Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JanCe

12 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Új moralisták, farizeusok 2010.03.03 02:46:00
Itt a tavasz, jön a jó idő, sőt a válság is mintha menni készülne, búcsúzik az általános depi. Pech, hogy a naptárral még egy pár hétig szembeszegül a tél, valamint hogy márciussal lejár a kilakoltatási moratórium – a baj nem jár egyedül.   A télire…..
JanCe 2010.03.03 13:36:48
@Tóta W. Árpád: itt arról a kérdésről van szó, hogy ki a pénz elsödleges kamat szedője: az állam van a kereskedelmi bank? hiszen a bank által adott hitelből más valakinél egy betét lesz. Leegyszerűsítve, igy ugyanazt az egy Ft-ot többször is kölcsön lehet adni úgy, hogy a korábbi hitelvevőkkel kapcsolatban már csak egy könyvelt tétel lesz, egy jövőre vonatkozó fizetési igéret (majd visszaadom a banknak).
 Nagyot javult a magyar adósság megítélése(NAPI Online) 2009. 04. 02. 20:23:47Jelentősen csökkent a magyar szuverén adósságra köthető határidős biztosítási ügyletek (CDS) árjegyzése a csütörtöki londoni kereskedésben. Rovat cikkeiMeghozta a vételi kedvet a G20A…..
Gazda(g)ság Döntés kérdése 2009.03.29 13:48:00
- de 'mi az a hatalom'? - a legnagyobb hatalom a szabad döntés.. - szabad döntés? hmmm. az csak akkor lenne lehetséges, ha nem lennének körülöttünk egyéb körülmények. - bizony dolgok felett már most is dönthetünk, a körülmények ellenére, illetve éppen ezért. A "keret…..
Bokros Lajos - TV2 Mokka 2009. március 11. from Karoly Budai on Vimeo. Részlet, Bokros Lajos Élet és Irodalomban megjelent publikációjából: A képviseleti demokrácia gyengepontja, avagy a szavazatok ára: "2007 és 2008 folyamán számtalan szakmai és közéleti előadásomban,…..
1 dolgot látni kell a gazdaságban is: minden közös tulajdon esetében közösen osztozunk a nyereségen és a veszteségen is. Az állam mindannyiunk közös tulajdona. Ha nyereséges, a nyereségen osztozunk, ha veszteséges, akkor együtt fizetjük az életbenntartásához…..
Már a porfolio.hu is erről beszél. Ha ez az információ valóban végigsöpör az érdekek által nem befolyásolt szakmai körökön, akkor globális szinten is új alapokra állhat a világgazdaság fenntartható fejlődése:Adósságszolgálati terhek csökkentése, "tollvonással"…..
Megoldások Vagy a mechanizmust kell megváltoztatni (törvényileg, James Robertson módszerével megtiltani a magánbankoknak a pénzteremtést) vagy a pénzhasználati szokásainkat kell megváltoztatni, és a pénz forgási sebességét ezáltal növelni.A pénz gyűjtése a jelenlegi…..
Az adósság, a lehetőség köntösébe bújtatott rabszolgaság, ha a kölcsönt nem termelésre, hanem fogyasztásra veszik fel. Vannak tulajdonosok és vannak adósok. Az adósok nem tulajdonosaik a kölcsönből vásárolt javaknak egészen addig, amíg maradéktalanul ki nem fizették a…..
Keres-kedelem...Gazdasági szempontból egy ország éppen úgy működik, mint egy család. Kereskedik a saját javaival (munka, pénz-tőke vagy termék). Családban is vagy a munkaerejüket (szolgál-tatók), vagy pedig a maguk által előállított termékeket cserélik el pénzre (termelők) a…..
gazda-g-sag.blog.hu/tags/   Érdekes, mennyire a magunk módján látjuk mindannyian ugyanazt a filmet. Engem éppen azért nyűgözött le ez a film, mert a lehetőségekhez mérten kellően egyszerűen mutat be egy borzasztóan komplex rendszert. Tiszta és tudatos információk érkeznek…..
Gazda(g)ság A legkisebb média 2009.03.02 20:00:00
...Ha a társadalom egységnyi eleme az egyed, akkor a média világában a blog az egységnyi üzenet közvetítő... -Én, elmondom neked, hogy mit látok és gondolok, mit tartok fontosnak, mire kellene figyelned,  ÉS milyen eszközök segíthetnek minket abban, hogy megvalósítsuk…..
Gazda(g)ság Ellen-őrízd 2009.03.02 18:52:00
 ...Nézz utána, kutass és keress...A világból felénk áramló elbeszélések mind-mind egy egyedi nézőpont alapján tálalják elénk egy egykor jelen pillanat történéseit, összefüggéseit, vagyis valaki más múltját, annak értelmezését és magyarázatát.…..
 ...Az elmúlt évezredekben folyamatosan jelen volt az a nézőpont, miszerint önmagunk (a világ) felfedezése, megismerése és megértése segíthet orvosolni egyéni és társadalmi problémáinkat is......gondolkodásmódunkat alapjában határozza meg az a hit-rendszer, ami a minket…..