Regisztráció Blogot indítok
Adatok
regabo

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van úgy, hogy kis példányszámú képes magazinok főszerkesztőit elcibálják egy egzotikus országba, ahol ötcsillagos hotelban lakhatnak, megnézhetnek pár folklórestet, meg kapnak egy vaskos Power Point-prezentációt a rohamos léptékkel fejlődő turisztikáról. Az ingyen…..
regabo 2009.02.27 17:07:15
@Egon Olsen:
Olvastam egy nagyon érdekes könyvet, amit egy angol újságíró írt, aki több évig élt Bangkokban. Ha gondolod, olvasd el! Stephen Leather : Private dancer. Nagyon jó könyv és meg fogsz lepődni..!
Fura ország Thaiföld, az egyetlen olyan ország, ahol a férfiak semmi felelőséggel nem tartoznak a feleségük és gyerekükért. A gyerekeket általában a nagyszülők nevelik, és a nők tartják el az egész családot, mindenki ahogy tudja. Van egy nagyon érdekes mondat a könyvben: a thai nő nem szerethet külföldit/farangnak hívják/, mondja egy thai férfi a másiknak, hosz a farangok fizetnek neki. Hiszen a thai társadalomban úgy fejezik ki a szeretetüket a nők, hogy eltartanak mindenkit... Ez van. A fura, hogy ezt viszont mindenki természetesnek veszi, mert ott ez a megszokott. Ami még nagyon tetszett, hogy mindenki segíti a másikat, a kóbor kutyáktól kezdve a nagyon szegény utcán lakó koldusokig..lenne mit tanulnunk tőlük!
regabo 2009.02.27 17:47:26
@Egon Olsen:
hm, én is sokat gondolkoztam, hogy valyon miért ilyen kedvesek a nők Thaiföldön. Valószinűleg a buddhizmusból is következik, de alapvetően egy férfi központú társadalom..szegény Európa és az USA a nagy feminizmust és emancipációt nyögi. Talán a nők ott még nők maradtak és a férfiak férfiak a szó klasszikus értelmében. De a thai férfiak általában nem nagyon kedvesek a nőkkel, nem ritkán jól el is verik őket, imádnak inni, és embertelenül lusták. Talán ezért kedvesek a külföldiekkel, akik általában nem vernek senkit, de nem is ajánlatos, mert jó thai szokás szerint abban az országban általában mindig a thaioknak van igaza. Szóval, ha jót akarsz akkor tarts be pár alapszabályt és imádni fogod a helyet (pl. nem szabad agresszívnek lenni, nem szabad drogozni..és persze nem ajánlatos pedofilnak lenni, mert ezeket vas szigorral és hosszú börtönüntetéssel "jutalmazzák"..és még egy nagyon fura dolog TILOS szídni a Királyukat..mert azért is több évi börtön jár!!!)..tudom TE évekig voltál kint, és ezeket te is tudod, de a többi blogozónak új infó. Ennyi kedvességet és mosolyt, apró kicsi gesztust egész évben nem szoktam kapni itthon, ami ott természetesen zsigerből jön szinte mindenkiből a zöldségestől a bar girlig. ....Imádom azt az országot, hogy olyan, amilyen.