Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pesszi-pista

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lettország a válságban kitartott az euró mellett (holott nem is tagja az övezetnek), amikor pedig még az IMF szerint is le kellett volna vetnie az árfolyamrögzítés magára helyezett, de nyitható bilincsét. Helyette fájdalmas belső gazdaságpolitikai áldozatokat vállalt. Meg is lett a…..
pesszi-pista 2012.06.19 12:39:37
pesszi-pista 2012.06.20 15:38:35
@bankvezér: Ja.....?! Nem tudtam h. ebből mindketten rosszul jönnek ki... :-)) ez a károkozás=másik haszna egyenlet valahogy nem esik le nekem...:-))))... sztem ne is folytassuk ezt a fejtegetést, úgy sem okul belőle senki....:-)
S az ítélet hamarosan meg is fog születni, erre utal a nagy zaj a tárgyalóteremben.A közös európai pénzrendszert megszületése óta sokan hasonlították az egykori aranystandard rendszerhez, ám Peter Boone és Simon Johnson rövid írása szerint van legalább három olyan elem, amiben…..
Egy érdekes blogra találtam, ahol egy táblázat érdekes kérdést vet fel: van-e összefüggés az emberek várható élettartama és az általuk felhasznált energia mennyisége között? Ahogy korábban láttuk, a nemzeti jövedelem és az energiafelhasználás szintje, valamint a nemzeti…..
pesszi-pista 2010.05.04 15:36:14
@mig8: Igazad van, de én nem a klímaberendezésről beszéltem hanem a környezet klímájáról. Ha így olvasod amit írtam akkor helyére kerül minden. Egyébként egyetértek. A mostani építőipar szart gyárt sok esetben amit csak klímával lehet elviselhetővé tenni. A század elején építettek 1 méteres falakat amiben volt hőtároló tömeg meg 4 méteres belmagasságot. Az ma is működik klíma nélkül. Papírfal és 270-es belmagasság meg nem....
Egy gazdaság energiaintenzitása azt mutatja meg, hogy mennyi energiára van szüksége ahhoz, hogy elássa feladatait - péládul, hogy jövedelmet termeljen, vagy lakást, mobilitást biztosítson a gazdasághoz tartozó népességnek. Magyarország energiaintenzitása nagyon magas, vagyis…..
RE:blog Homepátiás matematika 2010.02.26 10:43:00
Mint az orránál tovább látó ember (és ez esetemben nem kis teljesítmény) engem sem tud meggyőzni a homeopátia, hogy finoman fogalmazzunk. Az elmélet alapját képező, már első blikkre egyértelműen hamis - vagy túlcsorduló jóindulattal: bizonyítatlan - alaptételeket adottnak…..
Belsőség Kis fogyasztás házilag 2009.12.30 09:39:21
  Drágállja az autógyárak blue/eco modelljeiért felszámolt borsos felárat? Legyen Önnek is takarékos autója! Vélemények azonos című írásunkról...
pesszi-pista 2009.12.30 11:32:42
@Valaki más:

Szerintem gondold át mégegyszer mielőtt pattogsz.

Ha a motort a guruló jármű mondjuk 3000/min fordulaton forgatja akkor a forgatásra elhasznált energia honnan jön?

Értsd meg ha motorfékezel akkor FÉKEZEL!! Tehát lassítod az autód, pontannyival amennyi energiát a motor igényel!!! A lassítással elvesztt energiát később pótolnod kell.

Szerintem próbáld ki magad mielőtt okoskodsz.

A motorfék 0 fogyasztás DE! fékezel a motor belső súrlódása miatt!!!!

Ennél eccerűbb dolog nincs is a világon. Próbáld ki.

AZ én kocsimban a tankolással és a mérővel mért fogyasztás különbésége tartósan .3 L/100 km. Tehát nem annyira rossz az a műszer...
Kevés jobb, előremutatóbb autó létezik ma a Priusnál, mindenki imádja, akinek esze van. A szívvel bírók többsége is általában szereti. Nem adócsaló-hibrid, nem ímmel-ámmal hibrid, mint az Insight, ez a real job, a Hibridnirvána 2009-ben. De, ámbátor, és mindazonáltal a Toyota…..