Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mirelle

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Próbálok tartani egy intellektuális szintet itt a blogon, nem egyszerű, egyrészt ugye tudás- meg stílusbeli hiányosságok, nyilván nem véletlen, hogy nem az ÉS-nek írok. Se filozófus, se esztéta, se bölcsész nem vagyok, még a helyesírásom is Madz ellenőrzi, amit ezúton is…..
Ennek a kedves kislánynak Belle  és a nyuszijának Boo megálmodója egy angol hölgy, Mandy Sutcliffe. Angliában egy egész kollekciót épített fel belőle, a gyerekruháktól kezdve a bútorokig. A Ceruza Megapapír üzleteiben a képeslapoktól kezdve, a csomagoló papíron át, …..
„Trendek jönnek-mennek. És a trendi percemberek is. Egy dolog viszont soha nem megy ki a divatból: az elhivatott vendéglátás. Ezért készítünk valódi hozzávalókból, igazi adagokat, reális árakon – valódi embereknek, akiknek nem a divatirányzatok mondják meg, hogy mit…..
A vadiúj albérlet vadiúj felszerelési tárgya az elekrtomos főzőlap. WTF. Egyszer már laktam ilyen helyen, de akkor nem érdekelt, mert tizen használtuk. Most viszont törődni kéne vele.Mire kell figyelni az elektromos főzőlapnál? Hányszor/hogyan/mivel tisztítani? (eddig…..
 És itt a recept leírva >>>www.bbc.co.uk/dna/h2g2/A467741Köszönet érte Olgicsq-nak. ..
Kíméletlen a verseny a megtisztelő „Európa legelbaszottabb állama” címért. Ha a Balkán és a keleti peremvidék nem játszana, Magyarország simán vinné a díjat, így viszont lenyomják a dobogóról olyan országok és egyéb kétes entitások, mint Moldova és…..
Cukrász sütik Indiáner 2010.07.26 15:47:00
Anyaghányad: 10 db tojás sárgája 20 db tojás fehérje 20 dkg kristálycukor 45 dkg liszt 4 cl víz tejszínhab csokoládé bevonó     Gyártás menete: Előkészítés:  A tojások fehérjét és sárgáját külön edénybe…..
Bár Tutu kevésbé van oda a hiperrealista épületekért, én nagyon szeretem nézegetni őket, építeni ugyan még egynek se álltam neki, inkább a sci-fi vonalat kedvelem, de nézegetni nagyon szeretem.Ha van valami, amit mindig hiányoltam ezekben a készletekben, hát az, hogy a belső teret…..
Mirelle 2010.05.22 11:29:18
retro gastro Negro 2010.05.14 06:35:00
"A Negro cukorka gyártása a cukorkagyártás melléktermékét, a törmelékcukrot használta alapanyagként. A Negro cukor teljes összetétele ma is ugyanolyan szigorúan őrzött titok, mint például a Coca-Cola receptje. Számos ismert színész, énekes ezzel ápolta torkát…..
Mirelle 2010.05.14 10:02:42
@Szalacsi_Dezső:

Pedig egy családnév után kapta a cukor a nevét. ;D
Mirelle 2010.05.14 10:06:03
azbeszt Tippelős játék 2010.03.25 09:33:00
Egy gyors játékra invitálnék minden kedves erre tévedőt. Nyeremény nincs, hacsak egy halkan elmormolt "azbeszt megbaszta, anyuka" nem számít annak. Tehát a játék a következő: találd ki, mennyi idős ez a cipő. Segítségül annyit, hogy átlagos, normális használatban…..
Mirelle 2010.03.30 07:24:41
Sziasztok! Tegnaptól holnapig a vendégünk Christina, aki egy német leányzó, de jelenleg Erasmussal Lengyelországban, Łódzban tanul. (Azért pont itt, mert német, és azt érezte, hogy az átlag németek nem ismerik egyik közvetlen szomszédjukat, és ő nem szeretne közéjük…..
Mirelle 2009.12.29 12:30:22
Állnak a szalonban katonásan egymás mellett. Bezony.Tizenkét (különböző ízesítésű) kürtőskalács.Volt már nektek egyszerre tizenkét kürtőskalácsotok?Gabi sikítozva örült neki, a cicának is ízlik, és nekem is fülig ér a szám!Szóval megnyitott a Kalácsoda Zakopanéban!…..
Mirelle 2009.11.25 23:34:55
Zakopanei kalandozások Munkaebéd 2009.10.16 16:30:30
Mert élni tudni kell.Ma rendeltünk a közeli pizzériából fejenként egy darab remek sajtos-csibeburgert ebédre. (Ezek amolyan kisebb lapostányér méretű szendvicsek gazdagon, szóval messzemenőkig jól lehet velük lakni.)Aztán fogtuk magunkat, és az iroda előtti padot lesöpörve,…..
Igazából, akik személyesen nem ismernek minket, és mint kiderült egyre több ilyen ember olvassa a blogot, az nem tudja Marciról, azaz Csomról, hogy mestere az étkeknek. Főleg húsoknak!!! Nem tanulta ő ezt sehol, egyszerűen Isteni tehetsége van hozzá, meseien komponálja az ízeket és…..
Mirelle 2009.10.08 11:17:49
Itt van az ősz, rohamosan közelít a gombaszezon. A vargánya nekem kicsit ellentmondásos gomba, hiszen sokan tartják a gombák királynőjének, és bár valóban nagyon finom az aromája, mellette viszont kicsit vizes és így kevésbé érvényesül az íze. Leginkább fűszerként szeretem,…..
Kicsit rendhagyó post lesz ez, nem is egy okból. Egyrészt már fél éve nem írtam, elég vicces, ha azt veszem, a blogom címe "mindennapos konyhacsaták". A csaták persze megvannak, de még dokumentálni sincs érkezésem, nem hogy meg is írni. Már nem ígérek semmit, persze…..
Dalit Kalandos segítsüti átadás 2009.04.29 17:36:00
Nem könnyen, de végül összehoztuk a találkozást Shy-jal, hogy átadjam neki a megnyert sütit.Na, ennyire nem volt egyszerű, igen sok kalandon kellett átmenni, hogy az álkomiszkenyér eljusson hozzá. Volt néhány jogos igénye, aminek megpróbáltam eleget tenni.Kevesebb dió, és sok…..
Mirelle 2009.04.29 18:35:28
;)
Mikrofonfrizura, diszkó, melegszendvics. Ezek mind kimentek a divatból valamikor a hetvenes évek végén, a nyolcvanas évek elején. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy ne törne rá a népességre fel-fellángoló diszkómánia, és persze nincs az a tizen-, vagy kora huszonéves, aki ne…..
Ma többszörös megtiszteltetésben lehetett részem. Először Mirelle-től kaptam két barátságtündért, majd Gabojsza felrakta a blogot a gasztroblogra. Ennek örömére, nekik ajánlva szeretném megosztani egyik családi receptünket, aminek neve ellenére nincs köze Fűszeres Eszterhez.…..
Mindennapos konyhacsaták Kiflikoch 2009.02.25 14:29:00
Kiflikoch. Finom, meleg, illatos. Ha kénytelen lennék egyetlen édességet megnevezni, ami gyerekkoromból a leginkább emlékezetes, akkor az jó eséllyel a kiflikoch lenne. A dédi csinálta néha, piros vaslábosban, én pedig imádtam. A ropogós tetejét, a gömbölyűvé sült keserédes…..
A töltött paprika szintén klasszikus magyar étel, magában hordozza a mai magyar konyha legtöbb negatívumát: cukros, rántásos, szanaszétt főtt, viszont mi így szeretjük. Sokan próbálják modernizálni, egyszerűsíteni, könnyíteni, nekem is van saját "alternatív"…..
Mirelle 2009.02.22 19:07:40
Az embert sok éves főzés után is érhetik meglepetések. Például, mint engem, amikor kiderült, hogy ez a finomság, amit egyébként nagyon imádok, nem császármorzsa. Persze az sokkal előkelőbben hangzik, de ez mit sem von le a daramorzsa értékéből. A daramorzsa elkészítése nagyon…..
Bár három éves korom óta intenzíven érdeklődök a főzés iránt is, nagyon sokáig alapvetően sütiket sütöttem. A süteményekben az a jó, hogy a kezdő konyhatündér számára biztos vonalvezetést ígérnek a receptek, hiszen, míg egy étel ezer féle képpen elkészíthető, a…..
Ha megunt banánunk ránk barnul, igen sok finomsághoz felhasználhatjuk. Süthetünk belőle például kakaós-banános-fahéjas muffint, csinálhatunk banánkrémet, de leggyorsabb, legegyszerűbb, ha banánturmix formájában dolgozzuk fel. Persze ez önmagában nem túl különleges (ami…..
Itt az első kritika, a Chew.hu-ról, maga Erik írta és lelkesedik a rég várt helyért. A héten tutira elmegyek és posztolok róla. Ma egyébként amúgy is igen erős a Chew, elindult a cigány receptsorozat, benne például az ürgepörkölttel, most már tudom, hogy az ürgét hat részre…..