Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mlaci54

38 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy tűnik, egyelőre nincs meg a kellő kreativitás Botka László stábjában. Elkezdték szó szerint lenyúlni a DK szlogenjét, miszerint a jövő évi választás tétje: Orbán vagy Európa? (Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Botka László szegedi polgármester közösen avatja a Kecskemét-Szeged közötti…..
"Bizonyítékunk van arra, hogy a Fidesz lop" mondja most az a Szelényi, aki vagyonbevallásában, pontosabban férjével együtt a vagyonbevallásuk szerint a jegybanki évek alatt semmivel sem bővül vagyonuk. A legutolsó vagyonbevallásuk se tartalmazza a meglehetősen nagy összegű…..
Az ünnepek elteltével egy ország találgatta, vajon hová tűnhetett Orbán Viktor karácsony után. Megnyugodhatunk, azóta minden visszabillent a megszokott kerékvágásba, miniszterelnökünk újra viszi jó hírünket szerteszét a világba. Hasonlóan rejtélyes kérdés, hogy a Fidesz…..
Sosem ballibeztem. Azt gondoltam, ez a szitokszóvá vált kifejezés az „érvelés” legalja, és csak a baloldaliak és liberálisok összemosására és az ellenük való indulatok szítására jó.  Tegnapig.    Tegnap este Kálmán Olga meggyőzött, hogy mégiscsak jelent valamit, és…..
JóVáros Blog Az ötödik elem 2014.01.10 08:28:13
Annyira szeretem, mikor ostoba, az orruknak is csak a tövéig ellátó emberek akarják megmondani a frankót, papagájkommandóként ismételgetve lejárt szavatosságú közhelyeket. Nem haragszom rájuk, mert minek, a Nép közügyi lebutítása 20 éve zajlik, Ők csak az okozat, nem az…..
A kormány akaratának megfelelően, megszűnt a pácini és a bodroghalmi önálló polgármesteri hivatal.  A 2011-i évi önkormányzati törvény arra kötelezte a 2.000 fő alatti települések önkormányzatait, hogy más önkormányzattal közösen létesítsenek polgármesteri…..
BUÉK! Ezt mondogatjuk egymásnak, de sokan egész másképp, szorongva és félelemmel gondolnak a jövőre. Tudjuk, hogy az életünk folyamatos változások sorozata. Előre látható és váratlan események, jó és rossz történések, könnyebb és nehezebb megoldandó feladatok követik…..
December 20-án este mérsékelt érdeklődés mellett  20-30 fő részvételével zajlott le az óvodában a közmeghallgatás. A történteket - a videó akkumulátorának lemerülése miatt - két részletben lehet megnézni. 1. rész, 2. rész.  A karácsony előtti utolsó…..
Nem vesztem el, csak sűrű napjaim vannak. Az elmúlt napokban testületi- és bizottsági ülések garmada volt. Megküzdöttünk a kastély átvételével is.  Át is vettük meg nem is, mivel van benne gáz fűtés, csak hiányzik 300 m gáz vezeték a rákötéshez, és a kiállítás…..
A polgármesteri munka legnehezebb része, amikor a kilátástalan helyzetben lévő embereken kell segíteni, egy hasonló helyzetben lévő önkormányzatnak. Nap mint nap találkozok személyesen olyan emberekkel, akik 1-2 ezer forintért könyörögnek, hogy legyen mit aznap enni, vagy ne…..
Hál'istennek nincs olyan rossz állapotban, a dőlés csak képletes. Szinte minden új, sok fogalmat, eljárást, ügytípust, szabályt kell még megtanulni. Szerencsére a kollégáim nagyon szolgálatkészek, mindenben segítenek, tanácsokat adnak. Különös világ az önkormányzatoké,…..
Ma reggel 9-kor történt meg a jogszabályok szerinti átadás-átvétele a polgármesteri tisztségnek. Szabó Tíborné alpolgármester asszony adta át a törvényben meghatározott iratokat és kimutatásokat Csonka István  jegyző úr és Zabb László a Megyei Kormányhivatal…..
Nvember 30-án 17 órakor tartottuk az első testületi ülést, amelyen a választás lezárásaként letettem az esküt. Az ülés levezetését Szabó Tiborné alpolgármester asszony indította. Először Dakos Sándorné a helyi választási bizottság vezetője ismertette a számszerű…..
November 30-án pénteken délelőtt az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Sátoraljaújhelyi Kirendeltségén két kistérség pályázatait értékelték.  Csonka István jegyző úrral vettünk részt a végső egyeztetésen. Pácin teljes sikerrel pályázott.…..
Megválasztott, de még fel nem esküdött polgármesterként indultam ma Pácinba, hogy elkezdjem az operatív munkát. Először Csonka István jegyző úrral beszéltem meg, hogy pénteken 17 órakor tartjuk az első, ünnepélyes testületi ülést, ahol leteszem az esküt. Rögtön ki is…..
Nem is igaz! Nem nehéz, boldog nap volt a tegnapi és a mai is! Tegnap éjfél volt mire hazaértünk. Fél háromig lógtam a neten.  Reggel sorra jöttek a jóleső gratulációk és a nem várt telefonok. Gratulált pl. Szamosvölgyi Péter Sátoraljaújhely polgármestere, akivel sok…..
A fenti gondolat jegyében szeretném megköszönni pácini barátaimnak - Balla Józsefnek, Németh Lajosnak, Vay Lászlónak, - hogy 2010 után másodszor is gondoltak rám és felkértek, induljak el a polgármester választáson és nagyon sokat tettek azért - drága párjaikkal és másokkal…..
A kampánygyűlések sorozatának mindenképp. A korábbi ütközéseknek, provokációknak és hamisságoknak szelíd és szolid levezetése volt Rostás Tamás gyűlése. A látogatottság nem változott. Tamás egy kedves, okos, mosolygós és főleg őszinte fiatalember. Több jó ötlet is…..
Lezajlott a 3. kampánygyűlés is, Gecséné Szerdi Éváé. Súlyos tárgyi tévedéssel nyitott, miszerint megszűnik a hivatal nem megfelelő társulás esetén. "Nem akarok pénzért kuncsorogni se Cigándtól, se Karcsától" - mondta.  Kár, hogy nem tudott részt venni a…..
Időközi választás után Tények 2012.11.22 13:43:19
Mivel jelölttársaim szájából több egymásnak ellent mondó információ hangzott el az elmúlt napokban, utánajártam két dolognak. Az egyik szórólapon leírásra került, hogy "Karosban megoldottuk a munkanélküliséget" A munkaügyi központ legfrissebb adata szerint Karosban 54…..
Ma letették az esküt a szavazatszedő bizottságok és a választási bizottság új tagjai. Mindenütt teljes a létszám, jöhet a választás. Előtte azért vár még bennünket három munkás kampány nap és két kampánygyűlés. Úgy érzékelem egyre fokozódik a hangulat a faluban,…..
Hetek óta kampányolunk. Ma este kikapcsolódás képen színházban voltunk Olgival. A sátoraljaújhelyi Latabár Színházban az immár klaszikusnak számító Love Story musicalt néztük meg. Sok világhírű dal idézett fel régi kedves emlékeket, a 70-es évek Oscar- és Golden Globe…..
Pár perce szól a párom, hogy gyere csak nézd meg mit kaptam az IWIW-en! Igazán kedves, megható sorokat küldött egyik régi tanítványa. Az ilyen gesztusoktól szép a pedagógus pálya még akkor is, hogy ha a napi gyűrődés néha bosszúságot is okoz. A nevet természetesen…..
Tegnap került megrendezésre Nagyné Farkas Anikó kampánygyűlése. A létszám megegyezett az előzőével. Nem tisztem krónikásnak lenni, nem akarom az eseményeket kommentálni, ott se tettem. Maradjunk abban, hogy nagy feszültséget érzékeltem. Azt tapasztaltam, hogy két téma körül…..