Regisztráció Blogot indítok
Adatok
orrvitorla

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
örökre szívembe zártalak korom 2009.11.23 16:29:00
Hétfő délutáni ajánlatunk egy újabb videoklip, amit már jó ideje meg akarunk mutatni, és hogy eddig vártunk vele az csak azért van, mert így alakult.    Létezik egy hasonló klip már a rocktörténelemben, 1993-ban jelent meg a Kispál és a Borz zenekar harmadik lemeze…..
orrvitorla 2009.12.04 16:34:35
@tulok ex betonputtó: "a főzeléket feltéttel, téged viszont feltétel nélkül is"
Íme a tudatosan megtervezett lemezkampány. A karácsonyi piacra a zenekar mindig különös figyelmet fordított, hiszen ekkor jelent meg tavaly a Légy szíves című dal, most pedig a szeretet ünnepére ismét egy nagyszabású szeretethimnusszal jelentkezik klipesítve a zenekar. A kis filmet…..
orrvitorla 2009.10.21 10:42:34
@hatalmas alma: Egyébként igazad van, csak nem bírtam megállni. És mivel ez nem a Nők lapja, ezért nem kell elolvasni a következőt, de akkor is leírom. Minket is otthagyott az apánk mikor kábé annyi idősek voltunk, mint a Lovasi lányai. És persze folyamatosan nyomta, hogy minket pont úgy szeret, minbket nem hagy el, csak anyámmal már nem az igazi, de ez csak duma. Először jöttek az olyasfajta benyalások, mint pl. a Pinkpancser felvétele vagy a fotózás (csak nekem pl. megrendezett egy hatalmas 16 éves bulit, amire elhívhattam a fél iskolát, aztán végigbőgtem az egészet, meg elvitt minket Thaiföldre, és csak a reptéren derült ki, hogy ja, jön az új nő is. Na akkor beszéltem vele utoljára, és ahogy ott ugrált az új nő körül, nézni sem bírtam, hogy ez az ember, aki az apám volt.) Most már megnyugodtam, én is látom, hogy fontosabb a szerelem, mint a gyerek, úgyhogy nekekm nem is lesz soha, azt garantálom. A húgom néha még elmegy hozzájuk, és végigszenvedi, hogy az új gyerek (mert már az is van) mennyivel szebb, jobb, meg okosabb, mint mi voltunk, és főleg őt mennyivel jobban szereti az apukája. Ja, az anyám pedig egy magányos, megkeseredett, cinikus öregasszony lett (most 45 éves és tök szép még mindig), aki senkinek soha többet nem hisz el semmit, de úgy értsd, hogy nekem se, meg a tanítványainak se, meg az orvosoknak se, és főleg nem a férfiaknak, akiket azonnal elhajt. És igenis csalódtam Lovasiban, mert azt hittem, hogy valahogy ő különb. És hogy kibírja a nehézbörtönsúlyzót, akkor is, ha néha tényleg nehéz. Egy pszichológus nyilván azt mondaná, hogy ő az apám helyett volt az apám egy ideje,de szerintem ezzel nem vagyok egyedül.
Amíg a tisztelt olvasók a válaszon törik a fejüket, addig elmondjuk, bár nem szeretjük a felhajtást, az elmúlt jó néhány hétben végül sikeresen teszteltük a zenekar emberekre gyakorolt hatását: a többségnél az immunrendszer erősödését észleltük, jelentősen nőtt mind a…..
orrvitorla 2009.10.14 10:57:26
@Bele a közepébe: Azt már elvitte valaki más (már ha nem te vagy a "szőke rádiós nő").
2007. december 28-án volt a Kispál és a Borz 20 éves jubileumi koncertje Pécsen. Az ott készült felvételekből most a zenekar kiadja első DVD-jét. Ebből az alkalomból találkoztunk Lovasi Andrással, hogy egy kicsit beszéljünk a múltról, de persze főleg a jelenről,…..
Itt van az ősz, itt van újra, a napsütés és a meleg idő ugyan gúnyos kacajjal elfordul előlünk, de sírni nem ér, a nyáron napbarnított testünket és fesztiválokon lebutított elménket töltsük fel némi kultúrális munícióval az előttünk álló időszakban! Hol, mit, miért?…..
A magyar rocksztárok a legdurvábbak, van hogy két doboz sört is ledöntenek koncert előtt. És ne legyenek kétségeink: az is előfordul, hogy "túladagolják az érzelmeiket, a bulit, az alkoholt, a cigit". Náluk csak a haveromék durvább arcok, akik ketten ittak meg egy üveg…..
orrvitorla 2009.07.10 13:57:20
@spájdernecc: Nem tarthatod szemmel.
Így festettünk a nyolcasban, koncert közben, akusztikusan, ugye. Íme a Pénz miatt, az Örökre, és a végén egy felejthetetlen interjú, nem túl mély, de annál inkább tidüntidüntidüntidün.  ..
orrvitorla 2009.05.21 12:50:05
Hétvégi ajánlatunk a jelentős művész legfrissebb alkotása, mely ma reggeli gondolatait hivatott egységbe önteni, dal formájában. Zene nincs. Lovasi András: Pina dal Hogyha nékem pinám lenne Százezer szeg lenne benne Utálnám a férfiakat Ameddig csak egy nem akad Aki fényes…..
orrvitorla 2009.04.30 11:27:02
orrvitorla 2009.05.04 15:47:56
@Bele a közepébe:

Áhá, szóval te is folyton a Fellegajtó nyitogatót nézed a youtube-on? (Ott van ez a nemzetikincses komment, most jöttem rá, hogy honnan ismerős :)
(Egyébként rémes dolog a függőség: mikor megtudtam, hogy egy évre Berlinbe költözöm, az első gondoltom az volt, hogy tejóég, hány Lovasi-koncertet kell majd emiatt kihagynom. Na jó, a második.)
Kedves Pályázók és erre járó Érdeklődők! Nagy örömünkre szolgál, hogy egy igazi alkotóközösség nyájmelegében koncertezhetünk csütörtökön az MR2  "Akusztik" című nyilvános műsorának felvételén. Harminckilenc pályamű érkezett a felhívásunkra , ami a…..
Hogyan készült? 10.rész: Légyszíves Ambrusdal volt sokáig a címe, mivel Tövisházi Ambrus producerúr hozta nekünk ezt a dalt. Íme, ahogy először hallottuk: A szerkezet nem sokat változott, ez is, mint a legtöbb dal, gyorsabb lett és inkább a hangszerelésbe nyúltunk bele. Az…..
Sajátos hangvételű próbatermi kalauz, vagy valami olyasmi következik most a basszusgitáros tollából, nyilván első rész, mert tudjátok, mi finoman, lassan adjuk elő a dolgokat és nem csak úgy, durrbele.Először Pécs-Patacson, a Kispál és a Borz próbatermében kezdtünk…..
orrvitorla 2009.03.27 11:06:32
@bambi_a_hős:
Szerintem egy kis harcsapaprikás túróscsuszával vonzóbb ajánlat lenne. Egy kis Jekl-vörösborral, mert a harcsa ebből a szempontból nem hal :)
Köszönjük, hogy ott voltatok a lemezbemutató koncertünkön az A38-on, a tapsokat, a bíztatást, a lelkesedést, és jó volt látni, milyen sok ismerősünk eljött, olyanok is, akiket már vagy tíz éve nem láttunk. Szerettük ezt az estét, még egyszer köszönet érte.A…..
Hogyan készült? 7.rész: Elegáns tűnődés Na, igen... Most ez megint egy olyan dal, amiről nem fogok sokat írni, hiszen gyakorlatilag a Bandi farkáról szól (ez is volt a munkacíme: Farkamének), arról pedig írjon valaki más, aki közelebbi ismeretségben van vele. A zenéje…..
Az Almost Famous-t néztem most meg éjjel és nagyjából el is vesztette az értelmét a blogunk azon része, ami a színpad mögötti világból próbálna meg dadogva tudósítani. Esszenciális darab és szerintem 2009 sem fog ebből a szempontból sok újdonsággal szolgálni, legfeljebb, ha…..
Hogyan készült? 6.rész: NehézbörtönsúlyzóTipikus próbatermi improvizációból született dal. Egyik délután a Bandi elment valami ügyet elintézni, mi meg a Rezsővel és a Ricsivel hárman maradtunk a próbateremben. A Rezső elkezdte játszani a dal alapriffjét, mi beszálltunk rá,…..
orrvitorla 2009.03.09 20:18:29
@rockon:
Dehogynem veszik észre, egy egész filmet építettek egyes-egyedül a kék szemére.
Brautigam Gábor (húzóneve: Ricsi, született: 1965) következik, aki a Kispál zenekarban dobolt 1987-1995 között, majd a Kiscsillag zenekarban 2006-2007 között. Eredetileg arra kértük volna meg, hogy véleményezze a már nélküle elkészült Kiscsillag lemezt, de mint az…..
Ezt elismételjük párszor ebben a dalban, mert mintegy refrénként, beékelődött a sorok közé, hírértékét mégis inkább az növeli, hogy ez az egyik legkorábbi Kiscsillag szerzemény, ami már az első lemezre is felkerülhetett volna, fel is vettük, de aztán nem, majd a másodikra is…..
Tudom, hogy az albumról kéne írni, gondoltam, körbenézek a neten, hátha már írt róla valaki, de az egy szem Quart kritikán kívül nem találtam igazán semmit. Tehát egyelőre csak mi írunk róla, ami rendjén is van, hisz az is lehet, hogy már csak én vagyok egyedül élő ember a…..