Regisztráció Blogot indítok
Adatok
StrayCat

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megérkezett a Uber Magyarországra is, és a reakciókat elnézve mind az online sajtó, mind a kommentelők kitörő lelkesedéssel fogadták. Érdemes megnézni azonban, hogy a klassz mobilos applikáció és az olcsóság mögött mi rejlik. forrás A sharing economy (pontosabban…..
Fotelforradalmár A vég kezdete? 2014.04.07 07:27:50
Őszinte leszek: kibaszott nehéz bármi is írni agy a választások másnapjának reggelén. Pedig nem történt semmi meglepő, igazából a papírforma érvényesült. De átélni azt, amibe eddig csak belegondolt az ember, egészen más tapasztalat. Forrás: választás.hu A helyzet azért vicces, mert relatíve…..
„Villa havi 13 ezer dollárért, kisebb hiányosságokkal kiadó" – akár így is szólhatna Matt LeBlanc szlogenje, mellyel a Jóbarátok című kultsorozat egyik főszereplője megpróbálhatná bérbe adni a Pacific Palisadesben található házát. A Jóbarátok Joeyja, Matt LeBlanc…..
Nehéz bármit is mondani akkor, amikor az emberrel közlik: mivel egy lövöldözésben ártatlanul megsebesült, jelenleg mesterséges kómában fekvő párjának nincsen biztosítása, a kórházi költségek várhatóan 2 millió dollárra rúgnak majd. Amit neki kell kifizetni. Ez is…..
StrayCat 2012.07.25 18:02:45
Los Angeles-ben elek egy ideje (30 eve), engedjetek meg hogy tisztazzak egy par dolgot a korabbi hozzaszolasokkal kapcsolatban.
A 2 millios korhazi szamla, ha osszegszeruen esetleg nem is, de nagysagrendileg elkepzelheto sulyos serules, vagy kulonleges ellatast (pl. intenziv osztaly) kivano esetekben. Nekem ket honapja volt egy rettenetesen eros szeduleses rohamom, hpogy a foldrol orakig nem birtam felkelni, hanytam, stb,stb. Mivel van betekbiztositasom kihivattam a mentoket, behivittek annak rendje-modja szerint, es bent tartottak a korhazban 2 napig. Ezalatt joreszt fekudtem az agyban, enni nem birtam. Csinaltak nehany rutin vizsgalatot (vizelet, ver vetel), es infuziot kaptam mindket nap. A szamla amit nemreg kaptam meg 10000 (tizezer dollar) volt ebbol 2 ezer volt csak a mentoautos korhazba szallitas.
Mas: az USA-ban nincs TB. A Social Security, amit mindenki fizet (kb 8% zsebbol, plusz meg 8% ami a munkaltato hozzajarulasa) az nagyjabol a nyugdij alapnak felel meg. Ebbol biztositas nem jar nyugdij utan sem. Nyugdijasoknak van kedvezmenyes (de igy sem olcso) biztositas a Medicare/Medicaid formajaban. De ezert havi dijat kell fizetni, es a biztositas nem feltetlenul fedezi adott esetekben a kezeles teljes hanyadat.
Mint cslados embernek, nekem jelenleg az eves fizetesem km 1/9 resze megy a betegbiztositasra. Ez fedezi a betekellatas legnagyobb reszet, a gyogyszereket, ha szukseges, a szemuveg (keret, lencse, vagy kontakt) bizonyos hatarokon belul, es 2000 dollar erejeig a fogaszati koltsegeket. A fogaszatot illetoen tudni kell hogy egy fogtisztitas kb 150 dollar, egy korona 500-700 dollar, tomes valahol 500 alatt. A terites piaci arfolyamot jelent, vagyis ha atlagban 500 dollar egy korona, de a Beverly Hills-i orvos 1000-ert csinalja, akkor csak 500-at teritenek, a tobbi zsebbol megy.
A betegbiztositok nagy resze profit orientalt, es nem nepjoleti celbol jottek letre. Reszben ez magyarazza a magas koltsegeket.
Ami a coloradoi lovoldozes egyik aldozatanak a korhazi koltsegeit illeti a korhaz szerint a koltsegek a beteget terhelik, mert ot kezelik. A beteg, vagy annak csaladja maganuton perelheti az elkovetot karteritesert. Ezt is altalaban csak a bunvadi targyalas sikeres lefolyasa utan teszik. De a dolgok jelenlegi allasa szerint az elkovetonek ebben az esetben nincs sok penze, itt nem nagyon remenykedhetnek az aldozatok karteritesben. A legvaloszinubb az, hogy kozadakozasbol osszejon egy alap, amit a sebesultek gondozasara, meg az elhjunytak temetesi koltsegeire szetosztanak. Masreszt esetleg valamilyen humanitarius meggondolasbol esetleg elengedik a koltsegek egy reszet.
Piroslap A Moody's hülye 2010.12.07 12:04:00
Hazánkat tegnap leminősítette a Moody's. Ami gyalázat. Először is honnan tudná a pénzügyi elemző intézet, hogy mi van nálunk? Ne gyere nekem azzal a szoci érveléssel, hogy kiszámolták…Mindenkit meg kell, hogy nyugtassak, a kiváló kormányzatunk gondolt erre is, január…..
StrayCat 2010.12.08 05:12:55
cindbl 2010.12.07. 17:17:40
@StrayCat: "Ajanlom azoknak, akik az Orban-kormanyt a nyugdijalap kisajatitasa miatt fikazzak elsosorban, hogy olvassak at figyelmesen az Irorszag -nak nyujtando segelycsomag felteteleit. Ezek kozott elso helyen szerepel, hogy Irorszag beveti a 17.5 billio euros nyujdijalap tartalekat is a valsag megoldasa erdekeben. Egyszoval a jelenlegi magyar gazdasapolitikai strategak (az EU-t megelozve!) ugyanarra a kovetkeztetesre jutottak."

maradjunk annyiban, hogy ez nem igaz. 4%-ot vonnak le a public szektorbol nyugdijba mentek nyugdijabol. amit csinalnak, az 10EUR megvonas gyerekenkent a 150EUR csaladi potlekbol, ez biztos. eltorolnek par limitet (PRSI es tsai). de meg csak most mutatjak a budget valtozasait.

Tisztelettel megkerdezem 'cindbl'-t hogy mi nem igaz, merthogy tobbfele tenyt allitottam a bejegyzesemben.
Ami a EU-nak az irek kisegiteset illeto felteteleket illeti itt egy par vonatkozo link:
www.eubusiness.com/news-eu/finance-economy.7bo/
Ebben, valahol a ciokk 2/3-nal a kovetkezot olvastam:
But the first 17.5 billion comes from an Irish "treasury cash buffer and investments of the National Pension Reserve Fund," an EU statement said.
Ezt (tort angolsagommal, amit az elmult 28 evben Los Angelesben szedtem fel) ugy forditottam, hogy ' ...elobb 17.5 billio Eurot az Ir koltsegvetesi tartalekbol es a Nemzeti Nyugdij Tartalek Alap befektetesibol kell szarmaztatni'
Ebben a cikkben:
www.europeanvoice.com/article/2010/11/eu-approves-irish-bail-out/69573.aspx
a harmadik bekezdes szerint:
'Ireland will provide €17.5bn from its own pension reserves.'
Ha jol olvasom ez azt jelenti hogy 'Irorszag 17.5 billio Euroval fog hozzajarulni a nyugdijalap tartalekbol'.
A lenyeg az, hogy amit Ma.o-on jelenleg csinalnak az - az adott gazdasagi korulmenyeket figyelembe veve- nem kirivo. Demokratikus szempontbol talan igen. Lehet, hogy a cel szentesiti az eszkozt? Ez partallas es megiteles kerdese. Es ezt lehet tovabb ragozni, de a kerdes az, hogy mit fog csinalni a kormany az elkovetkezendo par evben azzal az osszeggel ami a zsebukbe folyik. Akinek van jobb otlete arra hogy hogyan lehet az orszagot a gazdasagi kanyubol kirantani adoemeles es egyeb sulyos gazdasagi megszoritasok nelkul,anelkul hogy a gorogokhoz hasonlo tarsadalni/politikai kaoszoba sodorna az orszagot es amely megoldas nelkulozi a EU penzugyi/gazdasagi es politikai beavatkozasat, az emelje fel a kezet es tegye szova itt.
Eddig nekem ugy tunik, hogy a kormany celja elkerulni a kozterhek emeleset.
A kerdes az, hogy melyik békat vagyunk hajlandoak lenyelni konnyebben: komoly adoemelest es a kozkiadasok szigoru kurtitasat, vagy a nyugdijalap - ideiglenes - kisajatitasat.
Amerika a sajtószabadság hangos védelmezője világszerte. Ezért érdekes, hogy most azt teszik szóvá, hogy a közmédiában ellenzéki túlsúly érzékelhető.  Az USA külügyminisztériumának éves emberi jogi jelentése szerint a magyar közszolgálati médiában a Fidesz…..
Adatgyűjtés okozta a keddi leállást a Gmail szolgáltatásában - jelentette be Matthew Glotzbach, a Google Entreprise részlegének egyik igazgatója. A cég a leállás négy órája alatt átnézte az összes emailt, amit a felhasználók egymásnak küldtek, és kihalászta belőle a…..