Regisztráció Blogot indítok
Adatok
esztike7 (törölt)

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Szerkesztőség! Előre is elnézést kérek, hogy nem pontosan témába vágó kérdéssel jelentkezem, de a blog.hu oldalon olyan aktív blogot nem találtam, mely jogi kérdésekkel foglalkozik. Ezért fordulok Önökhöz.  Röviden a kerettörténet. Apósom vasárnap váratlanul…..
esztike7 (törölt) 2012.04.19 19:56:43
@_Lolka: Újságíró vagyok, bocsika, és van állásom. Nem is rossz. Csak épp most babázom. De majd visszamegyek, mert én 2 gyerek mellett még lazán dolgoztam, és nem nyavalyogtam segílyért. 3 mellett jelenleg nem tudnék bejárni napi 10-12 órát hajtani. De nem zavar, mert legalább szaporodik a nép, és lesz, akinek a járulékából majd a te nyugdíjadat fizetik.
Egyébként meg kikérem a gyerekesek nevében, hogy az anyákat alapból ingyenélőnek nézd!
Az undorítót meg arra értettem, hogy elégedett vagy azzal, hogy anyád pénzes pasival él, és jól csinálja, mert így nincs anyagi gondja.
Egyébként az özvegyi nyugdíjat meg csak kivezetni lehet a rendszerből. Ugyanis aki abban a rendszerben tervezett, az alól nem húzható ki a talaj.
A fő gond az, hogy öreg a társadalom.
De ha mindenkit ennyire csak a pénz motivál, akkor hamar ki is hal.
Másrészt az igazságos nem mindig az egyforma. De ezt csak az érti, aki valóban ember.
esztike7 (törölt) 2012.04.19 21:15:17
@_Lolka: Magadat minősíted. És ezzel ott a pont.
esztike7 (törölt) 2012.04.19 21:30:15
@_Lolka: Anyám egy petáknyi munaknélkülit sem kapott. Vállakozó volt, kényszerből, mert csak így alkalmazták, amikor így sem, visszaadta, azután nem járt semmi. 15 éve édesapám tartja el, szeretetből. Meg én, ahogy tudom. Te egy fillért nem adsz neki az adódból, ahogy más sem, a tb-jét rendesen fizeti, nem potyautas. Segélyt nem kap, és sosem kérne. 8 évig volt gyesen. 5 gyerekkel. Ha ez luxus, akkor luxus. 19 évesen kezdett dolgozni, munka mellett tanult, ha valaki nem élősködött, akkor az ő. Hogy nem kellett senkinek 5 gyerekkel, idősödő korral, egy munkával nem igazán ellátott környéken, amikor minden korábbi munkahelyet megszüntettek, talán az ő hibája? 2 szakmát is kitanult, diplomásként bármit elvállalt volna, még pénztárosnak sem ő kellett. Sok az ilyen most 60 év körüli asszony. Főleg vidéken. És özvegy lesz vagy már az. Ezért maradt meg az özvegyi nyugdíj, és ezért nem lehet egyik napról a másikra megszüntetni, csak kivezetni, mert szociális katasztrófához vezetne. Innen indultunk.
A te anyád viszont megoldotta, gratulálok a pénzes rokonsághoz. Csak ne mondtad volna példának.
Nem kell válaszolnod, mert most már kikapcsolom a gépet.
Tisztelt Praxisblog! Oly sok keseru tortenetet olvasok az Onok oldalan,hogy az mar szinte hihetetlen. Nemtorodomseg,nem odafigyeles,vadaskodas..stb.Nem tisztem ketelkedni senki leirt torteneteben..de megdobbento.. Nekem,soha,senkivel..sem orvossal,sem noverrel,sem apoloval nem volt…..
esztike7 (törölt) 2012.04.19 10:09:01
@scopolamin: Mi vallásos család vagyunk, mi abban hiszünk, hogy az élet nem zárul le a testi halállal, és a rokonaim (az elmúlt években nagyon sokan haltak meg, idősebbek, fiatalabbak egyaránt, közte a 29 éves öcsém)szerettek volna felkészülni a halálra, és örültek, hogy erre esélyt kaptak. Nem féltek tőle, nem szűkültek be, nem estek depresszióba, hanem elvarrták az elvarratlan szálakat. Egészen bölcsekké váltak az utolsó időszakra, és olyan nyugodtan haltak meg, ami erőt adott az itt maradtaknak. Én változatlanul biztos vagyok abban, hogy bármilyen helyzetben tudni szeretném magamról az igazságot. Egyébként ki lehet puhatolni, a rokon hogy áll a kérdéshez lelkileg, és apránként fel lehet készíteni. Nem rontanék ajtóstul a házba, csepegtetve mondanám az információkat, de fontosnak tartanám, hogy legalább a halál eshetőségével idővel számoljon az, akinél nincs sok remény. Nekem ez a "Miskabácsi, hamarosan meggyógyul!" olyan képmutatóan álságos. Miközben Miska bácsi biztos érezte, hogy ez nem igaz. Engem ne nézzen majd akkor senki hülyének, és úgy gondolom, én sem nézhetek senkit annak.
Tisztelt Praxis,   Nekem eddig a bőrgyógyászatról és a nőgyógyászatról vannak tapasztalataim a soproni kórházban. Ahogy sokaknak, nekem is vegyes véleményem van. A nőgyógyászaton dolgozók hozzáállása szerintem botrányos. 2-szer merészkedtem oda menni, és mind a 2-szer…..
esztike7 (törölt) 2012.03.25 11:12:37
@vanier: Ez így van. De ha magánrendelésre megy 17 évesen egyedül, sok orvosnál hirtelen nem számít csak az, hogy fizet. Az a bajom, hogy a nőgyógyászok 70 százaléka egyfajta zsarolási potenciálként éli meg a magánpraxisát: ha fizetsz, emberszámba veszlek, ha nem, a legintimebb problémáiddal is megalázlak. Ritka az, aki az SZTK-n is ugyanazt az udvariassági és figyelmességi szintet hozza. Pedig ehhez nem kell pénz. És ha este nyolckor valaki a magánpraxisán tud mosolyogni, reggel nyolckor meg az SZTK-n nem, az sem pénzkérdés.
Nem vagyok orvosellenes, van is a családban több, ismerem a problémáikat, de sajnos a legtöbb etikai probléma mindig a nőgyógyászoknál merül fel.
esztike7 (törölt) 2012.03.25 11:27:04
@VaTi: Azt is írtam, hogy vagy átirányíthatták volna a háziorvosához. De ha valaki panaszkodik, nem árt feltételezni, hogy nem hazudik, nem, nyafog, hanem talán beteg. És egy szóbeli átirányítás nem kerül sem időbe, sem pénzbe, az csak 1 mondat a betegfelvételnél. "Kedves hölgyem, 2 hét a várakozási idő, ha ez túl későinek ítéli, keresse fel holnap a háziorvosát, vagy a magánorvosát." Csak némi jóindulat kell.
Minket gyerekfogász küldött el erőteljesen fájó foggal időpontkérésnél, hogy 1 hónap múlva tud fogadni. Mondom, addig nem bírjuk ki, megint fel fog dagadni. Válasz: "ha majd feldagadt és lázas, akkor majd sürgősséggel fogadjuk, soron kívül, egyébként meg 1 hónap múlva várom, sokan vannak, nincs hely". 1 hete történt, 5 éves gyerek, SZTK. Ilyenkor az ember megy magánpraxisba és fizet, és legfeljebb csúnyákat gondol magában.
Kezdem ott hogy a testvéremnél 52 évesen rosszindulatú nyirok daganatot diagnosztizáltak.Mivel időben felfedezték ezért az orvosok biztatták hogy igaz rosszindulatú de gyógyítható a betegsége. Ő mindenben követte az orvosi utasításokat minden kezelésnek alávetette magát 100% ban…..
esztike7 (törölt) 2012.03.21 11:46:36
Részváétem a posztolónak. Nehéz feldolgozni, nem is lehet soha, és természetes, hogy az elején a vádaskodás a menekülés útja. Én ezért nem hibáztatom.
Nekem a testvérem halt meg Philadelphia B-poz. egyszerre ALL és AML leukémiában, 29 évesen. Nagyon tönkretette a kemo, sokat kapott, mert nagy volt a baj, elmentek az adható maximumig, sugárból és kemóból is. Volt egy csontvelő-átültetése is, de nem hozott eredményt. Azt mondták, 2-3 éve még azt hitték, ennek a dózisnak a negyedétől is meghalna a páciens, ma ennyit engednek maximum (nyilván az ő méreteihez, adottságaihoz képest). Végül attól féltek, a kemo mellékhatásaiba hal bele, ezért abbahagyták, és elkezdtek egy kísérleti gyógyszert. Amitől közérzetileg jól volt, az eredményei javultak, 1 hónap után pánikszerűen rosszul lett és meghalt, 4 nappal a 2. csontvelőátültetés előtt. Ez a gyógyszer vizesedést okozott. Kapott rá mindent, de hiába. Úgy omlott össze a szervezete, hogy néhány órán belül kapott tüdőembóliát, szívleállást, amikor újraélesztették, agyvérzést. A boncolásból kiderült, hogy maga a betegség is nagyon előrehaladott állapotban volt. Ha van kemo, az a baj, ha nincs, akkor meg az. Rá egy évre az idős barátnőm-kolléganőm lett leukémiás, ő is ugyanott feküdt (László), és őt két adag általa kisírt kemót kapott, a kora miatt nem látták értelmét kínozni ezzel. A 3. adagnál belátta, hogy csontvelőátültetés 70 év fölött nem lesz, így a kemónak sincs sok értelme, mivel az ő betegségére az úgysem lesz megoldás. Hazament meghalni.Pont 8 hónapot élt, nem is olyan rossz állapotban, mint a testvérem, akiért végig küzdöttek.
Én erre azt szoktam mondani, hogy a Jóisten kezében vagyunk, és mindenki addig él, amíg feladata van. Ki 29 évig, ki 52-ig, ki 75-ig.
Nem hiszem, hogy az orvosok ne tennének meg mindent egy betegért. Egy beteg halála akkor is kudarc, ha menthetetlen. Nyilván nem azért lett orvos, hogy megállapítsa a halál beálltát. Az onkológusok (beleértve a hematológiát) egyébként is különös tiszteletet érdemelnek. Nagyon nehéz munka, lelkileg is, sok küzdelem, kevés siker, sok halál, és ők nem szoktak borítékokat kapni. Leginkább csak vádaskodást.
Mivel nem akarok sztorizgatni, de borzadály, ami itt megy leírom. Röviden. tényleg.Át is alakíthatjátok, de ne változzon a lényeg.Karácsony előtt történt ez a rémálom, a doktornő azóta is praktizál a XX. kerületben. Na de a lényeg.   Édesapám 86 !!! évesen úgy…..
esztike7 (törölt) 2012.03.13 18:50:16
A téves diagnózis, főleg, ha tényként tálalják, ijesztő, de hosszú távon a beteg javára is válhat, mert legalább tényleg történik kivizsgálás.
Féléves korában a fiam 2 hónapig hányt. Hányt 1 hétig, 1 hétig jobban volt, majd újra kezdte és így tovább. Voltunk a Lászlóban, a Heim Pálban, kapott ilyen-olyan kezeléseket (infúzió, gyógyszerek, antibiotikumok, amikor bakteriális fertőzésre gyanakodtak stb.). A gyerek állapota nagyon leromlott, a végén alig volt 5 kiló, 8-al kezdte.
Végül a Klinikára kerültünk, egy ismerős ajánlására. Az orvos megvizsgálta, közölte, hogy nagy valószínűséggel agydaganat, mert másra utaló jelet nem lát, úgyhogy azonnali kivizsgálás. Volt néhány nagyon pokoli óránk, éjfélkor rohant be az ügyeletes orvos, hogy anyuka, nyugalom, daganatról szó sincs, holnap folytatjuk a kivizsgálást. Másnap rohamtempóban kutattak tovább, estére egy rezidens! (mert közöttük is sok a lelkiismeretes) találta meg a megoldást: egy korábbi betegségénél a sok antibiotikum tönkretette a bélflórát, amit aztán később újabb kúrákkal fejeltek meg, ez pedig a bélrendszer gyulladásához vezetett. Hasmenés pedig azért nem volt jellemző tünet, mert nem evett, csak ivott + infúzió, illetve néha szopott, ha jobban volt.
3 nap intenzív bélflórát helyreállító itóka után nem hányt többet, és néhány hét után ki is jöhetett. Ma 8 éves és egészséges. De ha akkor nem paráztatnak be minket és saját magukat, lehet, hogy még tovább fogy, és ki tudja, milyen szövődményeket kap a már gyulladásban lévő belei miatt.
Ezt a posztolónak mondom. Ja, és egy fillért nem dugtunk SUTTYomban a zsebekbe, a végén próbálkoztunk volna, mert láttuk, mennyire sok a munka és mennyit túlóráznak szerencsétlenek, de az orvosok megsértődtek, hogy ők nem ezért csinálták.
László nem elég, hogy emailben kétszer megkapta az örömhírt, hogy már mindjárt szállítják neten rendelt készülékét, hanem telefonon is kétszer egyeztetett. Az persze már nem volt annyira egyszerű, hiszen először arról értesült, hogy elveszett a rendelése, másodszorra pedig…..
Ébredés után óvatosan kémleljünk szét Feleim, mert könnyen lehet, hogy nagy napra ébredtünk. Még az is előfordulhat, hogy vége van a háborúnak. Elhallgatnak a fegyverek, a mieink kimásznak a lövészárokból, és elkezdenek az ország jól felfogott érdekében értelmesen…..
esztike7 (törölt) 2012.01.24 09:18:13
www.echotv.hu/belfold/jobbik_tovabb_melyult_a_szocialis_valsag.html

MTI-hír, és a dátumot kell nézni.
Most nem állok neki korábbit keresni, de emlékszem rá, hogy még a 2010-es megszavazása előtt is hangsúlyosan ellenezték.
esztike7 (törölt) 2012.01.24 09:29:26
@Rodeo36: Nem értem, ennek mi köze ahhoz a tényhez, hogy a poszt téved, mert az egykulcsos adó ellenzése sokkal korábbi az IMF-kérésnél. Hát ez az, általánosít a legtöbb ember, gyűlöli a Jobbikot, jogosan vagy sem, az ebből a szempontból mindegy, így ha normális dolgot mond, azt is ki kell figurázza. Na ez aztán valóban objektív hozzáállás.
Értem én, hogy mi a bajotok a jobbikkal, hülye azért nem vagyok, csak ettől még a tények tények maradnak.
Én nem vagyok jobbikos. De nem is esek tőlük kétségbe. Szakmai felkészületlenségből már jó néhány kormány is elégtelenre vizsgázott.
Nyilván nem arra lett kitalálva az E.on mérőállásbejelentője, hogy 0-át jelentsenek le, de azért ilyet hibával visszadobni, legalábbis furcsa:Az eon-nál lassan fél éve nem tudom lejelenteni semmilyen automatikus (és ingyenes) módon a 0-ás mérőállást. Minden alkalommal, mikor…..
esztike7 (törölt) 2011.08.28 00:03:00
@Ma Ő, holnap Te vagy Én ?: Az a helyzet, hasonló cipőben járunk az Elmünél. Ha 123 van náluk regisztrálva, és én beírom, hogy az óra állása 123, rögtön hibaüzenetet küld, hogy az 0. Még egyszer meg kell adni, akkor az Elmü rendszere beveszi. Nyilván ő is így oldja meg, csak az egyszerűség kedvéért írta, hogy 0 fogyasztást ír be.
Ráadásul a múltkor rendszerfrissítés miatt nem lehetett leadni az adatokat, ezért átalányszámlát kaptunk, másfél éve lakatlan ház, 0 fogyasztás, havonta bejelentve, náluk az átalány 26 ezer! forint volt júliusra (soha nem volt azelőtt sem ennyi a számla még megközelítőleg sem). Hogy mire fel, azt kérem a telefonos ügyintéző nem tudja, gép számolja az átalányt. És minimum 500 ft meg egy csomó idő, mire törlik, amúgy meg ki akarják kapcsolni, pedig nem is fogyasztottunk.
Aki az éves leolvasást javasolta, annak mondom, konkrétan mi sem tudtunk évesre váltani. A szüneteltetés jó dolog, de ha mégis hirtelen kellene az áram, akkor meg nagy szívás. És a visszakapcsolásnak is van költsége. Ki van ez találva. Az 1 kw fogyasztásnál meg rögtön felszámolnak 1500.- rendszerhasználati díjat. Legalábbis mi jártunk így 5 kw-nál (tényleg annyi volt, az udvari éjszakai mozgásérzékelő lámpa nyilván bemért néha 1-1 macskát).
Ha többet ad meg valaki, abból a rendszerhasználati díjnál nagyobb baj nem lehet, mert tévedhet lefele és felfele egyaránt, az éves leolvasásnál korrigálják. Az új órák állítólag nem fordulnak át. De ez a díj elég húzós.
Andráséknak sikerült elcsípniük a nyár egyik utolsó legmelegebb napját, amit nyilván a strandtolvajok sem hagytak ki. A Palatinusban egy sor öltözőszekrényt kipucoltak tegnap, de egyéb helyeken sem tétlenkedtek. A ruhák és az iratok végül meglettek, de a strand személyzete…..
esztike7 (törölt) 2011.08.25 23:06:14
@Jokkura: Le tudtunk szállni, nagy nehezen, utolsóként, az volt a szerencsénk, hogy a tömeg a piros ellenére ott mászkált a síneken, és ezért a villamos nem tudott elindulni. A baj másik része, hogy természetesen senki nem akadt, aki segített volna. Sőt, oda sem néztek. Ezért is olyan nagy arcok. Tudják, hogy nálunk nincs még igazi összetartás úgy, mint hasonló esetben náluk.
Yves horrorsztorija után Homár legyen a talpán, aki beteszi a lábát az aquincumi Auchanba. A pénztáros a helyszínen beismert hibájából kevesebb tejet számolt el, mint ami a kosárban volt, amit a biztonsági őrök a vásárló lopásának akartak elkönyvelni. Naiv ügyfél ehhez nem…..
esztike7 (törölt) 2011.07.21 17:29:57
@nandika68: Pedig én már hallottam hasonlót, ahol ha nem is ennyi időre, de elvitték és nehezen tudta magát kimenteni a valóban ártatlan vásárló. A pénztárosnak is nehéz, de ha ő üt el, alapból őt kell(ene) felelősségre vonni, elvégre ő ezért a felelősségért pénzt kap (még ha nevetségesen keveset is). A biztonsági őrök általában lenézett senkik a bolt és a társadalom hierarchiájában, akik álmaikban James Bondok, és időnként szeretnének a valóságban is pózolni néhány megoldott üggyel, és maguk előtt bizonyítani, hogy ők igenis fontos emberek. Ha nincs ügy, akkor csinálnak.
Az igazsághoz: először is valóban x karton mennyiség (és összeghatár) fölött ellenőriznek, minket rendszeresen szoktak mert ha vásárolunk, akkor nagyban). A pénztáros köteles hívni ellenőrzést, nincs más rá, csak a pánikgomb, ami ilyenkor személyhívóként funkcionál. Ez jó nagy baromság, mert kartonjával lopni nehezebb, mintha veszek 20 kiflit, és kifizetek 19-et. Mégis a kartonoknál és a nagy összegeknél ez van, pedig egy kisebb családi bulira, utazásra, táborozásra simán kell 5-6 karton víz, ugyanennyi tej, ugyanennyi sör, stb., ha még kajákat is nagyban veszel, mindjárt a végösszeg sem kicsi. Ez egyébként a Metróban is így van, ott mindenkit néznek és szúrópróbaszerűen ellenőriznek, a Corában is szúrópróbaszerűen ellenőriztek minket, szerencsére még soha, de soha nem találtak problémát és nem akadékoskodtak.
Amúgy meg az említett Auchan a legtaszítóbb hipermarket Budán, a vásárlói színvonalról annyit, hogy karácsonykor a játékok kb. ötödének sérült volt a csomagolása, és hiányos a tartalma. Ismerősömnek meg ott tépték le a válláról a táskát. Nem is szívesen megyek oda.
esztike7 (törölt) 2011.07.21 17:43:54
@vernarancs: Igen. Mondjuk gyerektábor, cserkésztábor (mert olyasmire is szoktunk vásárolni.) Mielőtt megkérdezed, oda meg sört nem veszünk.
Esztike7 egy évvel hamarabb ment vissza munkahelyére GYED-ről , de így is ingyenélő lógosnak lett elkönyvelve.Látom, sokan osztják az észt, valós tapasztalat nélkül. Így én is megpróbálom elmesélni röviden a saját történetemet. - 4 év munkaviszony (a munkakörömben…..
esztike7 (törölt) 2009.03.04 16:42:00
@mrkirksnightmare: ez eredetileg egy komment volt és nem egy poszt, és a "legideálisabb" válasz volt arra a korábbi kommentre, hogy általában azok nem kapnak munkát szülés után, akik alulképzettek
ha tudom, hogy kiteszik posztnak, másképp írom a történetet
Millió bocsánat, hogy reggel nem volt új poszt, de majd eg napig nem működött itthon a net... Vágjunk is bele a közepébe, következzen egy komment doraltól.Hát én is tudnék mesélni. 3 gyerekemet neveltem otthon, és amikor vissza szerettem volna menni dolgozni fél évig olyan…..
esztike7 (törölt) 2009.02.26 18:03:52
Látom, sokan osztják az észt, valós tapasztalat nélkül. Így én is megpróbálom elmesélni röviden a saját történetemet.

- 4 év munkaviszony (a munkakörömben legideálisabbnak számító diploma, nyelvvizsgák, valódi tudás, elégedett főnökök stb.) után mentem szülni
- 2 gyerek, összesen 3 év GYED (4 járt volna, de visszamentem előbb), de közben ingyen és bérmentve, hobbiból segítettem a kollegákat egy-egy otthonról megoldható munka elvégzésével (tehát nem estem ki sem a rutinból, sem a kapcsolatokból, és azt hiszem, maximálisan kimerítettem a szolidaritás fogalmát)
- szabályosan, a törvény szerint vissza is vettek

És itt jön a lényeg. Mert amit kaptam, az maga volt a pokol. Úgy tekintettek rám, mint aki ingyenélő volt és lógott eddig, és most majd a büdös kölkeire hivatkozva fog kibújni a meló alól. 1 évig ment a mosolyszünet, a szívatás és az aránytalanul alacsony fizetés (nekem gyed közben ugye nem emeltek) mire belátták, hogy még lázas gyerek mellett is többet dolgozok, mint sok szingli.
Lehet okoskodni, hogy kinél mi az ok, hogy nem kap munkát, vagy ha kap is, miért rúgják ki, lehet is benne valami, de sajnos az a nagy büdös igazság, hogy a média olyan világképet sugall (meg ennek köszönhetően itt is sokan), amiben az anyákat le kell nézni, hiszen otthonkás, büfiszagú, megcsúnyult és elbutult lények, akik ráadásul már dolgozni sem képesek. Ugye? Maximum az egy gyerekes, gyereküket önállóan nevelő és végtelenül feminista, modellalkatú tévéhősöket lehet anyaszerepben elfogadni... Nekem ez a tapasztalatom.
esztike7 (törölt) 2009.02.26 18:29:51