Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DPO

39 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Minden lépcsőt, az első fokkal érdemes kezdeni” – mondta Quasimodo és elindult a toronyba. Mivel most májusban fog életbe lépni az Európai Unióban az adatvédelmi szabályozás, és mi erről szeretnénk értekezni ezen a blogon, érdemes a nulla pontnál kezdeni, azaz az adatnál. Az adat, maga az…..
"That's a minute off your Golden Time!" -- avagy élet egy londoni iskolában"That`s a minute off!" --ez az egyik leggyakrabban elhangzó mondat abban az általános iskolában, ahol lassan 16 hónapja tanítok, Londonban.Ez a bejegyzes azoknak szól, akik szeretnék megfejteni,…..
DPO 2011.02.15 21:57:18
Sziasztok

A blogot én írtam, ezt a posztot pedig a menyasszonyom a buzdításomra, hogy amiken ő átment, amiket megtudott, azok a dolgok segítségére legyenek másoknak, akik most kezdenek bele. Ezen a poszton kívül írt egy másikat is a témában, aminek a linkje:

londoners.blog.hu/2009/05/10/tanits_angliaban

Bár úgy volt, hogy szívesen segít másoknak privátban, de ez nem megy. Legtöbbször már leírt dolgokat kérdeztek, a másik felére ami nem szerepelne a leírtakban arra meg ott van a google, ráadásul angolul ...

Két és fél év londoni élet után azt tudom mondani sokatoknak, hogy az alapot megkapod, de a többit te derítsd ki, mert másra nem fogsz tudni támaszkodni!

Akik pedig az iskola címét kérik, azokat kérem gondoljanak bele, hogy miért jó az, hogy ha a gyereke 1, akár két órát is utazna LONDONBAN, csak azért, mert itt le volt írva, hogy egy iskolában magyar tanár van, akivel nagy valószínűséggel nem is találkozna naphosszat a gyereke?

Más méretek vannak, más léptékben élnek az emberek, másképp működnek a dolgok! Nem árt ezt tisztázni mielőtt kimegy valaki!

Aki pedig azt kérdezi, hogy a gyerekének trauma lesz-e, az mire gondol? Egy felnőtt embernek is trauma, nemhogy egy kisgyereknek ...
DPO 2011.10.27 09:18:49
@sziszek: Szia Sziszek. Nem ennek nincs értelme!

A gyerekedet olyan helyzetnek tetted ki, ami egész életére kihathat, és nem nagyon írod, hogy miben támogatod őt. Délutánonként tanítod neki az angolt? Beszélgetsz vele angolul? Viszed olyan környezetbe, hogy feloldódjon?

És akkor nálad az vágta ki a biztosítékot, hogy a koránról meg iszlámról van házi feladat! Sziszek nézz már körbe! Az ANGLIA! Más ország, más kultúra, olyan hely, ahol befogadják a TE gyereked is gond nélkül, és tanítják a koránt is!

Vidd másik iskolába a korán oktatás miatt, és tedd ki a gyereket még egy traumának.

A gyerek nem tehet a szüleiről ...
  Miután vártuk, de nem jött az eső Kuala Lumpurban, és a Red Bull behúzta harmadikra a győzelmet, felkerekedtünk szavazni. Irány a magyar nagykövetség, ami a Belgrave Square-ből nyíló utcában van. A Belgrave Square-ről annyit érdemes tudni, hogy gyakorlatilag…..
Épp a Gordon Ramsay Kitchen Nightmare USA-t nézzük a tv-ben, és jön a reklám.A 118.com-nak a reklámja, ez tulajdonképpen egy tudakozó, ami most indította új szolgáltatását, miszerint megadod, hogy mit akarsz enni, hol, és kidobja a megfelelő éttermeket.A reklám…..
Gridiron blog Aréna után 2010.02.08 22:21:00
Egész este az aréna összefoglalót próbálom megírni, de nem nagyon megy. Még elég fáradt vagyok, ahogy szerintem sokan mások is, tegnap egész nap az arénán voltam, utána meg egész éjszaka SuperBowl-t néztem ismerősök és néhány sör társaságában. Nehéz lenne pár mondatban…..
Kezd végre kicsit felpörögni a téli magyar amerikaifutball állóvize, ami talán nem is volt annyira állóvíz. Bár nem sokat hallattak magukról a csapatok, talán éppen ezért, újra reflektorfénybe került a szövetség. A posztban a legújabb hazai hírek és egy rövid összegzés az…..
DPO 2010.02.02 20:09:51
A Magyar Amerikai Football Szövetség elnöke, rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi az alapszabály 18.§ 1.1 pontja alapján. A rendkívüli közgyűlés időpontja: 2010. február 26., péntek, 17:30 óra. Helyszíne: The Ring Pub, Budapest, XX. ker. Határ út és Lajtha…..
DPO 2010.02.01 00:25:17
@playcaller: Ugy erted, hogy a szovetseg raharitja a dontest a csapatokra Hurikan ugyben?

Nem emlekszem, hogy lett volna valaha is ilyen.
DPO 2010.02.01 10:32:48
@playcaller: Akkor csak kiokoskodjuk. Ezekszerint tehát egyszer már visszadobhatták a jelentkezésüket. Széééép történet kezd alakulni ebből :D
A fekvőtámasszal sokaknak az volt az utolsó találkozása, amikor a tornatanár büntetésből kiosztott nekik tízet, mert késtek az óráról. Pedig hihetetlenül hasznos gyakorlat, ahogy azt sok sportoló, harcművész meg is tudja erősíteni, csak az ilyen-olyan edzőgépek világában…..
 Óriási havazások, rekord hidegek, iskolák bezárva, közlekedési káosz, kifogyó gáz készletek, alig van már só az utakra. Ez ami jellemzi Anglia elmúlt heteit, és a mai napon is havazik.Magyar szemmel nézve egyszerűen röhej az egész. Röhej az, hogy egy éjszaka minusz 20…..
Gridiron blog Kéne egy kiírás 2009.12.07 13:00:00
Kéne egy kiírás. 2010. évi bajnokságokról szóló. Nálam már december 7. van. Megnéztem a szövetség kommunikációs csatornáit (mafl.hu és mafsz.org), amik elérhetők számomra, de semmi infó. Gyanítom, lesz jövőre is amerikaifutball Magyarországon, de kérdés, hogy hogyan fog…..
Mai szolnoki meghívásos Aréna Kupán: 1. Nyíregyháza Tigers 2. Szolnok soldiers 3. Dunaújváros Gorillaz (Gerillaz nem lenne viccesebb? :D) És valami, amit nem értek: MVP: Vasyl Jordan (Nyíregy) Offense MVP: Kovács Péter (Újváros) Defense MVP: Yuri Nahornak (Nyíregy)  Most akkor…..
DPO 2009.12.05 18:07:31
@freddyD: Na végre valami téma! :)

Szerintem csak egyszerű irányító büntetésről van szó. Kiderült a play elött, hogy az irányító megcsinálta a két falember közös barátnőjét akivel a meccs után randi lett volna a MEGA MOVIE-ban, ahonna mentek volna Bob Joe meccs utáni bulijára ami híres az emeleten lévő franciágyról.

Na szóval a két tesó a falban bepöccent mert már alig várták ezt a közös estét a csajjal (aki persze cheerleader), és már kinyírták volna az oldal vonal mellett a srácot, de az edző leordította a fejüket. Ezért jött a jó öreg "leckésztessük meg az irányítót" csel, azaz hagyjuk a Védelmet átmenni zökkenésmentesen, hagy csinálják ki ők a kis pöccentős.

Ennek látunk egy oktatófilmjét. Az egyik fal, play indulás után rájött, hogy bassza meg hát csak a csapat meg minden, és megpróbál még blokkolni, de a másik szilárdan kiáll a véleménye mellett, miszerint az ő közös csajukat az irányító ne pöcörkélje! És lelkiszemei elött lebegve a franciaágy tova tünő képével egyszerűen meg sem mozdult.
Senkit nem akarok munkakerülésre bíztatni, de ha megfáradtál az élő kapitalizmus építésében és úgy érzed ma már kerestél elég pénzt a cégnek ahol dolgozol, illetve a GDP rádeső részét is behoztad, van itt pár cikk, amit érdemes elolvasni. Nem mind friss, de mind hasznos.…..
DPO 2009.12.02 14:25:24
Az elmúlt időszakban volt egy szekérderéknyi olyan dolog, ami önmagában teljes mértékben érdemtelen egy postra – mert hát a bejegyzések számát ne szaporítsuk 2 soros hexameterekkel -, de legalább semmi máshoz sem köthetőek, így inkább kimaradnak. Ezt pótolván, és…..
Új csapat alakul régi csapatok régi játékosaiból, mert a foci nem ereszt. Játékosokat és edzőket is keresnek, minden információ itt van:Név: Budapest BlizzardEdzések helye: Budapest, 1182 Kandó tér, Kandó téri Általános IskolaEdzések időpontja: Kedd-Csütörtök 19…..
DPO 2009.11.09 22:10:00
@mdi: egyetértek, de azért tegyük hozzá, hogy sok, már bajnokságban is elindult meglévő csapatnál sincs rendes szakértelem!

Például nekem feltünt, hogy amikor tavaly a Vipers csinált egy csúfos Div I-s szereplést, ugyanaz volt az edzőjük mint most a Titánoknak ...

A sok csapathoz meg annyit, hogy majd az idő eldönti ki mire megy! Több éve létező csapatok is eltünhetnek pillanatok alatt ... Például a Hurricans nem egy jó nevű csapat létezését fogja befolyásolni?
Nézegetem, hogy hol találom meg a döntő promóját a neten, és az alábbi gyöngyszemre bukkantam a port.hu-n: Ötödik alkalommal rendeznek itthon amerikaifutball bajnoki döntőt, melyet idén a Budapest Wolves és a Győr Sharks vív. Az alapszakaszt veretlenül megnyerő címvédő…..
Nem is olyan régen kiírásra került a Szolnoki Aréna Kupa, amin 8 csapat, a Nyíregyháza Tigers, a Budapest Titans, a Dunaújváros Gorillaz, a Szolnok Soldiers, a Jászberény Wolverines, a Szeged Bats, a Békéscsaba Raptors és a Kecskemét Goats fog részt venni. Mindemellett egy új…..
DPO 2009.10.28 12:05:18
@lelkesz g: Jó kérdés ...
DPO 2009.10.28 20:37:53
@hbela74: A DIV I-ből melyik csapat vesz részt? :D És a Raptors melyik Divizióban van? :D
DPO 2009.10.29 21:47:41
@Titan11: Engem minek keversz bele? Kettő szót nem szóltam a kommentemben a Titánokról!

A másik meg: nem az én dolgom, de valamit elírtál! Egyszert Viperst írsz, aztán meg Rebelst!

Nem jó dolog a személyeskedés ...!
még 1 yard Wolves-Tigers 2009.10.24 19:02:00
UPDATE: Képek a meccsről Pej Lacitól. Budapest Wolves-Nyíregyháza Tigers 26:7 Az első negyedben úgy nézett ki meccs lesz a dologból, aztán a Wolves feljebb tekerte a védelmet, és elfolytották a Nyíregyháza támadóit. Volt egy érdekes jelenet, ahol a nyíregyházi Jordan (QB) mintha…..
DPO 2009.10.25 21:23:56
A nemrégiben végetért Budapest Titans - Győr Sharks meccs eredménye 0:36 a vendégek javára. Ezzel a győri fiúk megszerezték a 3. helyet az alapszakaszban és a Budapest Cowboys otthonába látogatnak október 25-én. Roppant izgalmas összecsapás várható a döntőbejutásért,…..
DPO 2009.10.18 17:33:40
@predoc: Ezt én nem értem. Azt akarod mondani, hogy a Győr a bírók miatt nyert 30+ ponttal, vagy hogy szándékoságból voltak a sérülések?
DPO 2009.10.18 19:44:33
@lelkesz g: Uh tényleg! Vajon mik az okok???
DPO 2009.10.18 20:46:53
@lelkesz g: és a Titansnél? :P :)
A sport egészséges, meg lélekemelő, ja és ha jól csinálod talicskával tolod haza a pénzt és a legmelegebb bulákat kapod meg. Na ez utóbbiakból válogattam egy 10-es csokrot. A listára jelenlegi élettársak és volt feleségek kvalifikálják magukat. Enjoy! 10. Nicole Scherzinger -…..
még 1 yard Link: Tágan szakma 2009.10.16 08:00:00
Ez kicsit OFF, de annak, akit nem csak a foci érdekel, hanem a sport biznic része is, érdekes lehet. A sportsmarketing.hu meglehetősen jó írásokat közöl a sport üzleti oldaláról, érdemes néha átnézni oda. Egy kis ízelítő:Rózsaszínbe borult az NFLHatékony szponzorálás a…..
Csak 120 kiló fölötti fekák játszák ezt a játékot, a 100 alatti IQ alapkövetelmény, és egyébként is, ez lényegében csoportos garázdaság. Mint gyakorló focisták és futball szerető emberek gyakran találkozunk érdekes tévképzetekkel az amarikaifociról. Szájbarágó, vagy mi a…..