Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szimplalány

12 bejegyzést írt és 113 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JÚLIUSTÓL KIADÓ. INGATLANOSOK KÉREM NE HÍVJANAK!A lakás kelet-nyugati tájolású, három hálószoba, nappali, konyha, étkező, wc és fürdőszoba, tárolóból áll. Keletre erkély, nyugatra franciaerkély néz. A lakás teljesen felszerelt, bútorozott, de a berendezésről igény szerint meg lehet egyezni. A fotók…..
A családon belüli erőszak büntetőjogi tényállássá minősítése a harcos feministák sikersztorija. Kicsit csorbít azonban az eredményen, hogy a kezdeményezés elfogadását végül jellemzően női fegyverekkel, sértődéssel és hisztivel sikerült elérni, aminek az országgyűlés…..
szimplalány 2012.09.21 10:26:51
Kedves Bakó Bea,

illene legalább elemi szinten tisztában lenni azzal, amiről írsz.

"végül csak elfogadta a parlament a Btk-módosítást." - NEM: a parlament a népi kezdeményezésről szavazott, hogy (egyszer majd) legyen BTK módosítás. Balog Zoltán munkacsoportot állított fel és év végi határidőt jelölt meg.

"A családon belüli erőszak büntetőjogi tényállássá minősítése a harcos feministák sikersztorija." - Nem teljesen, ld. a mai cikkemet a hvg.hu-n:
hvg.hu/velemeny/20120920_ertsey_csaldon_beluli_eroszak
Kellett hozzá egy józan, jószándékú miniszter, BZ, és kellett hozzá egy parlamenti párt, ami két éve küzd ezért, mikrofonok előtt és a háttérben lobbizva.
De még az az általános morális felháborodás, ami ebben az ügyben keletkezett (jobboldalon is!), nem született volna meg Varga István szíves közreműködése nélkül. Ezúton is köszönet neki.
És végül, de nem utolsósorban, Halász Pálmának köszönhető, aki önkéntesek ezreivel gyűjtötte az aláírást, és aki minden, de nem harcos feminista.

De örülhetsz, ez lesz az utolsó népi kezdeményezés, beteljesítve az Orbán kormány művét, amelyben a nők - sajnos, ezek szerint te is - végig szolgai módon asszisztáltak.

Ertsey Katalin
Limlomdomb Görlpávör 2012.04.22 18:13:00
Itt van némi feminista burjánzás. Éljenek az infografikák és a csajok. ..
Az igazi mérsékelt konzervatív figyel rá, hogy nézetei ne legyenek ellenszenvesek a párbeszédváró publicisták számára, akik rajta élik ki watchdog hajlamaikat.Az igazi mérsékelt konzervatív egyrészt nem általánosít és elítéli a kollektív bűnösség elképzelését,…..
Mandiner blog LMP'12 = FIDESZ'92? 2012.03.03 08:31:00
  Csak egy hónap telt el az LMP legutóbbi, XVII. kongresszusa óta, de ma újra összeül a párt legfőbb döntéshozó testülete. Döntenek a népszavazási kezdeményezéseik aláírásgyűjtésének elindításáról és tisztújítást is tartanak.   Az LMP belső feszültségei,…..
Bántó címmel közölt vérlázítóan kormány hű blogbejegyzést a Mandiner, cserébe mi közlünk egy vérlázítóan kormányellenest. Lehet, hogy az Európai parlament képviselői nem tudják, mi történik Magyarországon, de az is biztos, bántó, hogy a Mandiner szerzője azt gondolja…..
szimplalány 2012.01.19 14:56:10
Fontos kérdéseket feszeget Kóczián Mária hétfői cikkében, amellyel a komment.hu-n megjelent írásomra reagált. Ehhez fűznék hozzá pár megjegyzést, tudván, hogy számos olvasó szemében hendikeppel indulok: számukra csak az lenne hiteles, ha a parlamenti női kvóta mellett…..
szimplalány 2011.12.02 13:33:36
Sajnálom, hogy a szerző is ennyire tájékozatlan, azért a kommentelőknél kicsit felkészültebben illene cikket írni. Skandináviában a legtöbb országban (már) NINCS törvényben rögzített kvóta, ugyanis egyrészt pontosan az történt, amit megkérdőjelez: amint a nők aránya megfelelővé vált, kivezették! Másrészt, és ez újabb tévedése: a legtöbb északi országban nem olyan, törvényben rögzített kvóta van, mint amit mi javaslunk, hanem a pártok által önként megtett vállalás, amit - ha erre lenne bármi jel a magyar pártokban - mi elfogadnánk. További tanulmányozásra javaslom ezt a honlapot, mielőtt a szerző a női kvótáról újra ír: www.quotaproject.org/index.cfm

Vagyis mi örülnénk a legjobban, ha a Fidesz beszállna a nemes versenybe, de sajnos, mélységesen cinikus módon a Fidesz karba tett kézzel nézi végig, ahogy küzdünk a nők részvételéért, ahelyett, hogy bejelentené: mivel nem szeretne törvényben rögzített kvótát, ezért önként vállalja, hogy ő fogja a legtöbb nőt indítani és bejuttatni (!) a parlamentbe a következő választásokon, amint én javasoltam is nekik. Haladják meg az LMP jelenleg is alkalmazott női kvótáját, ami 33%, vagy a lengyel 35%-ot, hajrá, itt a pálya!

Na ez az, amire soha nem fog sort kerülni, amíg a férfikvóta és a párthűség kvóta uralkodik.

Ez a jelenlegi kvóta az oka annak is, mekkora tévedés (hogy mást ne mondjak), hogy a női kvóta nem hozná el a családbarát parlamenti működést. Jelenleg ugyanis a 91%-os érdek uralkodik, és fel sem merül ez a szempont, a nők szempontja. (Mellesleg: így függ össze a két dolog, kedves kommentelők: amíg adottnak vesszük, hogy a nő végzi a nagyobb részt az otthoni teendőkben, addig ez "csak" női szempont.)

Amikor a családbarát parlamenti működésre javaslatot tettünk - mint az történt már 2010 májusában általam - gúnyos bekiabálások, és személyes támadások értek minket, pl. az ultraliberális Harrach Péter részéről. (Ez aztán a családbarát kormány, ugye?)

HP álláspontja egyébként - lássunk tisztán - egy ultraliberális álláspont, hogy hajrá, semmi nem akadályozza a nőket, jusson be, aki elég rátermett. Ez pontosan azt a (piaci) darwinizmust tükrözi, ami alapján az SZDSZ prominensei, de más, befutott nők is a kvóta ellen érvelnek: én kikapartam a gesztenyét, kaparja ki más is magának. Ez az a cinizmus, amit szerintem minden igaz keresztény, köztük Kóczián Mária és Szalma Botond is az igazságosság jegyében elutasít:
fn.hir24.hu/nagyinterju/2011/12/01/nem-lennek-a-fidesz-csicskaja/
A női kvóta több problémát okoz, mint amennyit megold – állította a Konzervatórium egyik szerzője, Szilvay Gergely az origo-komment.hu-n 2011. október 21-én megjelent írásában (Mit old meg a női kvóta?), amelyben kifejti: szerinte a parlamenti női kvóta igazságtalan,…..
szimplalány 2011.12.01 11:40:24
@Terézágyú: sajnos erre mindaddig van esély, amíg a pártközpontok döntenek a nők alkalmasságáról. jelenleg az a helyzet, hogy 20 éve folyamatosan NŐ a női jelöltek száma, de a bejutók száma CSÖKKEN, ugyanis ezeket a nőket a pártközpontok (a fidesz esetében egy személyben a párt elnöke) teszi ide vagy oda a listákon, és a nőket a nem bejutó helyekre teszik (ennyit a természetes kiválasztásáról). jelenleg azokat a nőket küldik be a pártok a parlamentbe, akik kommisszárként képviselik a párt véleményét, és az önálló gondolkodásúakat ez elriasztja.

magyarul: ma párthűségkvóta és férfikvóta van.

más: ijesztő látni, milyen tájékozatlan a kommentelők része. nem csak azt nem tudják, hogy a fizetéskülönbséget úgy mérik, hogy az ugyanazt a munkakört ugyanannyi ideje betöltőket vetik össze. de azt sem, hogy a régi feminizmus ideje már vagy 20 éve lejárt, a világban, és nem mellesleg az LMP-ben is az a fajta új feminizmus dívik, aminek egyik alaptétele, hogy nem megtagadni, hanem épp megbecsülni szeretné az anyák szerepét, a családban betöltött, természetes szerepüket és érvényesíteni szeretné azt a jogukat és vágyukat, hogy a gyerekvállalás miatt és a gyereknevelés mellett a munka világából se szoruljanak ki. az új feminizmus abban is különbözik a régitől, hogy nem a férfiakkal való csatázásban, hanem a velük való együttműködésben gondolkodik, nem azt a jogot kéri a nőknek, hogy bányászok vagy vadászpilóták lehessenek (ez megvan, köszönjük, én spec meghagyom Vadai Ágnesnek, szerinte minden rendben van, hiszen egy csomó nő van a seregben), hanem azt, hogy lehessenek anyák és dolgozhassanak, sőt, a közéletben is vehessenek részt.

ezzel egyébként egyetért XVI. Benedek is, aki nemrég II. János Pál 1995-ös beszédét (!) idézte: a nőknek "teljes mértékben joga van a közélet minden területén aktívan részt venni, ezt a jogot meg kell erősíteni és garantálni, akár, ahol szükséges, a megfelelő szabályzással"

Benedict XVI quoted from the late John Paul II's 1995 message for the World Day of Peace, emphasizing that women have a "full right to become actively involved in all areas of public life, and this right must be affirmed and guaranteed, also, where necessary, through appropriate legislation."
ncronline.org/news/vatican/pope-extols-womens-rights-africa

MAGYARUL: A PÁPA IS KVÓTAPÁRTI.

feleim, ne legyetek pápábbak a pápánál.
Mivel a szavazás tegnap este volt, a sajtó nem számolt be részletesen arról a voksolásról, amelyet a Demokratikus Koalíció megalakítandó frakciójáról ejtett meg az Országgyűlés. Pedig a szeánsz több, mint tanulságosra sikeredett.A szavazás előtt az Alkotmányügyi…..
„(…) never apologize, at least not for what liberals want you to apologize for." (Ann Coulter) Kissé bizonytalanul nevezlek így benneteket, mert kételkedem abban, liberálisok vagytok-e egyáltalán. Ráadásul ismerek is néhány liberálist, akikkel noha nem értek egyet…..
szimplalány 2011.10.24 09:49:41
@dobray: ellenvélemény?? az, hogy inkább dugj egyet, ---tlan HP?

az a végtelenül szomorú, hogy ha állati nagyvonalúan egy pillanatra félreteszem a sunázós köztisztviselőt, akkor ebben a posztban nem marad más, mint egy másodlagos frissességű mondandó. az, hogy a ballib megmondók totál hiteltelenek a fiatalok számára, nem 2011-ben, hanem 4-5 éve volt új, forradalmi gondolat, ezért szerettünk bele ezekbe a helyes konzis-mandineres fiúkba és drukkoltunk nekik, hogy féken tudják tartani a főnökeiket. ennél ma már kicsit többet kéne mondani, kormányközeli vagy kormánypoziból, az elmúlt másfél év "kormányzati faszoskodásai" (by Robin) után, nem gondoljátok, fiúk?
Megmondom őszintén, hogy az internetes bulvárlapok és nőknek szóló kiadványok hidegen hagynak. Utóbbiak kötelező, hogy dugjunk hintaszékben arccal lefelé - mit mondanak a csillagok - hogy főzi az ügyeletes celeb szakács az éti csiga parfét mákos tészta ágyon- miért…..
szimplalány 2011.09.16 08:44:06
ja, hogy ennyire le vagy maradva?
akkor bocs :)

ezer éve megtették, ezer formában, itt olvasgass:
lehetmas.hu/cimke/munka-torvenykonyve/

meg itt:
lehetmas.hu/cimke/munka/

de akkor biztos arról sem hallottál, hogy az LMP népszavazást kezdeményezett ezügyben és már valami 10+ kérdés át is ment az OVB-n.

úgyhogy nyugodtan verselj tovább, a valóság ne zavarjon.
Apropó: http://index.hu/belfold/budapest/2011/08/01/or_vigyazza_hadik_andras_lova_toket/Budavára büszke falai között, az Úri utcában áll Hadik András fényes tökű lovasszobra. Azt, hogy kicsoda Hadik András, harci ménjének szidolozott heréje nélkül tulajdonképpen a…..
Hétfőn a kormánypárti többség nem vette tárgysorba az LMP törvénytervezetét a kampány, és pártfinanszírozás átalakításáról. Bár tavaly tavasszal a parlament szándéknyilatkozatot fogadott el, egy ilyen törvény megalkotásáról, azóta se történt semmi. Pedig itt lenne az…..
... a Budavári Önkormányzat honlapján arra, hogy időközi választásra készülünk a Várkerület 6. számú egyéni választókörzetében. A Hasznos információk fül második oszlopa utolsó helyén, a FŐKÉTÜSZ és a bírósági ülnökök alatt.Velich Katalin március 22-ével…..
szimplalány 2011.04.11 20:34:15
Külön blogbejegyzésben emlékezik meg az Economist Deutsch Tamás roppant szórakoztató twitteres pályafutásáról, aminek kapcsán gyorstalpaló nyelvleckét is kapnak az olvasók a magyar nyelv csodálatos káromkodáskincséből.A mikroblogon Dajcstomi néven publikáló, 1320 követővel…..
Ma - a tervek szerint 40 órás időkeretben, folyamatos televíziós közvetítés mellett – a parlamentben kezdetét veszi az új alkotmány vitája. Az alkotmányozásról már több alkalommal írtam, jelezve, hogy nem elsősorban a formálódó szöveg, amely – kisebb…..
szimplalány 2011.03.21 08:59:41
@gauche caviar: erre én is kíváncsi lennék.

vissza kéne menni és végignézni, hogy ebben is felmossák a padlót az ellenzékkel, minden, általuk is elismerten jogos kritikát lesöpörve, mint ahogy az elmúlt 10 hónapba tették? és utána diadaljelentést adnak ki a nemzeti együttműködésről?

a választóknak tett ígéret nem arról szól, hogy jelen vagy, hanem arról, hogy következetesen képviseled azt, amiért rád szavaztak. az LMP-re az ügyek mentén való, elvszerű politizálás reményében szavaztak az emberek, őket köpnénk szembe, ha visszamennénk.

egyszer és mindenkorra meg kellene tanulnia a politikai elitnek, hogy a dolgoknak következménye van. lázár jánostól gyurcsány ferencig.
  Év eleji felmérésünk összefoglalójának második részében megnézzük, hogyan változtak tavaly óta olvasóink pártpreferenciái és a blog ideológiai megítélése. (Az első, olvasótáborunk demográfiai összetételéről szóló posztunk itt olvasható.)…..
szimplalány 2011.03.19 12:56:14
Belsőség Buktuk a B125-kampányt 2011.03.04 15:44:22
A lényeg, hogy egy kevés embert érintő, keveset érdeklő részletkérdés ügyében mozdult meg az ország, gyűjtött a kürtőskalácssütő, a fogászat és a horgászbolt, az olvasók meg a parlamenti képviselőiket szpemmelték - őrületes buli volt. Nekünk nagyon jól esett…..
Ertsey Katalin Kimaradt poszt... 2011.03.02 13:26:14
Sajna a legelső posztom nem jött le a múlt hét elején a Porontyon, ezért most idebököm... Ma megvolt a bemelegítés. Sajtótájékoztatóval kezdtünk, és egy rövid keresés után látszik: rengeteg helyen lejött a hír, érdekli a sajtót ez az akció, és ez máris jó. Az…..
Ertsey Katalin Zárójelentés 2011.02.27 21:05:03
Az utolsó posztom is megjelent a porontyon, ezzel vége a bölcsis hét dokumentálásának.Hétfőn sajtáj, majd délután a plenárison azonnali kérdést teszek fel a miniszternek a témáról. Természetesen 2 percbe nem fog beleférni mindaz, amit tapasztaltam ezen a héten a bölcsis…..