Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TBALAZS

2 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző bejegyzéshez:Látom, nem megy politikusainknak a matek. Segítek, jó? Kovácsék két gyerekkel saját tulajdonú lakásban élnek. Jelenleg mindkét szülő dolgozik, egyik nettó 130 ezer, a másik 150 ezres fizetést hoz (nagylelkű voltam, semmi minimálbér meg ápolónői…..
TBALAZS 2009.06.17 12:08:41
Ajánlom mindenki figyelmébe az alábbi oldalt:

www.eloszto.hu

Itt lehet online vezetni a kiadásainkat és bevételeinket.
Olvasónk véleménye következik a vállalkozásokat sújtó adóterhekről. Olyan magas a bér adója ("járulékai"), hogy a vállalkozások nagy része kénytelen a "zsebbe fizetést" választani. A "feketén" kivett pénz helyébe azonban számlát kell állítani…..
OurFashion Guccit a fiúknak! 2009.03.26 10:53:00
Kicsit elfogult vagyok a Guccival szemben, szinte minden kollekciójuk erős birtoklási vágyat ébreszt bennem, csak sajnos ezt nem tudom kielégíteni. Egyelőre. Most néztem meg részletesebben a tavasz-nyári kampányfotókat, azon belül is a férfiaknak szánt darabokat. Imádom. A…..
TBALAZS 2009.03.27 00:39:32
Gondolom sokan emlékszenek még arra, amikor Deutsch Tomi tüntetett a csehszlovák demokráciáért. Most a kormány leváltása kapcsán a csehek bebizonyították, hogy ott működik a demokrácia és a korrupcióellenesség, miközben nálunk ilyen elő sem fordulhat, kultúránk teljesen…..
A biztosítás hiányában hatmilliót bukó síelőről jutott eszébe Bundinak, hogy megírja, mi történt édesapjával pár éve. A dolog pikantériája nem is büntetés vagy a feljelentés, hanem hogy a hölgy a helyszínen elfogadta a fájdalomdíjat KP. A teljes levél itt olvasható:…..
Válság ide vagy oda, az emberek néha megszorulnak anyagilag. Az igazi kérdés az, hogy mit tesznek? A legjobb esetben csökkentik kiadásaikat, növelni próbálják bevételeiket. Ha már megint kölcsönért grasszálnak a családban, nem a jó úton járnak. Mit tehetnek, ha félnek az uzsis…..
A Népszabadságban találta Kata, hogy a Vatera tulajdonosa felvásárolta a TeszVeszt, amivel egészségtelen túlerőbe került az online aukciók piacán (90% részesedés). Ezzel rögtön vissza is élnek, ugyanis a Vatera április 6-tól bevezeti a listázási díjat, azaz mostantól nem csak…..
Az ingatlanba való befektetést (tehát azt, amikor nem saját célra vesszük, "lakni", hanem más számára bérbe adni) régóta nem tartom helyesnek, de az utóbbi években tovább romlott a véleményem róla.Ennek három fő oka van:1. 2008. januárjában megváltozott…..
TBALAZS 2009.03.13 18:15:28
@Szuper Omega: Én is nagyon kiváncsi vagyok, hogy mi a szakmai hiba a leírtakban?
TBALAZS 2009.03.13 19:19:45
@Szuper Omega: Azért részben megnyugodtam, hogy inkább alulkalkuláltuk mint felül:)
De a lényeg, hogy összehasonlításban más jelenlegi befektetésekkel nem a legstabilabb és a legjövedelmezőbb jelenleg.
És szintén nem beszéltünk a hitelek drágulásáról sem ami szintén elég kritikus egy befektető számára.
TBALAZS 2009.03.13 19:42:15
@Scrabantia: Ez is egy megoldás:)
Erősödött a forint a bankközi devizapiacon, az euró jegyzése a reggeli órákban 295 forint alatt is megfordult. A cikk folytatása itt olvasható:http://ecoline.hu/piac/20090313_forint_deviza_svajci_frank.aspx - Ecoline..
Pénzmegtakarításról beszélni sokkal egyszerűbb, mint véghezvinni. Íme néhány ötlet ami segíthet:   1. Határozzunk meg konkrét megtakarítási célokat Ha van valami amiért megtakarítunk máris sokkal egyszerűbb a dolgunk. Hogy mi a cél az eltérhet: lakás, utazás,…..
TBALAZS 2009.03.11 21:18:55
Szia,

Elvileg a felsorolt bankoknál is lehet lekötni, csak nem olyan jók a feltételek. Ezeknél a bankoknál és a többi kereskedelmi banknál is lehet pár ezer forintot lekötni. Ha csak pár ezer forintról van szó, érdemes lehet a meglévő számládon lekötni a pénzt. (Ez a legolcsóbb és legyegyszerűbb megoldás) Folyamatosan reklámozzák a 10% körüli betéteket viszont ezek valóban csak fél millió forint fölötti lekötésekre érvényes sajnos.
így maradnak azok a 4-7% os lekötések amik nem akciósak. Ezekhez nem kell mást tenned, mint internetbanban egyszerűen átvezetni a kért összeget lekötésbe. Érdemes 1 havi, tőkésedő lekötést választani (így ha szükséged van a pénzre viszonylag kevés kamatot vesztesz el). Ami további lehetőség, hogy egy külön számlát nyitsz, így nehezebben költöd el.
Ilyen megtakarítási számlát minden bankban lehet nyitni, de előtte érdemes megnézni az apróbetűs részeket is.
Egyébként érdemes valóban valamilyen nagyobb összeggel (mondjuk 50 000 Ft) indulni, mert minden számlának van számlavezetési költsége, ami akár magasabb is lehet mint a kamat.
Néhány oldal amit érdemes lehet megnézni:
www.budapestbank.hu/szolgaltatas/lakossag/megt-betetek.php
www.cib.hu/maganszemelyek/szolgaltatasok/megtakaritasok/betetek/index
www.raiffeisen.hu/rai/raiportal/ep/channelView.do?channelPage=%2Fep%2Fchannel%2Fdefault.jsp&channelId=-1073753632&BV_SessionID=@@@@0382553254.1236802690@@@@&BV_EngineID=cccgadegjkmmhmdcefecghkdghkdffj.0

TBALAZS 2009.03.12 14:12:54
@bogee: Köszönjük szépen a segítséget és a tudakozódást.
... hanem meg kell dolgozni érte.   ..
TBALAZS 2009.03.11 23:24:10
@bogee: A gond csak az, hogy a szociális piacgazdaságban Ők úgy gondolják, hogy JÁR nekik az ellátás. A baj az, hogy miután minimálbéren vannak bejelntev az emberek nem lesz nyugdíj amiből megéljenek és a mi gyerekeink fogják őket eltartani.
Szóval nem győzöm elégszer elmondani, mindenki kezdjen el gondoskodni a saját jövőjéről!
Az állam átmeneti időre garanciavállalással (készfizető kezességgel) segíti azokat, akik lakáshitelt vettek fel, majd a válság miatt, önhibájukon kívül, elvesztették munkahelyüket.A könnyítást azok kérhetik a bankjuknál, akik2008. szeptember 30-a után, bizonyítottan…..
TBALAZS 2009.03.11 21:07:19
@Penzgyik: Szia,

A gond az, hogy sokkal nagyobb számban vannak a hitelesek mint a befektetők. Ha bedőlnek a hitelek, az beláthatatlank következményekkel járhat társadalmilag. A befektetőkről mindenkinek az jut eszébe, hogy Ők csak a "fölösleget" fektetik be, így Nekik nem gond ha ezt elvesztik.
Persze ettől még nem vagyok teljesen meggyőzve arról, hogy hosszútávon előnyös e, hogy az emberek tudatlanságát másokkal fizettetik ki.
Ezzel nem azt mondom, hogy hagyjuk az utcára kerülni az embereket, csak hogy sokkal egyszerűbb lenne oktatni, mint utólag tüzet oltani.
TBALAZS 2009.03.11 22:28:14
@Penzgyik: Igazad van, ezért készítjük ezt a blogot is. Sajnos nincs pénzügyi kultúra kishazánkban.
Amíg nem értik meg az emberek, hogy a saját lakás sokszor inkább hátrány mint előny addig hitelt hitelre halmoznak majd azok szépen bedőlnek.
Ha valaki bérel akkor a pénzét befektetheti, mint ahogy Te is írod és gyarapíthatja vagyonát.
A gond az, hogy egy-két generéciónak föl kell nőni mire ez valóban megváltozik.
1. Tavaly sorra dőltek be a (lakás)hitelek az USA-ban, megroggyantak a bankok.2. A bankszektor gyengesége gazdasági válsághoz vezetett.3. A gazdasági válság tovább gyengítette a bankszektort (öngerjesztő örvény, ki tudja merre van a vége)4. És ehhez képest miben látják a…..
TBALAZS 2009.03.11 21:52:03
@bogee: Sajnos gond ha csődbe mennek a bankok, inkább ezt ne kívánjuk. De ugyanaz a baj velük is, mint azzal, hogy megsegítjük a hiteleseket, hogy nem tanulnak belőle.
A reklám célzása, mint írtam már, akkor igazán hatékony, ha pontosan tudjuk a célcsoportot, és azt pontosan meg is tudjuk célozni. Az internet pedig elviekben olyan eszközöket ad a kezünkben, amikkel ezt meg is tudjuk valósítani.Végülis már csak arra van szükségünk, hogy a…..
addict Teszteld az IQ-dat most! 2009.03.10 14:13:00
Hány másodperc alatt jössz rá a megfejtésre? Ha 10 alatt, akkor zseni vagy, ha 5 alatt, akkor meg olyan okos, mint én. A játék kedvéért a megoldást rejtő honlapcímet latakartam, de a szabadagazdáknak a képre kattintva előjön...
Tulajdonkeppen nincsen sok hozzatannivalom a tortenethez. Itt van egy rakas tipp ahhoz, mivel lehet a havi koltsegeidet lejjebb nyomni, es egy kis penzt megtakaritani.      Ha van meg otleted, szolj hozza lejjebb! Ha az en otleteimre vagy kivancsi, olvasd el ezeket:   Szinhaz…..
Subba Csóla: A tiszarádi hímnő 2009.03.09 08:47:00
Az első igazi Csóla megjelenése a magyar médiában melegséggel tölti el a szívünket. Egyből dedikálnunk kell a posztot kedves kolleginánknak, Subba Cholának aki minden bizonnyal szintén felbontott valamit az ünnepléshez. Aki nem tudja, hogy mi az a Csóla, még az is tudja hogy kit…..
TBALAZS 2009.03.10 00:29:29
A Macenstein készített egy hosszabb interjút egy volt Apple-alkalmazottal, egészen pontosan egy évekig eladóként dolgozó férfival, Mr. F-fel. A beszélgetés egyes részletei a mi szempontból nem különösebben érdekesek, például kevés hasznát vennénk a magyar Apple-kereskedésekben…..
Muraközy Balázs 2006-ban arról írt az Ingyenebéden (és a Narancsban), hogy messze még a forint-lejtő alja.Azt sejthetjük tehát, hogy a forint gyengülésének közvetlen oka a magyar értékpapírok keresletének csökkenése. Ezt a gyanút megerősítik az állampapírok piacán…..
A bíróság elrendelte, hogy rendőri közreműködéssel induljon végrehajtás a Magyar Államkincstár ellen, amely már több mint egy éve nem tesz eleget egy jogerős végzésnek. A végrehajtó várhatóan szerdán délelőtt keresi fel a kincstárat a rendőrök társaságában. Az állami…..
A jelek szerint bekövetkezhet az, ami korábban elképzelhetetlennek tűnt. A legújabb spekulációk szerint összeállt a két parlamenti kispárt, az MDF és az SZDSZ, hogy megzsarolják a nagy testvért, az MSZP-t. Most már az is világos, mivel. Két feltételük és egy ajánlatuk van.…..
TBALAZS 2009.03.10 00:03:30
Mikor 2007 végén elindult a részvénypiaci esés, még senki sem gondolta, hogy ekkora szakadás jön az egész világban. Engem is elbódított a rózsaszín köd, hittem a nagy befektetési bankok stratégiáiban és az azokban található decoupling (szétválás) jelenségben. Nem lesz itt…..
2009. Március 6.- Péntek DAX – Órás  A tegnapi elemzés óta változott a hangulat, mely jelentősen rontott a technikai képen. A szerdai felpattanás reményt adott, hogy rövid korrekció kezdődhet a piacon, mára azonban elszállt az optimizmus és folytatja a zuhanást a…..
Az alábbi ügy  attól függetlenül, hogy nyilvánvalóan jogsértő helyzetről szól, nagyon aktuális problémát vet fel. Vajon hány ilyen webkamera fürkészi a lépéseinket?   T. Címzett! Az alábbiakban kérem véleményét: Kertes házban lakunk. Nem messze tőlünk -…..
Elég egyértelmű, hogy kormányzat nem hajlik a kerékpárút-fejlesztéstől eltérített milliárdok visszatérítése felé. Az viszont nem egyértelmű, hogy a bringások mit gondolnak erről. Volt ugyan biciklis tiltakozó demonstráció, de az itt a blogon is kiprovokálta sokakból: nem…..