Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OLI76

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valószínűleg friss rovatunk legnehezebb feladványa következik, lehet, hogy ez fogja elrontani a játékvadászat eddigi 100%-os mutatóját. Most ugyanis olyan játékot keresünk, amit egyik törzskommentelőnk, B-Bird hajt már évek óta, de inkább mondja el ő: Najó, akkor én is…..
C64 RuL3z The Great Giana Sisters 2008.05.08 18:36:00
Szégyen és gyalázat, hogy nem a Commandoval kezdem a sort, de nálam ez a tuti favorit. :) És hál'istennek nem csak nálam. Kár, hogy még eddig nem vettem fel videóra, ahogy haver kb 7,5 perc alatt végigtolja. Emlékszem, vizsgaidőszakban átrongyolt, kért egy KV-t, és mialatt magába…..
C64 RuL3z Micro$oft BASIC a C64-ben 2008.11.27 19:48:00
1964. május 1. hajnali 4 óra. A John G. Kemeny (igen, magyar :))) és Tom Kurtz által kitalált és megalkotott BASIC parancsértelmező lefuttatja az első programot. Nem is sejtették, hogy abban a pillanatban megváltoztatták a világot. Az alapötlet szerint egy könnyen megtanulható,…..
OLI76 2009.02.28 17:37:53
Szép vitát folytattatok. Nekem is az a véleményem, hogy régen jobbak voltak a programozók. Hogy a gép erőforrásaival jobban bántak az biztos.

A nagyon profik lehet, hogy most is hasonlóan gondolkodnak, de a programozók jó része biztos nem. Ahogy látom ma már mindenki "csomagokat" használ minden apró feladatra, nem tudnak (akarnak) egy tömböt sorbarendezni, vagy egy képet betölteni maguktól, mert azzal munka van. Régebben egyszerűen BMP fájlokban tartották a grafikát, meg beépitették az EXE-be mert az kényelmes (fekete képernyőn egy kis felirat -rögtön egy megát foglal).
Ha ilyeneket csináltak 10 éve (Pc-n) akkor most is lehetnek érdekes dolgok.

És az igaz, hogy mondjuk 10 év alatt sokat fejlődtek a C64-es programok, miközben a hardver változatlan maradt. Ha a PC is megállna néha 6-8 évre akkor biztosan jobban fejlődnének a programozók. Az meg egy idióta dolog, hogy telepakolják mindenféle "szeméttel" a programokat, és emiatt lesz lassabb, nagyobb. (nekem egy képnéző ne akarjon videót lejátszani, meg CD-t irni stb.)

A mai játékok meg azért "klónok", mert nem mernek kockáztatni a nagy cégek. Nagy hasznot akarnak, ha a piros zokni a divat akkor az lesz a játékban, mert abból van lóvé. Sok egyedi játék is van, csak nem a boltok polcain hanem a neten. Amúgy PC-re is lehet "spórolósan" programozni, nekem megvan a Rick Dangerous windows-os verziója. Jó grafikával, jó zenével csak 32 Kbyte az egész. (lehet valami versenyre készült)