Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tvblog

6 bejegyzést írt és 119 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Heteken belül visszatérnek a TV2 legnézettebb sorozatai. Természetesen a Doktor House-ról és az NCIS-ről van szó, de a Született feleségek legújabb epizódjait is meg lehet nézni szerda esténként. Ráadásul mindhárom sorozatból a legfrissebb évadok kerülnek adásba, ami azt…..
tvblog 2011.02.03 16:13:10
@mestska: A te linkeid éppen azt bizonyítják, hogy 2 részletben adta a TV2 a sorozatokat. Ha elolvasod a kommenteket, akkor arról volt szó, hogy egyszer előfordult, hogy átcsúsztak tavaszra részek, azonban a tavasszal leadott finálé után elindultak rögtön az új évadok. Idén szerencsére már nem fordult elő ilyen.

Szerencsére itthon is szezon végén szokott szünet lenni - olykor viszont azonnal jönnek az új részek. Most például szezon végén maradt abba a Doktor House, a Született feleségek, az NCIS.

Az RTL Klub felhozása nem szerencsés, hiszen az RTL Klub is ugyanígy szünetelteti a sorozatait, az őszieket tavasszal folytatja, a nyáriakat pedig télen. Hol az évad közepén, hol az évadok elején vagy végén megszakítva, ahogy kijön a lépés. Ez természetes gyakorlat. De azt hinni, hogy a sorozatok miatt verné az RTL a TV2-t, hiba, hiszen épp a jó sorozatnézettségek segítik, illetve segítették a TV2-t, hogy csökkentse a hátrányát. Hála a nézőknek.
tvblog 2011.02.03 16:15:54
@PSzilva36: Az RTL Klub sem összevissza adja a Rejtélyt. Teljesen logikusan kerülnek adásba a részek. Az interneten nehezebb összevadászni, hiszen Amerikában nincs meg az a heti rendszeresség, mint Amerikában. Aki a hazai heti sugárzáson nő fel, az hamar belefásulhat a netes nézésbe. :)
tvblog 2011.02.03 16:20:52
@cso zsi: A 6. évad végeztével a TV2 a 4. évadot kezdte el ismételni, ott, ahol nyáron abbamaradtak az ismétlések és azóta is folyamatosan láthatóak a részek, nem maradt ki epizód.

A hírünk éppen arról szól, hogy nemsokára ismét új részeket lehet látni - a Doktor House lesz az egyik első sorozat itthon, melynek az idei részei már most adásba kerülnek. (Ráadásul arról sincs szó, hogy negyedjére adná a részeket a csatorna, hiszen annyi ideje nem is megy a Doktor House a TV2-n, hogy az 4-szer leadhattuk volna a részek.):)
Miközben a tévében a szokásos "TV2 vagy RTL Klub? RTL Klub vagy TV2?" csata dúl, s az elmúlt hetekben a megszokott RTL-es fölény is elillanni látszik köszönhetően a ValóVilág elvárttól elmaradó szereplésének, csütörtöktől egy újabb frontot nyit a két…..
tvblog 2010.12.07 23:15:48
@zadir: Hülyének? Nagyon sajnálom, ha hülyének érzed emiatt magadat, de azért van odaírva a sarokba, hogy tudd, hogy ez a TV2 blogja. Már évek óta. És azért van ott a Twitter linkünk is. Meg a viedóoldal. És azért írunk a TV2-ről.
tvblog 2010.12.07 23:42:57
@zadir: Az majd akkor, ha siker lesz az Üvegtigris 3. Egyelőre csak leírtam, hogy egymás ellen megy a két film, és, hogy az RTL Klub filmje nézett.
Nem először fordul elő a TV2-vel, hogy olyan műsorformátumra tesz szert, melyet Amerikában sem vetettek még be. Arról már korábban beszámoltunk, hogy november végén elindul a csatornán az Endemoltól vásárolt licenc alapján készülő 40 milliós játszma, s a napokban jelentették…..
tvblog 2010.11.11 00:34:36
@mizie: Ez játéktól és szabályzattól függ., Van, ahol a csatorna vállalta át az adót, de az esetek zömében természetesen adóköteles a nyeremény.
Szó nincs arról, hogy ne lenne nézett a Doktor House idehaza, a sorozat az NCIS-szel évek óta tengelye a TV2 legerősebb hétköznapjainak, a hétfőnek és a szerdának, melyeket már jó ideje nem tud egy konkurens csatorna sem legyőzni. Azonban múlt héten szerdán a Doktor House-t olyan…..
tvblog 2010.09.20 09:11:53
@Bukowszky: Több mit egymillióan átlagban.
tvblog 2010.09.20 09:12:24
@bagamoyo: És nem csak a TV2-n, hanem a többi csatornán is a legnézettebb sorozatok között van.
tvblog 2010.09.20 15:42:11
@Goyo: Előző hétről
Ha már ennyire nézettségcentrikus a hét (ez van, ha egyedül maradok a gépnél), akkor még egy érdekességre érdemes kitérni. Az NCIS ismétléseinek pénteki sikerére gondolok. Nem elég ugyanis, hogy A férjem védelmében-t hátra szorították az NCIS már leadott epizódjai, de egyre…..
tvblog 2010.09.18 16:44:47
@hantabanta: A férjem védelmáben emberi időben ment és nagyon nagy bukás volt. Mint majdnem minden jogi sorozat Magyarországon. Ez ellen nem lehet mit tenni.
tvblog 2010.09.18 16:46:00
@kicsike viktorka: Nem az NCIS: Los Angeles nézettségével van a baj. Az elfogadható, nem rossz. Az az érdekes, hogy az NCIS-t ismételve még többen nézik.

Most akkor menjen ismétlés este fél tíztől? Ez a nagy kérdés.
tvblog 2010.09.18 16:46:54
@olajbogyóka: Már volt korábbi időpontban. Nem volt sikeres. Nem volt más lehetőség, mint későbbre rakni.
Samuel L. Jackson és Eugene Levy komédiája, a Ki a faszagyerek, nem tudta megismételni tavalyi nagy sikerét, s bár az idei sugárzást alig nézték meg kevesebben, így is alulmaradt vasárnapi vetélytársával, a Men in Black második részével szemben. (Ettől még a csak DVD-n megjelent…..
tvblog 2010.08.11 15:01:36
@admin1221: Az említett filmekre senki nem írta, hogy bé-kategóriásak. Olvasd el a szöveget is.
A kereskedelmi csatornák atyaúristene természetesen a nézettség, de ha a magas számok minőséggel is párosulnak, akkor nyert ügye van egy tévének. Épp ezért lehet érdekes játék megfigyelni, hogy melyik hazai adó fogja elcsípni sorozatával a legjobbnak járó Emmy-díjat, illetve…..
tvblog 2010.07.09 09:29:39
@hasznavehetetlen régensherceg: Akkor te nagyon félreértetted a leírtakat. Semmi baj a nézők ízlésével, amíg nézik az NCIS sokadik ismétléseit. Csak olykor sajnálatos, hogy a jó sorozatokat nem érdekelnek sok embert.
Mi is hírt adtunk arról nemrég, hogy ütött az utolsó órája a Hősöknek, hiszen az NBC csatorna májusban úgy döntött, hogy nemzetközi siker ide vagy oda, nem akarnak több pénzt költeni a szuperhősös sorozat hazai vergődésére. Ez persze csak az amerikai nézők számára jelent…..
tvblog 2010.06.02 07:12:52
@chipanddale74: Ők folytatást erőszakoltak ki. Ezt meg nem a rajongók erőszakolják, bár gondolom, ha egy példa van, akkor nem megszokott.
tvblog Heti magyar kedvencek 2010.04.20 22:12:00
Oké, ezen én speciel meglepődtem. Nem azon, hogy a vasárnap estét a TV2 vitte haza, hanem, hogy az itthon oly könnyedén eladható katasztrófafilmes műfaj egyik képviselőjét ilyen simán elverte egy Nicole Kidman - Will Ferrell komédia, mely ráadásul egy nálunk szinte ismeretlen…..
tvblog 2010.04.20 23:17:36
@Daniel David: Azt meg tudod nézni, ha akarod. Itt épp a filmekről van szó, csatornafüggetlenül. Sokkal érdekebb, hogy ki mit néz, minthogy melyik csatornát.
tvblog 2010.04.21 07:08:40
@Daniel David: Azt, hogy ki nyert, csak azért említettem meg, mert mindig az RTL szokott nyerni és most valamiért nem ők nyertek. A lista a csatornafüggetlen, a szövegben adok olyan infókat, amik azoknak jönnek jól, akik reklamálják, hogy melyik műsor melyik adón volt.

"A csatornafüggetlenségről pedig annyit még, hogy ez áll az oldal jobb sarkában: "A TV2 munkatársainak majdnem hivatalos blogja"."

A lista a csatornafüggetlen, már több mint egy éve, és épp azért írtam, hogy az RTL is alázott, hogy nehogy azt higgye valaki, hogy hajlok valamerre.
Vagyis..., a sorozatok nem változnak, csak kicsit megkavarjuk az állóvizet, köszönhetően annak, hogy idehaza nem lett túl sikeres az Amerikában nagyszerűen szereplő A férjem védelmében. Pedig a Hallmark még azt a szívességet is megtette a TV2-nek, hogy óriásplakátokon hirdeti a…..
tvblog 2010.04.13 22:04:31
@Zsencike: "A Hallmark mostanában kezdte ismételni, ott már lement az 1. évad. Mit tudtok lesz 2. is?"

Lesz második is, de a Hallmark csak pár részt adott le az első évadból.
tvblog 2010.04.13 22:07:41
@lionking: "És akkor csodálkozik a sok sok tv-s nép, hogy milyen népszerűek a letöltő oldalak."

Ez hatalmas félreértés. Senki sem csodálkozik. A letöltés egyelőre nem csak a kereskedelmi tévékkel, de még a kábeltévékkel sem versenyképes. A letöltők szoktak csodálkozni inkább azon, hogy a tévék tisztában vannak azzal, hogy a felmérések szerint az embere 11%-a tölt le sorozatot is. Ettől még a sorozatok a kereskedelmi tévék legnézettebb árucikkei.
tvblog A hét legnézettebb filmjei 2010.03.04 18:22:00
Megint egy nézettségi lista a múlt heti filmekről, mely alapján talán megállapítható, hogy javult a hazai közízlés, véget ért-e a Zs-filmek uralkodása. Vagy mindössze csak ideiglenes rádiócsend miatt ezúttal nem tűntek fel gagyik a radaron. Ízlés kérdése, mindenesetre a lenti…..
tvblog 2010.03.04 21:47:38
@Johnny Bravo: Milyen adatokra lennétek heti rendszerességgel kíváncsiak?
tvblog 2010.03.04 21:48:51
@Könyvelő Mo: A Zs nem tetszik - nem tetszik kategória. AZ Én, a kém és a Sandra Bullock film is értelmes költségvetésű hollywoodi stúdiórendszerben készült, moziban adott film volt. Ezek nagy filmek, simán A-kategóriásak.
tvblog 2010.03.08 21:52:38
@norbi2k: A 27 idegen igen moziban ment alig két éve (ez nagyon gyors premiert jelent), a 30 milliós gyártási költségből 150 millió dollárnál is többet hozott vissza. Abszolút kiemelt premiert érdemló alkotás. (És ezek a premierek kerülnek vasárnapra)

Való igaz, azon kommentelők látják jól a kérdést, akik azt írják, hogy te nem látod át. Évente nagyon kevés kiemelt premier van, ráadásul azok is megoszlanak a szerződések alapján az RTL Klubbal.

Hogy nézne ki a te éves filmterved? Nem hiszem, hogy évente tudnál 30-40-nél több kiemelt premiert érdemlő filmet mondani. Ez pedig 10-15 kiemelt filmet jelent évente a TV2-nek. Esetleg, ha csipkedné magát Hollywood :) Szóval elhiheted, hogy amiket bele fogsz írni, mind a TV2-re (vagy az RTL Klubra) fog kerülni. Sőt, még több tucat, több száz olyan film is, amit nem ismersz vagy eszedbe sem jut. S ezek mellé jönnek az ismétlések, mert a nézők nagyon sokszor sokkal nagyobb kedvvel néznek meg egy ismert filmet, mint egy ismeretlent.

Például a Függetlenség napja az elmúlt 3 évben 2 alkalommal volt látható, több millióan megnézték ismét (vagy elsőre), de ha neked nem tetszik a film, a párhuzamosan futó filmet is megnézheted.

Az azért meglep, hogy miközben a Függetlenség napja ismétléseket számon kéred, a sokkal többször látott James Bond-filmeket, vagy más klasszikust korai időpontra követelsz, ahol mint tudjuk a Csonthülye 2. és a Fedőneve: Takarító számít nézettnek. Ha valakiben hiba van, akkor a nézőkben. (De szerintem nincs senkiben sem hiba.)

Ha a Frizbi beszélgetései nem tetszenek, szívesen fogadjuk a kritikáidat: melyik adás melyik részét tartottad gyengébbnek?
Aki szemfüles, az már lehet, hogy megnézte az 5. évad utolsó két részét, sorban a 110.-et és 111.-et, hiszen DVD-n már kiadta a sorozat ezen szezonját az Intercom. Azonban, akinek nincs DVD-lejátszója vagy még nem tudott szert tenni az extrákkal fűszerezett kiadványra, annak este…..
tvblog 2010.03.08 21:14:11
@gonosztojás: Remélem tetszik továbbra is. Sokan tesznek így.
Még mindig nagy a csata a vasárnap esti filmek utáni sajátgyártású műsorok között és egyre inkább úgy tűnik, hogy a két szoros és egy sima körből utóbbit az okozta, hogy az RTL Klub akkor a Csonthülye 2. című filmmel hatalmas előnyt szerzett. Ugyanis ezúttal sem volt…..
tvblog 2010.03.02 09:29:28
@szavapart: 193 ezren látták. 76 ezren a 18-49-es korosztályban. Itthon nem sokakat érdekel a sportág.
tvblog 2010 a TV2-ről fog szólni? 2010.03.01 09:55:00
tvblog 2010.03.01 21:28:12
@djlacee: Ha visszaemlékszel, már volt hasonló próbálkozás. Egy amerikai sorozat nem ellenfele a Barétok köztnek, mint ahogy szinte semmilyen műsorral nem lehet megverni, ha az heti. A néző ugyanis nem olyan, hogy két érdekesebb napon nézi a TV2-t, a maradék hármon a Barátok köztet, hanem inkább választ és a BK mellett voksol.

Amíg ilyen erős a BK, addig ellene csak az állandó program hozhat elfogadható nézettséget.
tvblog Szinkronlisták 2010.02.25 09:33:00
Aki követ minket Twitteren, az már régen értesült arról, hogy kik lesznek a magyar hangok az NCIS: Los Angelesben, illetve, hogy kikkel szinkronizáltatta újra a TV2 a Férjem védelmében című jogi sorozatot. De természetesen a blogot olvasókra is gondolva, íme a teljes lista. Az…..
tvblog 2010.03.01 11:34:31
@Micimedwe: Jól látod, valóban nagyon unalmas, de gondolom nem a TV2 sorozataira célzol, hiszen mikor hallottad utoljára sorozatban a fenti hangokat? Kováts Adélt? Andresz Katit? Bor Zoltánt? Kálid Artúrt? Vagy Halász Arankát.
tvblog Múlt heti kedvencek 2010.02.24 21:47:00
Megint Zs-kategóriás győzelem, mint múlt héten? De legalább a Fedőneve: Takarító Amerikában moziba került, ellenben az előző győztessel, a Csonthülye 2. részével. Már várom a 14-i párbajt, ahol a TV2 a Spiderwick-krónikákat, míg az RTL Klub a Narnia krónikáit…..
tvblog 2010.02.25 10:19:12
@ezittenkéremmagyarország: A heti egy keddi meccs mellett természetesen a legfontosabb összecsapások is a TV2-n lesznek láthatóak, játéknaptól függetlenül. A döntő is.
tvblog 2010.02.25 21:31:37
@Johnny Bravo: Ha kértek plusz adatokat, írunk szívesen. Nézettség blog 2.0? :)
tvblog Megint a Frizbi nyert 2010.02.22 20:08:25
Lehet, hogy be kell rendezkednünk egy össznépi csikicsukira? Ki tudja, majd kiderül, hiszen vannak, akik szerint hiába a premier utáni fellángolás és a harmadik résszel szerzett győzelem, a második résznek köszönhetően megbukott a Frizbi Hajdú Péterrel. Van egy olyan…..
tvblog 2010.02.22 21:19:22
@szamojéd szomszéd: A műsor beszélgetős, két ember párbeszéde mindössze, de való igaz, az elején van egy korábbi verziókból megörökölt etűd, de mint írod, ott Hajdú Péter csak nevet, mást nem csinál. Bármilyen hihetetlen, de van, aki szereti Dubceket és nem tudja elképzelni nélküle a műsort. Lehet, hogy nem hiányozna, ha nem lenne. De, ha működni fog, akkor nem hiszem, hogy lekerülne.
tvblog 2010.02.22 21:25:27
@agyvihar: Mennyit kap? Mert hol a Blikkre, hol a Borsra hivatkoznak a kommentelők forrásul, de nem tudom, melyik a hitelesebb. Már én is kíváncsi lettem. :)

Mondjuk tudom, hogy az embereket ez érdekli leginkább, hogy a celebek mennyit keresnek, de ha egy ugyancsak nem olcsó Heti hetes az ellenfél, akkor egy 1-2 milliós adásonkénti költségvetés annyira talán nem hajmeresztő. Vagy igen. Nem tudom.
tvblog Új akciósorozat a TV2-n 2010.02.07 15:00:00
Február 7-én nem csak a bulvár rajongói örülhetnek, hanem a sorozatokéi is, hiszen Hajdú Péter és az Esti Frizbi eljövetele mellett egy sorozatpremierre is lehet számítani, nem is akármilyenre.Az Elsőszámú ellenségem vérbeli akcióthriller és a főszereplője az a Christian…..
tvblog 2010.02.08 20:28:31
@fepe: "Többek között az sem lenne baj ha nem 10-20-100 résszel az amerikai premier mögött küllognának a kereskedelmi TV-k."

Hány rész lenne az ideális? A legsikeresebb sorozatok pár résszel vannak az amerikai premier mögött, bár megjegyzem, hogy szerintem az 1 évad különbség lenne az ideális az előre tervezés szempontjából.

" Mert aztán lehet csodálkozni hogy a Desperate Housewives-t sem nézik annyian, mert akit érdekel már réges-rég megnézte."

A legutóbbi felmérés szerint nézők 10%-a tölt le sorozatot. Ki lehet számolni a letöltőket, ha 600-800 ezren nézik a sorozatot. Őket akkor nem érdekli a sorozat? Vagy megnézik újra? :)
tvblog 2010.02.09 07:54:44
@szó ami szó: Annyira azért tartjuk az olvasót, hogy találjon előzetest, főleg ha a képeken ott az eredeti cím, de mivel magyar nyelvű sajtóanyag sem készült, így az angol nyelvű illusztráció céljából tökéletes.

De, ha nem lett volna tiszta: nem előzetes beillesztése volt a cél, hanem annak jelzése, hogy ha egy sorozat későn van, akkor bizony a csatorna nem töri magát, hogy promózza azt.
tvblog 2010.02.09 07:58:23
@mizie: Vasárnap mindig filmek voltak, a Hősök 3 éve valóban volt vasárnap este, de az csak egy kiemelt premierje volt a csütörtökre szánt sorozatnak. Egyszer.

"Az RTL klónt arra értem, hogy az évek során valahogy sikerült ugyanazt a műsorstruktúrát kialakítani."

Értem, hogy érted, de, anélkül, hogy bármelyik csatornát védeném, abszolút nincs igazad. Az egyik csatorna délután szappanoperát ad, a másik sorozatot. Attól, hogy egy talkshow meg a Híradó egyszerre van ,utána még hol bulvármagazin megy a szappanopera ellen, hol szappanopera a valóságshow ellen. Az RTl ráadásul még vetélkedőket is adott és pénteken sorozatokat sugároz a TV2 filmjei ellen, a TV2 pedig szerdán ad sorozatot az RTL filmjei ellen, az RTL pedig kedden ad sorozatot a TV2 filmjei ellen. Nekem éppen inkább afféle kitérőnek tűnik a műsorstruktúra. Akad egy-két egyezés, de nem ez a jellemző.
Kezdem a végével, egy hír és egy jövendölés: jövő héten csütörtökön 90 percre elsötétül a TV2, elmarad a Fedezetlen szerelem című romantikus film John Malkovich és Andie MacDowell főszereplésével, így az RTL Klubon a Cuki a sütid (Édes pillanatok) című…..
tvblog 2010.01.28 11:05:22
@Samott: Nem tért ki? Még a dokumentumokat is mellékeltem, amiben minden le van írva. Ha valamiért nem tölti be a böngésződ, akkor ne a TV2-t okold :)

Sértődésről pedig szó sincs, még ki is lett emelve a bejegyzés apropója: a műsorváltozásról való tájékoztatás, a példa, hogy miképpen is néz ki egy ilyen határozat és leginkább az a bizonyos 7 év. Mi miatt kellene megsértődni?
tvblog 2010.01.28 11:55:38
@Samott: Most tényleg nem értelek. Miután le van írva, hogy "a TV2 csak 16-os korhatár-karikával adta le a Katona című Kurt Russell-filmet. _Megint_. Pedig _a bíróság szerint_: blabla, a korábbi ítélet szövege", szerintem felesleges tovább magyarázni, hülyének nézni az olvasót, ráadásul a lényeg nem ez volt ezúttal.

De félre ne érts, nem akarlak meggyőzni. Ha ezt akarod hinni, szíved joga.
Jó apropó a mai nap, hiszen nemzetközi viszonylatban mától már a múlté a Titanic 1,84 milliárd dolláros bevételi rekordja, s nemsokára az amerikai 600 millió dolláros bevételi rekordot is megdönti James Cameron új filmje, itthon pedig a hétvégén lépte át az Avatar az…..
tvblog 2010.01.26 10:58:03
@sixx: A linkelt lista nem friss, de ha még vasárnapi is lenne, akkor is meglett hétfőn az a hiányzó 4 millió dollár, ezért lehetett 100%-os bizonyossággal kijelenteni, hogy megvan a rekord. Mint ahogy február 4-5-én az amerikai rekord is meglesz.
tvblog Lepihennek az esti sorozatok 2009.12.07 11:00:00
Kiegyenesített kaszák? Rohamtankok? Vagy masnival átkötött egyetértő bólogatás? Egyelőre még nem tudni, hogy mi lesz a sorozatkedvelő közönség reakciója, mindenesetre a téllel nem csak a hideg idő jön el, hanem a sorozatínség is. A köztudottan kevésbé nézett…..
tvblog 2009.12.08 09:59:34
@jewel79bp: Nem nagyon felejti el az ember, hiszen szerdán mindig Doktor House van. És az új részeket be szokás harangozni. Akkor inkább elfelejtené, ha a szünetekben más sorozat lenne az NCIS helyén. Ismételni azonban kell, hiszen nem lehet évi 52 héten keresztül új epizódokat adni.
Annak idején az Ideglelés, vagyis a Blair Witch Project volt az a mozis horror, mely nagyon hatásos reklámkampányának köszönhetően ért el minimális pénzből hihetetlen nagy bevételt - a 60 ezer dollárból készült film Amerikában 140 milliót, a világ többi részén még 108…..
tvblog 2009.10.12 09:16:18
@lajos a lagzi: A helyes válasz, hogy mi vagyunk a TV2 és nem jutottunk szóhoz.
tvblog Déliesedik a TV2 2009.09.03 17:26:08
Ha nem jutott volna be a Debrecen a Bajnokok Ligájába, akkor sem lenne egyszerű a heti egy közvetítendő mérkőzésről dönteni, de így, hogy a magyar csapat miatt mindössze három "egyéb" meccs kerülhet képernyőre, különösen nehéz. Az ilyet nevezik kellemes gondnak.…..
tvblog 2009.09.03 21:10:34
@GayBears: Két magyar tévé is közvetít. Ennyi BL-meccs még sosem volt képernyőn, hiszen a két élő közvetítés mellett, az összes meccset meg lehet nézni majd felvételről.Nem hármat, nem nyolcat, hanem tizenhatot.

Arról pedig végképp nem a TV2 tehet, hogy az UEFA így adta el a jogokat. Csak kedden adhat a csatorna meccset, valamint egyet felvételről csütörtök 23.59 után.
tvblog 2009.09.05 22:14:28
@GayBears: Gondolom nem ismered a tárgyalások menetét, melyeken sok érdekes dolog is kiderült, de ha eltekintünk ettől ás általánosságban közelítjük meg a dolgot, olcsóságot emlegetni azért így is merészség. Ha te vagy pozícióban és (tegyük fel) két csomag közül választhatsz, akkor vajon a drágát vagy a kevésbé drágát veszed meg? (Főleg azt feltételezve, hogy minden nap lesznek nagy meccsek, hiszen magyar csapat nem fog kijutni.)

Költői kérdésként meg azt is fel lehet tenni, hogy milyen szinten engedheti meg egy kereskedelmi tévé, hogy ne előre kiismerhetőek legyenek a napjai? A néző szereti tudni, hogy melyik nap, mi van, nem akar rádióújságot böngészni. És persze abba is bele lehet gondolni, hogy kinek érdemes kedvezni a nemzetközi foci félmilliós rajongótáborának vagy a szerdai sorozatok jóval millió feletti táborának?

Elhiheted, a világ nem csak fehér és fekete, rengeteg árnyalat van.
tvblog Liverpool - Debrecen a TV2-n 2009.09.02 18:32:26
A hír: a TV2 le fogja adni a jövő heti Liverpool - Debrecen BL-meccset. Csütörtökön éjszaka, felvételről, 0.00-tól, a szokott kommentátorokkal, a Csillagkapu Atlantisz-rajongók nagy bánatára, ugyanis az ő kedvenc sorozatuk két epizódja így el fog maradni. Tehát, aki látni akarja…..
tvblog 2009.09.02 22:42:39
@backdoor: "tv2 azért vette meg mert majd kaszál vele"

A TV2 kizárólag presztízs célokból vette meg. Sporttal, főleg focival, nem lehet kaszálni. Ez fel sem merült senkiben. Más kérdés, hogy a Debrecen bejutásával sokkal jobb lesz a csatornának, mint azt tervezték.

"Másik, hogy ha előbbre tartják a saját műsoraikat (Anyátok közt, meg a tv2-nél nemtommi), akkor csak a sportszerető nézőkkel szúrnak ki."

Ha pedig a sportot tartanák előrébb, akkor a hűséges nézőkkel szúrnának ki. Melyik a jobb?

Egyébként gondolom tájékozatlanságból fakad a kérdésed, hiszen épp tegnap volt szó a blogon arról, hogy a BL miatt mely állandó műsorok maradnak el a csatornán.
tvblog 2009.09.02 22:44:12
@ladislaus: " csak annyit tudok mondani: kereskedelmi tv-nek sportközvetítést SOHA SOHA SOHA! "

Márpedig a hazai közszolgálati tévéknek (az m1-re, m2-re és a Duna Tv-re gondolsz) sajnos nagyon kevés a pénzük, így rengeteg színvonalas sportközvetítésről maradsz le, ha ilyen vaskalapos a hozzáállásod.
tvblog 2009.09.02 23:32:41
@stillhungry: Hiába kínál színvonalas műsort az AXN, ha a TV2-t még éjszaka is többen nézik (úgy százezren), az AXN SCIFIT pedig még kevesebben, még tízezren sem követik figyelemmel.

Vagyis még így is jóval több a nézője, mint letöltője. Ők a "fene". Más kérdés, hogy szombat délután a korábbi évadok is sikeresek voltak, így nem tűnik olyan jó döntésnek az éjszakai sugárzás. (Ami például az ugyancsak csütörtök éjjeli Jericho esetében természetes.)