokat sem töröltek el, mint például a szõlõdézsmát, ugyanis ezt nem a telek után fizették a parasztok."

(Bocs ha kicsit hosszú idézetek lettek)
Radagast 2007.05.23 21:42:41
w Rendőrliszka 2007.05.18 09:00:00
A rendőr kisebbség terrorizálja a magyarokat, meggyalázza asszonyaikat. Rendőrkérdés van. ..
Radagast 2007.05.18 09:06:22
w The Final Countdown I. 2007.03.26 08:00:00
Bökjünk rá a római szerződésekre, és mondjuk, hogy azzal kezdődött a ma is tartó folyamat: ötven éves az egyesülő Európa. Ha leszámítjuk Adolf Hitler rövid életű kísérletét. A kérdés az, van-e ebben még ötven év. A test Európa teste, cselekvőképessége satnya.…..