Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hírnök

11 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közel 10.000 néző figyelte, ahogy a keresztes és a török sereg lassan közeledik egymáshoz. Minden lépéskor kardok döngették a pajzsokat, mintha csak a kezdődő összecsapás ütemes szívverését hallanánk. Mikor a két tábor már csak pár méterre került egymástól,…..
A nyári fesztiválok sorában a gyerekeknek is bőven jutnak programok, hiszen a Gyerek Sziget egy hónapig várja az érdeklődőket különféle gyermek és családi programokkal. Ebbe a birodalomba lépett be Egyesületünk a rendezvény-sorozat második hétvégéjén. Lovagok hétvégéje a…..
A tavalyi év sikereinek nyomán idén második alkalommal rendezték meg a Munkácsi Várjátékokat, melyet Egyesületünk egy bemutatóval támogatott, mely során a jelenlévők megismerkedhettek a középkor fegyvereivel, kézbevehették, kipróbálhatták azokat. A rendezvény célja a…..
A középkori fejvértezet legjellegzetesebb, legismertebb típusa a heaume, azaz a fazéksisak. Az első és második keresztes hadjárat idejétől kezdve másfél évszázadon keresztül uralta a csatatereket, melyet kiváló védelmi tulajdonságainak köszönhetett, hiszen ez volt az első…..
Már a középkorban is fontos ünnep volt a karácsony, melyhez számos hagyomány és szokás kapcsolódik. Cikkünk ezen szokások eredetét járja körül, és megpróbálja bemutatni, hogyan ünnepelték a régiek a karácsonyt.Karácsony a középkorban >..
Középkor blog Istenítélet 2009.04.06 23:21:00
A középkor mélyen vallásos atmoszférájában, ahol a hit és főleg az egyház hatalma az élet minden területét áthatotta, nem csodálkozhatunk, ha Isten neve és szolgálói fontos szerepet játszottak az igazságszolgáltatásban is. Tovább a teljes cikkre >..
A középkor várak alakulásának, fejlődésének megértéséhez elengedhetetlen a különféle ostromeljárások ismerete. Az ostromtechnikák gyakorlatilag egyidősek az erődítményekkel, mert mihelyt megépítették az első védőfalakat, valaki egészen biztosan égett a vágytól, hogy…..
Száz évvel az első hadjárat megindulás után a keresztes háború szinte elveszítette valódi jelentését. A vallási meggondolások mellett egyre nagyobb szerepet kaptak a politika okok is egy-egy hadjárat során. Az az uralkodó pedig, aki egy hadjárat élére állt, biztosan…..
Az első hadjárat lezárultával és a Jeruzsálemi Királyság megalapításával sem köszöntött béke a Szentföldre. Állandóan voltak a különböző vallási csoportok közötti összecsapások, város és várfoglalások. Egy újabb háború kirobbanása csak idő kérdése volt. A…..
A keresztes háború említése kapcsán mindenkinek a XI. - XIII. század között lezajlott hadjáratok sora jut eszébe. Ezen klasszikus keresztes hadjáratok a Szentföld felszabadítására, a mohamedán „elnyomás" feloldására indultak. Ám keresztes háborúkhoz soroljuk a…..
A középkorban a levélírás nem csupán az emberek közti kommunikáció fontos része volt, hanem egy részletes szabályokba foglalt művészet is. Mind a tartalom, mind a stílus meghatározásánál számtalan dolgot kellett figyelembe vennie a levélírónak. "Hogyan írjunk jól…..