Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SKKR

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A rettenetes körülmények közül kiemelt speciális szükségletű kiskamaszokkal, serdülőkkel végzett pszichológiai vizsgálat néha sokkal jobban hasonlít az áradó, zavaros  vízben bukdácsoló keresgélésre, a tudományos igényű tájékozódást célzó, tesztekkel spékelt…..
SKKR 2017.09.08 08:47:06
@SzEGy: hadd kerdezzem meg: miert csak negyevente vizsgalja a szagerto bizottsag, hogy egy tinedzser SNI-e? Plane ugy, hogy amikor bekerul egy zart intezetbe, akkor megvizsgaljak, kimondanak egy itelet, amikor kikerul, akkor meg nem vizsgaljak.
Egy ertelmes gyerekrol beszelunk, aki 10.-es letere alapfoku szamitasi muveleteket tanul matekbol, meg az abecet kell leirnia magyarbol, mert SNI-nek van nyilvanitva es majd csak jovore vizsgaljak meg, hogy meg mindig az-e?
Hozzateszem, szinte 100%-os a helyesirasa, valasztekosan tudja kifejezni magat - sok normal iskolaba jaro vagy ott vegzett, erettsegizett emberrel ellentetben.
Es milyen dolog az, hogy a tanrendet osszezsufoljak a gyakorlat miatt, egyik minden nap 7-tol 16-oraig tanorai vannak, mert a masik heten gyakorlatra kuldik? Mit fog megtanulni, megerteni a z utolso orak anyagabol egy gyerek? Semmit, mert delutan mar nem fog tudni koncentralni.
Es mindez a gyermekvedelem meg az AJKP keretein belul.
Mi lesz ezekbol a gyerekekbol? Mi a celja a gyermekvedelemnek ezekkel a lehetetlen dolgokkal?
Kezdő háziasszonyok, fiatal feleségek, figyelem! Most megmutatom, hogyan lehet pillanatok alatt összehajtogatni a frissen mosott pólókat. Pofon egyszerű, nem?..
Egészen elképesztő történet Tony Kemppé, aki amitt keveredett elképesztő kálváriába, mert megölelte és megpuszilta a saját gyerekeit. A sztorinak sok tanulsága van, érdemes elolvasni és végiggondolni...
1901-ben, Széll Kálmán belügyminisztersége idején született egy gyermekvédelmi törvény, miszerint az államnak jelentősen ki kell vennie a részét az árva gyerekek ellátását illetően. Az eredetileg gyermekmenhelyként épült, majd később gyermekkórházként funkcionált, több…..
Az átlagosnál kicsit jobban fáj egy Avensist ilyen állapotban látni. Talán azért, mert amikor én megvettem a magamét, titokban azt reméltem, hogy sikerül kifogni egy ilyen, facelift utáni, VVT-i motoros példányt. A sors azonban úgy rendezte, hogy egy korábbit találtam, elég jó…..
SKKR 2009.05.23 13:37:37
@Jani7501:

Látom papa, hogy évjáratod ellenére még nem volt dolgod hitellel - ennek örülj -, vagy volt, de fingod sincs, hogy müxik - na ez már gáz... És sajnos ez utóbbi csoportba tartozik a hitelfelvevők min. 85%-a.
Kicsit egyszerűsítve:

Amikor hitelt veszel fel x időre - bármilyet (autó, lakás stb.) -, látszólag egyforma havi törlesztőd van, ami tartalmazza a tőkét és a kamatot. Viszont pontosan amiatt, mert a hitelt a kuncsaft a lehető leghosszabb futamra veszi fel, hogy minél kisebb legyen a törlesztője; de pl. autó esetén átlag 25-36 hónap alatt mégis lezárja a hitelszerződést, mert új szekeret akar (hitelből), ezért (is, meg sok más miatt is) a bank az elején a fizetési ütemezésben, amit ELVILEG át kell adnia a kuncsaftnak, több kamatot és kevesebb tőkét törlesztet.
Kb. a futam felénél lesz 50-50 a tőke és kamat aránya a havi sarcban, és a vége felé a tőke aránya folyamatosan nő.

Namost ha te felveszel 3 évre 500 rugót, akkor a második év végén még mindig van kb. 300 rugó hátralékos TŐKÉD.
Ha ezt megspékeled azzal, hogy nem a magasabb havi törlesztőjű, de árfolyafingadozásoktól mentes kemény magyar forintban veszed fel, hanem az óóccsssóóság reményével kecsegtető CHF, EUR, esetleg JPY devizákban, akkor erre még rájön az ún. árfolyamkülönbözet.
Ugyanis ilyen esetekben a bank az általad kért összeget kérésednek megfelelően devizában hitelezi, tehát ha felvettél 500 rugót CHF-alapon, az mondjuk 3.125 CHF 150-es, mondjuk két évvel ezelőtti árfolyamon.
Ha van még 300 rugó tőkéd vissza, az ezen az árfolyamon 2.000 CHF lenne. De mivel eldurrant a forint, 190-200 körüli HUF/CHF arányra, ezért ez a 2.000 CHF ma 380-400e HUF-nak felel meg.
Sakkó erre még jön a lezárási díj, meg az egyéb sarcok...

De érdekes módon akkor senki nem sípol(t), amikor a bázisárfolyamhoz (szerződéskötéskori árfolyam) képest erősebb forint miatt kevesebb a havi sarc, vagy az egyben visszafizetendő tőke, mint amit felvett/hátravan bázisárfolyamon számolva.

Jaaa, és fel kell homályosítsalak, nem csak 72 és 84 hónapos, de 120 hónapos autóhitelek is vannak - na mondjuk annak úgy kell, aki ezt felveszi...

Sajnos a bankok és a hitelközvetítők felelőssége is, hogy erről egy büdös krva szót nem szólnak a parasztnak, mert az egyik csak a kamatnyereségét látja, a másik meg 2 forintnyi jutalékért az anyját is megbaszná a ravatalon tv-kamerák kereszttüzében.

és még lehetne fokozni, mi mindent nem tud a kedves ügyfél...

SKKR 2009.05.26 18:34:55
@Jani7501:
te ezért kaptad: "És hallottam már 72-84 hónapos autóhitelekről is." :)
és neked a 120 hónapos rész szólt :)

amúgy meg nem igazán kioktatás volt, hanem levezetése annak, más "tudatlanok" (mert sajnos sok esetben azok az emberek ilyen téren és utána csak csodálkoznak, hogy miért szívnak, mint a borz) számára is, hogy hogyan lehet 500 hitelből 2 év múlva még mindig 500 visszafizetendő.

Vicces fordulatok történtek annak az olvasónak az ügyében, akinek a Raiffeisen egyoldalúan 10-szeresére emelte a hitelkeretét, ami megtízszerezte volna a számla díját. (A sztoriról ebben a posztban számoltunk be.) A bank ugyanis később levélben kért bocsánatot, egyúttal elengedte…..
SKKR 2009.04.14 08:34:22
Belsőség Menekül az AAA? 2009.02.27 11:11:00
  „Teljesen új idők elé néz az AAA Auto” – tette hozzá, de ekkor még nem tudta, hogy úgy áll bele a földbe az egész biznisz, mint lezuhanó meteorit. Vélemények az azonos című cikkünkről...
SKKR 2009.02.28 17:09:51
@Pasas:
off: meleg fagyit már láttam, sőt, ettem is :-) igaz, részben másból van, mint a hideg, de nem volt rossz...