Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Apa_

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két hónapja eldöntöttem, hogy elvállalom a jelöltséget Gegesy Ferenc helyén és állapotosan megbirkózom ezzel a kampánnyal. Persze ehhez kellett egy stáb, bíztató szavak és a csapat hite abban, hogy sikerülhet jó eredményt hozni január 11-én. És kellett nekem jónéhány…..
Apa_ 2009.02.26 09:59:21
Ez szomorú ? , még az sem kizárt ........
És az alábbiakat mivel lehetne minősíteni? katasztrofális ?


Ráckevén.
Szerda, piacnap. Láttam a hídon átmenve a nyüzsgést a Duna parton. Gondoltam, lenézek, biztos van kürtős kalács, de ha az nincs is, legalább egy szendvicset magamévá teszek.

Alighogy lementem, a piacot ellepték a vámosok, rendőrök és APEH ellenőrök. Szépen járták sorra a kiskereskedőket: a magyar almát áruló magyar nénitől kérték az őstermelői igazolványt, amit persze nem tudott felmutatni (azért a pár almafáért, ami a kertjében van, nem fogja kiváltani, többe kerül az utánajárás meg az illeték, mint ami az egy évi bevétele az almákból). Ha nem tudott valaki számlát adni, büntetés, ha nincs őstermelői igazolvány, büntetés, ha nem tudja valaminek az eredetét igazolni, büntetés. Valamit mindenhol találtak, én legalábbis nem láttam egyetlen magyar árust sem, aki megúszta volna.

Ezen meg sem lepődtem, a következő esemény azonban egyszerre meglepett, felháborított és iszonyatos dühöt keltett bennem. Ugyanis amikor cigány árusokhoz értek (ők nem terményeket, hanem pulóvereket, lámpákat, ilyen-olyan kisebb használati tárgyakat árulnak - bizonyára olcsón vették, nagy tételben), egyszerűen kikerülték őket.

Egyszerűen nem hittem a szememnek. Egyetlen cigányt nem büntettek meg. Nem kezdtem el balhézni, túl sok volt az ÁVÓs, inkább csak megkérdeztem csendben az egyik árust, hogy hogy is van ez. Odahajolt hozzám, hogy senki ne hallja: "Nem tudunk mit tenni, ha szembemegyünk a rendőrökkel, APEH-osokkal, ránk szállnak. Ráadásul ha miattam büntetnének meg egy cigányt, hát volna mitől rettegnem. Féltem a családom." Később az egyik magában morgó helybelitől kérdeztem, hogy így van-e ez mindig, és megerősített: igen, nem ez az első eset. Tavaly a híd túloldalán lévő hotelbe "bevette" magát vagy 40-50 APEH-es, és másnap elözönlötték a piacot, olyan szinten, hogy se ki, se be. Csak a magyarokat büntették. Egyetlen cigányhoz nem mentek oda.

Végül hányingerem lett. Ezt pedig egy jól szituált kancigány okozta, aki, miután kikerülték a dézsma szedők a standját, átröhögött a már megbüntetett, vele szemben lévő magyarhoz, hogy "na, adjak számlát, he?", és röhögött tovább.

Na ez már aztán vérlázító!