Regisztráció Blogot indítok
Adatok
yankgrappa

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég hazaérvén erről a nukleál-koncertről, az első szó a köszöneté - Anzixxx és Strasszer felé, akik lapjával oldalról finoman bepaszíroztak -  köszönöm!  S maguk az…..
Az egyik legjobb feldolgozáslemez az egyik legjobb utó(d)zenekartól - megkockáztatnám, hogy az itteni verziók néhol még jobbak is vagy legalább olyan jók mint a Mesterrel rögzített változatok.A lenti lejátszási listából a saját számaikat gonosz módon kihagytam. Azért itt…..
Legyen egy képzeletbeli kiadóm, a Zappa PONT Records, ami feladatának tekinti hogy méltó módon állítson hangemléket egy-egy zappa-korszaknak. Eheti kiadványunk egy 1976 tavaszi koncert a maga teljes hozzáférhetőségében (még ha sok is jött elő a korszakból az utóbbi időben).…..
A Dog Gone blogon találtam meg a Fishman's Zappa Picks című lemez fülszövegét. A válogatás a Best Of(ok) mellett a Rykodisc próbálkozása volt új vagy újszerű népszerűsítő anyagok kiadására. Nem hiszem hogy nagyon elérte a célját (bár nem rossz anyag - megvan bárkinek is?), a…..
zappa pont Óriási zöldségek 2012.02.08 08:00:00
Szólj a zöldségekhez! Mondd ki a nevét! Hívjad ma még! Ahogy városba érsz! Tényleg képesek vagyunk befolyásolni egyes dolgok növekedését, vagy mindehhez nagyobb köze van a szerencsének? 1905 és 1915 között olyan képeslapok jelentek meg, melyek egy hatalmas dinnyét…..
yankgrappa 2012.02.08 18:40:41
yankgrappa 2012.02.10 00:21:13
@mB: így igaz - DE görög...
Innen indul a történet: http://hvg.hu/itthon/20120109_atv_helyreigazitas_tsakopoulos Röviden: a fenti cikk szerint az USA budapesti nagykövetsége helyreigazítást kért az ATV-től, mert szerintük félrefordították a hétfői interjút. Az ATV cáfolja a félrefordítást, és azt is,…..
Colaiuta hangsúlyozza, hogy a Joe's Garage volt az egyik legnagyobb kihívás a pályafutása során. Eredetileg csak egy napra vonultak stúdióba egyetlen dal felvételére, ami aztán egy hónapig tartott és egy tripla lemez lett belőle. Az album egyik legnehezebb dala, egyúttal Vinnie felvételei között az…..
Egy hozzám eljutott hírcsomag szerint a következő eseménysorozat szerepel a Z-emlékzenekar naptárában: december 6-án Zappamikulás az R33-ban: 20-tól Zappa-filmek, 23-tól Emlékzenekar. A 2012-es év egy nagy Syrius-produkciót, a Széttört álmokat hozza, és ha minden igaz egy…..
Valótlanul állította dr. Kovács Zoltán, a Magyar Autóklub főtitkára az alábbi videóban (6:24-től) hogy ő és Hegedűs Oszkár, az Autóklub elnöke valamint feleségeik 2003. októberében a FIA (Fédération Internationale de l'Automobile) éves közgyűlésén vettek részt…..
A napokban jelent meg - a Dark Side of the Moon után - a következő díszkiadvány a Pink Floyd ünnepi sorozatában, a Wish You Were Here csomag, mini és maxi kivitelben; az anyagban az igazi újdonság (a promóciós anyagok, a díszcsomagolás, a filmanyagok és a képeskönyv mellett) a…..
zappa pont A Zappa-bajuszról 2011.11.05 10:00:00
Az animáció egy diák munkája, a hang alatta Matt Gröenig, egy interjúban, '94 körül. ..
yankgrappa 2011.11.07 19:28:53
Milošević a kilencedik A Time Magazine – bizonyára Kadhafi bukásának apropóján – lehozta tizenöt bukott diktátor toplistáját. Hogy mi alapján állt össze a lista és azon belül a sorrend, nem tudom, de mondjuk Sztálin, Castro vagy Franco azért nem került fel, mert ők…..
yankgrappa 2011.11.02 00:31:15
@Doktor Kotász:
Bonyolult? - Nekem nem annyira ... bátorkodom mondani mindezt, mivel munka révén elég sok helyen jártam/voltam a "(nagy)világban" ... így a Közel-Keleten is (kb. 4 évet). Talán ezek a témák - s nem nem csak ez - kicsit komplexebbek és szofisztikáltabbak annál ahogy itt "tálalva" vannak. Mindenesetre jókat derülök/derülnék, illetve mégse - inkább elkeseredek az itt (is) olvasható hozzászólásokon.

"Nem olyan bonyolult. A hatalmi ágak szétválasztva, szabad választójog, a választáson szabadon indulhatnak a polgárok, a civilszervezetek, egyesületek, pártok szabadon alakíthatók, a véleményt nem üldözik. Az állam garantálja a szabadságjogokat, védi a tulajdont és saját polgárait." = Man from Utopia (Frank Zappa, 1983.03) - legalább is számomra - irigyellek :-))
Begyorsít a Zappa-család, most két teljes koncertet adnak ki egy napról, megrendelhető a zappa.com-on keresztül, játszik a tipikus Flo és Eddie felállás. Persze ismét tufául írták az ismertetőszöveget, valami ilyesmit jelent: 1971 október 11. - nincs róla kalózfelvétel;…..
Pontosan ma egy éve, hogy a Zappa PoNT honlap a blog.hu keretein belül a zene világnapján elindult - azóta felkerült ide úgy 960 bejegyzés, 225 dalfordítás, a teljes diszkográfia részletes ismertetésekkel, van angol szekció is, lett mittudoménhány Pink Floyd, egy rakás…..
yankgrappa 2011.10.05 00:22:00
És akkor vége az anyósok korának, vége annak, hogy jaj mama, én annyira szeretek port törölni, de tényleg, és a maga fia egy olyan úriember, de tetőtől talpig. Hétfőn ugyanis az anyósok csomagolhattak, aztán gurulós bőröndjeikkel húzhatták át a fiúk kerti lakába, a fiúk meg…..
yankgrappa 2011.10.05 00:14:03
@villamos alóli kacaj:
Hát igen - papás-mamás - a következő részben pedig: apuka leszopja anyukát ...
Nemcsak megnyitni, de zárni is Geszti fogja a Sziget Fesztivált, a Gringó Sztár után egy újabb formációval, a Svájci Frank Zappával. A Szigetet megnyitó Gesztivál után Geszti Péter bejelentette: még a Sziget végéig létrehoz egy új formációt, hogy egy újabb óriási show-val, a…..
Direkt nincs fénykép, mert ezt látni kell. Képzeljenek el egy növényzettel sűrűn benőtt, mágikus kisugárzású faházat, körülötte néhány paddal, nyugággyal, odabent egyszerű, funkcionális pulttal, a hűtőben egyszerű, férfias italokkal, és mérhetetlen, időtlen csönddel.…..
Nagyszabású szimfonikus koncert volt 2000 júniusában Amsterdamban: a 200 Motels zenekari részeit hallhatták a szerencsések, Gail Zappa bábáskodásával, Ali Askin hangszerelésében, az azévi Holland Fesztivál keretében. Minderről most meghallgatható egy felvétel - a teljes…..
Vége a Kill Ugly Radiónak - Barry bejelentette, hogy bezár a honlap, nem lesz több új poszt.  A honlap 2001-ben indult (igaziból 1999-ben "The Way I See It Barry" néven), először csak távolról csodálkoztunk rá, 2003-ban léptem(tünk) kapcsolatba, volt persze közben…..
A csövön turkálva akadtam rá erre a csemegére, amit most örömmel osztok meg veletek eme méltán népszerű ünnepnapon. A huszonkét éves Frank Zappát láthatjuk, ahogy a hét csodabogaraként lép fel (a hatvanas évek Amerikájának Fábry-showjában) a Steve Allen Show-ban - mint…..
zappa pont Április 1.: Gázburger 2016.04.01 01:01:00
EZT A CIKKET EREDETILEG a Newsweek magazin számára írtam. Amikor elküldtem, „sajátságosságára” hivatkozva visszautasították. Tekintve hogy valaminek ezt a helyet is el kell foglalnia, a cikket most afféle dekoratív felület-kitöltő szerepben éri utol a végzete...