Regisztráció Blogot indítok
Adatok
subject

32 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
WellBiz-es bejegyzésem tiltakozást váltott ki pár "balek" körében, így most foglalkozok egy kicsit a Multi-level marketing hátterével.Legtöbbünk már biztos találkozott vele, mert megpróbálta egyik kedves ismerőse rábeszélni a belépésre valahova. A módszerek…..
subject 2009.04.03 10:44:20
Egy másik fórumon találtam

Piramidális Matematika

Sajnos semilyen igéretük nem teljesül be. Az egész üzlet láncszerkezete az elsöprő többségnek -olyan tetemes többségnek mint 99%- a pénzügyi veszteséget okoz. Mindez azért van mert a 9O% mindig az alsó sorokban lesz ahol nincs elég toborzott személy ahoz,hogy jövedelmet biztosítsanak.

Szemléltetés egy egyszerű 6 színtű lánccal ahol minden személy 5 személyt toboroz.

Legalább 3 toborzott szintnyi személy (5 + 25 +125 = 155) szükséges ahhoz,hogy egy résztvevő elkezdjen nyereséget elérni.

Top - 1

#1 színt. - 5

#2 színt. - 25

#3 színt. - 125

#4 színt. - 625

#5 színt. - 3,125

3,906 az összes résztvevő

Mivel csak mindazok profitábilisak akik alatt három színt van, csak a top személy, az első és a második színt nyereséges. A következő három színt veszteséges mert nincs elég "alsó vonala" ahhoz,hogy profitot termeljen.

31 személy a 3906-ból,ez kevesebb mint 1%.

Ez a megállapítás tartja magát mélyebb szintek esetén is.

Például ha a hatodik szintre megyünk #6, vagyis 15,625 személy íratkozna be akkor a top és az #1,#2,#3 szint lesz nyereséges,ez összesen 156 személy kevesebb mint egy 1%.

A nagy számok amivel az MLM-esek dobálóznak, "nyereségi forrás"-ként említve őket valójában a legalsó szintekben találhatók. Valójában csak nagyon kevesen tudnak ilyen mélyre toborozni. Ez matematikailag megvan határozva eleve az MLM fizetési terve szerint.

Az MLM taktikája az hogy a valóságot meghamisítja és azt hiteti el a beíratkozottal,hogy képes egy ilyen mély és óriási alsó vonalat felépíteni.
Az mondják mindenkinek,hogy a képlet mindenkinek sikert hoz.

Elméleti síkon az alsó szintek, mindazok akik veszteségesek és az elsöprő többségben vannak visszaszerezhetik a pénzüket ha sikerül másokat beíratni.

De ez csak akkor működne ha a képlet végtelenig működne és tudjuk végtelen számú ember nem létezik.

Természetesen nem működik végtelenig,addig sem ameddig minden lehetséges jelöltet behálóznak. Mivel a lánc egy véges lánc olyan ígéreteket tesznek a jelölteknek mintha végtelen volna és minden siker álmot be tud váltani.

A valóságban a lánc az alsó szinten törik meg és ezt a törést próbálják kezelni.
A matematikai határhoz még hozzájátszik az is,hogy sokan lemorzsolódnak,felmondanak. Ez évente 50-90% jelent.

A távozók akadályozzák az alsó vonalak építését.

Természetesen az MLM szervezetek az állandó tevékenységükkel és toborzásukkal, gazdagságot fitogtatva sikeres, stabil, életképes dolognak tűnnek a gyanútlan közönségnek.

A valóságos terméke ezen hálózatoknak egy hamis ígéret!!!
subject 2009.04.03 12:05:40
És a saját tapasztalataim.
Vettem részt pár előadáson szívességből olyanok felé akik benne vannak és érezték a nyomást, hogy "vigyenek végre valakit".
Volt, hogy több év elteltével keveredtem el egy MLM cég újabb előadására. Arcok ugyanazok, akik már évekkel azelőtt is úgy ültek ott, hogy "minden szuper, küszöbön a gazdagság", de amikor évek múltán ugyanott viszont láttam őket, hát... szóval nem Armani öltöny feszült rajtuk.
Legutoljára az éppen frissen belépett és még lelkes meghívóim egy sör mellett győzködtek, hogy ez milyen szuper. Mert hogy a pontok. Meg a termékek minősége. Hogy a mosóporral a ruhám egy fokkal fehérebb lesz... A fehérnek nincs fokozása vazze!
Meg hogy ide öltönyös (sic!) emberek is járnak. Láttam azokat az "öltönyöket". Fémgombos 8-10 éves ruhadarabok, amiket minőségibb külvárosi turkálók már visszautasítanának, kombinálva műbőr-műanyag kínai cipőkkel.
Mindez olyan embereken, akik már négy-öt vagy több éve mondogatják akár, hogy két éven belül milliomosok lesznek. Szegények...
Az előadó meg akart győzni róla, hogy szegény vagyok és boldogtalan, ám ő mindenre tud megoldást. Tetszett a "mit rontod a bizniszemet!?" pillantása, amikor feszegetni kezdtem, hogy biztosan működhet-e egy olyan üzlet, aminek a hetedik lépcsőjében már az anyjából éppen kifelé bújó csecsemő és a világban utolsót sóhajtó haldokló is belépett Magyarországon alám.
Azt "válaszolta", hogy rosszul látom, mert ez az emvéjszentraljuropien amit ő képvisel és akár Törökországban is lehetnek nekem partnereim. Rájöttem, hogy igaza van. Ali babát és a 40 rablót tényleg ismerem...

Illetve arra sem tudott válaszolni, hogy én igenis boldog vagyok, elégedett az életemmel és igen , vannak barátaim is, akiket szeretnék, ha azok is maradnának, ezért nem rajtuk akarok meggazdagodni - már ha elhinném, hogy ez is megtörténhet- és békén hagyom őket; és igen, van egy munkám, amit SZERETEK, pedig a főnökeim tényleg a saját hasznukat néző kapitalisták, de éppen ezért NEM aláznak-gyaláznak nap mint nap. Hiszen hasznot hajtok nekik és van annyi eszük, hogy ne tegyék.
Igen, engem is tettek már ki melóhelyről, de nem azért, mert pótolható vagyok, vagy mert a tulajdonos egy racionális okok nélkül cselekedő disznó, hanem mert éppen életem egy magánéleti mélypontján a munkahelyemre vittem a problémáimat és nem hoztam az elvárható teljesítményt.
Korrekten elmagyarázta ezt, nekem volt annyi eszem, hogy nyüszizés és átkozódás nélkül elfogadjam és sok sikert kívánva egymásnak elbúcsúztunk.

A gazdasági résszel nem is foglalkoznék tovább, de a lélektanival igen.
Mire is épít az MLM?
1. A behálózandó delikvens - továbbiakban BD - frusztrációjára amiatt, hogy nem él olyan jól, mint ahogyan azt a reklámok és filmek sugallják.
2. A BD magányosságára, az elidegenedett társadalomban. "Eddig csak kerested a helyed a világban. Itt egy jó és kedves közösség vár, itt köztünk boldog, csapattag, sikeres, elfogadott lehetsz." Ez akár metaforája is lehet egy sosem volt aranykornak, a dumájuk szinte szóbeli megfogalmazása az édenkertnek! Egyáltalán nem véletlen velük kapcsolatban a szekta utánérzés...
3. A BD kapzsiságára és lustaságára. Igaz, hogy elmondják hogy ez is meló, de mindig ott vannak a "csak"-ok; csak beszélni kell, csak az ismerőseid kellenek, csak egy KIS utánajárás kell és az ember úgy van megszerkesztve, hogy könnyebben hallja meg, vagy hallja ki egy mondatból azt, amit szeretne. Egy példával:
Lány: - Szeretsz?
Fiú: - Nagyon szeretnék lefeküdni veled!
Ha a lány szerelmes, annyi jön át, hogy "nagyon".
4. Arra a feltételezésre, hogy a BD mostani munkája szar és nem szereti, ami inkább az alsóbb osztályok körében gyakori, akik kevésbé műveltek és nem önmegvalósítanak, csak güriznek a pénzért. Őket persze el is lehet ilyen dumákkal csábítani, de a társadalmi, műveltségi helyzetükből adódóan a kvalitásaik nem predesztinálják őket arra, hogy profi eladók legyenek. Mint fentebb írtam, ahol én viseltes rongyokat láttam, ott a meghívóm öltönyösökről beszélt. BIZTOS akad egy-két kivétel de ÁLTALÁBAN így van.
5. A "mostazonnalderögtön" lerohanós technikájára. Mielőtt BD feleszmél, már megvette a számára alsó hangon 90%-ban haszontalan termékekből álló kezdőcsomagot és benne van a rendszerben, fut a pénze után. Tudok olyan párról, akik beléptek egy alo veras MLM marhaságba 90 ezer ft-os kezdőcsomaggal és végül az egyetlen általuk rádumált ember alattuk a 19 éves unokahuguk lett, akinek mivel nem volt pénze, ők vették meg - a csóróságuk okán banki kölcsönből! - a kezdőcsomagot!
Családi összeveszés lett a vége, mert a lány végül nem szerzett senkit - csakúgy mint ők! - és nem fizette a kölcsön részleteket sem. Szerintem jogosan, hiszen ők dumálták rá.
Most hirtelen ennyi...

Szabolcs Self Esteem 2008.04.03 12:09:38
"Self Esteem" I wrote her off for the tenth time today And practiced all the things I would say But she came over I lost my nerve I took her back and made her dessert Oh I know I'm being used That's okay man cause I like the abuse Oh I know she's playing with me That's okay cause I've…..
Szabolcs Stretch 2008.03.31 15:16:00
Stretch | Why Did You Do ItI've been thinking about what you have done to me The damage is much deeper than you'll ever see Hit me like a hammer to my head I wonder were you pushed or were you led? Why did you do it? Why did you do that thing to me? Why did you do it? Why did you do that thing to…..
Szabolcs nyisd ki a szemed!! 2008.03.31 15:12:39
Mindig van egy utolsó csepp. Érdekes módon a sokkal súlyosabb dolgok után általában egy apróság szokott lenni az.Gyakorlatilag fél éven át döngölt a földbe és én csak kapálóztam, mint egy hülye, csak szerettem volna, hogy szeressen... Megértettem a problémáit, azonosultam a…..
Szabolcs evvan 2008.03.12 10:20:00
Aki ezen tüneteknek akár csak a 30%-át észleli párján, meneküljön!!!Az érzelemszabályozás módosulásai- perzisztens diszfória (állandósult érzelmi lehangoltság)- krónikus öngyilkossági késztetések- önbántalmazás- robbanékony, vagy rendkívül gátolt düh (váltakozhatnak)-…..
Szabolcs Na! 2008.01.21 22:09:00
I loved her body...Kezdek fiatal lenni. Az idő úgy folyik át az életen... nem is tudom, mi is van? Lagarder lovagnak könnyű dolga volt... Megbosszult valakit, aki jelentett a számára valamit, de soha nem kellett részegen szembenéznie a magányos ünnepek gyilkos valóságával.Hallgathatod…..
A buli íze a számban Lányok neon ruhában Oldódnak a színpadon Részeg vagyok nem is tudom Mire jó, ha jó ez Az alkohol boldoggá tesz Akkor az a kevés kis öröm Is kihányva fekszik a kövön Fáj a fejem,a szívem túl nagy És nem tudom, nem tudom hol vagy Forog a világ, elfolyik…..
Szabolcs újra láttam 2007.12.01 10:51:00
Csütörtökön újra láttam őt. Találkoztunk, beszélgettünk és jó volt vele... Már mást szeret. Ez nem jó. Az eszem tudja, hogy "jobb így". Meg hogy tovább kell lépni, töttörö. Faszság. Lófaszt. Meg minden... Hiányzik és féltem nagyon, mert az elmúlt két hónapban…..
Szabolcs valami végetért 2007.10.31 15:06:16
Valami. Pontosabban... igazán nem is volt. Ezt az idézetet egy reglapon találtam egy csajnál: "Találni egy srácot, aki gyönyörűnek hív és nemcsak csinosnak aki felhív, amikor bele vagy gabalyodva aki fennmarad csak azért, hogy lássa, ahogy alszol Várni egy srácra, aki…..
Szabolcs eeeeee 2007.10.31 14:47:00
http://www.youtube.com/watch?v=_ArevNVcGo8Készséges vagy És szép De ha kell, hát megcsúnyulsz Idegenként is Az otthonom vagy Ahogy mohón hozzám nyúlsz Lehetnék hálás ezért Vagy sírhatnék Hogy néha máshoz is jó vagy De ha az öledbe bújok Nem érdekel Az sem, hogy lesz-e holnap…..
I hate the world todayYour so good to me, I knowBut I cant changeTried to tell you but you looked at me like maybe Im an angel underneathInnocent and sweetYesterday I criedYou must have been relieved to see the softer sideI can understand how youd be so confusedI dont envy youIm a little bit of…..
Szabolcs pótszerek 2007.10.31 09:57:00
A tegnapi napom egész jó volt amíg nem beszéltem vele. Utána szar lett...Nem tudom h maradjak-e Pakson, vagy induljak vissza egerbe?A lelkem mélyén még mindig várok valahol arra, hogy felhív, hogy menjek el hozzá, és töltsük együtt az estét, menjünk el akár a melóhelyére…..
Szabolcs because of me? 2007.10.31 09:47:26
Nem értem őt. Kapkod fűhöz-fához... megyek olaszba, megyek németbe, megyek Pestre... Elmar maga mellől, aztán rám fogja, hogy én hagytam el... Soha nem hazudtam neki, mindig mellette akartam állni, ő ezzel nem tudott mit kezdeni, bántott, vádaskodott.Most meg olyan emberkben bízik…..
Nelly Furtado - Wait for You lyrics (www.dainos.net/lyrics/2317/nelly-furtado-wait-for-you.htm)I know you're trying to get around me babyI know you've got me in your heart babyI know that you could love meIf you only had a guaranteeWhen I look at your face it's so emptyI know I could fill you with…..
Szabolcs Kicsit depi vok talán... 2007.10.24 11:21:50
Zárva az ajtó és csendes kint az éj, még mindig várok rá, hogy újra itt legyél.Telnek az órák, és arra ébredek, a remény eltűnt végleg, s én elveszítelek.Azt mondtad érzed, hogy összetartozunk, s ez volt a sorsunk. Most mégis kérdezem:Mit ér neked a szívem, ha így dobod csak…..
Szabolcs ... 2007.10.17 08:27:00
Már nem akarlak meghódítani, álmomban látott kép vagy, és én nem kereslek ébren, majd ha tudlak, nem kereslek. Nem kívánlak, és nem akarok a testedhez érni, mohó markolással és cirógatással. Tévedés, hogy megszerettelek, nem megszerezni, nem birtokolni akarlak, nem, nem, inkább…..
Szabolcs stronger 2007.10.08 17:55:55
Th-th-that that don't kill meCan only make me strongerI need you to hurry up nowCause I can't wait much longerI know I got to be right nowCause I can't get much wrongerMan I been waitin' all night nowThat's how long I've been on yaI need ya right nowI need ya right now..
kb hat hónap, plusz háromDecemberben ismertem meg Őt. Első látásra beleszerettem. Ő is sokat érzett azonnal, majd azt hazudta, hogy nincs senkije...Többször kerestem szilveszterig, majd munkából rohantam Hozzá, hogy éjfélkor Vele koccinthassak elsőnek azon a helyen, ahol…..
Szabolcs újra itt 2007.09.29 19:17:00
újra írok, de minek? Néha úgy érzem, nem kapok levegőt. Utálom az érzést, hogy elcsesztem mindent. Hiányzik, de vége vége vége vége vége....És csak magamnak köszönhetem... Azért lett vége szeptember 13-án, amit leírtam április 13-án. Nem változtam, sőt... Megértem őt.De…..
Szabolcs Vége... 2007.09.29 18:56:29
Egyből ide lőttél (egyből ide lőttél) A szívem közepébe (bomba, bomba, bumm) Egyből hozzám jöttél (jöttél, jöttél) De senki nem is kérte Egyből beköltöztél (beköltöztél) Elvitted az autót (mi van?!) Másnap visszajöttél (ja ja jaj) Azt mondtad, hogy jó volt Jó mi?…..
Mónika plusz egy csoki 2007.04.05 21:19:00
Láttam ma egy érdekes filmet az HBO-n,amit ha összevetek a mostani magánéletemmel,elég sok a hasonlóság.Érdekes az ha vmiben tanácstalan az ember,mindig kap megfelelő választ a kérdésére,csak nyitott szemmel kell járni.Egész végig azon gondolkodom mit tegyek,tudom a megoldást,de…..
Szabolcs english 2007.04.06 00:01:06
My code was invalidfor your heart's machine,but my love is rigid,and full of very bad sins.Please, give me a codeand a very last chance.And you'll be a big love,what's will full of thankfullness...
Szabolcs éjfél 2007.04.06 00:01:00
Éjfél után egy perccel. Még a tegnap íze, de a ma is elkezdődött valahol. Valahol ahol mások élnek.Valahol alszol, valahol éhes vagyok. valahol egy lepke megégeti magát és hímporát veszti, majd verdesve maghal az oly vonzó fényben.Valahol majd a holnapokban találkozunk. Ritka…..
Szabolcs Tükör 2007.04.04 20:17:08
Most visszanéz a tükörés már annyira üvöltvelem a túlvilági kép,hogy már nem eléga hitem vissza néznirám. Szemembe vésia hazugok vak igazát:"Nem lát de megtalál!"..
Szabolcs Lépésben 2007.04.04 17:48:00
Lépésben halad a reggeli kocsisor. Az autókban unott arcok haldokolnak, kik együtt utaznak, azok is több irányba néznek. Vannak, akik keresik az út szélén kavargó kipufogógázokban a hajnali ágyaikban hagyott szebb utazásokról szőtt álmaikat, vannak kik még mindig álmodnak, s…..