Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Endodent Hungary

34 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Endodent Hungary VDW Gold Reciproc 2012.02.22 08:57:00
2012 febr.1. Ezt a dátumot én biztosan megjegyzem. Nem csak azért mert sok egyes és kettes számjegy van benne, hanem azért is mert hosszú várakozás után végre van módom a VDW Gold Reciproc kipróbálására. Külsőre nagyon hasonló az előző Goldhoz, de már a külsején is…..
 Tisztelt Fogorvos Kolléga!   Az Endodent Hungary csapata meghívja Önt  a 2011. szeptember 30-én, pénteken tartandó: „Az endodoncia a mindennapi ellátásban” című gyakorlattal egybekötött előadásunkra.     Az előadás során az alapvető…..
Holisztikus. Egy fontos szó, amelyet megtalálunk az idegen szavak szótárának H betűjén: „Az a gyógyítási mód, melynél figyelembe veszik a beteg értelmi, fizikai és szociális állapotát is.” Holisztikus. Számunkra a szó másik jelentésének van nagyobb jelentősége:…..
fogorvosoklapja.hu/cikkek/feltorekvo-endodonciaAz első cikk rólunk. Próbáltam szerény maradni :)..
Endodent Hungary Facebook 2011.06.06 21:49:00
Már fent vagyunk a facebookon is.Likeolj!www.facebook.com/pages/Endodent-Hungary-Kft/104766279614319..
Endodent Hungary MET közgyűlés 2011.06.02 00:49:00
2011 június 3-án a Magyar Endodonciai Társaság megtartja rendes éves közgyűlését.cím: Novotel Szálloda, Budapest Congress, World Trade Center1123 Bp., Alkotás út 63-67.www.facebook.com/event.php..
Nagyon sokféle gyökértömési technika létezik a világon. Nézzük most egyszerűsége miatt a legnépszerűbb gyökértömési technikát: a laterális kondenzációt                  Nagyon részletes leírást…..
Endodent Hungary gyökérkezelés 2011.05.06 20:17:00
www.youtube.com/watch..
           Hát itt van. Végre hivatalosan is megérkezett. Reciproc- az új tűrendszer. Néhány kollégámmal együtt kaptam belőle pár csomagot, hogy kipróbálhassuk. Elég meggyőző.     Itt egy eset, amelyen meg tudom…..
Sajnos előfordul, hogy iatrogén ártalomként a bifurkáció érintetté válik. Milyen tünetei vannak egy bifurkáció-érintettségnek? Olyan helyen tudunk bemenni tűvel, ahol nem kellene csatornának lennie. Erős vérzést tapasztalunk. Elektromos bemérő használata esetén a bemérő…..
Kötelezően választható továbbképzés, Szombathely, 2011.04.16.   Tematika:   Előadások: Dr. Krajczár Károly: A munkahossz meghatározása elektronikus mérőmódszerrel (apexlokátorok alkalmazása). 45 perc. Dr. Szilárd Szabó: Gépi gyökércsatorna előkészítés…..
Endodent Hungary Reciproc Video 2011.03.08 19:43:00
www.reciproc.com/assets/mov/shaping-and-brushing-r25-block.mov..
Gyokerkezeles Alfa 2011.03.03 14:55:00
Éljen! Elindult. Elég nehéz ez a virtuális világ!Gyökérkezelés. Erről szól ez a blog. Magyarországon az első olyan blog, ahol fogorvosok kommunikálhatnak és konzultálhatnak egymással. Megoszthatják tapasztalataikat: Gyökérkezelésről, eltérő gépi tágítókról,…..
  Kedves Doktornő, Doktor Úr!               Budapest, 2010. szeptember 23.Az előző években Ön már részt vett a Semmelweis Egyetem Konzerváló Fogászati Klinikája által szervezett tanfolyamokon, ezért engedje meg,…..
Ich habe den ersten Erfahrungen mit den  neuen Reciproc System. Der 50 Jahre alte Patient brauchte auf die Zahne 46, 47 Kronen, weil der linguale Seiten gebrochen sind. Wir hatten keine genügenden Oberflache ohne Stiftaufbau um die Kronen zu Verankern. Deshalb brauchten wir die…..
Endodent Hungary 2011.02.15 19:10:18
@fo: Tisztelt FO!
Ez a tűrendszer Magyarországon jelenleg MÉG nem kapható. A nagyvilágban is csak az IDS után lehet beszerezni. ELsajátításához pedig tudom ajánlani a tanfolyamok topicban található oldalt:
endodent.blog.hu/2011/01/13/a_korszeru_kezi_es_gepi_gyokerkezeles_elmelete_es_gyakorlata#more2321075
Üdvözlettel: Endodent
Amikor már elegendő tömést, gyökértömést, koronát, implantátumot készítettünk, helyeztünk be, akkor itt az ideje az önfeledt kikapcsolódásnak. Irány a sípálya!Mi tudja a legjobban kikapcsolni a legjobban a fogorvost? Hát az a tevékenység, ami a legnagyobb odafigyelést…..
Endodent Hungary Solumium II. 2011.02.04 21:11:00
Tisztelt Olvasó!Térjünk rá a SOLUMIUM felhasználására! Mint ahogy a honlapjukon www.solumium.com is olvasható, a Solumiumot először higítatlan formában kell a gyökércsatorna átöblítésére felhasználni. Egy csatornába kb. 0,5 ml oldatot kell beinjektálni, majd 1 percig benne…..
Endodent Hungary Solumium I. 2011.01.27 15:49:00
A SOLUMIUM DENTAL: egy hipertiszta klórdioxid oldat és alkalmazása a fogorvosi gyakorlatban   Csikány Csilla fogszakorvos, Várnai Gusztáv szájsebész és Noszticzius Zoltán egyetemi tanár BME Fizika Tanszék Kémiai Fizika Csoport   Összefoglalás Ebben a cikkben…..
Endodonciai motor integrált bemérővel. Ezzel a géppel bármelyik gépi forgó NiTi tágító műszer meghajtható. Pedállal működtethető, akkor forog a gép,amikor én akarom, és nem akkor amikor ő. A különböző tűrendszerek paramétereit (fordulatszám, forgatónyomaték) a gyár…..
 Éljen! Elindult. Elég nehéz ez a virtuális világ!Gyökérkezelés. Erről szól ez a blog. Magyarországon az első olyan blog, ahol fogorvosok kommunikálhatnak és konzultálhatnak egymással. Megoszthatják tapasztalataikat: Gyökérkezelésről, eltérő gépi tágítókról,…..
www.wurzelspitze.wordpress.comEz az a lap amit egy olyan országban indítottak el ahol már kultúrája van az endodonciának.Németországban megbecsülik a gyökérkezeléssel foglalkozó fogorvosokat már az 1970-es évek óta. Külön szakvizsgájuk van. Minden németül értő érdeklődőnek…..
Megjelent a VDW legújabb egy tűs rendszere - RECIPROC® A kanyarulatos gyökércsatorna előkészítése mindig is nehézségekről gondoskodott. A JB Roane által kifejlesztett "balance forced" technika (1985) ígéretes megközelítése volt, hogy az akkor rendelkezésre álló…..
Endodent Hungary Pro Root MTA 2010.12.15 21:57:00
A Pro Root MTA a jelenleg legjobb anyag a gyökércsatornák egyes szakaszainak hermetikus lezárásához. Egy trioxid, amely a legstabilabban kötődik a gyökércsatorna falához.Mire lehet használni:Bifurcatio perforatio lezárásaApexificatio segítéseTúltágított csatornák…..