Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kisa

169 bejegyzést írt és 5206 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
         Nem szeretnék egy igazán liberális Magyarországot.        Egy igazán liberális Magyarországon nagyon sokan éreznék magukat rosszul azok közül, akik lényegesen konzervatívabbak az európai átlagnál, tisztességes emberek, akikkel a legtöbb kérdésben szót lehet érteni, pár dologban meg nem.…..
kisa 2018.03.24 15:54:00
@HToma: legyen, bár szerintem azért nem mindig ugyanazok az emberek a nem elmenők... ezért voltam óvatosabb a becsléssel.
DE ha igazam van, és azt a potenciális 10-15 %-ot sikerülne meggyőzni, az már jó lenne, ha abból indulunk ki, hogy a fideszre szavazók nagyjából 99 %-a el fog menni, és hogy 2010-ben elérték a plafont, azóta csak oszaldozik a tábor.
       Ez 2018-ban jelent meg, nem 1972-ben, de nagyon jó.  Kilencéves gyermek íráskészségével is lehetsz a Magyar Népköztársaság védelmezője az imperializmus elleni békeharcban, a szocializmus építésének uuutján.     Ha vesztek elégtételt fiúk, vegyetek mellé egy kis babérlevelet is, mert már…..
kisa 2018.03.17 08:07:31
@Geo_: Hát nem ez az önzetlenség netovábbja? Könnyű úgy neristának lenni, hogy abból személyes haszna is van az illetőnek.
Mellesleg csak engem emlékeztet a ner egy jól felépített MLM szervezetre? (Már ha eltekintünk a maffiához való hasonlítgatástól)
kisa 2018.03.17 09:05:48
@RontoPal: Maffia-téren nem vagyok ismerős, boho ifjúkoromban azonban egy ideig voltam MLM-tag. Csak sajnos túl későn csatlakoztam.
kisa 2018.03.18 10:47:58
@jaegtoer: csak nehogy weimari legyen az az utolérés...
       Kaptam egy videót, amin a Nemzeti Közszolgálati Egyetem  Belügyi Tudományos Tanácsának (anyátok) rendezvényén beszél régi kedves ismerősünk Prof. Dr. Bukovics István teológus-tábornok és gyakorló elme.... jogi képviselőnk nem tudom miért néz rám ilyen kétségbeesetten, mintha nem tudnék…..
kisa 2018.03.15 17:05:42
@ipartelep: Hátugye, éppen most lett megfenyegetve cirka 6 millió ember...
   " Ideje annak, hogy tanuljunk a Bourbonok hibájából, és merjünk nekifogni az emberi kozmosz, a rendezett világ, a normalitás restaurációjának.   (Szilvay Gergely)     A Pázmányon hizlalt sutyerák nekifog az emberi kozmosz restaurációjának. Eközben halálos fenyegetések érik a Magyarországon…..
kisa 2018.03.14 17:40:40
@aritus: Szerintem az emberarcú, becsületes satöbbi fideszesek már nem a fideszben vannak. Eltűntek a süllyesztőben. '94- körül, de legkésőbb az első uralkodás idején. Hol van már Rockenbauer (hirtelen csak ő jut eszembe)
kisa 2018.03.15 08:28:17
@arpee:
10 éve vagy tag, ez az első bejegyzésed. Antrénak nem rossz.
Azért kíváncsi lennék, hogy hova jutna ez az ország, ha csak a hozzád hasonlók maradnának. Ja, meg a lölő-, kósa-, tiborcz, rezsiszilárd-félék. Gondolom, etetnétek őket tovább boldogan, árvalányhajas kokárdába burkolózva. A szar már így is a nyakatokig ér, ám élvezettel nyalogatjátok a szátokba csapódó lét, hiszen azt mondják nektek, hogy csoki. Magyar csoki...
Az meg, aki megtehette, már külföldön van, ne aggódj, ti meg szerelhettek tovább a mangalicagyárban, pártunk és kormányunk nagyobb dicsőségére.
       Valamelyik fideszes nagyonhülye letiltatta Alföldi Róbert zalaegerszegi beszélgetős műsorát. Ez most egy ilyen ország lett és gondolom még egy ideig ilyen ország is marad.      Alföldi III.Richárdot játszik Andrei Serban rendezésében a Radnótiban. Emlékszem, az Angyalok Amerikában című…..
kisa 2018.03.12 15:56:05
@ijontichy: persze, kell a csárdáskirálynő is. De pont ez lenne az oktatás távlati és elég megfoghatatlan célja, hogy a tömegek számára ne csak a csárdáskirálynő legyen A művészet. De hát mi hátraarcot csináltok, és merészen masírozunk vissza, bár szerintem nem pontosan kádár v2.0-ba, hanem valami történelmi kor-egyvelegbe, ami magába foglalja a horthy- és a kádár korszak legrosszabb elemeit.
kisa 2018.03.12 15:56:57
@Fuxos (ex bömis): Szerintem némely pláza jobban néz ki, a funkcionalitásról már nem is beszélve.
kisa 2018.03.13 17:26:44
@fuhur: Ámdeviszont remek esszenciája az egész parvenü bagázs - és főleg, gondolom, orbán - ízlésvilágának.
    Ma megtudtam, hogy külföldi érdekek kiszolgálója vagyok, csak azért, mert nem a FIDESZ-re fogok szavazni. Ilyesmit az ellenzékiekről a nyolcvanas évek elején írtak le a kádárista békésmártonok.   Békés egy egykori szkinhed nullajuli, aki egy fasiszta senkiházi tanítványa volt, jelenleg egy…..
kisa 2018.03.09 20:23:08
@harmadikszem: Köszi, asszem erre gondoltam.
Ha már eggyel kevesebben szavaznak rájuk, az is nyereség.
kisa 2018.03.11 07:48:46
@RontoPal: Félek tőle megkérdezni, mert azt hiszem, nem akarom hallani a választ.
kisa 2018.03.11 10:23:18
@RontoPal: Hát igen, az a kurva politika. Anyánk idegrohamot kap, ahányszor csak elkezdünk vitázni, ami persze kulturált keretek között marad, és néha sikerül egymás szempontjait kicsit kibővíteni. Öcsém szerint én csak a rosszat látom, szerintem ő meg csak a rosszat nem látja... De azért imádjuk egymást. Egyébként mi vagyunk a behaviorizmus esszenciája: én ezer éve elkerültem fatornyos kis falumból a bűnös városba, aztán meg tovább a hanyatló nyugatra, öcsém ott maradt, a falu meg közben fideszes lett. És igazából mostanra már ott tartunk, hogy nyíltan nemfideszes vállalkozóként arrafelé senkinek nem lenne semmiféle mozgástere. :-o
     TGM ma elmagyarázta, hogyan kell helyesen gondolkodnom valamiről. Jelentős igényem van arra, hogy TGM intőleg világítsa meg nekem a dolgok állását. Kora gyermekkoromtól  kifejezetten vágyakozom arra, hogy aszázalékszámítás áltudománya által meg nem fertőzött entellektüellek ereszkedjekek le…..
kisa 2018.03.05 13:52:31
@ámbátor: Egyetértek, pontosan így gondolom én is. De ne Kolozsvárra, hanem Bukarestbe!
Épp azon gondolkodom, hogy mi lenne, ha a MÁK-nak benyújtanám a számlát arról a nem kevés költségről, amely az állampolgári jogaim gyakorlása közben felmerülnek, úgyis mint vonatjegy, városi közlekedés ára Bernben, továbbá nekem ezzel kiesik egy napom a munkából - igen, pont vasárnap is... - szóval sokba lesz nekem (is) ez a szavazás.
Egy csomó helyen meg tudják oldani pl. neten is.
kisa 2018.03.07 16:19:57
@seol: Ez pontosan így van! Nem egy embert ismerek (Szerbiából), akik kizárólag azért kérték a magyar állampolgárságot, hogy Németországban dolgozhassanak.
      Elképzelem a Beaverfieldmarketborough-i tanácsi választást, amint bekerül a brit lapok címoldalára. Nem, nem tudom elképzelni. Esetleg ha a frissen megválasztott polgármester korábban a Nagy Brit Tortasütés verseny második helyezettje volt (az megvan, hogy a Nagy Brit Tortasütés versenyt…..
        A Molnár Tamás Bohócintézet vezetője delirált egy jót a konzervatív meritokrácia szükségességéről egy pártállami blogon. A szerző maga is gyakorló harmadosztályú (most a morális vonatkozásoktól tekintsünk el, elképesztő milyen nagyvonalú vagyok ma, én is meg vagyok lepődve), de a…..
kisa 2018.02.15 12:33:41
@jotunder: ez esetben már akár nyugdíjba is mehetne...
kisa 2018.02.15 13:10:42
@harmadikszem: végülis nem mindegy, mennyi a nyugdíjalap...
         Tipikus magyar történet.      ifj. Thürmer Gyula egy rezsimblogon magyarázza el, hogy micsoda fertő a Michigani Egyetem.      Azt írja,      „Meglepő rendezvényt tartott a Michigani Egyetem egyik kutatóintézete, a Research on Women & Gender. Az alapvetően a nők jogaival és a…..
kisa 2018.02.12 11:22:27
@fortin2: "mert egyszerűen mint kutatási terület, az ország nem igazán érdekes. "
Szerintem - sajnos - a szociológia, kommunikáció, politikatudomány és hasonlók területén ez az ország egyre érdekesebb kutatási területté válik.
Index.hu cikk az ALDI bolti eladók jövedelméről. "Ez az összeg a cégnél töltött idővel arányosan nő, így a tíz évet meghaladóan az üzletben dolgozók havi bruttó járandósága eléri a 372 519 forint kiegészítve a cafeteria elemekkel. A Budapesten belüli és környéki üzleteink dolgozóinak BKV-bérletet…..
kisa 2018.02.08 10:55:46
@Hmmm...: És, lám, majd' egy egész ország asszisztál ehhez, sokszor önként s dalolva, máskor kényszerből Ha pl. a falu egyetlen iskoláját egyházasítják, és neked se időd, se módod, se lehetőséged a gyereket máshova hordani, hát akkor így jártál.
Az egész oktatási rendszer (és lassan már az egészségügyi is) a szegregációra épül. Nem etnikaira, hanem anyagira. Ha van pénzed, akkor van lehetőséged. Ha nincs, akkor nincs.
Megmondta ezt már lézerjános a legeslegelején... Csak akkor nem hittük el, hogy ez állami ideológia lesz.
Mert egyedül Orbán Viktor képes megvédeni az országot a migránsoktól. (1 pont)Mert kaptam egy trafikot és nem szeretném visszaadni az előző tulajdonosának. (100 pont)Mert én is részesülök az intézményes korrupció áldásaiból. (100 pont)Mert csak ez a kormány támogatja a családokat. (1 pont)Mert…..
kisa 2018.02.05 17:23:06
@jotunder: Hát pedig szerintem de. Elvehetnek bármit, ahogy elvették a manyup-ot trafikokat, játékgépeket - na, ezt annyira nem bánom -, a földeket, elvehetik a vállalkozásodat - nem jut eszembe a fickó neve, akitől lenyúlták a cégét egy program miatt, elvehetik az állásodat, mint kedvenc topictársunktól. Bármit elvehetnek bárkitől, ha az megtetszik nekik. Ha még maradt ilyen, hirtelen csak a kocsmák jutnak eszembe. És mivel hajlamosak az elvett javakkal jutalmazni az elvtársakat, lassan(?) kiépül - ha már meg nem történt -, egy elvtelen elvtársi réteg, akik bármire hajlandóak egy vajra kis kalácsért.
Mert mocskos kártevők.
kisa 2018.02.05 17:24:08
kisa 2018.02.07 19:07:17
@kameraman: Hááát, én már abban se vagyok biztos, hogy nyerni akarnak....
         Ma délelőtt elmentem a kelet-londoni mecsethez. Végigsétáltam a Mile End Road-on, ami egy idő után Whitechapel Road, és egyszer csak bent voltam a brit-bangladeshi élet sűrűjében. Utcai piac, rengeteg kifőzde, shariakompatibilis bankfiók, hajj és umrah-centrikus utazási irodák. És persze a…..
kisa 2018.02.05 07:01:17
@incze: Nem kekeckedésből, de Farkasflóri pontosan mit is tesz a közösségérért? Már azon túl, hogy segít megerősíteni a társadalom jelentős többségében meglévő előítéletet, miszerint minden cigány tolvaj...
      Gulyás Gergely fidesznyik politikus felvetette, hogy tulajdonképpen ki lehetne tiltani Soros Györgyöt Magyarországról, ha nem tudja igazolni a magyar állampolgárságát.     Gulyás Gergely elődei, a magyar keresztény jobboldal, hoztak három zsidótörvényt.  Gulyás Gergely elődei, a magyar…..
kisa 2018.01.21 09:23:11
@Secnir:""Európában csak Budapesten lehet kipával a fejen sétálni órákon át.""
Meg például Zürichben, és nemcsak kipában, hanemsőt strájmilban is.
   Ez így nem igaz (bár tudtommal nincs olyan makói érsek, akit NEM Pintér Sándor nevezett ki), de.... Szőnyi Szilárd, igen ő, talált egy egészen hihetetlen szöveget .  "Én azt gondolom, hogy minden zavarom ellenére most mégis el kell mondanom, hogy ezen elismerés, díj mögött érzem azt a…..
kisa 2018.01.17 08:34:38
@Margó Kőrösy: Láttunk már olyant, hogy minden közvéleménykutató fölényes fidesz-győzelmet jósolt, oszt' mégse úgy lett... Most meg már jószerint nincs is független közvéleménykutató.
Lenni tovább Volt valaki... 2018.01.16 10:22:55
akiről úgy gondoltam/reméltem, hogy általa véget ér a társkeresésem, hívjuk őt Csongornak. A ***** társkeresőn talált meg, amikor dohányoztam, ő pedig nemdohányzót keresett. Rám írt, hogy milyen kár azért a cigiért. Kicsit később kezdetét vette a nemdohányzó időszakom, hát ezt az opciót is…..
        Európai hírügynökségek szerint Jean-Claude Juncker határozati javaslatot terjeszt be az Európai Parlamentben a magyar és román kormányzat közötti feszültségek miatt. A Juncker-javaslat szerint a székely zászló kitűzésével kapcsolatos kérdéseket a két főváros főpolgármestere közötti…..
Lenni tovább Szemelvények 2018.01.07 12:09:58
Egyelőre pár levélváltás az érdekesebbekből. Sajnos, nem mindig voltam elég szemfüles, és nem tudtam időben lementeni a beszélgetéseket, aztán vagy le lettem tiltva, vagy az illetők törölték magukat, most meg már én nem vagyok. Az első. Ő gyakorlatilag mindenhol megtalált ugyanezzel a "csajozós"…..
        Szőnyi Szilárddal kezdődött a történet, aki a Pintér Béla-féle Bajnok előadás miatt kapta fel a vizet.  Hogy miért nem ír Pintér Béla drámát egy színházigazgató "szaftos magánéletéről".        Pintér Béla pedig nem írt drámát senkinek a magánéletéről, a sajátjáról is csak alig, az Ascher…..
kisa 2018.01.03 07:40:29
@ijontichy: Ez tök furcsa, de Budapestről önkéntelenül, mindenféle hátsó gondolat meg miegymás nélkül LEmegy az ember. Még Mátraházára is LEmegyünk. Esetleg FELmegyünk a Mátrába. De mindenhova máshova lemegyünk. Ahogy az ország bármely pontjából FELmegyünk Pestre.
Ez történelmileg így alakult, nincs benne semmiféle dehonesztálás.
      Egy olvasónk hívta fel pár napja a figyelmem arra, hogy Orbánék konferenciájának source file-jában a meghívottak között ott van Steve Bannon, Trump ideológusa. Ma megnéztem, Bannon és Milo Yiannopoulos még mindig rajta van a listán. Érdekes az is, hogy Schmidt  Mária mennyire büszke az egyik…..
kisa 2018.01.02 10:41:16
@RontoPal: :-)
Lenni tovább Adorján 2017.12.26 19:06:23
Nos, Adorjánnal vége lett, mielőtt elkezdődött volna. Persze, én voltam a hülye, már megint. Az úgy kezdődött, hogy hosszas levelezés után megbeszéltük, hogy szombaton találkozunk. Aztán egyszer csak írja, hogy 6-ra nem tud odaérni, intézzem nyugodtan a dolgomat, majd telefonál. Na, Ti úgy nagyjából…..
Lenni tovább Adorján 2017.12.12 18:23:12
"...legott írtam is egy rövidke levelet neki, amelyben gondosan feltüntettem az e-mail címemet." És vártam. És vártam.  Két nap múlva újra írtam neki egy diszkréten tapogatózó levelet, hogy ha már a kedvencei között vagyok, meg a címemet is tudja, ugyanvajon mi lehet a probléma, hogy nem ír.…..
       Guam-sziget női sakkválogatottjának elsőtáblása és Guam-sziget női sakkválogatottjának edzője ma közös olvasói levelet tett közzé a Magyar Időkben a genderizmus veszélyeiről. Csak ennyit akartam mondani...
       Az index.hu írt György László fontosközgazdász könyvéről. György docens a Századvég vezető mitoménkicsodája, a Neumann János Egyetem sztárja, aki elmagyarázta, nem egészen grátisz, hogy miért nagyon jó, vagy annál azért kicsit jobb,  az orbáni gazdaságpolitika.      A Cseh Tamás program…..
kisa 2017.12.07 12:43:45
@ámbátor: Nyilván nem véletlenül farolt ki a család a projektből.