Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Alil

0 bejegyzést írt és 121 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Asperger-szindróma diagnózisát követően az anyák részéről a leggyakoribb érzés – a megkönnyebbülés. (Persze csak a szükséges gyászmunka elvégzése után). Én magam is gyakran kaptam édesanyáktól olyan visszajelzéseket, hogy „jaj, de jó, hogy végre kiderült, hogy nem…..
Alil 2014.01.26 11:04:48
@J_Kati_: nem az autista gyerekekről beszéltem. hanem arról, hogy az anyán múlik elsősorban, hogy egy gyerek hogy viszonyul a világhoz meg önmagához. akár autista, akár nem. de én sem szeretnék ezen vég nélkül vitatkozni. elmondtam a véleményem, mint bárki más.
A középső gyerekem erős autisztikus vonásokkal rendelkezik, de nem nyilvánították végül asbergeresnek (a szociális spektrumon nem fért bele, szerintük legalábbis), csak annyit mondtak a pszichiátrián: részvétem anyuka:) Óvónő vagyok, látom, hogy mi minden múlik az anya hozzállásán, személyiségén. Nagyon, nagyon sok! A szívem szakad meg olyan (problémás) gyerekek miatt, akiknek sérült az anyával való kapcsolatuk. Remélem, hogy mindannyiuk olyan szerencsés lesz, hogy felnőve boldog emberek lesznek, mindezek ellenére! (Azt is látom, hogy a legjobb apák is csak rontanak a helyzeten, legalábbis óvódás korban, de ez egy másik téma. Később nyilván teljesen más a helyzet az apával, viszont a személyiségfejlődés a 6. életév végére nagyjából befejeződik... de ez nem tartozik ide, lehet hogy rosszul is gondolom, viszont ezt tapasztalom...)
Éva! Az autizmusból nem lehet "kigyógyulni". Meg lehet tanulni együtt élni vele. Egy átlagos gyerek esetében is az a cél, hogy beilleszkedjen a társadalomba, nem? Az átlagtól eltérő gyerekeknél a cél ugyanaz, csak velük sokkal nehezebb elérni. De ha sikerül, attól még autista marad, csak legfeljebb nem fog látszani rajta:) Én például nem gondolom, hogy a szülő dolga eldönteni, hogy mi legyen a gyerekéből. Pont fordítva. A szülő dolga figyelni, hogy abból a gyerekből mi "akar lenni", és azon az úton támogatni őt. Viszont ahová születik, ott be kell tudnia illeszkedni, legalábbis valamilyen szinten mindenképpen. Ebben is segíteni kell őt. Majd ő eldönti, hogy ezt mennyire, milyen szinten szeretné, mert az sok egyéb tényező függvénye is (személyiség, körülmények, lehetőségek).
Alil 2014.01.26 20:10:35
@Mau Palantír: a gyerekek sok mindent kibírnak és túlélnek, igen. de az érzelmi sivárság egy lassan ölő méreg, sztem. (egyedül nevelek három gyereket, közülük a középső átlagtól eltérő - na épp őt nem nagyon tudtam szoptatni, sokat dolgozom és nem tudom miről beszélsz... de ezek után nem is érdekel.)
Alil 2014.01.27 19:36:16
@calealenta: ha nem is diploma,de egy színvonal alatt nem vitázom. én kérek elnézést.
Laci Today ROSSZ ÖTLET!!! 2013.07.06 12:11:09
Rihaj! Elmondom, mi a két kedvenc illatom.valamelyik női Bruno Banani, az a rózsaszín ördögszarv alakú, ÉS A SÜLT SZALONNA!!És asszonypajtás épp szalonnát süt az ebédhez, ez a látvány fogadott a konyhában:     Szóval elmondom, mit ne csinálj, még nyáron…..
Alil 2013.07.06 14:24:17
Általában vannak bizonyos sztereotípiák az emberekben a közösségükről vagy nemzetükről, aztán eléggé meglepődnek, ha egy kutatás teljesen más eredményt hoz ki. A magyar társadalom magáról alkotott képmása alapján mi a nyugati kultúrához közel állónak gondoljuk magunkat,…..
Rihaj!van ez a leszármazottam, kettő van, de csak egyikük fiú, név szerint Péter, becenév szerint Kisember, Peti, Fickó, Muki, Jakab, Gumiarc, Mókásember, Rumcájsz (amiért balatonon a csúszdás néni elkerekítette a szemét, mert mondom Petinek,  hogy... navárjál szó szerint…..
Laci Today aprócseprőségek 2012.05.24 22:01:00
Rihaj!Elnézést a mostanábani pangásért, tavaszi fáradtság van. Übernihil. Plusz semmi vicces nem történik.Eltekintve néhány kivételtől:A kétoldali biciklistaÜzenem az ősz hajú biciklistának, aki jött szemből én meg félrehúzódtam előle, hogy AZ ÚTTESTNEK KÉT OLDALA VAN, DE…..
Pénteken érkezik Madonna új nagylemezének első hivatalosan kiadott dala, a Give Me All Your Luvin', ez pedig itt a single borítója, amin az 53 éves Madonna minimum 20, de egyesek szerint akár 30 évet is simán letagadhatna. Éljenek a modern képfeldolgozó szoftverek!Kevesebb, mint két…..
Utunk Ultrába Ultrahang - Popzene 2012.01.22 21:00:00
Ezen írásunk a tudományos ismeretterjesztő munkák formai követelményeinek megfelel.  Tessék, megkaptam, hogy sznob vagyok, mert nem fogyasztok megfelelő mennyiségű kommerciális zenét. Jami-jami, konzumterror.1 Számomra értelmezhetetlen gondolatmenet, mert nekem minden…..
http://www.helyitema.hu/Sztarinterju/Caramelnek_szimpatikus_a_szcientologia.htmlIdézet (kiemelések tőlem):Car­amelnek szimpatikus a szcientológia?Írta: Nagy Orsolya2011. november 15. Befutott, rengeteg a fellépése, hamarosan megjelenik az új albuma, közvetlenül azután, hogy a…..
„Pár hete a neten felszedett egy lányt. Még nem történt semmi, eddig kétszer találkoztak, de szerintem ez is gáz, mert miért találkozott vele kétszer? Sakkoztak, kártyáztak, bélyeget cseréltek?” - levélírónk irigyli barátnője harmonikusnak látszó kapcsolatát, pedig…..
Alil 2011.08.19 11:55:51
@Állnév: azért köszönöm. viszont sikerült megfogalmaznod azt is, hogy miért nem értjük egymást. mert számomra nincs jó és rossz (fekete-fehér). ha te ebben kategórikusabban gondolkozol, akkor ezért nincs esély egyetértésre, és bár nem állítom hogy nincs igazad, én nem tartozom azok közé, akik elmondanák.
Alil 2011.08.19 12:27:40
@gmower: osztod azt a mondást, hogy a szerelem és a házasság két külön fogalom és nem szabad összekeverni a kettőt? én képtelen vagyok megbarátkozni ezzel a gondolattal, pedig szeretnék...
mindenesetre, mivel a szüleim éltek jó példával előttem, én sem nagyon tudom, hogy hogyan kell jól csinálni a dolgokat, épp ezért nem szólok bele mások életébe, csak ennyit akartam mondani. nem mondanám el, mert az ő dolguk, nem az enyém. egyéb (sztem)negatív tulajdonságait sem hangoztatom neki. akiknek jó együtt, együttmaradnak, akiknek nem, azok búcsút vesznek egymástól. amilyen bonyolult, olyan egyszerű is.
Alil 2011.08.19 13:49:42
Vastagbőr A mackó elbukott 2011.07.20 15:31:00
Sajnos rossz hírt kell közölnöm: a mackó elbukott. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa új jelölést vezet be, a "gyermekbarát" kategóriát. "A kiskorúak megóvása a káros médiatartalmaktól eddig is fokozott jelentőséggel bírt, de ugyanilyen…..
Alil 2011.07.21 10:56:09
@karacsi_maci: kimásolom amit írtál, minden betűje korrekt.

ez egy bullshit. egyrészt, szerintem a kezdeményezés jó.

másrészt: 'A maciról persze mindenkinek a "hírhedt" Pedomaci ugrott be"

faszomnak ugrott be a pedomaci. akinek az ugrott be, annak csak annyit tudok mondani: get a life.
    Azt mondják, a nyócker tele van rejtett kincsekkel. Erre a gyönyörűségre, amit Művészkert vagy Martsa Műterem néven ismerhet, aki hallott már róla, akkor találtam rá az indafotós Loniii mappái között, amikor fotókat kerestem a siránkozós poszthoz. A mappát a…..
Alil 2011.07.19 12:48:17
Ez nem semmi! Gonosz papagály... 2011.06.14 18:32:29
 ..
 ..
Alil 2011.05.25 23:47:49
@Bender: Bender rulez:)
A Fidesz nem látja, hogy így Brüsszelben harmadik világbeli viccállamok szintjén fognak minket kezelni. Most nem magyarázkodásra, hanem bocsánatkérésre és azonnali lemondásokra lenne szükség. Úgy tűnik, a Fidesz-kormány képtelen tanulni még a legelképesztőbb hibáiból is:…..
A Való Világ hétvégi párbaja előtt azon morfondíroztam, hogy vajon mi a fenéért kell a villalakóknak felkészülniük a párbajra? Egészen pontosan milyen felkészülést igényel az, hogy ott üljön a zember egy székben, és nézzen maga elé báván, meg kis szívecskéket rajzoljon a…..
A Greenpeace csatlakozott a különböző magánszemélyek által kezdeményezett demonstrációhoz, mely a Kossuth téren lesz péntek este hattól (Budapest, persze), hogy megvédjük a sajtószabadságot és elkapáljuk ezt az új médiatörvényt. Nem szívesen ugrálunk ilyen témában,…..
Alil 2011.01.12 11:48:08
pedig pesszimista vagyok, mint Hetesi Zsolt: www.emmausz.hu/jovokep.doc
:)
Médiatörvény-ügyben nyugodt vagyok, mert látom, hogy dolgoznak rajta és aggodalomra nincs ok. Felesleges laikusoknak ezen rugózni, de aki értelmét látja: csinálja nyugodtan...
Nekem ez csalódás a Greenpeaceben, ennél okosabbnak gondoltam eddig... :(
Alil 2011.01.15 01:20:05
Vay monnyon le! :)
A médiatörvényt meg hagyjuk a politikusokra, mert az ő dolguk.
A demonstrálók olyanok, mint a népmese:
"Jaj, kedves apjukom, hogyne sírnánk-rínánk, mikor milyen szomorú dolog jutott az eszünkbe!":))
www.olvasnijo.hu/olvasni.php3?tipus=olv&id=356
A kormány munkáját támogatni kellene tanácsokkal, ellenvélemény megfogalmazásával és új javaslatokkal. A cél közös, amiért Greenpeace is tehet, de ne játsszon forradalmat amíg nem tud egy új, vonzó alternatívát felmutatni. (pl. egy működőnek tűnő médiatörvényt)
Alil 2011.01.16 21:13:06
@Zöld_Dani: engem nem a tüntetés, mint véleménynyilvánítás zavar, hanem ez az értelmetlen hiszti.
A legjobban pedig az zavar, h a greenpeace behozta ide a politikát ahol pedig ellenségeskedés tudtunk küzdeni közös célokért (ahogy azt a t. parlamnetben is tenni kellene)!
Eddig.
Ezután a greenpeaceben is minden másképp lesz: megosztottság, viták és ellenségeskedés, és ezért nagyon haragszom!!!
Csak gratulálni tudok annak, aki ezt kitalálta! :(
Az ember gyarló, és ha bármilyen törvény lehetőséget ad a visszaélésre, akkor azt valaki ki is fogja használni. Az intézkedések nyugati kritikusai pontosan ezt kifogásolták, és a Fidesz ezt nem volt képes megérteni. Ahogyan a nemzeti fejlesztési miniszter a múlt hét végén az…..
Alil 2011.01.10 18:44:43
@sztd: ott a pont!:)
Sziasztok! Amíg mások karácsonyra 13. havi bért, bónuszt stb kapnak addig minket meg kiraktak az utcára.Egy elektronikai cégnél dolgoztam Nagykőrösön. A cégnek vannak saját úgynevezett céges dolgozói és vállalkozós dolgozói akik csak kölcsönzött munkaerők. Én is ilyen…..
Alil 2010.12.20 15:13:31
@wOw: :D
Van egy olyan tévés műfaj Magyarországon, ami jobban megosztja a lakosságot, mint egy Novák Előd - Kovács László iszapbirkózás tenné, pedig az se lenne semmi, tessék csak nyugodtan elképzelni, hajrá. A kereskedelmi tévék nem scripted, azaz forgatókönyv nélküli kategóriába…..
Alil 2010.12.17 15:03:08
@Din: Így van, a BÁR óta kis hazánkban nem hoztak össze egy értelmes relityt... de azért nézem ha tudom - érdekes megismerni új embereket és mire észreveszed magad, már beszippantott a szappanopera-szindróma.:) Hát, mi sem vagyunk különbek...:) de a BÁR rulez! Forever!:)
Gyerekszoba Babával a BP ellen 2010.09.10 09:21:00
Bár lassan elcsendesül az olajömlés tragédiája körüli hírverés, talán nem lenne jó, ha egy könnyed vállvonogatással menne tovább az élet, egészen addig, míg ismét megtörténik egy hasonló eset, valahol, valamelyik másik olajkitermelő vállalatnak köszönhetően. Szerencsére…..