Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dragda O'Riley

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasók!Fogadjátok sok szeretettel a mai történetet.CÍM: SajtóhibaCSAPAT: LázadásKULCS: felnőtt gyerekJOGOK: Minden jog JKR-t és a filmek jogtulajdonosait illeti. Anyagi hasznom nem származik eme írásból.MŰFAJ: romantikus vígjátékFIGYELMEZTETÉS(EK): slash, kiskorúak…..
Kedves Olvasók! Fogadjátok sok szeretettel a mai történetet. CÍM: Hagyomány egy életen átCSAPAT: HagyományKULCS: Szomorú tréfaJOGOK: JKR-éMŰFAJ: Romantikus némi angstos próbálkozássalFIGYELMEZTETÉS(EK): Slash, Au, szereplő halálaKORHATÁR: 16TARTALOM: Lucius a családját és a…..
Dragda O'Riley 2012.12.01 10:58:28
Kedves Író!

Szörnyen száraznak éreztem ezt az egészet. Nekem kevés volt a leírás, alig utaltál a szereplők külsejére, a színhelyre. Csupa belső monológ, érzelem és párbeszéd. Sokakra, ahogy rám is, ez pöttyet frusztrálón hat, de hát ez van. Nem lehetünk egyformák.

A karakterek abszolúte nem voltak kánonhűek, egy-két megcsillansát leszámítva. Mégis nekem a legjobban Pers anyukája fájt, az a nő nekem mindig úgy jött le, hogy akaratgyenge és letojja mi van a fiával, csak ne veszítse el a férjét. Itt meg olyan... gondoskodó volt, juj.
Lucius és Perselus... nem is tudom, mit írjak. Ahhoz képest, hogy gúzsba kötött 17 évesek és épp a tiniszerelmes korszakban vannak... Vagy túlzottan modernek lettek a fiúk, vagy túl ridegek. Nem volt meg az egyensúly, és ez piszkosul elrontott pár - amúgy jó - jelenetet.
Lucius kettőssége az esküvőn és a nászéjszakán érződik igazán, mintha elvesztél volna a szereplőben, egy jeleneten belül is ütköznek a hangulatai, reakciói. Zagyva lett na.
Perselus, mint Rómeó? Ezt még Lilyért se tette volna meg, máskérdés, hogyan jutott túl a Malfoy birtok védővarázslatain? Kötve hiszem, hogy ennyire elengedné magát, hagyni, hogy az érzelmek vezessék. Nekem ő ennél sokkal ridegebb, célorientáltabb szereplőnek tűnik.
Narcissa, meg azok után, ahogy becsapta Voldemortot a hetedik kötetben, nem lehet ilyen gyenge. Igenis erős és törtető asszony. Soha a büdös életben nem követne el öngyilkosságot. Ha meg már megölted a szerencsétlent legalább magyaráztad volna meg, hogy is csinálta. Így olvasás után engem ez érdekel a legjobban. Túlzottan szeretem a krimiket.

Kellett volna egy bétázás, határozottan. Túl sok a szóismétlés és a vesszőhiba, kizökkenti az ember lányát az olvasásból.
Ahol nem kellett volna, ott tagoltál, ahol megkövetelte volna a történet ott nem. Ismét csak zavaró és kizökkentő tényező.
Ha bétát nem is, legalább egy tesztolvasót javasolnék, mert bitang jó ötleteik tudnak lenni a történet jobb befogadhatóságához.

Olvasás közben felmerülő gondolatok:
~ Később elhálni a nászt? Egy a sötét középkor nemesi hagyományait idéző társadalomban és családban? A lepedő lobogtatása elvárhatóbb lett volna.
~ Draco nem olyan ostoba, hogy ne vegye észre a szülei távolságtartását. Mit csinál ez a fiú a történet alatt?
~ Hol a háború? Miért van kihagyva a háború, mint a két főszereplő hapsi életének egyik legfőbb momentuma?

Mindenesetre köszönöm a munkád, az olvasás lehetőségét, és szeretnélek megnyugtatni, hogy csak azért sikerült ily' szurkálósra ez a kritika, mert az hajtott, hogy fejlődhess, és még jobb íróvá válj. *.*

Pontozás:
~ Csapatnak megfelelt? IGEN
~ Kulcsszó? Említésre került, de nem lett kellően beledolgozva a történetbe. 2 pont
~ Karakterek? Csekély kánonhűség, nem volt figyelmeztetés az OOC-re. 2 pont
~ Cselekmény? Zökkenő vágások, megmagyarázatlan dolgok. Az alapötlet jó volt, csak a kidolgozottsággal voltak gondjaim. 3 pont
~ Tetszett-e? Fifti-fiftit mondanék. 3 pont
Manapság egyre többen rettegnek Lendvai Ildikótól Mesterházy Attiláig, az MTV1-től a TV2-ig, a Klub Rádiótól az ATV-ig azon, hogy mi is lesz, ha visszatér a patás ördög. Szorgalmasan végzik munkájukat: rémisztgetnek, félelmet keltenek, mert őket ezért fizetik, nem is rosszul. Ők…..
Dragda O'Riley 2009.07.06 12:17:13
@proeskontra: MPéter példát kért arra, hogy hol észleltem RKK szerinti politikát, megkapta a példáját. És konkrétan a KDNP annyira zavar, mint egy légy zümmögése...Igazából az zavar, hogy egyes emberekben mi alakul ki a nyilatkozataik hatására. Oh, és nem kéne egy félmondat miatt nekem esni. A kényszerítésről meg csak annyit, nem a KDNP szajkózza folyton azt, hogy egy RKK nézet szerinti életmód kéne az országnak?! Okés, hogy egyelőre ez még csak javaslat, vagy akár véleménynyilvánítás, de ha egyszer a "trónszék" közelébe kerülnek...?
Az antidemokratikus jelzőt köszönöm szépen, ki fogom rakni a dicsőségfalamra, ezt még úgyse mondta rám senki. És tündérvirágszál, te is moshatod a vásznat, csakúgy mint a Deákné.
Dragda O'Riley 2009.07.06 13:04:32
@MPéter: A Táncsis Gimis esetet, ami tulajdonképpen egy brutális agyonverés volt, azért hoztam fel, hogy erőszakosan példázzam túl sok mindent lemajmolunk Ámerikáról. (Ott is a gyilkosság az első problémakezelő módszer, meg a fenti esetben is az volt).

KDNPről lásd eggyel feljebb! És a nemi életemmel kapcsolatban, egy nyamvadt példát se lehet úgy felhozni, hogy ne kössetek bele?
Elnézésedet kérem, ha megbántottalak azzal, hogy feltételeztem hívő vagy. Nem tudom Te hogy vagy vele, de nálunk inkább azt közösítik ki, aki nem jár el misére. Sőt... az egyházi képviselők, jönnek és csöngetnek/kopognak/zörögnek, hogy "Tessék ám eljönni misére!". Lehet, hogy ez helyi eset, de megtörtént.
Az ostoba 16 éves kiskamaszokról meg csak annyit, hogy az ember tinédzserként szedi fel sz összes elfojtását, pesszimizmusát, meg persze a jó dolgokat is, amiből később gazdálkodik. Lehet, hogy régen volt, lehet, hogy gyerekes a dolog, de akkor is... És tudom, hogy vannak hülye felnőttek (csak meg kell nézni egy parlamenti közvetítést, és nem azért írtam, hogy bárkit bántsak vele, de ha már ez egy politikai blog...?)
Másrészről vallási rasszizmus, mindig azokat támadja, akik hisznek. Az ateistákat soha senki nem bántja, eltévelyedett lélek mondják és pont. Én ezt vettem észre.
Egyéb belémkötnivaló? Állok rendelkezésetekre
Dragda O'Riley 2009.07.06 14:35:11
@MPéter: Van egy olyan sanda gyanúm, hogy csak vagdalkozol a szavakkal,és marhára nem érted mit akarok. Ha visszakeresnéd az első postom, látnád, feltettem egy kérdést. Ennyi volt. Igen, vidéki liba vagyok, akinek megvan a maga véleménye, és mivel látja maga körül a szennyet, és mivel tenni ellene nem nagyon tud (azt a keveset, meg amit lehet megteszi), igyekszik megérteni. Ezer bocs, hogy itt is kerestem a választ.

@proeskontra: További sok sikert a blogodhoz, és bocs, hogy miattam félrecsúszott a téma! Szia!